[Notebook/Desktop/AIO] Problemen oplossen - USB Type-C-problemen oplossen

Als u problemen ondervindt met USB Type-C (USB-C), zoals dat het USB-apparaat niet wordt herkend, de functionaliteit van het Thunderbolt-apparaat mogelijk beperkt is, USB Type-C-weergaveproblemen, enz. Raadpleeg de volgende stappen voor probleemoplossing.

Om u meer gedetailleerde instructies te geven, kunt u ook op de onderstaande ASUS YouTube-videolink klikken voor meer informatie over het oplossen van USB Type-C-problemen op ASUS Laptop.

https://www.youtube.com/watch?v=xqCgMFDANpA

Inhoudsopgave:

Controleer USB Type-C-poorten en kabels

• Voor sommige USB Type-C-apparaten, zoals printers en scanners enz., moeten de software en stuurprogramma's van USB Type-C-apparaten worden geïnstalleerd voordat het USB Type-C-apparaat op de computer wordt aangesloten. Zorg ervoor dat uw computer de installatiedocumentatie van de fabrikant van het USB Type-C-apparaat heeft gevolgd.
  • Controleer of er enige vorm van schade is veroorzaakt aan de USB Type-C-kabel of de USB Type-C-poorten op de computer. Er kunnen enkele prestatieproblemen met USB Type-C optreden. U kunt problemen ondervinden zoals een USB Type-C-apparaat dat niet meer werkt of met tussenpozen werkt, enz. We raden u aan de ASUS-klantenservice te bezoeken voor verdere tests.
  • Als je een andere computer beschikbaar hebt, probeer dan het USB Type-C-apparaat erop aan te sluiten. Als het USB Type-C-apparaat nog steeds niet wordt gedetecteerd en ook niet goed werkt, is het USB Type-C-apparaat mogelijk defect. We raden u aan contact op te nemen met de fabrikant van het apparaat.
  • Als je het USB-apparaat gebruikt via een USB Type-C-dockingstation (USB-hub), probeer dan het USB-apparaat rechtstreeks op de computer aan te sluiten. Als het USB-apparaat normaal kan werken, is de USB Type-C-docking mogelijk defect of is de stroombron van de docking (hub) niet voldoende.

Als het probleem aanhoudt, ga dan verder met de volgende stap voor probleemoplossing.

Terug naar inhoudsopgave

Update en bevestig BIOS/Windows-pakketten/stuurprogramma's met de nieuwste versie op uw pc

Het updaten van software helpt meestal de stabiliteit en optimalisatie van het systeem, dus we raden u aan om uw pc te controleren en regelmatig bij te werken naar de nieuwste versie. Hier vindt u meer informatie over:

De BIOS-versie op het Windows-systeem bijwerken

Hoe EZ Flash te gebruiken om de BIOS-versie bij te werken

(Raadpleeg voor desktopproducten  ASUS Motherboard EZ Flash 3 Introductie.)

Voor het uitvoeren van een Windows-update en stuurprogramma-update kunt u hier meer informatie vinden over:

Windows Update uitvoeren

stuurprogramma's bijwerken via de klantenondersteuning in MyASUS

Als het probleem zich blijft voordoen nadat u BIOS/Windows-pakketten/stuurprogramma's naar de huidige datum hebt bijgewerkt, gaat u verder met het volgende hoofdstuk voor probleemoplossing.

Terug naar inhoudsopgave

Installeer USB Root Hub-stuurprogramma opnieuw in Apparaatbeheer

1. Koppel alle USB-apparaten los van de computer.
  2. Typ en zoek [Apparaatbeheer] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open]. (De linker zoekafbeelding hieronder is in Windows 11 en de rechterkant is Windows 10.)
  3. Verwijder de driver van USB Root Hub. Controleer de pijl naast [Universal Serial Bus-controllers] en klik met de rechtermuisknop op de [USB Root Hub]< /strong>en selecteer [Apparaat verwijderen] .
  4. Selecteer [Verwijderen].
  5. Herhaal stap 3 & stap 4 om alle USB Root Hubs te verwijderen.
    Opmerking: als uw pc USB4 ondersteunt, verwijder dan ook de USB4 Root Device Router.
  6. Start de computer opnieuw op. Het stuurprogramma wordt automatisch geïnstalleerd nadat de computer opnieuw is opgestart. Als de problemen aanhouden, ga dan verder met de volgende stap.

Terug naar inhoudsopgave

Installeer USB Host Controller-stuurprogramma opnieuw in Apparaatbeheer

1. Koppel alle USB-apparaten los van de computer.
  2. Typ en zoek [Apparaatbeheer] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open]. (De linker zoekafbeelding hieronder is in Windows 11 en de rechterkant is Windows 10.)
  3. Verwijder de driver van USB Host Controller. Controleer de pijl naast [Universal Serial Bus-controllers] en klik met de rechtermuisknop op de [USB Host Controller]< /strong> en selecteer [Apparaat verwijderen].
  4. Selecteer [Verwijderen].
  5. Herhaal stap 3 & stap 4 om alle USB-hostcontrollers te verwijderen.
    Opmerking: als uw pc USB4 ondersteunt, verwijder dan ook de USB4-hostrouter.
  6. Start de computer opnieuw op. Het stuurprogramma wordt automatisch geïnstalleerd nadat de computer opnieuw is opgestart. Als de problemen aanhouden, ga dan verder met de volgende stap.

Terug naar inhoudsopgave

Thunderbolt-stuurprogramma opnieuw installeren

Als uw computer de Thunderbolt-functie ondersteunt, probeer dan het stuurprogramma opnieuw te installeren. Hier vindt u meer informatie over Hoe u de functie van USB Type-C kunt bepalen.

1. Ga naar de ASUS-ondersteuningssite en download en installeer vervolgens het [Intel Chipset-stuurprogramma] in de Chipset-categorie. Hier vindt u meer informatie over Hoe u stuurprogramma's zoekt en downloadt.
    Opmerking: op de meeste modellen is de Thunderbolt-driver geïntegreerd in de Intel Chipset-driver.
  2. Na het installeren van het stuurprogramma, start u de computer opnieuw op en probeert u vervolgens verbinding te maken met het Thunderbolt-apparaat. Als het probleem aanhoudt, ga dan verder met de volgende stap voor probleemoplossing.

Terug naar inhoudsopgave

Verbind met externe monitoren via USB Type-C

Zorg ervoor dat de USB Type-C-connector op uw pc de weergavefunctie ondersteunt of niet. Hier vindt u meer informatie over Hoe u de functie van USB Type-C kunt bepalen.

Als USB Type-C de weergavefunctie ondersteunt, raadpleeg dan Hoe u uw pc kunt aansluiten op een of meer externe monitoren met verschillende connectoren.

Terug naar inhoudsopgave

Veelgebruikte oplossingen van USB Type-C

Raadpleeg de suggesties van Microsoft om dingen op te lossen als u een melding krijgt dat er iets mis isong met de USB Type-C-verbinding, kunt u hier meer leren over USB-C-problemen in Windows oplossen.

Als het probleem aanhoudt, ga dan verder met de volgende stap voor probleemoplossing.

Terug naar inhoudsopgave

Gebruik herstelpunt om het systeem te herstellen

Als het USB Type-C-probleem recentelijk is opgetreden en u ooit een herstelpunt hebt gemaakt of als er een automatisch systeemherstel is opgetreden, probeert u de computer te herstellen naar een punt voordat het probleem het probleem begon op te lossen. Hier vindt u meer informatie over Hoe u een herstelpunt gebruikt om het systeem te herstellen. Als het probleem aanhoudt, ga dan verder met de volgende stap voor probleemoplossing.

Terug naar inhoudsopgave

De pc resetten

Als het probleem aanhoudt nadat alle stappen voor probleemoplossing zijn voltooid. Maak een back-up van uw persoonlijke bestanden en reset de pc vervolgens naar de oorspronkelijke configuratie. Hier kunt u meer te weten komen over:

Het systeem resetten en al mijn persoonlijke bestanden verwijderen

Het systeem resetten en mijn persoonlijke bestanden behouden

Terug naar inhoudsopgave

Als u uw probleem nog steeds niet kunt oplossen, download dan MyASUS en probeer de systeemdiagnose voor probleemoplossing. Klik hieronder!