[Windows 11/10] Probleemoplossing - Windows Update kan niet worden geïnstalleerd

Toepasselijke producten: notebook, desktop, alles-in-één pc, gaming-handheld, moederbord, mini-pc

Als u problemen ondervindt bij het installeren van Windows-updates, raadpleeg dan de onderstaande stap voor probleemoplossing.

Ga naar de overeenkomstige instructie op basis van het huidige Windows-besturingssysteem op uw computer:

Windows 11-besturingssysteem

Inhoudsopgave:

Update en bevestig BIOS / stuurprogramma's met de nieuwste versie op uw pc

Het updaten van software helpt meestal de systeemstabiliteit en -optimalisatie, dus we raden u aan uw pc te controleren en regelmatig bij te werken naar de nieuwste versie. Hier vindt u meer informatie over:

De BIOS-versie in Windows-systeem bijwerken

EZ Flash gebruiken om de BIOS-versie bij te werken

(Raadpleeg voor desktopproducten deASUS Motherboard EZ Flash 3 Inleiding.)

Voor het uitvoeren van stuurprogramma-updates kunt u hier meer informatie vinden over:

Stuurprogramma's bijwerken via klantenondersteuning in MyASUS

Als het probleem zich blijft voordoen nadat u het BIOS en de stuurprogramma's tot op heden hebt bijgewerkt, gaat u verder naar het volgende hoofdstuk voor het oplossen van problemen.

Terug naar inhoudsopgave

Tool voor probleemoplossing gebruiken in Windows

1. Typ en zoek [Troubleshoot settings] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Openen].
  2. Selecteer [Andere probleemoplossers].
  3. Klik op [Uitvoeren] op de optie Windows Update en volg de instructies op het scherm instructies om het probleemoplossingsproces te voltooien. Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende probleemoplossing.

Terug naar inhoudsopgave

Handmatig het zelfstandige Windows-updatepakket installeren

1. Gelieve de naam van de updateversie te noteren. Over het algemeen gebruikte de updateversie “KB” als een naam, zoals KB5017271. (Het volgende neemt KB5017271 als voorbeeld.)
  2. Open de Microsoft Update Catalog-website. Typ het KB-nummer in de zoekbalk en klik vervolgens op Zoeken.
  3. Klik onder het zoekresultaat op Downloaden dat overeenkomt met uw systeemversie en architectuur.
  4. Klik op de link om het zelfstandige pakket te downloaden.
  5. Nadat de download is voltooid, dubbelklikt u op het zelfstandige pakket om het installatieproces te starten. Als de installatie mislukt, ga dan verder met de volgende probleemoplossing.

Terug naar inhoudsopgave

Gebruik de tool Systeembestandscontrole om ontbrekende of beschadigde systeembestanden te herstellen

1. Typ en zoek [Opdrachtprompt] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Als administrator uitvoeren] .
  2. Typ in de opdrachtprompt [DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth] en druk op Enter op het toetsenbord.
  3. Wanneer de opdrachtbewerking met succes is uitgevoerd en een bevestigingsbericht “De herstelbewerking is voltooid” aanwezig is, typ [sfc /scannow] en druk op Enter op het toetsenbord.
  4. Wacht tot de verificatie van de sfc-scan 100% is voltooid, sluit vervolgens de opdrachtprompt en probeer Windows Update opnieuw uit te voeren. Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende probleemoplossing.

Terug naar inhoudsopgave

Herstel het systeem vanaf het herstelpunt

Als het probleem met Windows Update zich onlangs voordoet en u ooit een herstelpunt hebt gemaakt of als er een automatisch systeemherstel bestond, probeer dan de computer te herstellen naar een punt voordat het probleem begon om het probleem op te lossen. Hier vindt u meer informatie over Hoe u een herstelpunt gebruikt om het systeem te herstellen.

Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende probleemoplossing.

Terug naar inhoudsopgave

Systeem resetten

Als het probleem zich blijft voordoen nadat alle stappen voor probleemoplossing zijn voltooid. Maak een back-up van uw persoonlijke bestanden en reset vervolgens de pc naar de oorspronkelijke configuratie. Hier kunt u meer leren over:

Het systeem resetten en al mijn persoonlijke bestanden verwijderen

Het systeem resetten en mijn persoonlijke bestanden behouden

Terug naar inhoudsopgave

Als uw probleem niet wordt opgelost met bovenstaande oplossing en informatie, neem dan contact op met de klantenservice van ASUS voor meer informatie.

Windows 10-besturingssysteem

Inhoudsopgave:

Update en bevestig BIOS / stuurprogramma's met de nieuwste versie op uw pc

Het updaten van software helpt meestal de systeemstabiliteit en -optimalisatie, dus we raden u aan uw pc te controleren en regelmatig bij te werken naar de nieuwste versie. Hier vindt u meer informatie over:

De BIOS-versie in Windows-systeem bijwerken

EZ Flash gebruiken om de BIOS-versie bij te werken

(Voor desktopproducten, plraadpleeg voor gemak ASUS Motherboard EZ Flash 3 Inleiding.)

Voor het uitvoeren van stuurprogramma-updates kunt u hier meer informatie vinden over:

Stuurprogramma's bijwerken via klantenondersteuning in MyASUS

Als het probleem zich blijft voordoen nadat u het BIOS en de stuurprogramma's tot op heden hebt bijgewerkt, gaat u verder naar het volgende hoofdstuk voor het oplossen van problemen.

Terug naar inhoudsopgave

Probleemoplossing gebruiken in Windows

1. Klik op [Startmenu] en klik vervolgens op [Instellingen].
  2. Selecteer [Bijwerken & Beveiliging].
  3. Selecteer [Problemen oplossen], klik op [Windows Update]en [Voer de probleemoplosser uit] en volg daarna de instructies op het scherm om voltooi het probleemoplossingsproces. Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende probleemoplossing.

Terug naar inhoudsopgave

Download de nieuwste versie van Windows 10 via Windows 10 Update Assistant

De Update-assistent kan u helpen bij het updaten naar de nieuwste versie van Windows 10.

1. Ga naar de officiële website van Microsoft om de tool Update Assistant te downloaden. Klik op [Nu bijwerken]om het hulpprogramma Windows 10 Update Assistant te downloaden.
    Opmerking: de volgende afbeelding is de huidige versie en download alleen ter referentie de nieuwste versie die Microsoft levert.
  2. Nadat het downloadproces is voltooid, dubbelklikt u op uw gedownloade tool.
  3. Als de melding Gebruikersaccountbeheer wordt weergegeven, selecteert u [Ja].
  4. Windows 10 Update Assistant toont de huidige versie op uw computer en wat de nieuwste versie is. Selecteer [Nu bijwerken]om het updateproces te starten.
  5. Update Assistant zal controleren of de hardwareapparaten van uw computer compatibel zijn met de nieuwste versie van Windows 10. Nadat u heeft bevestigd dat uw computer compatibel is, selecteert u [Volgende]om te beginnen met het downloaden van de nieuwste versie van Windows 10.
  6. Update Assistant downloadt de nieuwste versie van Windows 10.
  7. Nadat het downloadproces is voltooid, klikt u op [Nu opnieuw opstarten]om de nieuwste versie van Windows 10 te installeren Als de installatie mislukt, ga dan verder met de volgende probleemoplossing.
    Opmerking: het duurt enige tijd om Windows bij te werken, dus zorg ervoor dat de AC-adapter is aangesloten tijdens het updateproces. Forceer het afsluiten ook niet om problemen te voorkomen.

Terug naar inhoudsopgave

Handmatig het zelfstandige Windows-updatepakket installeren

1. Gelieve de naam van de updateversie te noteren. Over het algemeen gebruikte de updateversie “KB” als een naam, zoals KB5016688. (Het volgende neemt KB5016688 als voorbeeld.)
  2. Open de Microsoft Update Catalog-website. Typ het KB-nummer in de zoekbalk en klik vervolgens op Zoeken.
  3. Klik onder het zoekresultaat op Downloaden dat overeenkomt met uw systeemversie en architectuur.
  4. Klik op de link om het zelfstandige pakket te downloaden.
  5. Nadat de download is voltooid, dubbelklikt u op het zelfstandige pakket om het installatieproces te starten. Als de installatie mislukt, ga dan verder met de volgende probleemoplossing.

Terug naar inhoudsopgave

Gebruik de tool Systeembestandscontrole om ontbrekende of beschadigde systeembestanden te herstellen

1. Typ en zoek [Opdrachtprompt] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Als administrator uitvoeren] .
  2. Typ in de opdrachtprompt[DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth] en druk op de Enter knop het toetsenbord③.
  3. Wanneer de opdrachtbewerking met succes is uitgevoerd en een bevestigingsbericht “De herstelbewerking is voltooid” aanwezig is, typt u [sfc /scannow] en druk op Enter op het toetsenbord .
  4. Wacht tot de sfc-scanverificatie 100% voltooid is, sluit vervolgens de opdrachtprompt en probeer Windows Update opnieuw uit te voeren. Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende probleemoplossing.

Terug naar inhoudsopgave

Herstel het systeem vanaf het herstelpunt

Als het probleem met Windows Update zich onlangs voordoet en u ooit een herstelpunt hebt gemaakt of als er een automatisch systeemherstel bestond, probeer dan de computer te herstellen naar een punt voordat het probleem begon om het probleem op te lossen. Hier vindt u meer informatie over Hoe u een herstelpunt gebruikt om het systeem te herstellen.

Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende probleemoplossing.

Terug naar inhoudsopgave

Systeem resetten

Als het probleem zich blijft voordoen nadat alle stappen voor probleemoplossing zijn voltooid. Maak een back-up van uw persoonlijke bestanden en reset vervolgens de pc naar de oorspronkelijke configuratie. Hier kunt u meer leren over:

Het systeem resetten en al mijn persoonlijke bestanden verwijderen

Het systeem resetten en mijn persoonlijke bestanden behouden

Terug naar inhoudsopgave

Als uw probleem niet is opgelost met bovenstaande oplossing en informatie, alstubliefte neem contact op met het ASUS-klantenservicecentrum voor meer informatie.