[Notebook] Problemen oplossen - Vastgelopen ASUS / ROG-logoscherm repareren

Als uw apparaat blijft steken op het ASUS/ROG-logoscherm en na het opstarten niet doorgaat naar het Windows-besturingssysteem, volgen hier enkele mogelijke stappen voor probleemoplossing.

Om u meer gedetailleerde instructies te geven, kunt u ook op de onderstaande ASUS YouTube-videolink klikken voor meer informatie over het repareren van een bevroren ASUS / ROG-logoscherm.

https://www.youtube.com/watch?v=VyOA2FFMafA

Start het apparaat opnieuw op

Als uw apparaat vastloopt op het ASUS-logoscherm, probeer dan de computer geforceerd af te sluiten en vervolgens opnieuw op te starten. Soms is dit probleem tijdelijk.

Houd de aan/uit-knop ingedrukt totdat het aan/uit-lampje uitgaat om het apparaat uit te schakelen. Start het apparaat na een paar seconden opnieuw op.

Verwijder externe apparaten en update het BIOS

•  Koppel alle externe apparaten los, inclusief het toetsenbord, de muis, externe harde schijven, printers, eventuele optische schijven in het cd-/dvd-station en eventuele adapterkaarten in kaartlezers, enzovoort.
    Opmerking: Als u een desktopcomputer gebruikt, sluit dan eerst een externe monitor aan om ervoor te zorgen dat de computer goed kan opstarten en weergeven.
  • Update het BIOS naar de nieuwste versie, hier kunt u meer leren over Het BIOS bijwerken met EZ Flash. (Voor desktops raadpleegt u de ASUS Moederbord EZ Flash 3 instructies .)
    Download het BIOS-bestand voor het problematische apparaat van de ASUS-website op een andere computer en plaats het indien nodig op een extern opslagapparaat (USB-flashstation of externe harde schijf). Als u geen andere computer of externe opslag hebt, of als het BIOS al up-to-date is, kunt u deze stap overslaan.

Voer een CMOS-reset/harde reset uit

Verwijder de voedingsadapter en voer een CMOS-clear uit om de hardware terug te zetten naar de standaardinstellingen. U kunt de relevante artikelen raadplegen voor instructies over het wissen van de CMOS:

Opmerking: Verwijder bij notebookmodellen TP420IA en UX425IA de voedingsadapter niet; voer CMOS clear uit terwijl de adapter is aangesloten. Als u niet zeker bent over het exacte model van uw computer, raadpleeg dan dit artikel: Hoe u uw computermodel kunt vinden.

BIOS-reset uitvoeren

Open het BIOS-configuratiescherm. Als uw apparaat al vastzit op het logoscherm, houdt u de aan/uit-knop ingedrukt totdat het aan/uit-lampje uitgaat. Na een paar seconden houd je de [F2]-toets op het toetsenbord ingedrukt en druk je vervolgens op de aan/uit-knop om het apparaat in te schakelen. Laat de toets [F2] los wanneer het BIOS-configuratiescherm verschijnt. Meer informatie over Hoe u toegang krijgt tot het BIOS-configuratiescherm.

Opmerking: Voor draagbare gaming-apparaten houdt u de volumetoets (-) ingedrukt en drukt u vervolgens op de aan/uit-knop om het apparaat in te schakelen.

Opmerking: het BIOS-configuratiescherm kan variëren, afhankelijk van het model.

In de BIOS - UEFI-interface,herstel de BIOS-instellingen naar de standaardwaarden. Gebruik de pijltoetsen van het toetsenbord en de Enter-toets, touchpad of muis om selecties te maken en te bevestigen.

Opmerking: als uw BIOS-configuratiescherm er anders uitziet dan hieronder weergegeven, ga dan verder met BIOS-instellingen opnieuw instellen in BIOS - Legacy Interface.

1. Nadat u het BIOS-instellingenscherm hebt geopend, drukt u op de [F7]-toets op het toetsenbord of klikt u op [Geavanceerd]op het scherm.

2. Herstel BIOS-instellingen. Voer het [Save & Sluit] pagina, selecteer [Standaardwaarden herstellen] en klik vervolgens op [Ok]④.

3. Bevestig de opstartschijf. Ga naar de pagina [Boot], selecteer [Boot Option #1] en bevestig dat deze verwijst naar de harde schijf waarop uw besturingssysteem is geïnstalleerd
  4. Sla de instellingen op en sluit af. Voer het [Save & Sluit de pagina af], selecteer [Wijzigingen opslaan en afsluiten] en klik op [Ok]⑩. Het apparaat wordt opnieuw opgestart. Nadat het apparaat opnieuw is opgestart, controleert u of het normaal in het besturingssysteem kan opstarten.

In BIOS - Legacy Interface herstelt u de BIOS-instellingen naar de standaardwaarden. Gebruik de pijltjestoetsen van het toetsenbord en de Enter-toets om selecties te maken en te bevestigen.

1. Ga naar de BIOS-configuratiepagina.
  2. Herstel BIOS-instellingen. Voer het [Save & Sluit] pagina, selecteer [Standaardwaarden herstellen] en klik op [Ja]
  3. Bevestig de opstartschijf. Ga naar de pagina [Boot], selecteer [Boot Option #1] en bevestig dat deze verwijst naar de harde schijf waarop uw besturingssysteem is geïnstalleerd
  4. Sla de instellingen op en sluit af. Voer het [Save & Sluit de pagina af], selecteer [Wijzigingen opslaan en afsluiten] en klik op [Ja]Het apparaat zal opnieuw opstarten. Nadat het apparaat opnieuw is opgestart, controleert u of het normaal in het besturingssysteem kan opstarten.

Opstarten in de veilige modus en systeemherstel uitvoeren

1. Raadpleeg dit artikel om op te starten in de veilige modus: Hoe op te starten in de veilige modus Modus wanneer er geen toegang tot het systeem mogelijk is.
  2. Eenmaal in de Veilige modus kunt u overwegen een back-up van uw persoonlijke gegevens te maken en vervolgens een systeemherstel uit te voeren. Meer informatie over Hoe u het systeem kunt herstellen (opnieuw installeren).

Als uw probleem onopgelost blijft, neem dan contact op met de ASUS-klantenondersteuning voor verdere hulp.