[Notebook] Hoe de functie van USB Type-C bepalen?

USB Type-C heeft meerdere functies. We kunnen de functie bevestigen die USB Type-C kan uitvoeren door middel van de markering naast de USB Type-C-interface.

Dit artikel laat drie manieren zien om de technische specificaties van de USB Type-C-interface te verkrijgen:

• Beoordeel de functie-informatie aan het merkteken naast de interface
  • Verkrijg de functie-informatie via de technische specificatie-informatie op de officiële ASUS-website
  • Verkrijg de functie-informatie via de ASUS e-handleiding

Neem als voorbeeld de feitelijke interfacemarkering die op ASUS-laptops bestaat om de functies van de USB Type-C-interface uit te leggen :

1. USB Type-C met video-uitgangsfunctie.

(1) USB3.1 Gen1 Type-C + display, met videoweergavefunctie en theoretische bandbreedte met een maximale overdrachtsnelheid van maximaal 5 Gb / s.

(2) USB3.1 Gen2 Type-C + display, met videoweergavefunctie en theoretische bandbreedte met een maximale overdrachtsnelheid van maximaal 10 Gb / s.

(3 ) Thunderbolt-verbindingstechnologie combineert PCIExpress-datatransmissietechnologie en DisplayPort-displaytechnologie, die tegelijkertijd gegevens- en videosignalen kan verzenden, met een bandbreedte tot 40 Gbp / s. (Normaal gesproken is het pictogram naast de Thunderbolt 3-interface alleen gemarkeerd met een bliksemsymbool)

2. USB Type-C zonder video-uitgang

(1) USB3.1 Gen1 Type-C theoretische bandbreedte met een maximale overdrachtssnelheid van maximaal 5 Gb / s.

(2) USB3.1 Gen2 Type-C theoretische bandbreedte met een maximale overdrachtssnelheid tot 10 Gb / s.

(3) USB3.1 Gen1 Type-C + PD. met oplaadfunctie, en ondersteunt uitschakelen opladen. De maximale transmissiesnelheid kan de theoretische bandbreedte van 5 Gb / s bereiken.

3. USB Type-C-interface zonder logo

Deze interface is gebruikelijk in ASUS Chromebook, over het algemeen USB3.1 Gen1 Type-C, volledig uitgeruste interface. Het ondersteunt oplaadfunctie voor Chromebook, voeding naar externe apparaten en videosignaaluitvoer.

(ASUS biedt een e-handleiding op de officiële website. Elke computer heeft een bijbehorende gebruikershandleiding, u kunt deze downloaden van de officiële ASUS-website)

De productspecificaties van de computer staan op de officiële ASUS-website. U kunt de specificaties van de interface zien in het interface-gebied onder de productspecificaties.

① [Zoek] uw computernaam, klik op ② [Technische specificaties], u kunt de USB Type-C zien in het bereik van ③ [Interfaces] Technische specificaties van de interface.

De elektronische versie van de gebruikershandleiding is beschikbaar op de officiële ASUS-website. In de elektronische versie van de gebruikershandleiding vindt u gedetailleerde informatie over de computerinterface.

(1) Ga naar de officiële ASUS-website, ① [Zoek] uw computermodel, klik op ② [Ondersteuning], klik op ③ [Handleidingen en documenten], zoek uw taal en klik op ④ [Downloaden].

(2) Open het gedownloade bestand en zoek de relevante technische specificaties van de USB Type-C-interface in [Kennismaking met uw notebook].