[Draadloos] Hoe stel ik de Access Point (AP) -modus in op de ASUS Router?

Wat is de bedieningsmodus voor de ASUS-router?

Sommige routers ondersteunen verschillende bedieningsmodi om aan verschillende vereisten te voldoen.

Operatie modus Draadloze routermodus
Range extender-modus (Repeater-modus)
Access point modus
Media bridge modus

Opmerking: als het niet in de specificatietabel staat, is er geen ondersteuning.

Wat is de Access Point (AP) -modus?

AiMesh-routers in AP-modus maken verbinding met een draadloze router via een Ethernet-kabel om het draadloze signaal uit te breiden naar andere netwerkclients.

Opmerking: in de firewall zijn IP-sharing en NAT-functies standaard uitgeschakeld.

Hoe stel ik 2 AX92U in als AiMesh in de toegangspuntmodus?

Het IP-adres van de router wordt gewijzigd na het instellen als repeater. Download en installeer eerst het Device Discovery Utility om het IP-adres van de router te vinden. Raadpleeg [FAQ ASUS Device Discovery] voor meer informatie.

Stel Mesh-router in als AP-modus en zorg ervoor dat de voorste router / modem een DHCP-server heeft en werkt. Oorzaak alle IP-adressen van mesh-systeem moeten worden verzonden vanaf de voorste router / modem

(Kan stap voor stap naar onderstaande afbeeldingen verwijzen)

Stap 1: Start een webbrowser en voer https://router.asus.com in.

Opmerking: raadpleeg [Wireless Router] Hoe u de GUI (ASUSWRT) van de router kunt invoeren voor meer informatie.

Stap 2: Wanneer u zich voor het eerst aanmeldt bij de web-GUI, wordt u automatisch doorverwezen naar de Quick Internet Setup (QIS) -pagina.

Klik op [Geavanceerde instellingen]

Stap 3: Klik op [Kies bedieningsmodus]

Step4: Klik op [Access Point (AP) -modus]

Step5: klik op [Automatisch IP]

Stap 6: klik om SSID afzonderlijk in te stellen

Stap 7: Voor de eerste keer moet u uw gebruikersnaam en wachtwoord voor de inlogrouter instellen. Als u klaar bent met typen, klikt u op [Volgende]. Toegangspunt (AP) -modusinstelling is voltooid.

Hoe de GUI van de router in AP-modus te openen?

Nadat de AP-modus is ingesteld, kunt u controleren of de 1e ax92U goed is aangesloten en of een IP-adres van de frontrouter wordt verkregen of niet.

Stap 1: Open het Asus Device Discovery-hulpprogramma en verbind vervolgens uw computer via Wi-Fi of een Ethernet-kabel met de router.

Nadat u de computer op de router heeft aangesloten, kunt u op de knop Zoeken klikken om het IP-adres van uw draadloze router te vinden en vervolgens op IP-adres klikken.

(1e AX92U krijgt WAN IP van de frontrouter)

Stap 2: toets de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw router in op de inlogpagina en klik vervolgens op [Aanmelden].

Stap 3: Voer de eerste gebruikersinterface AX92U (AP-modus) in, klik op het AiMesh-pictogram om de 2e AX92U toe te voegen als mesh-knooppunt.

Klik op [Zoeken]

Stap 4: klik op 2e AX92U en klik vervolgens op Toepassen

Step5: Klaar.

FAQ

1. Is UPNP standaard ingeschakeld in AP-modus?

• Als de router zich in AP-modus bevindt, moet de UPNP zich aanpassen in de hoofdrouter.
  • In AP-modus maakt de router verbinding met een draadloze router via een Ethernet-kabel om de dekking van het draadloze signaal uit te breiden naar andere netwerkclients. In deze modus zijn de firewall-, IP-sharing- en NAT-functies standaard uitgeschakeld.

2. Wordt linkaggregatie ondersteund in AP-modus?

• Linkaggregatie wordt niet ondersteund in AP-modus.
  • Hoe stel ik linkaggregatie in op de ASUS-router?

3. Hoe wijzig ik de bedieningsmodus in de router?

• Ga naar Beheer -> Bedrijfsmodus. Selecteer Access Point (AP) -modus en klik op Opslaan om toe te passen.

Hoe krijg ik de (Utility / Firmware)?

U kunt de nieuwste stuurprogramma's, software, firmware en gebruikershandleidingen downloaden in het ASUS Download Center.

Raadpleeg deze link als u meer informatie nodig heeft over het ASUS Download Center.