[Notebook] Problemen oplossen - Hoe problemen met de USB-verbinding op te lossen

Inhoudsopgave:

Controleer USB-poorten en kabels

• Voor sommige USB-apparaten, zoals printers en scanners enz., moeten de software en stuurprogramma's van de USB-apparaten worden geïnstalleerd voordat het USB-apparaat op de computer wordt aangesloten. Zorg ervoor dat uw computer de installatiedocumentatie van de fabrikant van het USB-apparaat heeft gevolgd.
  • Controleer of er enige vorm van schade is veroorzaakt aan de USB-kabel of de USB-poorten op de computer. Er kunnen enkele USB-prestatieproblemen optreden. U kunt problemen ondervinden, zoals het USB-apparaat dat niet meer werkt of af en toe werkt, enz. We raden u aan de ASUS-klantenservice te bezoeken voor verdere tests.
  • Als je een andere computer beschikbaar hebt, probeer dan het USB-apparaat erop aan te sluiten. Als het USB-apparaat nog steeds niet wordt gedetecteerd en ook niet goed werkt, is het USB-apparaat mogelijk defect. We raden u aan contact op te nemen met de fabrikant van het apparaat.
  • Als je het USB-apparaat gebruikt via een USB-dockingstation (USB-hub), probeer dan het USB-apparaat rechtstreeks op de computer aan te sluiten. Als het USB-apparaat normaal kan werken, is de USB-docking mogelijk defect of is de stroombron van de docking (hub) niet voldoende.

Als het probleem aanhoudt, ga dan verder met de volgende stap voor probleemoplossing.

Terug naar inhoudsopgave

Update en bevestig BIOS/Windows-pakketten/stuurprogramma's met de nieuwste versie op uw pc

Het updaten van software helpt meestal de stabiliteit en optimalisatie van het systeem, dus we raden u aan om uw pc te controleren en regelmatig bij te werken naar de nieuwste versie. Hier vindt u meer informatie over:

De BIOS-versie op het Windows-systeem bijwerken

Hoe EZ Flash te gebruiken om de BIOS-versie bij te werken

(Raadpleeg voor desktopproducten  ASUS Motherboard EZ Flash 3 Introductie.)

Voor het uitvoeren van een Windows-update en stuurprogramma-update kunt u hier meer informatie vinden over:

Windows Update uitvoeren

stuurprogramma's bijwerken via de klantenondersteuning in MyASUS

Als het probleem zich blijft voordoen nadat u BIOS/Windows-pakketten/stuurprogramma's naar de huidige datum hebt bijgewerkt, gaat u verder met het volgende hoofdstuk voor probleemoplossing.

Terug naar inhoudsopgave

Installeer USB Root Hub-stuurprogramma opnieuw in Apparaatbeheer

1. Koppel alle USB-apparaten los van de computer.
  2. Typ en zoek [Apparaatbeheer] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open]. (De linkse zoekafbeelding hieronder is in Windows 11 en de rechterkant is Windows 10.)

3. Verwijder de driver van USB Root Hub. Controleer de pijl naast [Universal Serial Bus-controllers] en klik met de rechtermuisknop op de [USB Root Hub]en selecteer [Apparaat verwijderen] .
  4. Selecteer [Verwijderen].
  5. Herhaal stap 3 & stap 4 om alle USB Root Hubs te verwijderen.
  6. Start de computer opnieuw op. De bestuurderwordt automatisch geïnstalleerd nadat de computer opnieuw is opgestart. Als de problemen aanhouden, ga dan verder met de volgende stap.

Terug naar inhoudsopgave

Installeer USB Host Controller-stuurprogramma opnieuw in Apparaatbeheer

1. Koppel alle USB-apparaten los van de computer.
  2. Typ en zoek [Apparaatbeheer] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open]. (De linkse zoekafbeelding hieronder is in Windows 11 en de rechterkant is Windows 10.)

3. Verwijder de driver van USB Host Controller. Controleer de pijl naast [Universal Serial Bus-controllers] en klik met de rechtermuisknop op de [USB Host Controller]en selecteer [Apparaat verwijderen] .
  4. Selecteer [Verwijderen].
  5. Herhaal stap 3 & stap 4 om alle USB-hostcontrollers te verwijderen.
  6. Start de computer opnieuw op. Het stuurprogramma wordt automatisch geïnstalleerd nadat de computer opnieuw is opgestart. Als de problemen aanhouden, ga dan verder met de volgende stap.

Terug naar inhoudsopgave

Gebruik herstelpunt om het systeem te herstellen

Als het USB-probleem recentelijk is opgetreden en u ooit een herstelpunt hebt gemaakt of als er een automatisch systeemherstel is opgetreden, probeer dan de computer te herstellen naar een punt voordat het probleem het probleem begon op te lossen. Hier vindt u meer informatie over Hoe u een herstelpunt gebruikt om het systeem te herstellen. Als het probleem aanhoudt, ga dan verder met de volgende stap voor probleemoplossing.

Terug naar inhoudsopgave

De pc resetten

Als het probleem aanhoudt nadat alle stappen voor probleemoplossing zijn voltooid. Maak een back-up van uw persoonlijke bestanden en reset de pc vervolgens naar de oorspronkelijke configuratie. Hier kun je meer te weten komen over:

Het systeem resetten en al mijn persoonlijke bestanden verwijderen

Het systeem resetten en mijn persoonlijke bestanden behouden

Terug naar inhoudsopgave

Als uw probleem niet wordt opgelost met bovenstaande oplossing en informatie, neem dan contact op met de ASUS-klantenservice voor meer informatie.