[Notebook] Systeemdiagnose binnen MyASUS in WinRE - Inleiding

MyASUS in WinRE is een gemakkelijk toegankelijke diagnostische tool die werkt binnen de Windows Recovery Environment (WinRE) en is ontworpen om u naadloze ondersteuning te bieden. Het bestaat uit een volledige set diagnostische tests die u kunnen helpen bij het identificeren en oplossen van hardwareproblemen. Deze handige tools zijn al geïnstalleerd op uw ASUS-pc of laptop en u hebt er op elk moment toegang toe, zelfs als het besturingssysteem niet actief is of niet wil opstarten. De eenvoudige software-interface is intuïtief en gebruiksvriendelijk, en geeft u direct toegang tot assistentie.

Als uit het diagnoseresultaat blijkt dat het onderdeel abnormaal is, levert MyASUS in WinRE een QR-code, testrapport en diagnosecode.  U kunt de QR-code scannen met uw mobiele telefoon en andere apparaten

• MyASUS WinRE is beschikbaar op ASUS pc-apparaten onder het Microsoft-besturingssysteem, op apparaten met processors met of hoger dan Intel 10th Generation en AMD Ryzen 4000-serie.
  • Services kunnen per land verschillen. Controleer de service-informatie op de ASUS-ondersteuningspagina.
  • U moet akkoord gaan met het MyASUS in WinRE-privacybeleid om testresultaten te uploaden naar het Service Request-systeem.

Als u MyASUS niet kunt gebruiken in WinRE, kunt u de functie voor systeemdiagnose in MyASUS in UEFI gebruiken. Klik op: [Notebook] Systeemdiagnose in MyASUS in UEFI - Inleiding

Als uw model [FX506LH, FA706IH, FA706IHR] de systeemdiagnostiek binnen MyASUS in de WinRE-functie niet direct kan inschakelen, probeer dan de tool [MyASUS in WinRE voor USB] om de systeemdiagnostische functie uit te voeren.

Als je meer wilt weten over de functie Cloud Recovery in MyASUS in WinRE, klik dan op: [Notebook] Cloudherstel binnen MyASUS in WinRE - Inleiding

Directory

1. Hoe [MyASUS in WinRE] te openen
  2. Instellingen van MyASUS in WinRE
  3. Onderdelen testen
    3.1 Eenvoudige test - SSD test
    3.2 Complexere test - wifi-test
    3.3 Complexere test - Displaytest
    3.4 Meer complexe test - Touchpad test
  4. Wat moet ik doen bij "falen" staat in het testrapport?
  5. Testgeschiedenis
  6. De betekenis van de drie testresultaten

1. Hoe [MyASUS in WinRE] te openen

Nadat je op de aan/uit-knop van je computer hebt gedrukt, druk je meerdere keren snel op F12 om [Choose an option] in te voeren Interface. Klik op [ Problemen oplossen] klik vervolgens op [MyASUS in WinRE]. De vereiste functietoets kan variëren, afhankelijk van het pc-model. Sommige modellen gebruiken in plaats daarvan de F9-toets.

Klik in Windows op Start, klik vervolgens op Power en houd vervolgens de Shift-toets ingedrukt terwijl u op Opnieuw opstarten klikt. Uw pc wordt afgesloten en vervolgens opnieuw opgestart in WinRE. Als u eenmaal in WinRE bent, selecteert u MyASUS in WinRE.

* Als MyASUS in WinRE niet wordt gevonden bij het openen van deze interface, ondersteunt de computer deze functie niet.

Terug naar inhoud

2. Instellingen van MyASUS in WinRE

2.1 Als u voor de eerste keer MyASUS invoert in WinRE, kan het pop-upvenster Privacyverklaring verschijnen, klik op [Agree]

2.2 Taal

(1) Klik op [Taal]① om uw taal te kiezen.

2.3 Update MyASUS in WinRE

Klik op [Update]②, klik op [OK]③ om MyASUS in WinRE bij te werken.

2.4 Privacybeleid

(1) Klik op [Privacybeleid]④, u ziet de pagina met privacyverklaring, klik op [Bekijk privacy]⑤.

(2) U kunt kiezen uit  [Akkoord]⑥ of[Weigeren]⑦

(3) Verschil tussen Akkoord-status en Weigeren-status op privacyverklaring:

Akkoord status: In de staat van akkoord worden de machinecode en diagnostische code van de computer opgenomen in de QR-code. Als u de QR-code scant met uw mobiele telefoon, wordt de ASUS-reparatiepagina geopend. Aangezien u akkoord bent gegaan met de privacyverklaring, bevat het reparatieformulier al de machinecode en diagnostische code van de computer. Nu hoeft u alleen uw persoonlijke gegevens en de status- en afhaalgegevens van de computer in te vullen , en ASUS zal de ophaling en reparatie uitvoeren.

Weigerstatus: In de staat van onenigheid zal de QR-code de computer niet opnemen' s machinecode en diagnosecode. Vergeleken met de status 'Akkoord', vereist de status 'Weigeren' dat u zelf de machinecode en diagnostische code van de computer invult, wat het aanvragen van reparaties moeilijker maakt. Het wordt aanbevolen dat u akkoord gaat met de privacyverklaring.

(De volgende twee afbeeldingen zijn screenshots van "Akkoord en Weigeren" van de privacyverklaring. U kunt zien dat de QR-code in de toestemmingsstatus bevat meer informatie dus de informatie die u handmatig moet invullen zal minder zijn.)

2.4 Instellingen gedaan, klik op [Systeemdiagnose]⑧ om MyASUS in de WinRE-interface te openen.

Terug naar inhoud

3. Componenttest (Neem SSD als voorbeeld).

3.1 Neem de eenvoudige componententest, HDD, als voorbeeld om het testproces te introduceren. Volg de onderstaande afbeelding gids voor de werking (het testproces van HDD, voeding, ventilator en andere componenten zijn vergelijkbaar met het testproces van HDD. Raadpleeg het HDD-testproces voor uw testen).

In punt 3.2, 3.3 en 3.4 van dit artikel zullen we complexere testitems introduceren: wifi, display, touchpad.

(1) Klik op [Checkup]① om de test te starten.

(2) Klik op [Quick Test]②.

(3) Klik op [SSD]③.

(4) Test geslaagd en klik op [OK]④.

Terug naar inhoud

3.2 Meer complexe test - Wi-Fi-componenttest.

(1) Klik  [Checkup]① op de hoofdinterface.

(2) Er verschijnt een venster waarin u wordt gevraagd verbinding te maken met een draadloos netwerk. Vind uw [Draadloos netwerk]②, en klik op [OK]③.

(3) Vul uw wifi [wachtwoord]④ in en klik op [Verbinden]⑤.

(4) De test is geslaagd, klik op [OK]⑥ om af te sluiten.

(5) Als TRx-test mislukt verschijnt, zijn er mogelijk problemen met het verbonden draadloze netwerk. Zorg ervoor dat de blokkering van het draadloze netwerk is opgeheven en test opnieuw. Als u bent verbonden met een normaal draadloos netwerk maar het testresultaat mislukt, volg dan de instructies in Sectie 4 van dit artikel .

Terug naar inhoud

3.3 Meer complexe test - Weergavetest.

(1) Klik op [Checkup] ① op de hoofdinterface.

(2) Het volgende scherm verschijnt en klik op [OK]②.  De gebruiker moet beoordelen of de schermweergave normaal is met het blote oog. Als het normaal is, klik dan op [Pass]③ om naar de volgende test te gaan. Als er een probleem is met de weergave, klik dan op [Fail]④.

Terug naar inhoud

3.4 Touchpad

(1) Klik op [Checkup]① op de hoofdinterfacee.

(2) Klik op [OK]②.

(3) Tik met uw vinger op [Area]③, dit zijn: klikken, links klikken, rechts klikken .

(4) Verplaats de cursor met uw vinger over [Blauwe schuif]④ en sleep de blauwe schuifregelaar naar de meest rechtse uiteinde.

(5) Beweeg de cursor met uw vinger over [Blauwe schuif]⑤ en sleep de blauwe schuifregelaar naar de meest onderkant kant.

(6) Selecteer een optie [15 seconden of 1 minuut]⑥ om de ghost-touch-test te starten. Raak het touchpad niet aan tijdens het testen van spookaanrakingen.

(7) De ghost-aanraaktest is bezig. Raak de [Touchpad]⑦ niet aan.

(8) Touchpad-test geslaagd, klik op [OK]⑧ om af te sluiten.

Terug naar inhoud

4. Wat moet ik doen als "Fout" verschijnt in het testrapport

Kies eerst om akkoord te gaan in de "Privacyverklaring" paragraaf 2.4 van dit artikel. gebruik vervolgens uw mobiele telefoon om de QR-code te scannen (de QR-code bevat de machinecode en de diagnostische code). Het systeem genereert automatisch een reparatierapport voor u. U hoeft alleen uw persoonlijke gegevens, de computerstatus en ophaalgegevens in te vullen en ASUS zal het ophalen en repareren. (Opmerking: hangt af van het servicebeleid van verschillende regio's)

Terug naar inhoud

5. Testgeschiedenis

(1) Klik op [Testgeschiedenis]① en klik op [een van de records]②.

(2) Een nieuw pop-upvenster toont de specifieke [testinformatie]③.

Terug naar inhoud

6. Opmerking - De betekenis van de drie testresultaten:

• Geslaagd: Er is geen probleem gedetecteerd. Dit betekent dat de test is afgerond en het resultaat voldoet aan de norm. Voel je vrij om het te gebruiken.
  • Mislukt: Probleem gedetecteerd. Het geeft aan dat de test is voltooid en dat het probleem is gedetecteerd. Scan de QR-code met uw mobiele telefoon en stuur deze op voor reparatie zoals beschreven in sectie 5 van dit artikel.
  • Waarschuwing: Als het onderdeel niet kan worden gedetecteerd of als u het testprogramma abrupt beëindigt tijdens de detectie proces, verschijnt er een waarschuwingsbericht. Controleer de componenten opnieuw of stuur ze op voor reparatie.

Terug naar inhoud