[Moederbord] Hoe (CPU / geheugen) QVL-lijst opvragen?

ASUS heeft het moederbord gecontroleerd op de beste stabiliteit en compatibiliteit wanneer het is geïnstalleerd met de apparaten in de CPU / geheugen QVL-lijst.

Hoe kan ik de CPU QVL-lijst van het moederbord opvragen?

Hoe kan ik de QVL-lijst voor het geheugen opvragen?

Indien u de CPU QVL-lijst wenst te zien dan kan dit op de onderstaande twee manieren:

Methode 1:

1.  Ga naar het ASUS Download-Center, voer het model van uw moederbord in (Bijv: ROG CROSSHAIR VII HERO), kies vervolgens de modelnaam in de vervolgkeuzelijst zoals hieronder:

2. Klik op [CPU / geheugenondersteuning] zoals hieronder:

3. Klik op [CPU-ondersteuning] en u ziet de CPU QVL-lijst zoals hieronder:

4. Klik op Ctrl + F en er verschijnt een zoekvak, zoals hieronder:

5. Please input the model name of CPU (Ex: 9800E). If the model name has color mark, it indicates the CPU is in CPU QVL list, as below:

Methode 2:

1.  Ga naar https://www.asus.com/support/cpu_support en voer het model van uw moederbord in (Bijv: ROG CROSSHAIR VII HERO) zoals onderstaand:

2.  Klik op het icoontje , om de QVL lijst in te zien,

3. Klik op Ctrl + F, dan verschijnt er een zoekvak zoals hieronder:

4. Voer de modelnaam van de CPU in (bijvoorbeeld: 9800E). Als de modelnaam een ​​kleurmarkering heeft, geeft dit aan dat de CPU in de CPU QVL-lijst staat, zoals hieronder:

Indien u de geheugen QVL-lijst wenst in te zien dan kan dit op de onderstaande manier

1.  Ga naar het ASUS Download-Center, voer het model van uw moederbord in (Bijv: ROG CROSSHAIR VII HERO), kies vervolgens de modelnaam in de vervolgkeuzelijst zoals hieronder:

2.   Klik op [CPU / geheugenondersteuning] zoals hieronder:

3.Klik op [Memory / Device Support], kies Memory_QVL en klik op [Download] zoals hieronder:

4. Klik alstublieft op Ctrl + F, dan zal een zoekvak verschijnen zoals hieronder:

5.  Voer de modelnaam van het geheugen in (bijv .: CMD16GX4M4B3200C15). Als de modelnaam een ​​kleurmarkering heeft, geeft dit aan dat het geheugen zich in de Memory QVL-lijst bevindt, zoals hieronder:

Vanwege de nieuwe zoekmethode, dus voor het nieuwe model moederborden, kunt u de onderstaande manier raadplegen om de geheugen QVL-lijst te controleren (bijv .: ROG STRIX Z490-A GAMING):

1.  Ga naar het ASUS Download-Centervoer de modelnaam van het moederbord in: ROG STRIX Z490-A GAMING, kies vervolgens de modelnaam in de vervolgkeuzelijst zoals hieronder:

2.  Klik op [CPU / geheugenondersteuning] zoals hieronder:

3. Klik a.u.b. op [Memory], u kunt de Memory QVL-lijst zien zoals hieronder:

4.Klik alstublieft op Ctrl + F, dan zal een zoekvak verschijnen zoals hieronder:

5. Voer de modelnaam van het geheugen in (bijv. F4-4800C19D-16GTZR). Als de modelnaam een ​​kleurmarkering heeft, geeft dit aan dat het geheugen zich in de geheugen QVL-lijst bevindt, zoals hieronder:

(U kunt ook zoeken in de overeenkomstige geheugen QVL-lijst door Leverancier / Grootte / RAM-snelheid / Socketondersteuning / Type te kiezen)

Als uw probleem nog steeds niet kan worden opgelost, neem dan contact op met ASUS Product Ondersteuning