[Windows 11/10] Hoe de applicatie in te stellen als de afzonderlijke grafische kaart die wordt gebruikt

Toepasselijke producten: notebook, desktop, alles-in-één pc, gaming-handheld, mini-pc

Microsoft heeft de prioriteitsinstellingen voor de selectie van grafische processors in Windows 10 (versie 2004) en hoger gewijzigd. Als uw besturingssysteem Windows 10 (versie 2004) of hoger is, raadpleeg dan de volgende instructies en oplossingen.

In Windows 10 (versie 2004) of hoger geven sommige toepassingen voorrang aan de voorkeursinstellingen voor grafische prestaties in Windows boven de standaardselectie-instellingen in het configuratiescherm van de fabrikant van de grafische kaart (zoals het NVIDIA-configuratiescherm en AMD Radeon-software) . Als u bijvoorbeeld in het NVIDIA-configuratiescherm een specifieke toepassing instelt om de grafische kaart van NVIDIA te gebruiken als de voorkeursgrafische processor, maar Windows standaard de geïntegreerde grafische kaart gebruikt, zal de toepassing de geïntegreerde grafische kaart gebruiken als de voorkeursgrafische processor. op Windows-instellingen.

Opmerking: Microsoft kan doorgaan met het toevoegen van toepassingen aan de backend-lijsten van Windows en het toepassen van standaardinstellingen voor de grafische processor. Als u de selectie-instellingen voor de grafische weergave voor een bepaalde toepassing moet wijzigen, is het raadzaam de instellingen in zowel de Windows-instellingen als het configuratiescherm van de fabrikant van de grafische kaart te synchroniseren.

Het NVIDIA-configuratiescherm biedt ook een prompt die aangeeft dat Windows OS nu de selectie van de grafische processors beheert. Als u deze prompt niet ziet, is het raadzaam uw NVIDIA-stuurprogramma's bij te werken naar de nieuwste versie.

Volg de instructies die overeenkomen met de huidige versie van het Windows-besturingssysteem op uw apparaat:

Windows 11-besturingssysteem

De gewenste grafische processor instellen voor een applicatie in Windows OS

1. Typ en zoek [Grafische instellingen] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [ Openen].
  2. In de Aangepaste opties voor apps-instellingen kunt u de applicatie selecteren die u wilt configureren in het vervolgkeuzemenu voor Desktop-app of Microsoft Store-app.
    Als u de applicatie die u wilt configureren niet kunt vinden, klikt u op [Browse]om de applicatie te selecteren toepassing.
  3. Nadat u de nieuwe applicatie hebt geselecteerd of ernaar hebt gezocht, verschijnt deze in de onderstaande lijst. Selecteer de applicatie die u wilt configureren en klik vervolgens op [Opties].
  4. Kies de grafische processor die u wilt gebruiken voor de geselecteerde toepassing en klik vervolgens op [Opslaan].
  5. De applicatie is nu geconfigureerd om de grafische processor van uw voorkeur te gebruiken.

Windows 10-besturingssysteem

De gewenste grafische processor instellen voor een applicatie in Windows OS

1. Typeen zoek [Grafische instellingen] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Openen ].
  2. In de instellingen voor Voorkeur voor grafische prestaties kunt u de applicatie selecteren die u wilt configureren in het vervolgkeuzemenu voor Desktop-app of Microsoft Store-app .
    Als u de applicatie die u wilt configureren niet kunt vinden, klikt u op [Browse]om de applicatie te selecteren toepassing.
  3. Nadat u de nieuwe applicatie hebt geselecteerd of ernaar hebt gezocht, verschijnt deze in de onderstaande lijst. Selecteer de applicatie die u wilt configureren en klik vervolgens op [Opties].
  4. Kies de grafische processor die u wilt gebruiken voor de geselecteerde toepassing en klik vervolgens op [Opslaan].
  5. De applicatie is nu geconfigureerd om de grafische processor van uw voorkeur te gebruiken.