[Windows 11/10] OneDrive

Ga naar de bijbehorende instructie op basis van het huidige Windows-besturingssysteem op uw computer:

Windows 11 besturingssysteem

Inhoudsopgave:

Aan de slag met OneDrive

1. Typ en zoek [OneDrive] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op  ;[Open].
  2. Als u OneDrive voor het eerst gebruikt, voert u uw  Microsoft-account in en vervolgens select [Aanmelden]. Als je nog geen Microsoft-account hebt, selecteer dan  Account maken.
  3. Voer het wachtwoord van uw Microsoft-account in en klik vervolgens op  [Aanmelden].
  4. Uw OneDrive-map wordt op deze locatie gemaakt, en u kunt ook  Locatie wijzigen om de maplocatie en selecteer vervolgens [Volgende].
  5. Als u meer OneDrive-opslagruimte nodig heeft, kunt u Go premium  selecteren om het relevante abonnement te kopen, of u kunt Niet nu  om ook de vrije ruimte te gebruiken.
  6. Vervolgens zijn er enkele eenvoudige tips om de werking van OneDrive te beschrijven, klik op volgende om door te gaan.

7. Nadat het volgende venster verschijnt, kunt u OneDrive gaan gebruiken. U kunt naar de map gaan die u hebt ingesteld om toegang te krijgen tot OneDrive, of op de  OneDrive-snelkoppeling aan de linkerkant klikken .

Terug naar inhoudsopgave

OneDrive persoonlijke kluis

Personal Vault in OneDrive wordt beschermd door identiteitsverificatie. U hebt toegang tot Personal Vault-bestanden met uw vingerafdruk, gezicht, sms-code of andere methoden, zodat u uw meest gevoelige bestanden in de cloud kunt opslaan zonder het gemak van overal toegang te verliezen .

1. Selecteer in de OneDrive-map [Persoonlijke kluis].
  2. Als u Persoonlijke Kluis voor het eerst gebruikt, leest u de volgende informatie over Persoonlijke Kluis en klikt u vervolgens op  [Volgende]②.
  3. OneDrive heeft uw toestemming nodig om door te gaan, klik op [Toestaan]③ om de instelling te voltooien omhoog.
  4. Microsoft moet uw identiteit verifiëren, bevestig uw accountgegevens en kies een verificatiemethode. Selecteer bijvoorbeeld tekst of E-mail.
  5. Als u tekst of e-mail gebruikt, voer dan de code in die u ontvangt, en selecteer vervolgens  [Verifiëren].
  6. Nadat de verificatie is geslaagd, kunt u Persoonlijke kluis gaan gebruiken.
  7. Personal Vault wordt automatisch vergrendeld wanneer u het niet actief gebruikt, of u kunt het ook handmatig vergrendelen. Klik met de rechtermuisknop ergens in de map Persoonlijke kluis, selecteer [OneDrive]en selecteer vervolgens [Persoonlijke kluis vergrendelen].
  8. U kunt ook instellen hoe lang Persoonlijke kluis wacht voordat deze automatisch wordt vergrendeld. Klik met de rechtermuisknop ergens in de OneDrive-map, selecteer [OneDrive]en selecteer vervolgens [Instellingen].
  9. Selecteer het [Account] tabblad in OneDrive-instellingen, en dan kunt u het vergrendelingstijd in het gedeelte Persoonlijke kluis.

Terug naar inhoudsopgave

Synchroniseer bestanden met OneDrive

Met OneDrive kunt u bestanden synchroniseren tussen uw computer en de cloud, zodat u overal bij uw bestanden kunt. Als u een bestand of map in uw OneDrive-map toevoegt, wijzigt of verwijdert, wordt het bestand of de map toegevoegd, gewijzigd of verwijderd op de OneDrive-website en vice versa. U kunt rechtstreeks in Verkenner met uw gesynchroniseerde bestanden werken en uw bestanden openen, zelfs als u offline bent. Wanneer u online bent, worden alle wijzigingen die u of anderen aanbrengen automatisch gesynchroniseerd.

1. Klik met de rechtermuisknop ergens in de OneDrive-map, selecteer [OneDrive]en selecteer vervolgens [Instellingen].
  2. Selecteer het [Account] tabblad in OneDrive-instellingen en selecteer vervolgens [Mappen kiezen ].
  3. Je kunt de bestanden of mappen selecteren die je wilt synchroniseren en vervolgens  [OK].

Terug naar inhoudsopgave

Open OneDrive via de browser en deel bestanden en mappen

U kunt OneDrive openen via de browser en vervolgens toegang krijgen tot uw OneDrive-bestanden op de website, of bestanden delen met mensen via een gedeelde link. De bestanden en mappen die u opslaat in OneDrive zijn privé totAls u besluit ze te delen, kunt u op elk moment zien met wie een OneDrive-bestand is gedeeld of stoppen met delen.

1. Ga naar de Microsoft OneDrive-website en selecteer vervolgens  [Aanmelden].
  2. Voer uw  Microsoft-account in en klik vervolgens op [Volgende].
  3. Voer uw wachtwoord van Microsoft-account in en klik vervolgens op [Ondertekenen in].
  4. Na inloggen hebt u toegang tot uw OneDrive-bestanden en -mappen op de website.
  5. Als je bestanden of mappen met mensen wilt delen, kies dan het bestand of de map die je wilt delen door de cirkel te selecteren in de bovenhoek van het item en selecteer vervolgens [Delen].
  6. Selecteer [Iedereen met de link kan bewerken] om de linkopties aan te passen .
  7. Stel de gewenste opties voor uw link in, afhankelijk van uw vereisten en selecteer vervolgens [Toepassen].
  8. Nadat de installatie is voltooid en u weer in het vak Delen bent, selecteert u [Kopieer link].
  9. Je kunt de link in een e-mailbericht plakken of ergens anders waar je de link deelt, en vervolgens de persoon met de toestemming heeft toegang tot uw bestand of map.
  10. Als je een bestand of map wilt beheren of stoppen met delen, selecteer dan  [Gedeeld]⑬ aan de inhoud van de linkerkant in OneDrive, en dan kunt u alle gedeelde bestanden of mappen controleren.
  11. Kies het gedeelde bestand of de gedeelde map die je wilt beheren door de cirkel te selecteren in de bovenhoek van het item en selecteer vervolgens [Details].
  12. U kunt de persoon controleren die toegang heeft tot dit bestand of deze map in de sectie  Toegang heeft  en vervolgens [Toegang beheren].
  13. Click  pictogram aan de rechterkant, en de select [Link verwijderen]⑱ om te stoppen met het delen van het gedeelde bestand of de gedeelde map.

Terug naar inhoudsopgave

Windows 10-besturingssysteem

Inhoudsopgave:

Aan de slag met OneDrive

1. Typ en zoek [OneDrive] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open].
  2. Als u OneDrive voor het eerst gebruikt, voert u uw Microsoft-account in en selecteert u vervolgens [Aanmelden ]. Als je nog geen Microsoft-account hebt, selecteer dan Account aanmaken.
  3. Voer het wachtwoord van uw Microsoft-account in en klik vervolgens op [Aanmelden] .
  4. Lees de privacyverklaring van Microsoft en klik vervolgens op [Volgende] om door te gaan.
  5. U kunt kiezen of u optionele gegevens naar Microsoft verzendt en klik vervolgens op [Accepteren].
  6. Uw OneDrive-map wordt op deze locatie gemaakt, en u kunt ook Locatie wijzigen selecteren om de maplocatie te wijzigen, en selecteer vervolgens [Volgende].
  7. Als u meer OneDrive-opslagruimte nodig heeft, kunt u Go premium selecteren om het relevante abonnement te kopen, of u kunt Niet nu selecteren om de vrije ruimte te gebruiken als goed.
  8. Vervolgens zijn er enkele eenvoudige tips om de werking van OneDrive te beschrijven, klik op volgende om door te gaan.

9. Nadat het volgende venster verschijnt, kunt u OneDrive gaan gebruiken. U kunt naar de map gaan die u hebt ingesteld om toegang te krijgen tot OneDrive, of u kunt op de OneDrive-snelkoppeling aan de linkerkant klikken.

Terug naar inhoudsopgave

OneDrive persoonlijke kluis

Personal Vault in OneDrive wordt beschermd door identiteitsverificatie. U hebt toegang tot Personal Vault-bestanden met uw vingerafdruk, gezicht, sms-code of andere methoden, zodat u uw meest gevoelige bestanden in de cloud kunt opslaan zonder het gemak van overal toegang te verliezen .

1. Selecteer in de OneDrive-map [Persoonlijke kluis].
  2. Als u Persoonlijke Kluis voor het eerst gebruikt, leest u de volgende informatie over Persoonlijke Kluis en klikt u vervolgens op [Volgende].
  3. OneDrive heeft uw toestemming nodig om door te gaan. Klik op [Toestaan]om het instellen te voltooien.
  4. Microsoft moet uw identiteit verifiëren, bevestig uw accountgegevens en kies een verificatiemethode. Selecteer bijvoorbeeld E-mail.
  5. Als je sms of e-mail gebruikt, voer dan de code die je ontvangt in en selecteer vervolgens [Verifiëren ].
  6. Nadat de verificatie is geslaagd, kunt u Persoonlijke kluis gaan gebruiken.
  7. Personal Vault wordt automatisch vergrendeld wanneer u het niet actief gebruikt, of u kunt het ook handmatig vergrendelen. Klik met de rechtermuisknop ergens in de map Persoonlijke kluis en selecteer vervolgens [Persoonlijke kluis vergrendelen].
  8. U kunt ook instellen hoe lang Persoonlijke kluis wacht voordat deze automatisch wordt vergrendeld. Klik met de rechtermuisknop ergens in de OneDrive-map en selecteer vervolgens [Instellingen].
  9. Selecteer het tabblad [Account] in OneDrive-instellingen en dan kun je de vergrendeltijd in het gedeelte Persoonlijke kluis.

Terug naar inhoudsopgave

Synchroniseer bestanden met OneDrive

Met OneDrive kunt u bestanden synchroniseren tussen uw computer en de cloud, zodat u overal bij uw bestanden kunt. Als u een bestand of map in uw OneDrive-map toevoegt, wijzigt of verwijdert, wordt het bestand of de map toegevoegd, gewijzigd of verwijderd op de OneDrive-website en vice versa. U kunt rechtstreeks in Verkenner met uw gesynchroniseerde bestanden werken en uw bestanden openen, zelfs als u offline bent. Wanneer u online bent, worden alle wijzigingen die u of anderen aanbrengen automatisch gesynchroniseerd.

1. Klik met de rechtermuisknop ergens in de OneDrive-map en selecteer vervolgens [Instellingen].
  2. Selecteer het tabblad [Account] in OneDrive-instellingen en selecteer vervolgens [Mappen kiezen].
  3. U kunt de bestanden of mappen selecteren die u wilt synchroniseren en vervolgens [OK].

Terug naar inhoudsopgave

Open OneDrive via de browser en deel bestanden en mappen

U kunt OneDrive openen via de browser en vervolgens toegang krijgen tot uw OneDrive-bestanden op de website, of bestanden delen met mensen via een gedeelde link. De bestanden en mappen die u opslaat in OneDrive zijn privé totdat u besluit ze te delen en u kunt op elk moment zien met wie een OneDrive-bestand is gedeeld of het delen stoppen.

1. Ga naar de Microsoft OneDrive-website en selecteer vervolgens [Aanmelden].
  2. Voer uw Microsoft-account in en klik op [Volgende].
  3. Voer uw wachtwoord van Microsoft-account in en klik vervolgens op [Aanmelden].
  4. Na inloggen hebt u toegang tot uw OneDrive-bestanden en -mappen op de website.
  5. Als je bestanden of mappen met mensen wilt delen, kies dan het bestand of de map die je wilt delen door de cirkel te selecteren in de bovenhoek van het item en selecteer vervolgens [Delen].
  6. Selecteer [Iedereen met de link kan bewerken] om de linkopties aan te passen.
  7. Stel de gewenste opties voor uw link in, afhankelijk van uw vereisten en selecteer vervolgens [Toepassen].
  8. Nadat de installatie is voltooid en u weer in het vak Delen bent, selecteert u [Link kopiëren].

9. U kunt de link in een e-mailbericht plakken of waar u de link ook deelt, waarna de persoon met de toestemming toegang heeft tot uw bestand of map.
  10. Als je een bestand of map wilt beheren of stoppen met delen, selecteer dan [Gedeeld]aan de inhoud van de linkerkant in OneDrive, en dan kun je alle gedeelde bestanden of mappen controleren.
  11. Kies het gedeelde bestand of de gedeelde map die je wilt beheren door de cirkel te selecteren in de bovenhoek van het item en selecteer vervolgens [Details].
  12. U kunt controleren wie toegang heeft tot dit bestand of deze map in het gedeelte Heeft toegang en vervolgens [Toegang beheren].
  13. Click  pictogram aan de rechterkant, en de selectie [Link verwijderen]om te stoppen met het delen van het gedeelde bestand of de gedeelde map.