[Windows 11/10] Wijzig de energiemodus en het plan

Windows 11-besturingssysteem

Kies de energiemodus die voor u werkt en wat u wilt doen op uw Windows 11-computer. Hiermee kunt u bepalen wat voor u belangrijk is om de beste batterijduur, de beste prestaties of een balans tussen beide te krijgen.

1. Typ en zoek [Energie-, slaap- en batterij-instellingen] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open].
  2. Klik in het veld Energiemodus op het vervolgkeuzemenu om de gewenste optie te kiezen. Als u het energieverbruik van de batterij wilt verminderen, kunt u Beste energie-efficiëntie kiezen.

Kies een energiebeheerschema en pas het aan

Het energiebeheerschema is een verzameling hardware- en systeeminstellingen die beheren hoe uw computer stroom verbruikt. U kunt ook aangepaste plannen maken op basis van specifieke prestatiebehoeften.

1. Typ en zoek [Kies een energieplan] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Openen] ].
  2. Selecteer een geschikt energieplan voor u.
  3. Als u het geselecteerde abonnement wilt aanpassen, klikt u op [Wijzig abonnementsinstellingen] op het geselecteerde abonnement
  4. Klik op [Geavanceerde energie-instellingen wijzigen].
  5. U kunt de volgende component of functie afzonderlijk aanpassen en na het wijzigen van de instellingen, selecteert u [Toepassen]en selecteer vervolgens [OK].

Windows 10-besturingssysteem

Kies de energiemodus die voor u werkt en wat u op uw Windows 10-computer. Hiermee kunt u bepalen wat voor u belangrijk is om de beste batterijduur, de beste prestaties of een balans tussen beide te krijgen.

Klik [Batterijpictogram] op de taakbalk en sleep de schuifregelaar naar links of rechts om de verschillende energiemodi te wijzigen. Als u het batterijverbruik wilt verminderen, kunt u de schuifregelaar naar  Beste batterijduur slepen.

Kies een energiebeheerschema en pas het aan

Het energiebeheerschema is een verzameling hardware- en systeeminstellingen die beheren hoe uw computer stroom verbruikt. U kunt ook aangepaste plannen maken op basis van specifieke prestatiebehoeften.

1. Klik met de rechtermuisknop op [Batterijpictogram] op de taakbalk en selecteer vervolgens [Energiebeheer].
  2. Selecteer een geschikt energieplan voor u.
  3. Als u het geselecteerde abonnement wilt aanpassen, klikt u op [Wijzig abonnementsinstellingen] op het geselecteerde abonnement
  4. Klik op [Geavanceerde energie-instellingen wijzigen].
  5. U kunt de volgende component of functie afzonderlijk aanpassen en na het wijzigen van de instellingen, selecteert u [Toepassen]en selecteer vervolgens [OK].