[Notebook] Problemen oplossen - Problemen met de achtergrondverlichting van het toetsenbord oplossen

Als u merkt dat de toetsenbordverlichting niet kan worden ingeschakeld of dat het beeldscherm abnormaal is, raadpleeg dan de volgende stappen voor probleemoplossing.

CMOS wissen (EC-reset)

Probeer een EC-reset (Embedded Controller), RTC-reset (Real-Time Clock) of een harde reset uit te voeren om de hardware naar de standaardinstellingen te herstellen en problemen met het opladen van de batterij op te lossen.

Raadpleeg dit artikel voor gedetailleerde stappen: Hoe u de geïntegreerde controller (EC) kunt resetten ), Real-Time Clock (RTC) en voer een harde reset uit.

Als het probleem zich blijft voordoen nadat u de CMOS heeft gewist (EC-reset), gaat u verder met de volgende stap voor het oplossen van problemen.

BIOS-instellingen herstellen

1. Open het BIOS-installatiescherm op het apparaat.
    Wanneer het apparaat niet is ingeschakeld, houd je de [F2]-toets op het toetsenbord ingedrukt en druk je vervolgens op de aan/uit-knop om het apparaat in te schakelen. Blijf de [F2]-toets ingedrukt houden totdat het BIOS-instellingenscherm verschijnt en laat vervolgens de [F2]-toets los. Meer informatie over Hoe u het BIOS-instellingenscherm opent.
  2. Eenmaal in het BIOS-installatiescherm raadpleegt u de volgende artikelen om te begrijpen hoe u de BIOS-instellingen kunt herstellen: BIOS-instellingen herstellen.
  3. Wanneer het opnieuw instellen van de BIOS-instellingen is voltooid, wordt de computer opnieuw opgestart en wordt Windows geopend. Controleer het probleem opnieuw. Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan verder met de volgende stap voor het oplossen van problemen.

BIOS, Windows-pakketten en stuurprogramma's bijwerken

Het regelmatig bijwerken van BIOS, Windows en stuurprogramma's kan de systeemstabiliteit en -prestaties verbeteren. Zorg ervoor dat uw apparaat de nieuwste versies gebruikt. Meer informatie over het updaten van het BIOS:
Hoe de BIOS-versie in een Windows-systeem updaten
Hoe u EZ Flash gebruikt om de BIOS-versie bij te werken
Meer informatie over het updaten van Windows en stuurprogramma's:
Windows Update uitvoeren
Stuurprogramma's updaten via Systeemupdate in MyASUS
Als het probleem zich blijft voordoen nadat u de BIOS/Windows-pakketten/stuurprogramma's tot de datum hebt bijgewerkt, gaat u verder met de volgende stap voor het oplossen van problemen.

Installeer het ASUS System Control Interface-stuurprogramma opnieuw

1. Typ en zoek [Apparaatbeheer] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [ Openen]. (De onderstaande zoekillustratie aan de linkerkant is in Windows 11 en de rechterkant is in Windows 10.)
  2. Verwijder de ASUS System Control Interface-stuurprogramma's. Controleer de pijl naast [Systeemapparaten], klik vervolgens met de rechtermuisknop op [ASUS System Control Interface]en klik op [Apparaat verwijderen] .
  3. Vink het selectievakje [Proberen het stuurprogramma voor dit apparaat te verwijderen] aan en klik vervolgens op [Verwijderen].
  4. Na voltooiing oRaadpleeg dit artikel voor meer informatie over Hoe u dit kunt doen download en installeer het ASUS System Control Interface-stuurprogramma.
  5. Als het probleem zich blijft voordoen nadat u het stuurprogramma hebt geïnstalleerd, gaat u verder met de volgende stap voor het oplossen van problemen.

Gebruik Systeemherstel om het systeem te herstellen  ;
Als het probleem onlangs is begonnen en u eerder een systeemherstelpunt hebt gemaakt, of als het systeem een automatisch herstelpunt heeft gemaakt, kunt u proberen het systeem te herstellen naar een tijdstip voordat het probleem zich voordeed. Meer informatie over Hoe u het systeem kunt herstellen vanaf een gemaakt systeemherstelpunt.

Voer een Windows-systeemherstel uit
Als alle stappen voor het oplossen van problemen zijn voltooid, maar het probleem blijft bestaan, maak dan een back-up van uw persoonlijke bestanden en voer een systeemherstel uit om uw computer terug te zetten naar de oorspronkelijke configuratie. Meer informatie: Hoe u het systeem kunt herstellen (opnieuw installeren).

Als uw probleem niet is opgelost met de bovenstaande oplossing en informatie, neem dan contact op met het door ASUS geautoriseerde reparatiecentrum voor verdere tests.