[Draadloze router] ASUS-router instellen met ONT (glasvezelverbinding van ISP / Singtel)

*Niet van toepassing op Singtel ONR-installatie.

** Opstartvolgorde: schakel alle apparaten UIT, inclusief modem, router en apparaat. Wacht 10 minuten voordat u het apparaat in deze volgorde inschakelt: Modem -> Router ->Apparaten

Fibre Plan Internet-installatiediagram voor RT-AX86U en andere ASUS-routers.

1. Sluit de optische kabel aan van de optische uitgang naar de optische netwerkterminal (ONT)
2. Sluit de Optical Network Terminal (ONT) LAN1 aan op de WAN-poort van de router
3. Voor MIO TV: maak verbinding met router LAN4

Stap 1. Instellen

- Verbind uw computer met de router via een bekabelde of WiFi-verbinding en voer uw router LAN IP of router-URL http://www.asusrouter.com in de WEB GUI in.

- Selecteer Geavanceerde instellingen.

Stap 2. Kies Bedieningsmodus

- Klik op Selecteer bedrijfsmodus

- Selecteer draadloze routermodus (standaard)

Stap 3. Internet instellen

- Selecteer WAN-poort

- Selecteer Nee

Stap 4. IP-configuratie

- Vink Speciale vereisten van ISP aan en selecteer Singtel-Andere

Opmerking: Als het Singtel-Others-profiel is ingesteld, kan LAN-poort 4 alleen worden gebruikt voor Singtel TV.

- Selecteer “Singtel-Anderen”

- Selecteer “Volgende” om de instellingen te bevestigen

Stap 5. Wifi instellen

- Vink het selectievakje Afzonderlijk 2,4 GHz en 5 GHz aan.

- Voer de gewenste netwerknaam en wachtwoord in voor zowel de 2,4GHz- als de 5GHz-band.

- Houd het selectievakje aangevinkt als u Wi-Fi 6 wilt inschakelen.

- Klik op Volgende om door te gaan

Stap 6. Routertoegang en wachtwoord instellen

- Voer de inlognaam en het wachtwoord van uw voorkeur voor routertoegang in.

- Klik op Volgende om door te gaan en de instellingen toe te passen. Uw router zal nu opnieuw opstarten.

Stap 7. Voltooid

- Maak verbinding met het nieuwe Wi-Fi-netwerk dat u zojuist hebt gemaakt als u een draadloos apparaat gebruikt.

- Bezoek http://www.asusrouter.com of 192.168.50.1 in de webadresbalk. Voer uw nieuw aangemaakte loginnaam en wachtwoord in bij Stap. 6 om toegang te krijgen tot de gebruikersinterface.

- De internetstatus geeft 'Verbonden' aan.

Hoe kan ik het hulpprogramma/firmware verkrijgen?
U kunt de nieuwste stuurprogramma's, software, firmware en gebruikershandleidingen downloaden in het ASUS Downloadcentrum
Als u meer informatie nodig heeft over het ASUS Downloadcentrum, raadpleeg dan deze link.