[Notebook] Introductie ASUS-configuratiescherm

Toepasselijke producten: notebook, desktop, alles-in-één pc, gaming-handheld

ASUS Dial & Het Configuratiescherm biedt eenvoudige toegang tot Adobe-software, Microsoft Office-software, entertainmentsoftware, browsers en nog veel meer toepassingen om de gebruikersworkflows te optimaliseren.

U kunt het vrijelijk gebruiken met de geïnstalleerde applicatie op de ASUS-computer, en dankzij een aantal aangepaste, gepersonaliseerde functies kunt u uw eigen configuratiescherm bouwen.

Wanneer gebruikers bijvoorbeeld Adobe Photoshop op de hoofdinterface van een computer gebruiken, kunnen gebruikers het Configuratiescherm op het tweede scherm gebruiken om Adobe Photoshop snel te manipuleren. Wanneer u Photoshop op het hoofdscherm van uw computer opent, schakelt het Configuratiescherm op het tweede scherm tegelijkertijd de ingestelde functies in om Photoshop te ondersteunen en gerelateerde softwarefuncties uit te voeren.

※ De nieuwe versie van het Configuratiescherm ondersteunt de koppelingsfunctie met de GlideX-app. Raadpleeg dit artikel voor gedetailleerde stappen:7. Gekoppeld aan de GlideX-app

Voor het gebruik van GlideX raadpleegt u: [Notebook/Desktop/AIO] GlideX - Introductie | Officiële ondersteuning | ASUS Globaal

Inhoudsopgave

1. Vereiste systeemomgeving voor het Configuratiescherm
  2. Open ASUS Dial & Configuratiescherm-app
  3. Functie-instellingen van het Configuratiescherm
  4. App toevoegen
  5. Functie toevoegen
  6. Voorkeursinstellingen
  7. Gekoppeld aan de GlideX-app
  8. Hoe u ASUS Dial & Configuratiescherm

1. Vereiste systeemomgeving voor het Configuratiescherm:

ASUS Dial ASUS Control Panel Toolkit: V2.1.0.0 en hoger

Terug naar inhoudsopgave

2. Open ASUS Dial & Configuratiescherm-app

(1) Voer ①[Configuratiescherm] in de Windows-zoekbalk in en klik vervolgens om het venster ②[ASUS Dial & Configuratiescherm] App.

(2) Windows start de instellingeninterface van het Configuratiescherm, waar u de positie en functie van het pictogram kunt instellen op basis van uw persoonlijke gewoonten. Klik op [launch] om de functie Configuratiescherm in te schakelen.

(3) Op het uitgebreide scherm verschijnt de ASUS Dial & De Configuratiescherm-app wordt gestart. ①[Software] Geef de naam weer van de software die u momenteel gebruikt, klik op ②[Pagina] om naar de modulepagina te gaan, klik op ③[Instellingen] om ASUS Dial & Configuratiescherm en ④[Ribbon] om de functie Configuratiescherm te gebruiken.

(4) Wanneer Microsoft Edge op de voorkant van het systeem draait, schakelt het Configuratiescherm ook automatisch over naar de overeenkomstige functie die u kunt gebruiken.

Terug naar inhoudsopgave

3. Functie-instellingen van het Configuratiescherm

In de hoofdinterface van het Configuratiescherm zijn er ①[App toevoegen], ②[Softwareschakelaar], ③[Functie toevoegen], ④[Alles verwijderen], ⑤[Reset], ⑥[Modulegebied], ⑦[Voorkeursinstellingen] , ⑧[Pagina], ⑨[Opslaan en toepassen]. ⑩[Apparaatschakelaar] en andere functies.

②[Software Switch], u kunt de Control Panel-functie van de software onafhankelijk in- of uitschakelen.

④[Alles verwijderen], u kunt alle momenteel geconfigureerde modules wissen.

⑤[Reset], u kunt de oorspronkelijke standaardinstellingen van het Configuratiescherm resetten en herstellen.

⑧[Pagina], het Configuratiescherm ondersteunt het bewerken van modulefuncties van twee pagina's.

⑨[Opslaan en toepassen], wanneer u klaar bent met bewerken, klikt u op ⑨[Opslaan en toepassen].

⑩[Apparaat wisselen], wanneer u de Extend-functie van GlideX gebruikt, kunt u overschakelen naar een mobiel apparaat en dit instellen. Voor gedetailleerde stappen raadpleegt u dit artikel 7. Gekoppeld aan de GlideX-app

Terug naar inhoudsopgave

4. App toevoegen

(1) Klik op ①[Softwarelijst] en klik op ②[Toepassing toevoegen].

(2) Zoek de app die u wilt toevoegen, klik op ③[App]. Als er geen app is die u nodig hebt in de lijst, kunt u klikken op ④[Meer apps toevoegen] (alleen programma's met het achtervoegsel exe) en klik vervolgens op ⑤ [Bevestigen] om de toevoeging te voltooien.

(3) Nadat u op [Bladeren naar meer apps] heeft geklikt, verschijnt er een pop-upvenster en kunt u de applicatie handmatig met het achtervoegsel exe toevoegen aan [Softwarelijst].

Terug naar inhoudsopgave

5. Functie toevoegen

(1) Klik op ①[Functie toevoegen], voeg een standaardfunctie toe in ②[Functielijst], u kunt de gewenste functie handmatig toevoegen, klik op ③[Toevoegen]. Selecteer in het gebied ④[Module] een geschikte module voor uw nieuwe functie en bewerk vervolgens ⑤[Functie]. Klik na het bewerken op ⑥[Bevestigen].

(2) Wanneer u op [Bevestigen] klikt, verschijnt de toegevoegde functie in het modulegebied en wordt deze gedupliceerd met andere functies. We moeten de nieuwe functionaliteit naar de lege ruimte verplaatsen en het modulegebied uitbreiden voordat we deze kunnen gebruiken. Pas de positie van het [Modulegebied] aan en klik op [Opslaan en toepassen] om de bewerking te voltooien.

※ [Aangepaste functie] is weergegeven in het modulegebied. U kunt de module bewerken, verwijderen en verplaatsen.

(3) Als u een module verplaatst, verschijnt het volgende scherm. Als u de bestaande module niet wilt vervangen, klikt u op [Annuleren] en sleept u de nieuwe module naar een lege ruimte.

(4) Wanneer we de interface van het Configuratiescherm in ScreenPad Plus openen, kunnen we de toegevoegde functie [Kopiëren+Plakken] gebruiken.

Terug naar inhoudsopgave

6. Voorkeursinstellingen

(1) Klik op ①[Voorkeursinstellingen], schakel de functie ②[Meldingsinstellingen] in of uit, schakel ③[Toepassing automatisch starten] in of uit, tik op ④[Profiel exporteren] om de bestaande instellingen op te slaan, klik op ⑤[Opslaan] om voltooi deze bewerking.

(2) Nadat u op [Profiel exporteren] heeft geklikt, verschijnt er een pop-upvenster. Zoek de map waarin uw configuratiebestand is opgeslagen, voer [bestandsnaam] in, klik op [Opslaan] en sla het instellingenbestand op.

(3) Wanneer u de ASUS Dial & Control Panel-software kunt u op [Profiel importeren] klikken, het configuratiebestand zoeken en selecteren dat u eerder hebt opgeslagen en op [Openen] klikken om de software in de gewenste staat te herstellen.

Terug naar inhoudsopgave

7. Gekoppeld aan de GlideX-app

Hoe u GlideX kunt downloaden en gebruiken, raadpleegt u: [Notebook/Desktop/AIO] GlideX - Introductie | Officiële ondersteuning | ASUS Globaal

(1) Wanneer u de uitgebreide functie van GlideX gebruikt, kunt u uw [Mobiel apparaat] selecteren in de linkerbovenhoek van de hoofdinterface van deConfiguratiescherm, wijzig de functies die moeten worden uitgevoerd door de [Module] en klik op [Start].

※ Om software toe te voegen aan het mobiele apparaat van het Configuratiescherm om modules toe te voegen of te wijzigen, leest u dit artikel 4. App toevoegen, 5. Functie toevoegen.

(2) Wanneer u op [Starten] klikt, wordt de functie Configuratiescherm weergegeven op uw mobiele apparaat en kunt u met uw vinger op de functie tikken die u op het scherm van uw mobiele apparaat wilt uitvoeren.

※ Het volgende scherm wordt op volledig scherm weergegeven op het mobiele apparaat.

8. Hoe u de ASUS Dial & Configuratiescherm-app

8.1 Download de ASUS Dial & Configuratiescherm-app

Ga naar de Microsoft App Store om de ASUS Dial & Configuratiescherm-app.

8.2 ASUS Dial & verwijderen Configuratiescherm-app

Als u ASUS Dial & Configuratiescherm-app, ga naar Systeeminstellingen > App > ControlPanelToolkit en ASUS Dial & Configuratiescherm > om het te verwijderen. Of raadpleeg deze link.