[Microsoft Office] Office-programma's verwijderen

De stap voor het verwijderen van Office is afhankelijk van het type installatie dat u hebt. De meest voorkomende installatietypen zijn Klik-en-Klaar en Microsoft Windows Installer (MSI). Het andere type is een Office-installatie vanuit de Microsoft Store-app.

Als u niet zeker weet welk type installatie u heeft, raadpleegt u Het installatietype van mijn Office-programma's bevestigen.

Opmerking: het verwijderen van Office verwijdert alleen de Office-toepassingen van uw computer, het verwijdert geen bestanden, documenten of werkmappen die u met de apps hebt gemaakt.

Inhoudsopgave:

Het installatietype van mijn Office-programma's bevestigen

Opmerking: Als u een Office-programma niet kunt openen om uw installatietype te controleren, probeert u eerst de meer algemene Click-to-Run- of MSI-verwijderingsstappen.

1. Open het Office-programma en selecteer vervolgens [bestand] in de linkerbovenhoek. (Het volgende neemt Excel als voorbeeld.)
  2. Selecteer [Account], zoek de knop [Over] onder Productinformatie en vervolgens controleer op het volgende:

Terug naar inhoudsopgave

De verwijderingsstappen van Click-to-Run of MSI

Als uw Office-programma een Klik-en-Klaar- of MSI-installatietype is, raadpleegt u de onderstaande verwijderingsstappen.

1. Typ en zoek [Configuratiescherm] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Openen]. (De zoekillustratie aan de linkerkant hieronder is in Windows 11 en de rechterkant is Windows 10.)
  2. Selecteer [Een programma verwijderen] in het veld Programma's.
  3. Kies het Microsoft Office-programma dat u wilt verwijderen en selecteer vervolgens [Verwijderen].
    Opmerking: als Office niet wordt vermeld in het configuratiescherm, hebt u mogelijk een Microsoft Store-installatietype. Raadpleeg De verwijderingsstappen van de Microsoft Store-app om de installatie ongedaan te makenl Office-programma's.
  4. Microsoft zal je vragen of je klaar bent om de installatie ongedaan te maken. Selecteer [Verwijderen] om het verwijderingsproces te starten.
  5. Het verwijderen van Office-programma's is voltooid. Klik op [Sluiten].

Terug naar inhoudsopgave

De verwijderingsstappen van de Microsoft Store-app

Als uw Office-programma het installatietype Microsoft Store-app is, raadpleegt u de onderstaande verwijderingsstappen.

1. Typ en zoek [Geïnstalleerde apps] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Openen]. (De zoekillustratie aan de linkerkant hieronder is in Windows 11 en de rechterkant is Windows 10.)
    Opmerking: als u Windows 10-apparaten gebruikt, zoek dan naar [Apps & functies].
  2. Selecteer in Geïnstalleerde apps de Microsoft Office-programma's die u wilt verwijderen, klik op de[Meer] pictogram naast de app en selecteer vervolgens [Verwijderen].
    Opmerking: als Office niet wordt vermeld in de Apps & functies die u zou kunnen hebben een Click-to-Run- of MSI-installatietype. Raadpleeg De verwijderingsstappen van Click-to-Run of MSI om Office-programma's te verwijderen.

Opmerking: als u Windows 10-apparaten gebruikt, klikt u rechtstreeks op [Verwijderen].
  3. Microsoft zal je vragen of je klaar bent om de installatie ongedaan te maken. Selecteer [Verwijderen] om het verwijderingsproces te starten.
  4. Het verwijderen van Office-programma's is voltooid. Klik op [Sluiten].

Terug naar inhoudsopgave

Bovenstaande informatie is afkomstig van Office verwijderen van een pc door Microsoft. Als u uw Office-programma's niet via de bovenstaande methode kunt verwijderen, kunt u het Microsoft-document raadplegen voor meer informatie over verwijderingsmethoden.

U kunt ook de Microsoft-ondersteuningssite raadplegen voor meer documentatie over Office-ondersteuning.