[Notebook] ASUS Dial introductie

ASUS Dial kan worden gebruikt met elke geïnstalleerde applicatie op uw computer, en een aantal aanpasbare, gepersonaliseerde functies stellen u in staat uw eigen knopapplicatie te bouwen. Als u Adobe-software gebruikt, kunt u software gebruiken die compatibel is met Adobe versie 2020 en hoger (zoals Adobe Photoshop, illustrator, Photoshop Lightroom classic, Premiere Pro en After Effects). Met ASUS Dial and Control Panel-software op ASUS hebt u toegang tot aanpasbare snelkoppelingen om in/uit te zoomen en de penseelgrootte/helderheidsinstellingen aan te passen. U kunt zelfs de standaardinterface aanpassen aan uw persoonlijke werkstijl. Draai tegelijkertijd aan de ASUS Dial in de Windows-gebruiksomgeving om het volume aan te passen, de helderheid aan te passen of andere functies uit te voeren.

Inhoudsopgave

1. ASUS Dial ondersteunt producten

2. Hoe ASUS Dial te bedienen
2.1 Hoe de fysieke ASUS Dial werkt
2.2 Hoe de virtuele ASUS Dial op het touchpad werkt

3. ASUS Dial gebruiken binnen Adobe-software

4. Open de ASUS Dial-functie-instellingssoftware

5. Hoe u de functionaliteit van ASUS Dial instelt

6. Toepassingen toevoegen of bewerken

7. Multifunctionele modus
7.1 Een bestaande functie bewerken
7.2 Groep
7.3 Functie toevoegen

8. Modus met één functie

9. Microsoft Wheel-apparaat

10. De ASUS Dial-functie uitschakelen

11. Voorkeursinstellingen

12. Hoe u de ASUS Dial-besturingssoftware kunt upgraden, downloaden en verwijderen

1. ASUS Dial ondersteunt producten

ASUS Dial is beschikbaar in drie versies: fysiek en virtueel.

(1) De computer uitgerust met een fysieke knop wordt hieronder weergegeven:

(2) De computer uitgerust met een fysieke knop wordt hieronder weergegeven:

(3) De computer uitgerust met een virtuele touchpadknop wordt hieronder weergegeven:

U kunt ook naar de pagina [Overzicht] op de officiële ASUS-website gaan om te controleren of de laptop is uitgerust met ASUS Dial.

Terug naar inhoudsopgave

2. Hoe ASUS Dial te bedienen

2.1 Hoe de fysieke ASUS Dial werkt:

(1) Druk met uw vinger op ①[Knop], [ASUS Dial-functieselectiescherm] verschijnt op het computerscherm en wanneer het bedieningsscherm verschijnt, kan het ASUS Dial-functieselectiescherm met de muis worden gesleept en verplaatst.

(2) Selecteer de gewenste functie met ②[Draaiknop] en selecteer de functie opnieuw ③[Druk op knop]. Neem als voorbeeld de functie [Helderheid aanpassen], pas de helderheid van het scherm aan door aan de knop te draaien.

(3) Om naar andere knopfuncties te schakelen, drukt u op de knop. Nadat u de knop een tijdje niet hebt gebruikt, verdwijnt het displaypictogram van de knop automatisch van het display en verschijnt het displaypictogram opnieuw wanneer de knop opnieuw wordt aangeraakt.

Terug naar inhoudsopgave

2.2 Virtuele ASUS-draaiknop op touchpad werkt

(1) Plaats uw vinger op ④[touchpadmarkering].

(2) Schuif naar linksonder ⑤[Vinger], [ASUS Dial virtuele touchpad-knop] verschijnt in de linkerbovenhoek van het touchpad, zoals hieronder weergegeven.

(3) Nadat de virtuele touchpad-knop op het touchpad verschijnt, drukt u op het ⑥[Area] computerscherm op het onderstaande touchpad om te verschijnen [ASUS Dial function selectiescherm].

(4) Schuif ⑦[Vinger] met de klok mee of tegen de klok in in het ringgebied op het touchpad, zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding, om de gewenste functie te selecteren, en druk nogmaals op ⑧[Gebied] op het touchpad om de functie te selecteren.

(5) Neem als voorbeeld de functie [Helderheid aanpassen], pas de helderheid van het scherm aan door uw vinger met de klok mee of tegen de klok in te schuiven in ⑨[Ringgebied].

(6) Nadat u de knop een tijdje niet hebt gebruikt, verdwijnt het weergavepictogram van de knop automatisch van het weergavescherm. Schuif uw vinger opnieuw over het gebied van de virtuele touchpad-knop op het touchpad en het displaypictogram verschijnt opnieuw. Om tussen andere snelle functies te schakelen, drukt u nogmaals op ⑩[Area] op het touchpad. Het uitschakelen van de virtuele touchpad-knop op het touchpad werkt op dezelfde manier als het omhoog brengen van de knop.

Terug naar inhoudsopgave

3. Hoe ASUS Dial te gebruiken binnen Adobe-software

(1) Als we de Photoshop 2020-software als voorbeeld nemen, na het openen van de Photoshop 2020-software en het indrukken van de knop, is de functieselectie-interface van ASUS Dial als volgt:

(2) Draai aan ①[Knop] om de snelkoppelingsfunctie van de ASUS Dial te selecteren volgens uw behoeften.

(3) Druk nogmaals op ②[Knop] om de functie te selecteren.

(4) Neem als voorbeeld de functie [Penseelgrootte]. U kunt de grootte van het penseel aanpassen door aan de knop te draaien nadat u deze functie hebt geselecteerd.

※Omdat het verschil tussen de virtuele touchpad-knop en de fysieke knop alleen is of er een echte knop is, en hun weergavescherm en bedieningsstappen in Adobe-software hetzelfde zijn, alstublieft raadpleeg de fysieke knop voor de bedieningsstappen van de virtuele touchpad-knop.

Terug naar inhoudsopgave

4. Open de ASUS Dial-functie-instellingssoftware

U kunt de ASUS Dial & Configuratiescherm-app door de ASUS Dial ingedrukt te houden.

Terug naar inhoudsopgave

5. Hoe u de functionaliteit van ASUS Dial instelt

De pagina met ProArt Creator Hub-bedienings instellingen bevat vijf belangrijke secties: ①[Knopmodus schakelen], ②[Bewerken naar applicatie], ③[ASUS Dial-functiemodus schakelen], ④[Voorkeursinstellingen] en ⑤[Functie bewerken].

Terug naar inhoudsopgave

6. Applicaties toevoegen of bewerken

(1) Klik op ①[Applicatie bewerken], ②[Standaardapplicatie] is de software die wordt ondersteund door ASUS Dial. U kunt op ③[Bewerken] klikken om nog een applicatie toe te voegen.

Het belang van onafhankelijk bewerken voor verschillende toepassingen is dat wanneer u een toepassing gebruikt die ASUS Dial heeft bewerkt, zoals Microsoft Edge, u de door u bewerkte functie kunt uitvoeren door aan de ASUS Dial te draaien.

Als u de ASUS Dial-functie van Microsoft Edge niet hebt bewerkt en u Microsoft Edge opent en aan de ASUS Dial draait, gebruikt de ASUS Dial de functie die is ingesteld door System.

(2) In ④[Gebied] kunt u applicaties toevoegen die al in het systeem zijn geïnstalleerd, of u kunt op ⑤[Bladeren naar meer apps] klikken om applicaties toe te voegen die niet in het systeem zijn geïnstalleerd, en op ⑥[Bevestigen] klikken om voltooi de wijziging.

※ Meer apps toevoegen: als u de app die u wilt toevoegen niet kunt vinden, kunt u op [Meer apps toevoegen] klikken om een programma toe te voegen (alleen voor programma's met het achtervoegsel exe).

Terug naar inhoudsopgave

7. Multifunctionele modus

7.1 Bewerk een bestaande functie

(1) Klik op ①[Multifunctionele modus], klik op ②[Systeemvolume] om de functie te bewerken, klik op ③[Verwijderen] om de functie te verwijderen en klik op ④[Verplaatsen] om de positie van de functie aan te passen.

(2) U kunt de functie Systeemvolume vervangen door te zoeken naar andere standaardfuncties van ASUS Dial in ⑤[Gebied]. U kunt ook aangepaste functies instellen. Klik op ⑥[Toevoegen] om de aangepaste functie ⑦[functienaam en functie-inhoud] te bewerken. In de onderstaande afbeelding kunt u bijvoorbeeld de ASUS-schijf naar links draaien om te kopiëren, met de muis in het bewerkingsvak klikken en vervolgens op de Ctrl-toets en de C-toets op het toetsenbord drukken. klik op ⑧[Bevestigen] om het bewerken te voltooien.

(3) De gewijzigde functie ⑨[Kopiëren en plakken] is toegevoegd, klik op ⑩[Opslaan en toepassen].

(4) Draai aan de ASUS-schijf om te zien dat de nieuwe functie [Kopiëren en Plakken] is ingeschakeld.

Terug naar inhoudsopgave

7.2 Groep

(1) Klik op ①[Groep toevoegen].

(2) Bewerk ②[Groepsnaam], selecteer de ③[Functie] die u wilt en klik vervolgens op ④[Bevestigen].

(3) De nieuw toegevoegde groep ⑤[Groep] is toegevoegd,klik op ⑥[Opslaan en toepassen].

(4) Draai aan de ASUS-schijf om te zien dat de nieuwe functie [Systeemfunctietoets] is ingeschakeld, druk met uw vinger op de ASUS-schijf om de functies in de groep uit te breiden en gebruik ze vervolgens.

Terug naar inhoudsopgave

7.3 Functie toevoegen

De stappen voor het toevoegen van nieuwe functies zijn dezelfde als die voor [Een bestaande functie bewerken]; raadpleeg de sectie [Een bestaande functie bewerken].

Terug naar inhoudsopgave

8. Modus met één functie

Het aanmaken en bewerken van de Single-function-modus is hetzelfde als die van de Multi-select-functiemodus, en zal niet worden herhaald. De Single-function-modus ondersteunt slechts het gebruik van één functie, maar als u het draaien van de draaiknop ondersteunt, kunt u de functie gebruiken zonder deze te hoeven selecteren.

Terug naar inhoudsopgave

9. Microsoft Wheel-apparaat

(1) Tik op ①[Microsoft Wheel Device], tik op ②[Opslaan en toepassen]. [Microsoft Wheel Device] is een ingebouwde functie voor het Windows-systeem. Klik op ③[Ga naar Wheel-instellingen in Microsoft-instellingen] om de functies te wijzigen die worden uitgevoerd door ASUS Dial.

(2) Bewerk [Wielinstellingen].

(3) Draai na de wijziging aan de ASUS-schijf. De Microsoft Wheel-pagina wordt geopend, draai de ASUS-schijf naar links en rechts, selecteer de volumeaanpassingsfunctie en druk vervolgens op de ASUS-schijf.

(4) Blijf de ASUS-schijf naar links en rechts draaien om het systeemvolume aan te passen. De volgende draai aan de ASUS-draaiknop zal het systeemvolume direct aanpassen. Als u echter andere functies wilt gebruiken, moet u op de ASUS-draaiknop drukken om de selectiepagina te activeren en de andere functies opnieuw te selecteren.

Voor meer informatie klikt u op Informatie over Microsoft Wheel-apparaten.

Terug naar inhoudsopgave

10. Schakel de ASUS Dial-functie uit

Klik op ①[Sluiten], klik op ②[Opslaan en toepassen] om de ASUS Dial-knopfunctie uit te schakelen. Bij het bedienen van de ASUS Dial zal er geen reactie zijn.

Terug naar inhoudsopgave

11. Voorkeursinstellingen

(1) Klik op ①[Voorkeursinstellingen], u kunt de versnelling van uw ASUS Dial aanpassen in ②[Parameteraanpassingssnelheid] en klik op ③[Opslaan] om uw wijzigingen op te slaan. U kunt ook op ④[Profiel exporteren] klikken om uw bewerkingen op te slaan in ASUS Dial.

(2) Bewerk ⑤[Bestandsnaam] en klik vervolgens op ⑥[Opslaan].

(3) Wanneer u Windows opnieuw instelt of uw computer vervangt door een nieuwe, kunt u klikken op ⑦[Profiel importeren]. Selecteer het ⑧[Profiel] dat u eerder hebt opgeslagen en klik vervolgens op ⑨[Openen].

Terug naar inhoudsopgave

12. Hoe u de ASUS Dial-besturingssoftware kunt upgraden, downloaden en verwijderen

12.1 Upgrade ASUS Dial Control-software

ASUS Dia wordt automatisch bijgewerkt naar de nieuwste versie wanneer u verbinding maakt met internet.

12.2 Wanneer u uw Windows-systeem reset en de ASUS Dial control-software opnieuw moet installeren, ga dan naar de Microsoft App Store om te downloaden en te installeren.

12.3 Hoe u de ASUS Dial Control-software kunt verwijderen:

U kunt de ASUS Dial Control-software verwijderen door de informatie op de volgende link te volgen: [Windows 11/10] Apps verwijderen , Windows geïnstalleerde updates, stuurprogramma's | Officiële ondersteuning | ASUS Globaal