[Notebook] MyASUS in UEFI BIOS - Introductie

MyASUS in UEFI biedt ASUS Notebook-gebruikers de nieuwe interface in UEFI.

Het schermontwerp van MyASUS in UEFI stelt gebruikers in staat zich te ontdoen van de oude BIOS-bedieningservaring met blauw en wit scherm en rijke afbeeldingen en kleuren te gebruiken zodat gebruikers een vergelijkbare bedieningservaring hebben als het besturingssysteem in de UEFI-omgeving. De niet-computertechnici hoeven zich geen zorgen te maken dat ze niet weten hoe ze het moeten gebruiken.

Naast het aanpassen van de hardware-instellingen, kan MyASUS in UEFI ook systeemdiagnostiek en cloudherstel bieden in een UEFI-omgeving.

Als het systeem niet kan opstarten naar de OS-omgeving, kunt u Cloud Recovery in MyASUS in UEFI gebruiken om het besturingssysteem op te laden. U hoeft alleen de aanwijzingen op te volgen in een omgeving met een internetverbinding om snel naar de fabrieksinstellingen te herstellen. Met technische ondersteuning kunt u het besturingssysteem zelf opnieuw installeren.

Inhoud

1. Systeemvereisten
  2. MyASUS invoeren in UEFI BIOS
  3. Dashboard
    3.1 De pagina met BIOS-instellingen openen
    3.2 Het BIOS upgraden
  4. Toestemmingsinstellingen
  5. Systeemdiagnose
  6. Cloudherstel

1. Systeemvereisten

• Ondersteuning Intel 12e generatie Intel® Kern&handel; verwerkers(Elzenmeer)  of later (Sommige modellen ondersteunen de Cloud Recovery-functie niet)
  • Ondersteuning van AMD's Ryzen 6000  processors (Rembrandt) of later (Sommige modellen ondersteunen de Cloud Recovery-functie niet)
  • Lokale back-up vereist een extern opslagapparaat
  • Voor cloudherstel is een LAN- of wifi-netwerk vereist
  • Voeding

Terug naar inhoud

2. MyASUS invoeren in UEFI BIOS

Druk op de [ESC] of [ F2] toets op het toetsenbord tijdens het opstarten en het volgende scherm zal verschijnen. Druk op de pijltoetsen op uw toetsenbord, selecteer [Enter Setup] en druk op Enter op uw toetsenbord om MyASUS in UEFI BIOS te openen.

Terug naar inhoud

3. Dashboard

Ga naar [MyASUS in UEFI BIOS] Hoofdinterface - Dashboard. Je kunt van taal wisselen op ①[Language]. Klik op ②[Reset to Default] om de standaard systeeminstellingen te herstellen. Klik op ③[Advanced Setting] om naar de BIOS-instellingenpagina te gaan. Bekijk bij ④[Firmware-update] de computernaam, BIOS-versie en andere informatie en klik op ④[Firmware-update] om de BIOS-versie te upgraden. Bekijk pc-hardwaredetails in ⑤[Hardware-informatie]. Schakel snel functies zoals wifi of Bluetooth in of uit in ⑥[Input/Output Lock], maar als u ze uitschakelt, ze zullen niet beschikbaar zijn op Windows. Geef prioriteit aan opstartitems in ⑦[Opstartprioriteit]. Bekijk in ⑧[USB External Port] de apparaten die op de USB-poort zijn aangesloten. Vul in ⑨[Asset-informatie] de informatie in die u wilt vastleggen. Wanneer u een functie in het dashboard of een functie in het BIOS heeft ingesteld, drukt u op F10 om op te slaan wanneer u afsluit.

Terug naar inhoud

3.1 De pagina met BIOS-instellingen openen

Druk op F7 om de pagina Geavanceerde instellingen te openen, waar u de functies in het BIOS kunt instellen. Wanneer u klaar bent, drukt u op F10 om op te slaan en af ​​te sluiten.

3.2 Het BIOS upgraden

(1) Klik op ①[Firmware-update].

(2) Zoek in opslagapparaat(en) naar ②[pad] waar het BIOS-upgradedocument is opgeslagen, selecteer ③[BIOS-upgradebestand] en druk op Enter.

Het BIOS-upgradebestand downloaden:

• Je kunt het BIOS-upgradebestand downloaden door naar de MyASUS App-> Gebruikersservice-> Live-update.
  • U kunt ook naar de ASUS-website gaan - > zoek naar uw computernaam - > download het BIOS-upgradebestand bij Support.

(3) Klik op ④[Confim].

(4) Klik op ⑤[Bevestigen].

(5) Het BIOS begint te upgraden, houd de oplader van de computer aangesloten, raak de computer niet aan, wacht geduldig op de BIOS-upgrade, nadat de upgrade naar Windows zal gaan.

Terug naar inhoud

4. Toestemmingsinstellingen

(1) Klik op ①[Toestemmingsinstellingen], klik op ②[UEFI-wachtwoordinstellingen].

(2) Stel uw ③[Wachtwoord] in en klik op ④[Bevestigen].

(3) Er verschijnt een pop-upvenster, klik op ⑤[Bevestigen], druk op F10 om op te slaan en af ​​te sluiten.< /p>

(4) Wanneer u op [ESC] of [F2]-toets op uw toetsenbord de volgende keer dat u het systeem inschakelt om Boot Manager te openen, verschijnt het volgende scherm, voer ⑥[UEFI-wachtwoord] en klik op ⑦[OK].

Als u niet op [ESC] of [F2]-toetsen, gaat uw computer automatisch naar Windows en wordt het volgende scherm niet weergegeven.

Als u het wachtwoord bent vergeten, neem dan contact op met de ASUS-klantenservice voor hulp.

(5) Nu u Boot Manager hebt geopend, selecteert u de gewenste actie.

Terug naar inhoud

5. Systeemdiagnose

Klik op [System Diagnostics] en u kunt de component op die pagina testen. Klik voor gedetailleerde testmethoden op: [Notebook] MyASUS in WinRE - Inleiding

*Voor sommige modellen van de Wi-Fi-componenttest wordt alleen de apparaatcontrolefunctie ondersteund

Terug naar inhoud

6. Cloudherstel

Klik op [Cloud Recovery] en u kunt deze functie gebruiken om het besturingssysteem van uw computer te herstellen. Klik voor gedetailleerde methoden op:[Notebook] Cloud Recovery binnen MyASUS in UEFI - Inleiding

※Sommige modellen ondersteunen de Cloud Recovery-functie niet

Terug naar inhoud