[Notebook] Systeemdiagnose binnen MyASUS in UEFI - Inleiding

Systeemdiagnostiek in MyASUS in UEFI bestaat uit een volledige set diagnostische tests die u kunnen helpen bij het identificeren en oplossen van hardwareproblemen. Deze handige tools zijn al geïnstalleerd op uw ASUS-laptop en u kunt ze op elk moment openen, zelfs als het besturingssysteem niet actief is of niet wil opstarten. De eenvoudige software-interface is intuïtief en gebruiksvriendelijk, en geeft u direct toegang tot assistentie.

Als uit het diagnoseresultaat blijkt dat het onderdeel abnormaal is, zal System Diagnostics een QR-code, testrapport en diagnosecode verstrekken. U kunt de QR-code scannen met uw mobiele telefoon en andere apparaten.

• Systeemdiagnose in MyASUS in UEFI is beschikbaar op ASUS-laptops, op apparaten met processors met of later dan Intel 12e generatie and AMD Ryzen 6000-serie.
  • Services kunnen per land verschillen. Controleer de service-informatie op de ASUS-ondersteuningspagina.
  • U moet akkoord gaan met de systeemdiagnose in MyASUS in UEFI-privacybeleid om testresultaten te uploaden naar het serviceaanvraagsysteem.

Inhoudsopgave

1. MyASUS invoeren in UEFI BIOS
  2. Systeemdiagnose
  3. Privacybeleid
  4. Eenvoudige test - SSD test
  5. Complexere test - wifi-test
  6. Meer complexe test - Touchpad test
  7. Meer complexe test - Display-test
  8. Wat moet ik doen bij "falen" verschijnt in het testrapport?
  9. De betekenis van de drie testresultaten

1. MyASUS invoeren in UEFI BIOS

Druk tijdens het opstarten op de [ESC] of [F2] toets op het toetsenbord en het volgende scherm zal verschijnen. Druk op de pijltoetsen op uw toetsenbord, selecteer [Enter Setup] en druk op Enter op uw toetsenbord om MyASUS in te voeren in UEFI BIOS.

Terug naar inhoudsopgave

2. Systeemdiagnose

Klik op [Systeemdiagnose] en u kunt het onderdeel op die pagina testen.

Terug naar inhoudsopgave

3. Privacybeleid

(1) Klik op [Privacybeleid].

(2) U ziet de pagina met privacyverklaring, klik op [Bekijk privacy].

(3) U kunt kiezen voor [Akkoord] [Weigeren]

(4) Verschil tussen Akkoord-status of Afwijzen-status Privacyverklaring:

Akkoord status: In de staat van akkoord worden de machinecode en diagnostische code van de computer vastgelegd in de QR-code.  Als u de QR-code scant met uw mobiele telefoon, wordt de ASUS-reparatiepagina geopend.  Aangezien u akkoord bent gegaan met  de Privacyverklaring, bevat het reparatieformulier al de machinecode en diagnostische code van de computer.  Nu hoeft u alleen uw persoonlijke gegevens en de computerstatus en ophaalinformatie in te vullen, en ASUS zal de ophaling en reparatie uitvoeren.

Weigerstatus: In de staat van onenigheid zal de QR-code de computer niet opnemen' s machinecode en diagnostische code.  Vergeleken met de status 'Akkoord', vereist de status 'Weigeren' dat u zelf de machinecode en diagnostische code van de computer invult, wat meer de moeilijkheid van het aanvragen van reparaties.  Het wordt aanbevolen dat u akkoord gaat met de privacyverklaring.

(De volgende twee afbeeldingen zijn screenshots van "Akkoord en weigeren" van de privacyverklaring. U kunt zien dat de QR-code in de toestemmingsstatus meer informatie bevat dus de informatie u hoeft minder handmatig in te vullen.)

Terug naar inhoudsopgave

4. Componenttest (neem SSD als voorbeeld)

Neem de eenvoudige testcomponent, SSD als voorbeeld om het testproces te introduceren. Volg de onderstaande afbeelding gids voor de werking (het testproces van SSD, Power, Fan en andere componenten zijn vergelijkbaar met het testproces van SSD, raadpleeg het SSD-testproces voor uw testen).

In Sectie 5, 6, en 7 van dit artikel zullen we complexere testitems introduceren: Wi-Fi, beeldscherm, Touchpad.

(1) Klik op [Check]① om de test te starten.

(2) Klik op [Snelle test].

(3) Klik op [SSD].

(4) Test geslaagd, klik op [OK].

Terug naar inhoudsopgave

5. Complexere test - Wi-Fi-componenttest

(1) Klik op [Controleren]in de hoofdinterface.

※Sommige modellen hebben alleen een apparaatcontrolefunctie

(2) Er verschijnt een venster waarin u moet worden aangesloten op een draadloosloos netwerk.  Zoek uw [Draadloos netwerk] en klik op [OK].

(3) Vul uw wifi-[wachtwoord]④ in en klik op [Verbinden] .

(4) De test is geslaagd, klik op [OK]⑥ om af te sluiten.

(5) Als TRx-test mislukt verschijnt, zijn er mogelijk problemen met het verbonden draadloze netwerk. Zorg ervoor dat het draadloze netwerk is gedeblokkeerd en test het opnieuw.  Als je bent verbonden met een normaal draadloos netwerk maar het testresultaat nog steeds niet lukt, volg dan de instructies in Sectie 8 van dit artikel.

Terug naar inhoudsopgave

6. Complexere test - Touchpad-componententest

(1) Klik op [Checkup]① op de hoofd interfacee.

(2) Klik op [OK].

(3) Tik met uw vinger op [Area], dit zijn: klikken, links klikken, rechts klikken.

(4) Beweeg de cursor over [Blauwe schuifregelaar]④ met uw vinger en sleep vervolgens de blauwe schuifregelaar helemaal rechts.

(5) Beweeg de cursor over [Blauwe schuif]⑤ met uw vinger en sleep de blauwe schuifregelaar naar de onderkant.

(6) Selecteer een optie [15 seconden of 1 minuut]⑥ om de ghost touch-test te starten. Raak het touchpad niet aan tijdens het testen van spookaanrakingen.

(7) De Ghost Touch-test is bezig, raak het [Touchpad] niet aan.

(8) Touchpad-test geslaagd, klik op [OK]⑧ om af te sluiten.

Terug naar inhoudsopgave

7. Complexere test - Weergavetest.

(1) Klik op [Controleren]① in de hoofdinterface.

(2) Het volgendevolgende scherm zal verschijnen en klik op [OK]< span style="color:#FF0000;">②.  De gebruiker moet beoordelen of de schermweergave normaal is met het blote oog.  Als dit normaal is, klik dan op [Pass]③ om naar de volgende test te gaan. Als er een probleem is met de weergave, klik dan op [Fail].

Terug naar inhoudsopgave

8. Wat moet ik doen als "Fout" verschijnt in het testrapport

Kies eerst om akkoord te gaan in de "Privacyverklaring" sectie 3 van dit artikel. gebruik vervolgens uw mobiele telefoon om de QR-code te scannen (de QR-code bevat de machinecode en de diagnostische code). Het systeem genereert automatisch een reparatierapport voor u.  U hoeft alleen uw persoonlijke gegevens, de computerstatus en ophaalinformatie in te vullen, en ASUS zal het ophalen en repareren.  (Opmerking: Dit hangt af van het servicebeleid van verschillende regio's)

Terug naar inhoudsopgave

9. Opmerking - De betekenis van de drie testresultaten:

• Pass: Er ​​is geen probleem gedetecteerd. Dit betekent dat de test is afgerond en het resultaat voldoet aan de norm. Voel je vrij om het te gebruiken.
  • Mislukt: Probleem gedetecteerd. Het geeft aan dat de test is voltooid en dat het probleem is gedetecteerd. Scan de QR-code met uw mobiele telefoon en stuur deze op voor reparatie zoals beschreven in sectie 5 van dit artikel.
  • Waarschuwing: Als het onderdeel niet kan worden gedetecteerd of als u het testprogramma abrupt beëindigt tijdens het detectieproces, verschijnt er een waarschuwingsbericht zal verschijnen.  Controleer de onderdelen nogmaals of stuur ze op voor reparatie.