[Notebook/Desktop/AIO] Controleren of op uw computer antivirussoftware is geïnstalleerd

Virusaanvallen kunnen ernstige schade aan uw computer veroorzaken, zoals het verwijderen van bestanden, het versleutelen van gegevens, het afsluiten van de computer en zelfs controle door hackers om gevoelige informatie te stelen. Antivirussoftware kan virussen detecteren en verwijderen, waardoor uw computersysteem en bestanden worden beschermd tegen virusaanvallen.

Hoewel het installeren van antivirussoftware een belangrijke maatregel is om uw computer te beschermen, kan het installeren van meerdere antivirussoftware ook tot andere nadelige effecten leiden. Er kunnen bijvoorbeeld conflicten ontstaan tussen meerdere antivirussoftware, of verschillende antivirussoftware kan tegelijkertijd op de systeemachtergrond worden uitgevoerd, waardoor veel computerbronnen en geheugen worden verbruikt, waardoor het systeem traag en onstabiel wordt. Daarom wordt aanbevolen dat u alleen betrouwbare antivirussoftware installeert en zorgt voor regelmatige updates en onderhoud om uw computer en persoonlijke gegevens te beschermen tegen bedreigingen.

Als u wilt controleren of er op uw computer antivirussoftware is geïnstalleerd, volgt u de onderstaande stappen:

1. Klik op het pictogram [Start] op de taakbalk en klik vervolgens op [Instellingen].
  2. Klik op [Privacy & beveiliging] en klik vervolgens op [Windows-beveiliging].