[Notebook/Desktop/AIO/Gaming handheld/MiniPC] Problemen oplossen - Problemen met geheugenkaart (SD-kaart)/kaartlezer

Een geheugenkaart (SD-kaart) is een veelgebruikt opslagmedium in apparaten zoals digitale camera's, smartphones en computers. Soms kunt u problemen tegenkomen met geheugenkaarten, zoals dat de kaartlezer de geheugenkaart niet detecteert of dat er fouten optreden tijdens het lezen of schrijven. In dit artikel bieden we enkele veelgebruikte methoden voor probleemoplossing om u te helpen deze problemen op te lossen.

Er zijn verschillende soorten geheugenkaarten, waaronder standaard SD-kaarten, miniSD-kaarten en microSD-kaarten. Voordat u een geheugenkaart gebruikt, moet u ervoor zorgen dat uw apparaat het specifieke geheugenkaartformaat ondersteunt. U kunt de ondersteunde geheugenkaartformaten controleren op de ASUS-productspecificatiepagina op onze officiële website of in de gebruikershandleiding van het product. Als u niet zeker weet hoe u de gebruikershandleiding moet downloaden, raadpleeg dan dit artikel: Gebruikershandleidingen zoeken en downloaden.

Ontgrendel de geheugenkaart

Sommige geheugenkaarten hebben een lees-/schrijfbeveiligingsschakelaar. Voordat u de geheugenkaart gebruikt, moet u ervoor zorgen dat deze schakelaar in de ontgrendelde stand staat.

Controleer de geheugenkaart

Zorg ervoor dat de geheugenkaart correct in het apparaat is geplaatst en controleer op losse of onjuiste plaatsing.

Probeer een andere geheugenkaart van hetzelfde type in het apparaat te plaatsen om er zeker van te zijn dat het probleem niet te wijten is aan een beschadigde geheugenkaart.

De contacten van de geheugenkaart reinigen

Veeg de metalen contactpunten van de geheugenkaart voorzichtig af met een zachte doek of gum om vuil of oxidatie te verwijderen.

Controleer de kaartlezer sleuf

Probeer de geheugenkaart in een ander compatibel apparaat te plaatsen om er zeker van te zijn dat het probleem niet te wijten is aan een beschadigde kaartlezersleuf.

Als de kaartlezersleuf verstopt is met stof, probeer deze dan schoon te maken om te zien of het probleem kan worden opgelost. Wanneer u de geheugenkaartsleuf reinigt, zorg er dan voor dat u het apparaat uitschakelt en de stekker uit het stopcontact haalt. U kunt een in de handel verkrijgbare reinigingsborstel of een luchtblazer gebruiken om stof uit de sleuf te verwijderen.

Start het apparaat opnieuw op

Soms kan het opnieuw opstarten van uw apparaat het probleem oplossen.

BIOS, Windows-updates en stuurprogramma's bijwerken en bevestigen

Software-updates verbeteren vaak de systeemstabiliteit en -optimalisatie, dus het is aan te raden regelmatig te controleren op de nieuwste versies voor uw apparaat. Meer informatie over het updaten van het BIOS:

Hoe de BIOS-versie in een Windows-systeem bij te werken

Hoe u EZ Flash gebruikt om de BIOS-versie bij te werken

(Voor desktopproducten raadpleegt u ASUS Moederbord EZ Flash 3 Introductie.)

Voor het uitvoeren van de Windows-update en stuurprogramma-update kunt u hier meer informatie vinden over:

Windows Update uitvoeren

Stuurprogramma's updaten via klantenondersteuning in MyASUS

Controleer de interface-instellingen van de kaartlezer in het BIOS

Opmerking: het BIOS-configuratiescherm kan variëren, afhankelijk van het model.

1. Begin met het openen van de BIOS-configuratie op uw apparaat. Wanneer het apparaat is uitgeschakeld, houd je de [F2]-toets ingedrukt op uw toetsenbord en druk vervolgens op de aan/uit-knop om de BIOS-configuratie te openen. Meer informatie over Hoe u de BIOS-configuratie invoert.
    Opmerking: Voor draagbare gaming-apparaten houdt u de volumetoets (-) ingedrukt en drukt u vervolgens op de aan/uit-knop om het apparaat in te schakelen.
  2. Eenmaal in het BIOS-instellingenscherm drukt u op de [F7]-toets op uw toetsenbord, of u kunt ook klikken op [Geavanceerde modus]op het scherm.
  3. Navigeer naar de pagina [Beveiliging]en selecteer [I/O-interfacebeveiliging]
  4. Selecteer in de instellingen voor I/O-interfacebeveiliging [USB-interfacebeveiliging]
  5. Selecteer [Kaartlezer]en kies vervolgens [Ontgrendelen].
    Opmerking: Indien ingesteld op Vergrendelen, wordt de kaartlezerfunctie uitgeschakeld.
  6. Sla de instellingen op en sluit af. Druk op de [F10]-toets op uw toetsenbord en klik vervolgens op [Ok]< span>⑦. Het apparaat wordt opnieuw opgestart. Controleer na het invoeren van het besturingssysteem of de kaartlezer functie correct werkt.
    Opmerking: u kunt uw instellingen ook opslaan en afsluiten door de optie 'Opslaan & Sluit de pagina af en selecteer 'Wijzigingen opslaan en afsluiten'.

Gebruik Systeemherstel om het systeem te herstellen

Als het probleem onlangs is begonnen en u eerder een systeemherstelpunt hebt gemaakt, of als het systeem een automatisch herstelpunt heeft gemaakt, kunt u proberen het systeem te herstellen naar een tijdstip voordat het probleem zich voordeed. Meer informatie over Hoe u het systeem kunt herstellen vanaf een aangemaakt systeemherstelpunt.

Voer een Windows-systeemherstel uit

Als alle stappen voor het oplossen van problemen zijn voltooid, maar het probleem blijft bestaan, maak dan een back-up van uw persoonlijke bestanden en voer een systeemherstel uit om uw computer terug te zetten naar de oorspronkelijke configuratie. Meer informatie: Hoe u het systeem kunt herstellen (opnieuw installeren).

Als uw probleem onopgelost blijft, neem dan contact op met het ASUS-klantenservicecentrum voor verdere hulp.