[Moederbord]Hoe kan ik de geheugenprestaties optimaliseren door EXPO in het BIOS in te stellen?

EXPO: AMD EXtended-profielen voor overklokken

AMD AM5-serie MB laadt het vooraf ingestelde overklokbestand en DRAM-timing van de geheugen-SPD-chip om snel te overklokken naar een stabiele frequentie

*Voor DRAM-compatibiliteit gebruikt u DRAM's die in onze QVL-lijst staan

Contenten:

1.Hoe optimaliseer ik de geheugenprestaties door EXPO in het BIOS in te stellen?

2. Q1: DRAM-ondersteuning EXPO controleren?

Q2: Hoe de DRAM-frequentie controleren na het inschakelen van EXPO?

Q3: resetten als EXPO mislukt?

Hoe u de geheugenprestaties kunt optimaliseren door EXPO in het BIOS in te stellen

Bijvoorbeeld: ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI met EXPO DRAM

1. Schakel het systeem in en druk op <delete> toets om BIOS [EZ Mode] te openen, zoals onderstaande afbeelding

2. Druk op <F7> -toets en ga naar [Geavanceerde modus] zoals onderstaande afbeelding

(Als u BIOS [Advanced Mode)] rechtstreeks opent en u vervolgens niet op <F7> toets opnieuw)

3. Klik op de [Ai Tweaker]-pagina, zoals onderstaande afbeelding

4. Klik op het item [Ai OverClock Tuner] en stel in op [EXPO I]

5. Druk op <F10> en klik op <OK>, het systeem zal automatisch opnieuw opstarten

Terug naar inhoud

V&A

Q1: DRAM-ondersteuning EXPO controleren?

A1: Ga naar de BIOS Tool-pagina en klik op de optie [ASUS SPD Informatie] om de informatie te controleren (of u kunt de productspecificaties raadplegen op de website van de geheugenfabrikant)

Als EXPO wordt weergegeven zoals hieronder afgebeeld, ondersteunt uw DRAM EXPO

Terug naar inhoud

Q2: Hoe de DRAM-frequentie controleren na het inschakelen van EXPO?

A2: BIOS EZ-modus Geheugeninformatie toont de DRAM-frequentie zoals hieronder afgebeeld.

Windows 11 besturingssysteem[Taakbeheer]-[Prestaties]-[Geheugen],

A. Klik met de rechtermuisknop op [Windows-pictogram] en klik op [Taakbeheer], zoals onderstaande afbeelding.

B. Klik op [Prestaties] op de pagina [Taakbeheer]. Klik op [Memory] op de pagina [Performance] en toon de geheugensnelheid zoals hieronder afgebeeld.

Terug naar inhoud

Q3: resetten als EXPO mislukt?

A3: Gelieve CLRTC te gebruiken om de BIOS-instelling te herstellen. Bekijk de veelgestelde vragen: CMOS wissen

Terug naar inhoud