ASUS препоручује Windows 10 Pro.

  X540SC

  Back top
  Klasični dizajn. Izražajne boje.
  Dizajniran za produktivnost i zabavu
  ASUS X540 seriju pokreću Intel® procesori, pa je rezultat brz odziv i dobre performanse. Sa diskretnom grafičkom kartom iz NVIDIA® GeForce® 900 serije, naprednim integrisanim memorijskim kontrolerom, do 12 GB RAM-a i Windows 10 operativnim sistemom, X540 je idealan računar za svakodnevni rad.
  Windows 10 Home
  Brže i lakše povezivanje sa USB-om tipa C
  Novi reverzibilni USB tip C čini povezivanje uređaja mnogo lakšim; i pruža vam super brz USB 3.1 Gen 1 brzine za i do 5 GB/s tako da možete da prebacite film od 2 GB na USB drajv za manje od 2 sekunde! Njegov kompaktni dizajn portova čak i pomaže da se očuvaju njegove male dimenzije. X450 i dalje ima tradicionalne USB 3.0 i USB 2.0 portove da bi osigurao kompatibilnost sa svim vašim USB uređajima. X540 ima i dodatnu opciju za povezivanje uključujući HDMI i VGA izlaz za eksterne displeje, 3 u 1 SD/SDHC/SDXC čitač kartica, RJ-45 mrežni port, i DVD Super Multi drajv za optički disk.
  Type-c
  VGA
  USB 2.0
  USB 3.0
  HDMI
  Nenadmašan zvuk, podešen od strane eksperata
  Kao mešavina hardvera, softvera, i podešavanja, SonicMaster je razvijen sa jasnim ciljem da vam pruži najbolji laptop PC zvuk. Profesionalni kodek obezbeđuje jasne performanse zvuka; dok optimizovano pojačalo, veći zvučnici i rezonantne kutije obezbeđuju moćni audio izlaz i dublji bas. Dodatna obrada signala pomaže finom podešavanju hardvera, filtriranju buke i povećavanju jasnoće tako da možete da uživate u zvuku bez premca na vašoj seriji X.
  Poseban dizajn zvučnika za bolji zvuk
  X540 karakterišu okrugli zvučnici koji maksimizuju svaki kubni milimetar dostupnog prostora kućišta da bi vam pružili što bolje performanse niske frekvencije i umanjenu buku. Velika kutija od 19,4 cm3 obezbeđuje superiorni bas i odličnu jasnoću zvuka.
  Okrugli zvučnik
  420
  20Khz
  Laka audio optimizacija sa ASUS ekskluzivnim AudioWizard-om
  AudioWizard vam pomaže da fino podesite zvuk preko pet unapred podešenih modova. Njegov jednostavni i intuitivni interfejs vam omogućava da se trenutno prebacujete između ovih modova da biste dobili najbolji zvuk za bilo koji sadržaj, u bilo kom okruženju. Ili ako više volite, preuzmite potpunu kontrolu nad podešavanjima ručno.
  Muzički mod oživljava vaše omiljene pesme, dok vam filmski mod daje zvuk poput onog u bioskopu. Mod za snimanje optimizuje podešavanja da biste dobili kristalno jasan snimak. Mod za igre vas uvlači u igru, dok mod za govor obezbeđuje jasniji dijalog.
  Gejming
  Filmovi
  Muzika
  Snimanje
  Govor
  AudioWizard-optimizovano podešavanje
  Da biste prilagodili audio podešavanja da odgovaraju vašim prioritetima, ASUS AudioWizard ima pet modova koje možete izabrati. Muzički mod oživljava vaše omiljene pesme, dok filmski mod obezbeđuje pravo bioskopsko iskustvo. Mod za snimanje daje dinamične i kristalno jasne snimke, a gejming mod daje novu dimenziju uživanja vašim omiljenim igrama. Na kraju, Govorni mod čini glasove jasnim i čistijim.
  Gejming
  Filmovi
  Muzika
  Snimanje
  Govor
  Elegantna završnica. Lagani dizajn
  ASUS X540 ima čvrsto i lagano kućište koje teži samo 1,9 kg - idealan da ga ponesete sa sobom kada ste u pokretu. Njegova premijum brušena završnica skreće pažnju i uverava vas da se izdvajate od drugih.
  1.9 kg Lak kao pero
  Uživajte u svetu boja
  sa ASUS Splendid tehnologijom
  Da biste osigurali samo najbolje slike, ASUS Splendid tehnologija ima korekciju temperature boje kako bi reprodukovala bogatije, dublje boje.

  Postoje četiri moda za sliku kojima se može pristupiti samo jednim klikom. Živopisni mod optimizuje kontrast za pregledanje fotografija, ili gledanje video klipova i filmova; mod koji vodi računa o očima smanjuje nivoe plavog svetla i idealan je za dugo čitanje. Normalni mod je prilagođen svakodnevnim zadacima; dok je Manuelni mod za naprednije podešavanje boja.
  Normalno
  Mod koji vodi računa o očima
  Ručno
  Živopisno
  Zaštitite svoje oči uz ASUS mod koji vodi računa o očima
  Većina LED panela emituje plavo svetlo - glavni razlog makularne degeneracije i problema sa mrežnjačom. ASUS mod koji vodi računa o očima efikasno smanjuje nivoe plavog svetla i do 33% da bi učinio čitanje prijatnijim, i da vas zaštiti od mogućih zamaranja oka i drugih oboljenja.
  Asus mod koji vodi računa o očima
  33 % manji nivo plavog svetla
  Mod koji vodi
  računa o očima
  / isključeno
  Mod koji vodi
  računa o očima
  / Uključeno
  Ergonomski dizajn tastature
  Kucanje je sada udobnije nego ikada sa čiklet tastaturom serije X iz jednog dela u punoj veličini. Unapređena montaža sa zadnje strane omogućava 1,8 mm hoda tastera i minimalno pomeranje tastera, i zato dobijate čvršći osećaj pri kucanju.
  Napredni dizajn tastera
  1.8 mm Hod
  Intuitivni ASUS unos pametnih gestova
  ASUS tehnologija pametnih gestova koristi pametnu kombinaciju hardverske i softverske optimizacije da bi vam omogućila precizni unos. Sofisticirane metode proizvodnje ekrana osetljivih na dodir za pametne telefone za rezultat imaju veoma osetljive tačpedove koji vam omogućavaju da zumirate i odzumirate prstima, ili da skrolujete po slikama i internet stranama sa lakoćom.

  Skrolovanje Veb stranice

  Gore i dole

  Zumirati/Odzumirati

  Komanda sa dve prsta

  3 Fingers Swipe Up

  To execute task view

  Prevlačenje na gore sa 3 prsta

  Izvršiti pregled zadatka

  Prevlačenje sa 3 prsta (levo/desno)

  Promeniti desktop

  Kucnuti sa tri prsta

  Pokrenuti Cortana-u

  Ostaje hladan, čak i nakon nekoliko sati rada
  ASUS IceCool tehnologija daje seriji X jedinstveni dizajn unutrašnjosti koji se odnosi na neprijatni problem pregrevanja tako što sprečava da se toplota nagomilava ispod odmorišta za dlanove. Ovo održava površinu odmorišta za dlanove na temperaturi od 28°C to 35°C - znatno ispod temperature tela. Ekskluzivni unutrašnji raspored postavlja komponente koje proizvode toplotu daleko od vas, i kada se kombinuju sa izuzetnim hlađenjem od strane toplotnih cevi i ventila, omogućava da vam bude udobno čak i posle mnogo sati korišćenja.