Essence III

  Essence III

  Voorversterker, USB DAC en hoofdtelefoonversterker

 • Native DSD (Direct Stream Digital) ondersteuning
 • Volledig uitgebalanceerde hoofdtelefoonversterker - geschikt voor het aansturen van een hoofdtelefoon in een evenwichtige of single-ended configuratie
 • Op afstand bediende, relais-gebaseerde getrapte demper - de ultieme volumeregeling
 • Ultralage jitter dankzij uiterst precieze TCXO klokbronnen en asynchrone USB
 • Onafhankelijke voedingen voor zowel linker- als rechterkanalen
 • Aparte boards voor analoge, digitale en stroomcircuits om interferentie tot een minimum te beperken
 • Echt uitgebalanceerd ontwerp met dubbele mono AD 1955 DAC's
 • Hoogwaardige AD 827SQ en MUSES 02 op-amps leveren diepgaande audio-ervaring
 • Lineaire voeding met multi-rail toroïdale transformator
  Product Image


  Prachtig vlaggenschip is gek op woonkamersystemen, computers en hoogwaardige hoofdtelefoons

  Kwaliteit, bruikbaarheid en veelzijdigheid - dat is waar de Essence III voor staat. Een product dat net zo bevredigend is in het gebruik als voor het gehoor, en net zo fijn aanvoelt als het er uitziet. We wilden een product ontwerpen voor het leveren van serieuze audioprestaties, gemakkelijk in het gebruik en compatibel met moderne digitale audiostandaarden zoals Direct Stream Digital (DSD) - met als resultaat de Essence III. Met een on-board op afstand bestuurde getrapte demper maken we exact instellen van het volume mogelijk op afstand - voor precisieregeling vanuit uw luie stoel. Als aanvulling op de tot in de kleinste details uitgebalanceerde hoofdtelefoon hebben onze technici gezorgd voor mini-XLR-poorten en een echt uitgebalanceerd ontwerp. De Essence III is prachtig - een compleet en perfect uitgebalanceerd systeem als prachtig vlaggenschip voor woonkamersystemen, computers en hoogwaardige hoofdtelefoons.

  Native DSD (Direct Stream Digital) ondersteuning

  De Essence III heeft ingebouwde ondersteuning voor zowel DSD64 als DSD128 coderingswaarden via een native ASIO-driver, zodat audiofielen kunnen genieten van digitaal luisteren op het hoogst mogelijke kwaliteitsniveau.  Volledig uitgebalanceerde hoofdtelefoonversterker

  Veel hoofdtelefoonversterkers ondersteunen uitsluitend single-ended hoofdtelefoons - maar de Essence III heeft twee unieke mini-XLR-poorten die op maat zijn gemaakt voor de meest veeleisende hoofdtelefoonliefhebbers. De Essence III telt zes single-channel hoofdtelefoonversterkers om signalen geïsoleerd te houden van de DAC - voor een echt uitgebalanceerd ontwerp. Dit zorgt voor perfecte kanaalscheiding, beste signaalhelderheid en minimale interferentie door ruis. De Essence III ondersteunt verder maximaal 600ohm impedantie, zodat hoofdtelefoonliefhebbers optimaal kunnen genieten van hun favoriete hoofdtelefoon, zonder extra versterking.

  Op afstand bedienbare getrapte demper

  Voor uiterst precieze bediening bevat de Essence III een set getrapte dempers die werken voor hoofdtelefoon- en lijnuitgangen. De relais-gebaseerde constructie rekent af met de vervorming die geassocieerd wordt met traditionele volumeregelaars, terwijl de lijnuitgang op afstand kan worden bestuurd - een zeer zeldzame eigenschap in DAC's met getrapte dempers. Een afstandsbediening wordt meegeleverd en kan worden gebruikt om zowel het volume als de input/output te regelen, voor precieze controle vanaf elke plek.

  Ultralage jitter

  Hoge precisie TCXO klokbronnen

  Schommelende temperaturen kunnen de timing beïnvloeden, wat op zijn beurt invloed kan hebben op de audiostabiliteit - daarom maakt de Essence III gebruik van op maat ontworpen, puur gouden temperatuurgecompenseerde kristaloscillatoren (TCCO/TCXO) die voor uitzonderlijk precieze timing zorgen. Deze uitzonderlijk hoge-precisie klokken laten de Essence III audio-uitvoer leveren met fantastische dynamiek en ultralage jitter, voor ongeëvenaarde betrouwbaarheid. Bovendien ondersteunt het ontwerp met dubbele klok onafhankelijk veelvouden van 44.1KHz (45.1584MHz) en 48kHz (49.152MHz) - en waarborgt zo de meest precieze timing.

  Asynchrone audio-overdracht

  De asynchrone USB overdrachtsmodus betekent dat de Essence III alles zelf in de hand heeft, zodat hij voor communicatie kan vertrouwen op zijn eigen klokcircuits - en dus volledig immuun is voor de door computerklokken gegenereerde jitter.

  Schone energie voor consistente levering

  Multi-rail toroïdale transformator

  De Essence III wordt aangestuurd door een hoogwaardige toroïdale transformator die schone en consistente stroom levert en vervuiling door ruis beperkt tot een minimum. Technici hebben de transformator ook voorzien van een unieke strook siliconenstaal om energieverlies te voorkomen door hysterese, wat een vlotte stroomtoevoer verder ondersteunt.  Onafhankelijke voedingen voor zowel linker- als rechterkanalen

  De voedingen van de Essence III leveren onafhankelijke stroombronnen voor de linker- en rechterkanalen - en minimaliseren zo overspraak interferentie. Het maakt ook gebruik van een low-dropout (LDO) regelaar die voor stabiele stroom zorgt, en van Duits-fabricaat WIMA® FKP 2 condensatoren om rimpeling te verminderen.

  Eersteklas audiohelderheid

  Aparte borden voor analoge, digitale en stroomcircuits

  Aparte printplaten voor digitaal, analoog en stroom zorgen ervoor dat de audiolevering van de Essence III kristalhelder en vrij van overspraak is. Voedingboard en module zijn bovendien volledig afgeschermd door een metalen deksel om eventuele elektromagnetische interferentie te voorkomen. Binnen het hoofdboard is een 6-laags PCB-board toegevoegd met vier extra 2oz. koperen grondlagen, om analoge en digitale signalen te scheiden, voor perfecte isolatie.  Echt uitgebalanceerd ontwerp met dubbele mono AD 1955 DAC's

  De Essence III heeft eigen AD1955 DAC's voor elk stereokanaal, om een perfecte balans te creëren die eersteklas audiohelderheid mogelijkheid maakt. Het gerenommeerde AD1955 is een hoogwaardig, single-chip stereoweergavesysteem bestaand uit een multi-bit sigma-delta modulator, met ondersteuning voor DSD 64/128 met 123dB SRV en audiokwaliteit met dynamisch bereik.

  Diepgaande muzikaliteit

  Buiten de harde feiten laten we het eindoordeel graag over aan het menselijk gehoor. Ons luisterpanel is samengesteld uit audiofielen, musici en geluidstechnici. De leden worden geselecteerd op grond van hun uitzonderlijke akoestische gevoeligheid, alsmede op brede voorkeuren qua muziekstijlen. We hebben ook blinde tests gehanteerd bij de selectie van componenten en het bepalen van de uiteindelijke sonische eigenschappen. Vandaar dat eersteklas keramische AD 827SQ en MUSES 02 operationele versterkers (op-amps) van Japanse makelij zijn gecombineerd, zodat de Essence III rijk geluid levert voor alle soorten muziek - van klassiek tot rock.

  Slimme bediening eenvoudig gemaakt

  Inclusief volumeregeling

  Fijnafstemming van de lijnuitgang, van waar u maar wilt.

  Volume bypass-modus

  Flexibel aansluiten van uw eindversterker met directe lijnuitgang.


  Bit-perfect modus

  Geniet van ASIO-weergave, dat ervoor zorgt dat uw weergave volledig bit-perfect is voor alle soorten muziek - van klassiek tot rock.

  USB Audio 1.0/2.0 schakelaar

  De Essence III ondersteunt driver-loze USB Audio 1.0 op pc's en USB Audio 2.0 voor Mac's. *ASUS native ASIO driver werkt onder USB Audio 2.0 op de pc.

  Connectiviteit en interface