Prime TRX40-Pro

AMD TRX40 ATX-moederbord sTR4 voor 3e gen. AMD Ryzen Threadripper-serie processors, met 16 vermogensfasen, on-board Wi-Fi 6 (802.11ax), 2.5Gbps LAN, USB 3.2 Gen 2, SATA, driemaal M.2, OLED en Aura Sync RGB-verlichting
 • AMD Socket sTRX4: Klaar voor de nieuwste 3e Gen. AMD Ryzen™ Threadripper™-serie processors (ondersteuning tot 64 cores)
 • Robuust vermogensontwerp: 16 vermogenstrappen, ProCool II-connectoren met massieve pennen, en hoogwaardige spoelen en condensatoren voor stabiele vermogensafgifte
 • Uitgebreide thermische oplossingen: VRM-koellichaam, M.2-koellichaam, SoC VRM-koellichaam, actieve chipset koellichaamoplossing en een reeks van hybride ventilatorheaders
 • Volgende generatie connectiviteit: drie PCIe 4.0 NVMe M.2-slots, USB 3.2 Gen 2 Type-C™ frontpaneelconnector en Intel Gigabit Ethernet
 • Intelligente tuning: ASUS’ 5-Way Optimization software en gerenommeerde UEFI BIOS bieden eenvoudige configuratiemogelijkheden voor alle ervaringsniveaus
Win11
OP product mainImage
TUF H370 Plus Gaming TUF H370 Plus Gaming
 • 6 x USB 3.2 Gen 1

 • BIOS FlashBack knop

 • 4 x USB 3.2 Gen 2
  (3 x Type-A & 1 x Type-C™)

 • Intel® Gb Ethernet

 • 8-kanaals HD audio

 • 3 x PCIe 4.0 (x16/x16/x16)
  ● 2-weg SLI & 2-weg CFX ondersteuning
  ● ASUS SafeSlot

 • Crystal Sound 3
  ● Realtek® S1220 Codec
  ● Voeding Pre-Regulator
  ● De-pop circuit
  ● Audio-afscherming
  ● Hoogwaardige Japanse
    audiocondensatoren
  ● Eigen audio
     PCB-lagen
  ● DTS:X® Ultra

 • 2 x 8-pins ProCool-connectoren

 • 16 vermogenstrappen

 • 4-pins RGB-header

 • Adresseerbare Gen 2 RGB-header

 • DDR4 4666+ (overklokt)

 • AMD Socket sTRX4 voor 3e Gen.
  AMD Ryzen Threadripper
  -serie processors

 • Verticale M.2 22110
  (PCIe 4.0 x4 & SATA modi)

 • USB 3.2 Gen 2 Type-C
  frontpaneel connector

 • AMD TRX40-chipset

 • 2 x M.2 22110
  (PCIe 4.0 x4-modus)

 • 8 x SATA 6Gb/s

 • Adresseerbare Gen 2 RGB-header

 • 4-pins RGB-header

Prime

De ASUS Prime TRX40-Pro is deskundig ontworpen om het volledige potentieel van AMD's nieuwste high-core-count processors te ontsluiten voor contentmakers, ontwerpers en professioneel gebruik. Het high-end desktopmoederbord combineert een robuust voedingsontwerp, uitgebreide koeloplossingen, ultrasnelle PCIe 4.0-connectiviteit en intelligente tuningopties om de prestaties en stabiliteit te leveren die nodig zijn om elke creatieve visie werkelijkheid te laten worden.

Haal het meeste uit alle cores

AMD's HEDT-platform legt de lat hoger met de nieuwste AMD 3e Gen. Ryzen Threadripper processors die meer cores en een hogere bandbreedte hebben dan ooit tevoren. De Prime TRX40-Pro is klaar voor de extra verwerkingskracht om zich door intensieve taken zoals 3D-rendering en videobewerking heen te werken, terwijl de extra bandbreedte het mogelijk maakt om meerdere videokaarten en NVMe SSD's toe te voegen om uw productiviteit te versnellen.

ProCool II-connectoren

ProCool II-connectoren zorgen voor een goede en betrouwbare verbinding met de EPS 12V voedingskabels. De tweede generatie omvat upgrades naar metalen bepantsering en massieve pinnen voor betere warmteafvoer, evenals een LED-display dat via een BIOS POST-melding waarschuwt om een onjuiste verbinding aan te geven.

16 vermogenstrappen

De VRM van de Prime TRX40-Pro bestaat uit 16 vermogenstrappen, die het vermogen en de efficiëntie leveren waar de nieuwste AMD-processors om vragen.

Hoogwaardige spoelen en condensatoren

Superieure spoelen en duurzame condensatoren zijn ontworpen om bestand te zijn tegen extreme temperaturen en betere prestaties te bieden.

Terug naar Haal het meeste uit alle cores
Meer info over het beschermen van uw videokaartinvestering
Terug naar Haal het meeste uit alle cores

Driemaal PCIe 4.0 M.2

Serieuze snelheid met on-board M.2

Professionele toepassingen voor het maken van content vereisen snelle solid-state opslag. Daarom is de Prime TRX40-Pro uitgerust met drie PCIe 4.0 M.2-slots die compatibel zijn met de nieuwste NVMe SSD's. Alle slots ondersteunen drives tot 110 mm, en ze kunnen worden geconfigureerd als opstartbare RAID-arrays, voor ultrasnelle gegevensoverdrachtssnelheden.

Terug naar Haal het meeste uit alle cores

USB 3.2 Gen 2 Type-C frontpaneelconnector

Toekomstvaste connectiviteit

Er zijn voldoende USB-poorten aanwezig om high-end machines te ondersteunen die volgepakt zijn met randapparatuur, inclusief een frontpaneel Type-C connector met snellere USB 3.2 Gen 2-connectiviteit voor compatibele behuizingen.

Terug naar Haal het meeste uit alle cores

Intel Ethernet

Meer doorvoer, minder CPU-gebruik

Het nieuwste Intel® I211-AT Ethernet heeft als voordeel dat het de CPU-overhead verlaagt en uitzonderlijk hoge TCP- en UDP-doorvoer biedt, voor snellere, meer vloeiende gegevensoverdrachten.

Lagere CPU-werklastHoge TCP- & UDP-doorvoer
Meer info over netwerkbescherming op hardwareniveau en optimalisatiesoftware

LANGuard

Opgevoerde doorvoer. 2,5x hogere piekspanningtolerantie

ASUS LANGuard biedt netwerkbescherming op hardwareniveau. Het maakt gebruik van signaalkoppelingstechnologie en hoogwaardige anti-EMI opbouwcondensatoren, om een ​​meer betrouwbare verbinding en betere doorvoer te waarborgen.

Turbo LAN

Netwerkoptimalisatiesoftware voor aanpasbare pakketprioritering

Turbo LAN met cFosSpeed ​​traffic-shaping-technologie stelt u in staat om toepassingsprioriteit te configureren via een intuïtieve interface, en het vermindert netwerk lag.

Terug naar Haal het meeste uit alle cores

Cool to the Core

Effectieve contentcreatie vraagt om een betrouwbare, professionele basis. De Prime TRX40-Pro is ontworpen met meerdere on-board koellichamen en een reeks van hybride ventilatorheaders om ervoor te zorgen dat uw installatie koel en stabiel blijft onder intense werklasten, zodat u gefocust kunt blijven op uw creatieve doelen.

M.2-koellichaam

Twee M.2-slots worden afgedekt met een enorm koellichaam om door de temperatuur veroorzaakte throttling tegen te gaan die de prestaties tijdens zware, langdurige opslagbelasting kan beïnvloeden.

Verwijderbare anti-valschroeven minimaliseren het risico van vallen of verlies tijdens het verwijderen van het koellichaam

VRM-koellichaam en thermische pads

Een massief VRM-koellichaam en hoogwaardige thermische pads verbeteren de warmteoverdracht van de MOSFET's en smoorspoelen voor betere koelprestaties. Een ventilatorhouder wordt meegeleverd voor extra koelingopties.

SoC VRM-koellichaam

De Prime TRX40-Pro beschikt over een SoC VRM-koellichaam, gepositioneerd in het pad van de luchtstroom van de chipsetventilator om de SoC VRM koel te houden tijdens het overklokken van het geheugen.

Actieve chipset koellichaam oplossing

Speciale koeling voor onafgeknepen overdrachten

PCIe 4.0 biedt tweemaal zoveel bandbreedte voor data die door de chipset stromen, wat meer warmte produceert dan de vorige generatie. Om throttling tijdens langdurige overdrachten te voorkomen is de Prime TRX40-Pro voorzien van een actief gekoeld koellichaam, ontworpen met schroeven aan de bovenzijde voor eenvoudige toegang en onderhoud.

Actieve chipset koellichaam oplossing omvat:

 • Luchtkanaal: Een speciaal ontworpen luchtkanaal helpt de ventilator statische druk te genereren en concentreert de luchtstroom over de ribben.
 • Geribd koellichaam: de ribdichtheid van het koellichaam is geoptimaliseerd om het oppervlak te maximaliseren, met behoud van een uitlaatpad met lage weerstand.
 • Aangepaste Delta Superflo-ventilator: De op maat gemaakte geluidsarme ventilator is voorzien van een zeer duurzaam lager met een levensduur van 60.000 uur L10*, terwijl de snelheid eenvoudig kan worden aangepast via Fan Xpert 4 of UEFI.

* L10 levensduur van de kogellager is een standaardmetriek die het aantal uren specificeert dat 90% van de lagers naar verwachting met succes in bedrijf zal blijven, als minimum.


Terug naar Cool to the Core

Koeler ontwerp

De Prime TRX40-Pro beschikt over de meest uitgebreide koelingregelaars ooit, configureerbaar via Fan Xpert 4 of het UEFI BIOS.

 • Meerdere temperatuurbronnen
 • Dubbele pomp-headers
 • Slimme bescherming
 • 4-pins PWM/DC-ventilator
 • Elke header biedt dynamische referentie naar drie thermische sensoren, en via Fan Xpert 4 kunt u zelfs de temperatuur van ondersteunde ASUS-videokaarten mappen, om de koeling te optimaliseren voor GPU- en CPU-intensieve taken.

 • Een speciale header die ruim 3A levert voor high-performance PWM- of DC-waterpompen, plus een tweede speciale header voor AIO's.

 • Een speciaal geïntegreerd circuit beschermt elke ventilatorheader tegen oververhitting en overstroom.

 • Elke on-board header ondersteunt automatische detectie van PWM- of DC-ventilatoren.

Terug naar Cool to the Core

Tune It Your Way

Uitgebreide regelaars staan aan de basis van de ASUS Prime-serie. De Prime TRX40-Pro biedt flexibele tools om elk aspect van uw systeem te tunen, zodat u de prestatie-instellingen perfect kunt afstemmen op de manier waarop u werkt - waardoor uw productiviteit wordt gemaximaliseerd.

5-Way Optimization

Eén klik regelt al die complexe afstellingen. ASUS 5-Way Optimization maakt uw pc slim. Het optimaliseert op dynamische wijze essentiële aspecten van het systeem, door overklok- en koelingprofielen te bieden die op maat zijn gemaakt voor je systeem.

 • Een geautomatiseerd tuning-hulpprogramma dat overklok- en koelingprofielen optimaliseert, voor een unieke systeemconfiguratie.
 • Ventilatoren blijven fluisterstil bij dagelijks gebruik en leveren een optimale luchtstroom wanneer het systeem zich een weg baant door CPU- of GPU-intensieve taken.
 • De stresstest laat u optimaliseren en overklokken voor CPU- of geheugengerichte werklasten.

CPU prestatieverbetering

De TurboV Processing Unit (TPU) is de intelligentie achter ons geautomatiseerde systeem-tuning hulpprogramma. Het biedt de mogelijkheid om voltages af te stellen, systeemstatistieken te bewaken en overklokparameters aan te passen voor optimale prestaties.

Allround energie-efficiëntie

Dankzij de Energy Processing Unit (EPU) profiteert u van energiebesparing voor het hele systeem. De EPU optimaliseert automatisch het stroomverbruik en maximaliseert besparingen via de Away-modus (Afwezigheidsmodus).

Flexibele koelingregelaars voor lucht of vloeistof

Met de Prime TRX40-Pro heeft u uitgebreide controle over de ventilatoren, via Fan Xpert 4 of UEFI. Of er nu wordt gekoeld met lucht of water, de Auto-Tuning modus configureert op slimme wijze alle parameters met één klik. Er is ook een Extreme Quiet (extreem stille) modus die alle ventilatorsnelheden tot onder het standaard minimum verlaagt — zodat uw systeem fluisterstil blijft bij het uitvoeren van lichte taken.

Nauwkeurige digitale stroomregeling

De Digi+ Voltage-Regulator Module (VRM) levert real-time controle over voltages, schakelfrequentie en energie-efficiëntie instellingen, zodat u uw CPU af kunt stellen voor ultieme stabiliteit en prestaties.

App-specifieke optimalisatie

Turbo App laat u de CPU-overklokinstellingen definiëren, ventilatorprofielen toepassen, netwerkdata prioriteren en audio-instellingen optimaliseren op app-niveau, zodat uw systeem perfect is geoptimaliseerd voor wat u er mee doet.

Terug naar Tune It Your Way

UEFI BIOS

Het gerenommeerde UEFI BIOS biedt alles wat u nodig hebt voor het configureren, aanpassen en afstellen van uw systeem. Het biedt op intelligente wijze vereenvoudigde opties voor beginnende pc-zelfbouwers, naast uitgebreide functies voor doorgewinterde veteranen.

Geavanceerde tuning voor serieuze tweakers

Als u klaar bent om dieper in de configuratie van uw systeem te duiken, geeft de Advanced Mode (geavanceerde modus) volledige controle. Elke sectie is intuïtief ingedeeld, en een ingebouwde zoekfunctie maakt het gemakkelijk om de benodigde opties te vinden. Tweak koelingparameters, sla profielen op, gebruik overklokken en ontgrendel het volledige potentieel van de nieuwste Ryzen-processor.

FlexKey
De FlexKey biedt een nieuwe optie om de resetknop van het systeem op de behuizing opnieuw in te stellen om de Aura-verlichting in/uit te schakelen of direct naar het UEFI op te starten.

Zoekfunctie
Snel en eenvoudig de gezochte optie of instelling vinden.

ASUS Gebruikersprofiel
Verstuur configuratie-instellingen tussen verschillende BIOS-versies of deel ze met vrienden.

Mijn Favorieten
Vind snel tuning-opties en voeg favoriete tools toe aan de lijst.

Snelle en gemakkelijke configuratie

De EZ-modus is ontworpen om de installatie te vereenvoudigen en presenteert alle essentiële instellingen en statistieken op één pagina. Met geleide wizards, drag & drop-functionaliteit en 1-klik toepassing van belangrijke instellingen, is de installatie in een mum van tijd operationeel.

Intuïtieve grafische ventilatorregeling
Fijnafstemming van individuele ventilatoren, simpelweg door met de muis een curve te verslepen.

EZ DOCP
Verbeter DRAM-prestaties met één klik.

Aura Aan/Uit modus (Stealth)
Zet de Aura RGB-verlichting of elke on-board LED eenvoudig aan of uit, voor een meer ingetogen esthetisch accent.

SATA Informatie
Toont SATA-poort details die apparaten gemakkelijk helpen te herkennen.

Terug naar Tune It Your Way

Little Things Make a Big Difference

We besteden zorgvuldig aandacht aan alle kleine details die uw algehele ervaring verbeteren, van het gebruik van exclusieve codecs voor ongerepte audiokwaliteit tot intuïtieve RGB-verlichtingsregelaars voor een aangepaste look. De Prime TRX40-Pro biedt de tools die u nodig hebt om uw build te personaliseren, voor een aangenamer creatieproces.

Voorgemonteerde I/O-afscherming

Installeren zonder missers

Vorm en functie komen samen in de voorgemonteerde I/O-afscherming die we introduceerden met de ROG-serie moederborden. Deze nu op de Prime TRX40-Pro beschikbare functie stroomlijnt het installatieproces voor zowel beginnende bouwers als bedreven liefhebbers.

FlexKey

De behuizing-resetknop - opnieuw ingezet

FlexKey, een frontpaneel-header, laat u de resetknop op het frontpaneel van de behuizing aanpassen, voor snelle toegang tot de gekozen Aura-verlichtingsregelaars, DirectKey of een systeemreset.

BIOS FlashBack™

Update uw BIOS zonder CPU en DRAM

BIOS Flashback is de eenvoudigste en veiligste (UEFI) BIOS updatemethode. Zet het (UEFI) BIOS-bestand gewoon op een FAT32-geformatteerde USB-stick, steek deze in de USB BIOS Flashback-poort en druk op de knop. Updates kunnen zelfs worden uitgevoerd zonder dat er geheugen of een CPU is geïnstalleerd.

Terug naar Little Things Make a Big Difference

Realtek codec en unieke ontwerpfuncties voor ongerepte, krachtige audio

De Prime TRX40-Pro maakt gebruik van een unieke audio codec, ontworpen in nauwe samenwerking met Realtek - de Realtek S1220. Het beschikt ook over een ongekende 120dB signaal/ruisverhouding voor de stereo line-out en een 108dB SRV voor de line-in, voor het leveren van ongerepte geluidskwaliteit. Daarnaast past een nieuwe impedantie-sensing circuit automatisch de gain aan om het optimale volumebereik voor uw hoofdtelefoon te waarborgen.

DTS:X® Ultra voegt een ruimtelijke audiofunctie toe om de hoofdtelefoon en luidsprekers een boost te geven, voor verbeterde gaming-, VR- en extended-reality-ervaringen. DTS:X Ultra ondersteunt geluid op basis van kanalen, scènes en objecten om een diepere sonische onderdompeling in ingeschakelde content mogelijk te maken. Het biedt ook post-processing verbeteringen en tuning op apparaatniveau voor DTS® codecs.


Onberispelijke audio die u helemaal laat opgaan in games

Pre-regelaar voeding

Vermindert power-input ruis om consistente prestaties te garanderen.

Audio-afscherming

Hiermee worden analoge/digitale signaaldomeinen gescheiden, waardoor de multilaterale interferentie aanzienlijk wordt verminderd.

Afzonderlijke lagen voor linker- en rechtertracks

Zorgt voor minimale crosstalk tussen audiopaden.

Geïntegreerde versterker

Geschikt voor het aansturen van hoge-impedantie hoofdtelefoons, zonder roll-off bij hoge of lage frequenties.

De-pop circuit

Vermindert poppend geluid naar alle audio-uitgangen bij opstarten.

Hoogwaardige Japanse audiocondensatoren

Hoogwaardige onderdelen zorgen voor een meeslepende geluidssignatuur met buitengewone getrouwheid.

Terug naar Little Things Make a Big Difference

Aura Sync

Outshine the Competition

Een goed afgestemd systeem voor echte liefhebbers verdient een bijpassende esthetiek. ASUS Aura biedt volledige RGB-lichtregeling met een verscheidenheid aan functionele voorinstellingen voor zowel ingebouwde RGB LED's als voor strips en apparaten die worden aangesloten op de on-board RGB-headers - alles kan worden gesynchroniseerd met een almaar groeiend portfolio van Aura-geschikte hardware.

Meer info >
 • Statisch Statisch
 • Ademend Ademend
 • Strobe Strobe
 • Regenboog Regenboog
 • Kleurencyclus Kleurencyclus
 • Sterrennacht Sterrennacht
 • Muziekeffect Muziekeffect
 • CPU-temperatuur Slim

Adresseerbare Gen 2 RGB-header

De Prime TRX40-Pro heeft twee adresseerbare Gen 2 RGB-headers, die nu in staat zijn om het aantal LED's op tweede generatie adresseerbare RGB-apparaten te detecteren, zodat de software automatisch verlichtingseffecten kan aanpassen aan specifieke apparaten. De nieuwe headers bieden ook achterwaartse compatibiliteit met bestaande Aura RGB-uitrusting.

Armoury Crate

Armoury Crate is een nieuw softwarehulpprogramma dat is ontworpen om u gecentraliseerde controle te geven over ondersteunde producten. Vanuit één intuïtieve interface laat Armoury Crate u eenvoudig de RGB-verlichting en effecten aanpassen voor elk compatibel apparaat in uw arsenaal. De software biedt ook controle over de instellingen voor ASUS-producten, inclusief toetsenbord- en muisvoorkeuren. Armoury Crate beschikt zelfs over speciale productregistratie- en highlight om u contact te helpen houden met de ASUS-gemeenschap.


 • Aura Sync

 • Stuurprogramma & handleiding downloaden

 • Accountbeheer

Terug naar Little Things Make a Big Difference

De kracht van AMD

AMD TRX40-chipset

De AMD TRX40-chipset levert uitmuntende overklokmogelijkheden voor de nieuwste AMD Socket sTRX4 3e Gen. Ryzen Threadripper-serie processors. Het biedt PCIe 4.0 ondersteuning, 10Gbps USB 3.2 Gen 2-poorten en acht SATA 6Gbps-poorten voor het sneller ophalen van gegevens.

Klaar voor AMD Socket sTRX4 3e Gen. Ryzen Threadripper

Het ASUS Prime TRX40-Pro moederbord ondersteunt de nieuwste 3e Gen. AMD Ryzen Threadripper-serie processors met maximaal 64 cores*. Het beschikt over quad-channel DDR4-geheugen, 64 lanes PCI Express® 4.0, een overdrachtssnelheid van 16GT/s voor Gen 4 M.2 SSD's en ingebouwde native USB 3.2 Gen 2 (10Gbps) voor superieure prestaties.

*Compatibel met 3990X op standaard geheugeninstellingen, ga naar www.asus.com en raadpleeg de CPU en Memory QVL (Qualified Vendors List).
comparison icon
Compare (0)