ASUS sponsort met trots programma's en initiatieven die ten goede komen aan gemeenschappen over de hele wereld. Deze inspanningen vertegenwoordigen een van de manieren waarop we bij ASUS onze merkbelofte nakomen, terwijl we ernaar streven om mensen overal ter wereld een plezierig digitaal leven te bieden.
ASUS Internationaal Vrijwilligersprogramma
ASUS ondersteunt jaarlijks honderden als vrijwilliger actieve medewerkers via hun deelname aan filantropische initiatieven in landen als Indonesië, India, Thailand, Filipijnen, Vietnam, Cambodja en Tanzania. Hulp wordt gebaseerd op lokale behoeften en vrijwilligers bieden op verschillende manieren ondersteuning, waaronder:
  • het aanleren van basisvaardigheden op het gebied van computersoftware;
  • het organiseren van culturele uitwisselingsactiviteiten;
  • het begeleiden van studenten in verschillende vakken.
PC Recycling voor een betere toekomst
ASUS heeft samenwerkingsverbanden met gekwalificeerde lokale recyclers om e-waste wereldwijd te helpen recyclen. Vorig jaar heeft ASUS ongeveer 11 miljoen kilo e-afval gerecycled, wat overeenkomt met 12,21% van het totale volume van de producten die in dezelfde periode werden verkocht.
Technologie verspreiden over de hele wereld
ASUS gaat door met het schenken van opgeknapte en nieuwe notebooks aan afgelegen scholen over de hele wereld, in een poging de digitale kloof te helpen overbruggen door overal e-learningmogelijkheden te bieden.
Digitale toegang voor iedereen
Sinds 2009 werkt ASUS samen met belangrijke belanghebbenden zoals het ministerie van Buitenlandse Zaken en niet-gouvernementele organisaties (NGO's) om digitale leercentra op te zetten in ontwikkelingslanden over de hele wereld. We hebben al meer dan 100 centra gevestigd in landen in Zuidoost-Azië en in Midden- en Zuid-Amerika.