AiCloud

UW WERELD ON-DEMAND

ASUS AiCloud houdt u verbonden met uw data, waar en wanneer u maar een internetverbinding hebt. Het verbindt uw thuisnetwerk en online webopslagdiensten en geeft u via de mobiele AiCloud-app op uw iOS- of Android-smartphone of via een gepersonaliseerde browser url toegang tot uw bestanden. U kunt foto's direct delen met diensten als Facebook, Flickr of Dropbox, rechtstreeks vanuit de AiCloud-app. Het is uw uitbreidbare en onbeperkte persoonlijke cloud - en het is helemaal gratis!

Beheer uw bestanden

altijd en overal!

U kunt AiCloud gebruiken op elke webbrowser of iOS/Android mobiel apparaat om toegang te krijgen tot een op uw ASUS-router aangesloten Cloud Disk USB-opslagapparaat, en vervolgens bestanden bekijken, bewerken, uploaden of downloaden - waar u ook bent!

Slimme toegang

de slimme manier om bestanden onderweg te bekijken.

De AiCloud app laat u in gedeelde pc- of Mac-mappen opgeslagen bestanden bekijken door enkel uw mobiele apparaat te gebruiken. Bekijk foto's, video's en documenten zonder ze te kopiëren naar uw mobiele apparaat; dit bespaart opslagruimte op het apparaat!

TERUG

Uitleg delen van mappen op Windows-pc via AiCloud:

 1. Ga naar de map die u wilt delen. Klik met de rechtermuisknop op de map en selecteer vervolgens in het context menu dat verschijnt Eigenschappen > Delen > Geavanceerd delen.
 2. Vink het vakje 'Deze map delen' aan en geef de gedeelde map een toepasselijke naam.
 3. Klik op Machtigingen en kies vervolgens het juiste toegangsniveau voor deze gedeelde map.
 4. U hebt nu toegang tot deze gedeelde map via AiCloud, met behulp van uw Windows-login en wachtwoord.
TERUG

Uitleg delen van mappen op de Mac via AiCloud:

 1. Ga naar Systeemvoorkeuren > Delen.
 2. Vink Bestandsdeling aan in de lijst in het linker veld.
 3. Klik op de knop Opties, selecteer vervolgens Deel bestanden en mappen via SMB en kies de login-account die u wilt machtigen.
 4. Klik onder het veld Deel Mappen op + en ga vervolgens naar de map die u wilt delen.
 5. U hebt nu toegang tot deze gedeelde map via AiCloud, met behulp van uw login-account en wachtwoord.

Slimme organisatie voor uw media

De gewenste media vinden is eenvoudig, dankzij de slimme filters van AiCloud. Dit bespaart veel tijd bij het zoeken naar bestanden in de AiCloud-bibliotheek - klik bijvoorbeeld op 'Ai Music' om enkel uw muzieknummers te zien. Makkelijker kan het niet!

Gemakkelijke media streaming

AiCloud ondersteunt streaming van de meeste media-indelingen, zodat u rechtstreeks vanaf de AiCloud-mediabibliotheek kunt streamen naar uw smartphone, tablet, laptop of smart TV, zonder dat het enige opslagruimte kost. Zo gemakkelijk is het!

Eenvoudig delen en uploaden zonder pc

U kunt individuele bestanden in AiCloud delen door een gedeelde link te creëren voor e-mails of chats, of door foto's rechtstreeks naar Facebook of Flickr te sturen. U kunt ook zoveel bestanden als u wilt naar AiCloud uploaden vanaf uw mobiele apparaat, zelfs als de pc is uitgeschakeld!

Al uw bestanden, perfect gesynchroniseerd

Smart Sync laat u al uw bestanden in real-time synchroniseren, ongeacht waar ze zijn opgeslagen - op ASUS WebStorage, uw thuisnetwerk en zelfs op andere AiCloud-geschikte netwerken - zodat u altijd toegang hebt tot de meest actuele bestanden, waar u ook bent. Dit maakt het maken van een back-up van uw cloudgegevens veel eenvoudiger en veiliger.

Synchroniseer met de AiClouds van vrienden!

Router-naar-router synchronisatie laat u alles synchroniseren met op andere compatibele ASUS-routers aangesloten AiCloud-opslagapparaten - alles wat u hoeft te doen, is een synchronisatiemap kiezen. Delen met vrienden en familie is nu gemakkelijker dan ooit, en het is ook een probleemloze manier om een ​​back-up te maken van uw waardevolle bestanden.

Toon me hoe dat gaat
TERUG

Hoe te synchroniseren met een andere AiCloud

Zorg er voordat u begint voor dat beide ASUS-routers zijn bijgewerkt naar de nieuwste firmware.

 1. Om een ​​uitnodiging te versturen logt u in op ASUSWRT en kiest u vervolgens het AiCloud 2.0 > Sync Server tabblad. Vul het Uitnodiging Generator* formulier in. Klik op Genereren om de uitnodiging te creëren.
 2. Kopieer de inhoud van de uitnodiging en stuur deze naar de persoon waarmee u uw AiCloud wilt synchroniseren.
 3. De ontvanger moet de uitnodigingsbrief openen en op de link klikken.
 4. De ontvanger moet een lokale synchronisatiemap aanwijzen en indien nodig de code invoeren. Nu bent u beiden klaar om alles met elkaar te synchroniseren!

*Let op:

 1. Er zijn drie verschillende synchronisatieregels: Twee-weg synchronisatie, Server naar Client en Client naar Server. Met twee-weg synchronisatie kunnen u en de ontvanger bestanden met elkaar delen. Met Host naar Client kunt u bestanden met de ontvanger delen, maar kan deze geen bestanden delen met u; bij Client naar Host geldt het omgekeerde.
 2. Als uw router een privé IP-adres heeft, moet u eerst port forwarding configureren en het gateway DDNS-adres invoeren in het veld Hostnaam.

Download Master

24/7 bestanden downloaden zonder pc

Met Download Master en via USB verbonden opslagapparaten is het niet langer nodig om de pc ingeschakeld te houden tijdens het wachten tot bestanden zijn gedownload. Plan gewoon downloads in, sluit de pc af en laat Download Master het werk voor u doen. Het scheelt op uw energierekening en verlengt de levensduur van de pc, en u kunt de status van downloads bovendien op afstand beheren en controleren.

Toon me hoe dat gaat
TERUG

Download Master gebruiken

 1. Download ASUS Download Master via Google Play.
 2. Klik op de knop en voeg links toe naar de bestanden die u wilt downloaden - zoals torrent, nzb-bestanden of URL's.
 3. De downloads worden automatisch gestart. U kunt AiCloud gebruiken voor toegang tot de gedownloade bestanden.

Eenvoudige installatie

Download AiCloud via Google Play of de App Store, waarna de installatiewizard u door het installatieproces leidt. Het detecteert uw thuisrouter automatisch, samen met eventuele aangesloten USB-opslagapparaten en gedeelde pc's of Mac's op uw lokale netwerk.

Sluit een USB-opslagapparaat aan op de router.

Sluit uw mobiele apparaat aan op het draadloze netwerk van de router.

Start de AiCloud-app en volg de installatie-instructies op.

*Beschikbaarheid van de AiCloud-functie varieert afhankelijk van het routermodel.