ASUS AiMesh

Krachtige wifi voor de hele woning,
zoals u het wilt

BEKIJK VIDEO

AiMeshWAT IS ASUS AiMesh

ASUS-routers zijn ontworpen om u de best mogelijke wifi-dekking te geven, en in de meeste gevallen levert een enkele ASUS-router vlotte, betrouwbare wifi voor elk deel van uw woning. Wifi-dekking kan echter worden beïnvloed door veel factoren, zoals kamerindeling, bouwmaterialen en zelfs meubels! Als uw huis woning dode hoeken of onbetrouwbaar signalen heeft, is ASUS AiMesh het antwoord! AiMesh is een innovatieve nieuwe routerfunctie die meerdere ASUS-routers met elkaar verbindt om een wifi-netwerk te creëren voor de hele woning. Het is een krachtige en flexibele manier om wifi-problemen op te lossen en tegelijk het beste uit bestaande hardware te halen. Met de mogelijkheid om verschillende ASUS-routermodellen te combineren, zodat het bij het uitvoeren van een upgrade niet nodig is om de oude router weg te gooien — gebruik hem liever om het AiMesh-netwerk uit te breiden! AiMesh geeft tijdbesparende centrale controle over alle routers, terwijl de naadloze roaming-capaciteit ervoor zorgt dat er niet meer hoeft te worden geschakeld tussen netwerken. AiMesh is wifi om op te vertrouwen - voor alle apparaten, de hele tijd! In de meeste gevallen kan een ASUS-router vlotte, betrouwbare wifi leveren voor elk deel van de woning. Wifi-dekking kan echter worden beïnvloed door veel factoren, zoals kamerindeling, bouwmaterialen en zelfs meubels. AiMesh is een innovatieve nieuwe routerfunctie die deze problemen oplost. Het creëert een wifi-netwerk voor de hele woning door gebruik te maken van meerdere ASUS-routers. AiMesh is krachtig, flexibel en kan een mix van ASUS-routermodellen gebruiken - en beschermt zo eerdere investeringen! AiMesh geeft u tijdbesparende centrale controle en naadloze roamingmogelijkheden. AiMesh is wifi om op te vertrouwen - voor alle apparaten, de hele tijd!

ASUS AiMesh biedt extreme wifi-snelheid om in elke hoek van de woning en tuin zware taken uit te kunnen voeren.
Januari 2018 hwi innovatieprijs

“Als u op zoek bent naar de beste prestaties, raden wij u aan om twee RT-AC86U’s te bestellen en deze te gebruiken met AiMesh-firmware." – HARDWARE.INFO

ASUS AiMesh HERDEFINIEERT MESH Wi-Fi

ASUS heeft een bewezen reputatie voor het creëren van hoogwaardige routers die brede dekking, krachtige prestaties en rijke functionaliteit bieden, en streeft er altijd naar om te blijven innoveren en verbeteren. Op basis van feedback van de markt over de voordelen van mesh wifi-systemen ontwikkelde ASUS AiMesh, een nieuwe technologie die de beste eigenschappen van traditionele high-end routers en mesh wifi-systemen combineert. Deze unieke technologie zet een nieuwe standaard voor mesh wifi en geeft consumenten de handige mogelijkheid om verschillende wifi-routers te combineren om zo een mesh-netwerk te creëren.

VOORDELEN
  AiMesh wifi-systeem Normaal mesh-systeem Traditioneel presterende router
Eenvoudige installatie  
Naadloze roaming  
Bredere dekking  
Krachtige prestaties      **
Rijke functies  
Installatie en beheer via een pc of een mobiele app  
NADELEN
Zwakke single-node dekking  
Gemiddelde prestaties  
Beperkte functies  
Ingewikkelde installatie  
Verbindingsafstand tussen router en repeater  
** Enkele router in vergelijking met enkele mesh node
Geen nadelen

ASUS AiMesh GEEFT U MEER FLEXIBILITEIT

Met andere mesh wifi-systemen voor de hele woning bent u beperkt vanwege het moeten gebruiken van bijpassende hubs - vaak alleen beschikbaar in multi-hub pakketten - en uw oude router zal niet werken met deze systemen. AiMesh is veel flexibeler en rendabeler: als u al een ASUS-router bezit, kunt u deze gebruiken in uw AiMesh-netwerk. Voor wie nieuw is bij ASUS: als u een ASUS-router koopt en later de dekking ervan wilt uitbreiden, voegt u zodra u dat wilt gewoon extra ASUS-routers toe aan uw AiMesh-systeem: u bent de baas!

 • AiMesh wifi-systeem

  Rivaliserend mesh-systeem

 • Rendabel (bestaande router + één extra router)
  Kosten
  Duur multi-hubsysteem
  (bestaande router wordt overbodig)
 • Mix en match favoriete modellen
  Node-keuze
  Vaste bundel. Kiezen model niet mogelijk
 • Of unified SSID, of meerdere SSID's op één band
  SSID-keuze
  Beperkt tot één SSID

DE KRACHT VAN MEER:
EXTREME WIFI-PRESTATIES

AiMesh laat u krachtige standaard ASUS wifi-routers combineren om zo een wifi-systeem voor de hele woning te creëren, met ongelooflijke prestaties. Elke router is op zich al geschikt voor uitstekende prestaties, dus als ze samenwerken in een AiMesh-systeem, zijn ze onverslaanbaar. In onze eigen testen met gebruik van de nieuwste ASUS RT-AC86U router bereikten we snelheden van 463Mbps over lange afstanden, ook nadat een ernaast gebruikt standaard multi-hubsysteem het signaal verloor. Dit betekent dat uw netwerk met AiMesh veeleisende taken aankan zoals 4K UHD streaming, zelfs naar de meest afgelegen hoeken van uw huis of tuin! AiMesh combineert krachtige standaard ASUS wifi-routers om zo een wifi-systeem voor de hele woning te creëren, met ongelooflijke prestaties. Als ASUS routers samenwerken in een AiMesh systeem, zijn ze onverslaanbaar! In onze eigen testen met gebruik van de nieuwste ASUS RT-AC86U router bereikten we snelheden van 463Mbps over lange afstanden, terwijl een standaard multi-hubsysteem het signaal verloor. Een AiMesh-netwerk kan veeleisende taken aan zoals 4K UHD streaming, zelfs naar de meest afgelegen hoeken van uw huis of tuin!

ASUS dual-band AiMesh wifi-systeem

4x SNELLER*

928Mbps

Rivaliserend tri-band tri-hub wifi-systeem

222Mbps

ASUS dual-band AiMesh wifi-systeem

5,5x SNELLER*

928Mbps

Rivaliserend dual-band tri-hub wifi-systeem

170Mbps

EEN BETROUWBARE EN NAADLOZE WIFI-ERVARING

Slimme technologie voor maximale betrouwbaarheid

AiMesh omvat diverse technologieën om prestaties en betrouwbaarheid te waarborgen. Een rotsvaste data 'backbone' verbindt alle AiMesh-geschikte routers, waarbij AiMesh intelligent kiest voor een bedrade verbinding of de optimale frequentieband — 5GHz of 2.4GHz. Met tri-band routers zal een van de twee 5GHz-banden worden ingezet voor communicatie tussen de routers. Zelfherstellend vermogen vervangt onmiddellijk een niet goed werkende router met behulp van de resterende routerverbindingen. Bovendien controleert ASUS AiMesh de signaalsterkte naar elk apparaat vanaf elke router, om ervoor te zorgen dat apparaten altijd verbonden zijn met het beste wifi-signaal, door indien nodig automatisch over te schakelen naar een andere router. Om krachtige en betrouwbare wifi te leveren aan al uw apparaten, creëert AiMesh eerst een rotsvaste 'backbone' dataverbinding tussen alle AiMesh-geschikte routers, waarbij wordt gekozen voor een bedrade verbinding of de optimale frequentieband - 5GHz of 2.4GHz - op basis van een analyse van de netwerkomgeving. Met tri-band routers zal een van de twee 5GHz-banden worden ingezet voor communicatie tussen de routers. Als een van de AiMesh-routers niet goed werkt, zorgt de backbone-verbinding voor zelfherstel met behulp van de resterende routers. Bovendien bewaakt ASUS AiMesh voortdurend de signaalsterkte en schakelt het apparaten naar de best beschikbare router.

BACKBONE

ZELFHERSTELLEND

2.4GHz

5GHz

5GHz

Stel, er zijn drie routers; router A maakt verbinding met router B, en router B met router C. Wanneer router B een probleem heeft, maakt router C verbinding met router A om automatisch te zorgen dat de verbinding gehandhaafd blijft voor apparaten.

Naadloze, probleemloze wifi

AiMesh kan een enkel netwerk voor de hele woning creëren, dus er hoeft niet constant te worden gewisseld tussen netwerken terwijl u zich door het huis beweegt. AiMesh bewaakt de sterkte van het signaal naar uw apparaat en schakelt indien nodig ongemerkt naar een andere bron. Alles wat u hoeft te doen is ervan te genieten! Als u liever afzonderlijke netwerknamen gebruikt voor elke frequentieband, kan dat ook — AiMesh is ontworpen om te werken zoals u dat wilt!

lijst

Zonder roaming

Wanneer u zich van kamer naar kamer verplaatst, moet u handmatig overschakelen naar de beste wifi-bron. Het is niet altijd duidelijk welke het beste signaal heeft.

Wifi-lijst

Met roamingtechnologie op AiMesh

AiMesh verbindt uw apparaten automatisch en ongemerkt met de router met het sterkste wifi-signaal, waar u ook bent. Wifi is weer eenvoudig!

ONGELOOFLIJK GEMAKKELIJK,
EN TOCH ONGELOOFLIJK KRACHTIG

AiMesh is ongelooflijk eenvoudig te gebruiken, maar dat betekent niet dat het niet krachtig is. Met AiMesh kunnen alle routers nog steeds al hun eigen functies gebruiken, evenals alle functies van de andere routers — met eenvoudige centrale controle over alle instellingen via de ASUS Router mobiele app of ASUSWRT. Geweldige functies zoals AiProtection, QoS en Ouderlijk toezicht werken dus op het gehele netwerk en zorgen ervoor dat niemand ze kan omzeilen door verbinding te maken met een andere router. Vergeet alleen niet om altijd de router met de beste specificaties te verbinden met uw internetservice.

ASUS AiMesh kan worden ingesteld en beheerd via een pc of de mobiele app. Het laat u al uw internetvoorkeuren behouden zoals adaptieve QoS, VPN, ouderlijk toezicht, AiProtection, game boost, gastnetwerk, IP TV, DMZ en alle andere routerfuncties.

UITLEG INSTELLEN AiMesh SYSTEEM

 • Update de firmware

  Installeer de nieuwste firmware op alle routers en stel uitbreiden AiMesh-nodesin op de standaard fabrieksinstellingen

 • Configureer de primaire router

  Verbind de router met de beste specificaties als primaire router met uw internetverbinding en creëer het wifi-netwerk

 • Zoek naar uw AiMesh-nodes

  Zet de andere AiMesh-routers aan en klik op 'Zoeken' in ASUSWRT of de ASUS Router app om ze te vinden

 • Voeg AiMesh-nodes toe aan het AiMesh-systeem

  Selecteer een router en klik op 'Toepassen' om deze toe te voegen aan uw AiMesh wifi-systeem

BEKIJK VIDEO-UITLEG

AiMesh WIFI-SYSTEEM PAKKET

MODELLEN DIE AiMesh ONDERSTEUNEN

Ga naar V&A
Wifi-snelheid Wifi-router model AiMesh firmware download
AC1300 Lyra mini Download
AC1750 RT-AC66U B1* Download
RT-AC1750 B1* Download
Lyra Trio Download
AC1900 RT-AC68RW Download
RT-AC68UF Download
RT-AC68R Download
RT-AC68W Download
RT-AC1900 Download
RT-AC1900U Download
RT-AC68U_White Download
RT-AC68P Download
RT-AC1900P Download
RT-AC68U Download
AC2200 Lyra Download
AC2600 Blue Cave Download
AC2900 RT-AC86U Download
RT-AC2900 Download
AC3100 RT-AC88U Download
RT-AC3100 Download
AC5300 RT-AC5300 Download
ROG Rapture GT-AC5300 Download
AX6000 RT-AX88U Download
AX11000 ROG Rapture GT-AX11000 Download
Wifi-snelheid DSL wifi-modem router model AiMesh firmware download
AC1900 DSL-AC68U 5 Download
DSL-AC68R 5 Download
Wifi-snelheid LTE wifi-modem router model AiMesh firmware download
AC1900 4G-AC68U 5 Download
Disclaimer:
1. Daadwerkelijke gegevensdoorvoer en wifi-dekking zal variëren naar gelang de netwerkomstandigheden en omgevingsfactoren, met inbegrip van de hoeveelheid netwerkverkeer, bouwmaterialen en constructies, en netwerk overhead, eventueel resulterend in lagere daadwerkelijke gegevensdoorvoer en draadloze dekking.
2. Volledige lijst van ondersteunde modellen zal beschikbaar zijn op de releasedatum.
3. Vergelijkende resultaten zijn gebaseerd op bi-directionele snelheidstests, uitgevoerd in een gecontroleerde ASUS-testomgeving, met behulp van een enkele RT-AC86U, een tri-band tri-hub en een dual-band tri-hub mesh-router.
4. Naadloze roaming kan afhangen van de specificatie van mobiele apparaten.
5. DSL- en LTE wifi-modem routers die AiMesh-technologie ondersteunen, kunnen alleen dienstdoen als primaire AiMesh-router, niet als AiMesh-node.
*Controleer voor de volledige modelnaam van uw router de sticker op de achterkant van uw router.