Terug naar boven
ASUS Splendid
ASUS Tru2Life Video
ASUS SonicMaster
ASUS GIFTBOX
ASUS ZenAnywhere
Verrijkt met het ongelooflijke
Voor al onze producten hebben we een simpel doel: uw digitale leven verrijken. Onze exclusieve software verbetert geluid, beeld en touch om u een echt ongelooflijke ervaring te geven. Geniet ervan!
ASUS heeft een groot assortiment exclusieve apps, speciaal gemaakt om uw ASUS-laptop te verbeteren. Hiertoe behoren handige tools en hulpprogramma's voor uw dagelijkse computergebruik, apps om uw entertainmentervaring te verbeteren, en productiviteitsverhogende software. Al deze apps zijn ontworpen om u een leuke en productieve ervaring te geven met uw ASUS-laptop. Dus vergeet niet om de ASUS Giftbox app te bekijken, om de verbazingwekkende dingen te ontdekken die ASUS-software voor u kan doen!
ASUS Splendid
Super-geoptimaliseerde kleur
Perfecte beelden, altijd.
Wij besteden veel zorg aan onze schermen, zodat ze alles zo duidelijk en nauwkeurig mogelijk weergeven.
Wat is ASUS Splendid?
Het is een onvermijdelijk feit dat geen twee LCD-panelen exact dezelfde kleuren weergeven. Dit komt door vele factoren die niet volledig kunnen worden weggenomen tijdens de productie, zoals de chemische samenstelling van de vloeibare kristallen, variaties in achtergrondverlichting en normale productietoleranties. Deze verschillen kunnen echter wel worden geminimaliseerd door zorgvuldige kwaliteitscontrole en fine-tuning van de parameters van het scherm. Dit is precies wat ASUS Splendid doet: simpel gezegd, zorgt het ervoor dat al onze schermpanelen identieke, nauwkeurige kleuren weergeven. Op een technisch niveau maakt het gebruik van een combinatie van in de fabriek aangebrachte correcties (in het bijzonder, gammacorrectie en kleurtemperatuur correctie) en software-tuning, om een scherm te leveren met consistente, nauwkeurige kleuren, ongeacht het gebruikte ASUS-product.
ASUS Splendid heeft vier één-klik vooraf ingestelde modi: Normale modus, Eye Care-modus, Levendige modus en Handmatige modus. De normale modus geeft u de fabrieksgeoptimaliseerde instellingen; Eye Care-modus vermindert de blauw licht niveaus voor meer kijkcomfort; de Levendige modus past slim de weergave-instellingen aan om beelden een echt bruisende en levendige uitstraling te geven, zonder dat de kleuren er kunstmatig uitzien. Handmatige modus geeft gebruikers controle over de kleurtemperatuurinstelling, zodat ze het scherm kunnen aanpassen aan de eigen wensen en voorkeuren. Standaard worden ASUS Splendid-panelen ingesteld om de meest nauwkeurig mogelijke kleuren weer te geven, voor de beste kijkervaring. We realiseren ons echter dat u dit soms moet veranderen - bijvoorbeeld om een 'wauw!' factor toe te voegen aan foto's of video's. Daarom hebben we naast de standaard Normale modus nog drie andere te selecteren modi toegevoegd: Eye Care, Levendig en Handmatig.
Normale modus (Normal)
De combinatie van een consistent gamma en kleurtemperatuur in alle ASUS Splendid-panelen betekent dat kleuren in de normale modus nauwkeurig en consistent worden weergegeven, en zo dicht mogelijk bij de originele kleuren blijven. De Normale modus is de standaardmodus voor ASUS Splendid, maar deze kan gemakkelijk worden veranderd in een van de andere drie modi.
Gammacorrectie
Met gammacorrectie
Zonder gammacorrectie
Het zal u niet verbazen dat het menselijk oog op een nogal andere manier werkt dan een ​​LCD-paneel. Een LCD-paneel toont helderheidsniveaus in een lineaire progressie van gelijke digitale stappen, maar de gevoeligheid voor helderheidsverschillen van het oog is niet-lineair - dat wil zeggen, het is meer gevoelig voor verschillen tussen donkere tinten dan voor verschillen tussen heldere tinten. Als we de reactie van het oog op helderheidstinten van zwart naar wit afzetten in een grafiek, volgt het een kromme die de gammakromme wordt genoemd. Om de output van een LCD-scherm deze kromme te laten nabootsen - zodat het tinten weergeeft met de juiste helderheidsniveaus zoals waargenomen door het oog - moet de output worden aangepast via een gammacorrectie. Zonder gammacorrectie zou het lijken alsof een scherm slechts een beperkt aantal tinten toont, omdat de subtiele gradaties tussen vele tinten verloren zouden gaan.
Om het gamma te corrigeren, passen onze technici de luminantie van elke door het paneel weergegeven grijstint aan - van puur zwart tot zuiver wit - zodat de output een gammakromme volgt. Dit gammacorrectieproces compenseert ook voor de kleine interne variaties die inherent zijn aan alle LCD-panelen. We voeren deze correctie uit voor elk ASUS Splendid-scherm, zodat elk paneel dezelfde standaard gammakromme heeft. Dit is een kromme met een wiskundige waarde van 2,2, de standaard gammawaarde die wordt gebruikt door het Windows-besturingssysteem.
&
Kleurtemperatuur
10000K
8000K
6000K
4000K
2000K
Gammacorrectie pakt het probleem aan van de niet-lineaire helderheidsresponse van het oog, maar doet niets met de nauwkeurigheid van de daadwerkelijke kleuren. Om dit op te lossen, is kleurtemperatuurcorrectie nodig. Wie ooit weleens verschillende LCD-panelen zij-aan-zij heeft bekeken terwijl ze een zuiver wit scherm weergeven (in een winkel, misschien), heeft waarschijnlijk de subtiele variaties in tinten ertussen opgemerkt. We lossen dit probleem op door de tint van een zuiver wit scherm aan te passen aan een vaste, standaardwaarde op al onze ASUS Splendid-schermen: deze waarde wordt de kleurtemperatuur genoemd.
Hoge kleurtemperaturen zorgen dat een zuiver wit scherm er enigszins blauw ( 'koel') uitziet, terwijl lagere waarden er roder uitzien, met een 'warmere' tint. De kleurtemperatuur wordt gemeten in Kelvin (K), de eenheid van absolute temperatuur. De kleurtemperatuur van daglicht wordt als normaal genomen en alle ASUS Splendid-panelen worden gecorrigeerd naar exact deze kleurtemperatuur.
=
ASUS Splendid - Normale modus
Met zowel gammacorrectie als kleurtemperatuurcorrectie. De beelden die u ziet via ASUS-panelen lijken identiek te zijn aan hoe u het zelfde ziet met uw eigen ogen.
Eye Care-modus
Eye Care-modus is een speciale modus die is ontworpen om de ogen comfortabel te houden tijdens lange kijksessies.
Vermindert blauw licht
Te veel blootstelling aan het blauwe licht dat wordt gegenereerd door moderne kunstmatige verlichting - inclusief wat wordt uitgestoten door LCD-schermen - wordt geacht invloed te hebben op de gezondheid van het oog. De ASUS Eye Care-modus vermindert de uitstoot van blauw licht met tot wel 30% (afhankelijk van de eigenschappen van het LCD-paneel), zodat uw ogen altijd beschermd zijn bij gebruik van de Eye Care-modus.
Minder blauw, meer levendig
Met Eye Care
Zonder Eye Care
De ASUS Eye Care-modus is heel anders dan andere blauw licht reductiesystemen. In plaats van een eenvoudig geel filter toe te passen op het hele beeld, vermindert de ASUS Eye Care-modus het blauwe licht pixel voor pixel - zeer vergelijkbaar met de technologie die we gebruiken in de Levendige modus. De kleuren in elke afzonderlijke pixel worden geanalyseerd om te zien of er blauw licht aanwezig is, en als dat zo is, wordt de intensiteit verlaagd.
Als er geen blauw aanwezig is in de pixel, blijft de pixel ongewijzigd. Deze slimme aanpak betekent dat blauw licht alleen wordt gereduceerd waar dat nodig is, en dat het resulterende beeld de meeste levendige kleuren behoudt, met als resultaat een veel natuurlijkere uitstraling.
Zacht voor de ogen, warm voor het hart
Met ASUS Eye Care-technologie brengen wij u ongelooflijke beelden die uw hart verwarmen, met verminderd blauw licht om ze zachter te maken voor uw kostbare ogen. Minder blauw licht, maar net zo mooi.
Levendige modus
In de Levendige modus voeren we zorgvuldig berekende aanpassingen uit aan de kleurverzadiging van de beelden, om deze levendiger te maken.
Oorspronkelijke kleur
Aangepaste kleur
Creëert perfectie, pixel voor pixel
In tegenstelling tot sommige fabrikanten, die gewoon een deken van kleurverzadiging over het hele beeld leggen, berekenen wij de optimale verzadiging voor elke individuele pixel. De exacte waarden voor elke pixel worden berekend om rekening te houden met de individuele kenmerken van het paneel, samen met de resultaten van onze psychofysische studies om de subjectieve menselijke reactie op kleurintensiteit te bepalen. Het resultaat is een algeheel niveau van kleurverzadiging dat er niet kunstmatig uitziet, maar de kleuren verbetert om afbeeldingen er fantastisch uit te laten zien.
Handmatige modus
Hoewel we veel energie steken in het weergeven van de best mogelijke beelden, realiseren we ons dat u soms de kleurtemperatuur van een scherm wilt aanpassen ten opzichte van de standaardwaarde. Bijvoorbeeld vanwege het werken onder verschillende lichtomstandigheden, of gewoon om het aan de eigen voorkeur aan te passen voor koeler of warmer aanvoelende weergegeven kleuren.
Stem af op uw smaak, met regelbare kleurtemperatuur
In de handmatige modus kunt u gemakkelijk de kleurtemperatuur aanpassen aan uw smaak, binnen een bereik van -50 tot +50, met behulp van een eenvoudige schuifregelaar. Als u een extern ASUS Splendid-scherm aansluit op een ASUS-laptop, hetzij om het scherm van de laptop te dupliceren of om het te gebruiken als tweede beeldscherm, wordt ASUS Splendid automatisch uitgeschakeld om eventuele problemen of conflicten te vermijden. Het werkt echter perfect als het externe scherm wordt gebruikt als uitbreiding op het scherm van de laptop.
ASUS Tru2Life Video
Pixelperfecte video, altijd!
Pixelperfecte video, altijd!
ASUS Tru2Life Video videotechnologie laat uw video's er fantastisch uitzien. Met behulp van intelligente software die elke pixel in elk videobeeldje optimaliseert, profiteert u van de best mogelijke beeldkwaliteit - elke keer weer!
Wat is ASUS Tru2Life Video?
ASUS Tru2Life Video is exclusieve videoverbeteringstechnologie die vergelijkbaar is met wat wordt aangetroffen in hoogwaardige televisies. Het maakt gebruik van intelligente software-algoritmen om de scherpte en het contrast van elk videobeeldje te optimaliseren, zodat video's er scherper, gedetailleerder en realistischer uitzien. Iedere keer dat uw computer een videobeeldje naar het scherm stuurt, analyseert ASUS Tru2Life Video elke individuele pixel in het beeldje en optimaliseert het de helderheid en scherpte ervan. Verbeterde scherpte
Tru2Life Video kan op slimme wijze meer dan een miljoen scherptewaarden per frame optimaliseren, wat resulteert in verbeterde details en een levensechter beeld.
Verbeterd contrast
De slimme algoritmen in ASUS Tru2Life Video analyseren het helderheidshistogram voor elke videopixel in elk beeldje, om vervolgens op intelligente wijze de helderheidsniveaus en zwartwaarden aan te passen. Dit kan het contrast verbeteren met tot wel 200%, zodat verborgen details in donkere gebieden naar voren komen, terwijl de heldere gebieden net zo briljant blijven!
Het eindresultaat? Kleurrijkere, levendigere en scherpere video's met ongelooflijk contrast! Wie ASUS Tru2Life Video in actie heeft gezien, zal zich afvragen hoe hij het ooit zonder heeft gedaan!
Pixelperfecte video, altijd!
ASUS Tru2Life Video videotechnologie laat uw video's er fantastisch uitzien. Met behulp van intelligente software die elke pixel in elk videobeeldje optimaliseert, profiteert u van de best mogelijke beeldkwaliteit - elke keer weer!
ASUS SonicMaster
Audioperfectie
Het meest
ongelooflijke geluid.
ASUS SonicMaster brengt u ongelooflijk krachtig, haarzuiver geluid dat uw emoties zal raken met zijn rijkdom en schoonheid.
Hardware, geperfectioneerd.
Bij luidsprekers past 'one size' zeker niet altijd. Om het best mogelijke geluid uit een apparaat te krijgen, nemen we veel tijd om er zeker van te zijn dat we luidsprekers gebruiken die perfecte passen bij zijn fysieke kenmerken, zorgvuldig kiezend uit een breed aanbod van vormen, maten en specificaties.
Zodra ze de ideale luidsprekers hebben gekozen, werkt het ASUS Golden Ear-team nauw samen met het productontwerp-team om ervoor te zorgen dat de luidsprekers precies op de juiste positie worden geplaatst voor maximale audioweergave. Voor deze beslissing moet rekening worden gehouden met vele complexe factoren, zoals de afmetingen van de klankkast en de richting waarop de luidspreker wijst.
Zorgvuldig afgestelde software
Het ASUS Golden Ear-team is als groep van professionele geluidsexperts verantwoordelijk voor het gehele audiosubsysteem van elk apparaat. Samenwerkend met gerenommeerde audiotechnologiebedrijven, zorgt het Golden Ear-team voor het aanpassen en zorgvuldig afstellen van de audio-hardware en software op elk apparaat, om ervoor te zorgen dat de luisterervaring spannend, meeslepend en onvergetelijk is.
Als u een meer gevorderde gebruiker bent, kunt u de volledige controle nemen over de ICEpower® grafische equalizer-instellingen en de balans van de audiofrequenties aanpassen aan uw eigen persoonlijke smaak. (alleen beschikbaar voor bepaalde modellen) voor uw ASUS SonicMaster-aangedreven apparaat, ongeacht de geluidsbron. Het heeft vijf eenvoudige één-klik presets - Muziek, Film, Gaming, Opname en Spraak - die zijn geconfigureerd met de optimale instellingen voor elke modus.
ASUS Audio Wizard

Muziek-modus (Music)
Dit is de modus die u via minimale verbeteringen een levensechte geluidservaring brengt, zodat wat u hoort precies is wat de oorspronkelijke producent u wilde laten horen.

Film-modus (Movie)
Voor een meeslepende filmervaring verbetert deze modus de bassen en hoge frequenties om u volledig te laten profiteren van die krachtige geluidseffecten, net alsof u in de bioscoop bent.

Gaming-modus (Gaming)
Dit is voor als u elk geluidsdetail in een spel wilt verbeteren: het geluid van de motor in een racespel of realistisch klinkende explosies in een gevechtszone. Met de toegevoegde ruimtelijke details van de Gaming-modus kunt u genieten van werelden die uw voorstellingsvermogen te boven gaan.

Opname/Spraak-modus (Recording/Speech)
Slecht gecomprimeerde opnames kunnen verschrikkelijk klinken, met slechte bassen en vervormde hoge frequenties. De Opname-modus zorgt ervoor dat al uw opnamen duidelijk en goed in balans zijn.

Handmatige modus (Manual)
Als u een meer gevorderde gebruiker bent, kunt u de volledige controle nemen over de ICEpower® grafische equalizer-instellingen en de balans van de audiofrequenties aanpassen aan uw eigen persoonlijke smaak. (alleen beschikbaar voor geselecteerde modellen)
ASUS GIFTBOX
Geweldige software, speciaal voor u!
ASUS GIFTBOX heeft een groot assortiment populaire apps en exclusieve aanbiedingen, speciaal aanbevolen voor het verbeteren van uw ASUS-laptop. Hiertoe behoren handige tools en hulpprogramma's voor uw dagelijkse computergebruik, apps om uw entertainmentervaring te verbeteren, en productiviteitsverhogende software.
-->
Wat is ASUS GIFTBOX?
ASUS GIFTBOX is een portal die toegang geeft tot honderden van de nieuwste, populairste apps op de markt, waaronder apps uit de Windows Store, klassieke desktopapplicaties en web apps. ASUS GIFTBOX verschijnt op het moment dat u uw nieuwe ASUS-laptop voor de allereerste keer opent, om u hartelijk te verwelkomen in de ASUS-familie. Het geeft u het vermogen om uw laptop te personaliseren met de apps die u kent en waardeert, zodat uw laptop vanaf de start kan weerspiegelen wie u bent en wat u leuk vindt.
Direct uit de verpakking
ASUS GIFTBOX laat u direct uit de verpakking uw favoriete apps kiezen en gebruiken. Zodra u uw nieuwe ASUS-laptop aanzet, verschijnt ASUS GIFTBOX, wachtend tot u een of meer van de honderden voor u beschikbare apps downloadt. Dankzij een snelle en eenvoudige installatie wordt er geen tijd verspild.
Exclusieve deals, speciaal voor u
Nu u deel uitmaakt van de ASUS-familie, profiteert u van kortingen op eersteklas apps en ASUS-exclusieve aanbiedingen. Zorg ervoor om in te checken om onze nieuwste aanbiedingen te zien. ASUS GIFTBOX biedt kortingen en aanbiedingen op eersteklas apps, uitsluitend voor ASUS-gebruikers. Als onderdeel van een select groepje kunt u profiteren van kortingen op honderden van de populairste apps die er zijn. Zorg ervoor dat u regelmatig incheckt. We voegen voortdurend nieuwe exclusieve aanbiedingen toe, zodat u geld kunt besparen op uw favoriete apps.
Alle apps die u ooit nodig zult hebben
ASUS GIFTBOX biedt u honderden klassieke desktopapplicaties, web apps en apps uit de Windows Store om uit te kiezen. We tonen alleen de beste, populairste apps waarvan we zeker zijn dat u ze zult waarderen. Ons brede assortiment apps zorgt ervoor dat u precies vindt wat u zoekt. Of u nu de voorkeur geeft aan casual games of productiviteitstoepassingen, ASUS GIFTBOX heeft het allemaal. Browse per categorie of bekijk de populairste en hoogst gewaardeerd apps die vandaag zijn gedownload.
ASUS ZenAnywhere
Overal toegang tot uw pc
Overal toegang tot uw pc
ZenAnywhere is een makkelijk te gebruiken online dienst die veilige toegang op afstand mogelijk maakt tot uw persoonlijke gegevens en de webcam op uw ASUS-pc. Het laat u zelfs op afstand uw pc wekken, in slaapstand zetten of afsluiten. ZenAnywhere is gemakkelijk in te stellen — gewoon een account aanmaken, inloggen en u bent er klaar voor!
File Xplorer
ZenAnywhere bevat File Xplorer — een interface waarmee u documenten, foto's, muziek- en videobestanden kunt ophalen en opslaan. U kunt in elke map door bestanden bladeren en ze opslaan of lezen, inclusief degene die zijn opgeslagen op externe opslagapparaten. Voor extra opslagruimte kunt u uw ASUS-pc zelfs gebruiken als een persoonlijke cloud. Encryptie op militair niveau zorgt voor uiterst solide beveiliging, zodat u uw bestanden veilig kunt openen en verkennen, altijd en overal!
Webcam-toegang (Webcam Access)
Houd alles in de gaten — waar u ook bent — met de ZenAnywhere Webcam Access-functie. Krijg rechtstreekse toegang tot uw live webcam feed via uw mobiele apparaat, of schakel de bewegingsdetectiefunctie in en stel real-time notificaties in. Wanneer beweging wordt gedetecteerd, zal het systeem automatisch beeldmateriaal opnemen en opslaan, zodat u het later kunt terugkijken.
Wekken op afstand (Remote Wakeup)
De ZenAnywhere Remote Wakeup*-functie geeft u de mogelijkheid om de pc vanaf elke locatie aan te zetten - zelfs wanneer deze staat uitgeschakeld!**
*Enkel 365 dagen of proef. Na de proefperiode is een premium-abonnement noodzakelijk.

**De pc moet zijn aangesloten op een voedingsbron en verbonden met het internet. Sommige pc's ondersteunen de Remote Wake-functie mogelijk niet als gevolg van hardwarebeperkingen. Raadpleeg de productspecificaties voor meer informatie.
Desktop op afstand (Remote Desktop)
Met Remote Desktop* kunt u uw pc op afstand bedienen vanaf elke locatie in de wereld!** Profiteer van een Windows-ervaring vanaf uw Android™ of iOS smartphone.
*Enkel 15 dagen of proef. Na de proefperiode is een premium-abonnement noodzakelijk.
**Windows 10 Pro vereist voor Remote Desktop. Raadpleeg de productspecificaties voor meer informatie.
Eenvoudige installatie
Stap 1: Open de ZenAnywhere-applicatie op uw ASUS-pc* en meld u aan voor een account.
* Raadpleeg de compatibiliteitslijst om te zien of uw pc wordt ondersteund.

Stap 2: Download de ZenAnywhere-app via Google Play™ of de App Store® en meld u aan.
Stap 3: Klaar! Nu kunt u gemakkelijk uw ASUS-pc doorzoeken via uw smartphone.
Beveiliging
AES 256-bits versleuteling op militair niveau beveiligt alle data om uw persoonlijke bestanden en documenten veilig te houden.
Eenvoudige installatie
Stap 1: Open de ZenAnywhere-applicatie op uw ASUS-pc* en meld u aan voor een account.
* Raadpleeg de compatibiliteitslijst om te zien of uw pc wordt ondersteund.

Stap 2: Download de ZenAnywhere-app via Google Play™ of de App Store® en meld u aan.
Stap 3: Klaar! Nu kunt u gemakkelijk uw ASUS-pc doorzoeken via uw smartphone.
Beveiliging
AES 256-bits versleuteling op militair niveau beveiligt alle data om uw persoonlijke bestanden en documenten veilig te houden.