无标题文档

ASUSWRT

KRACHTIGE, GEBRUIKSVRIENDELIJKE INTERFACE

De verbeterde ASUSWRT grafische gebruikersinterface biedt gemakkelijke toegang tot het in 30 seconden en 3 stappen uit te voeren web-gebaseerde installatieproces. Het is ook de plek om AiCloud 2.0 en alle geavanceerde opties te configureren. ASUSWRT is web-gebaseerd, dus het heeft geen aparte app nodig en beperkt niet wat u via mobiele apparaten kunt wijzigen - u krijgt volledige toegang tot alles, vanaf elk apparaat waarop een webbrowser kan draaien.

Beschikbaarheid van de ASUSWRT-functie varieert afhankelijk van het routermodel. Bekijk het hier:

Network Map (Netwerkplattegrond)

Direct overzicht van aangesloten apparaten

Network Map identificeert tot 16 typen client-apparaten waaronder laptops, pc's, mobiele telefoons, spelconsoles en meer. Het toont in één oogopslag informatie over alle op de router aangesloten apparaten en hun verbindingsstatus.

Adaptieve QoS

Intelligent delen van bandbreedte

Adaptieve Quality of Service (QoS) optimaliseert de inkomende en uitgaande bandbreedte op zowel bekabelde als draadloze verbindingen. Applicaties en taken kunnen gemakkelijk worden geprioriteerd met behulp van drag & drop-presets voor gaming, media streaming, VoIP, surfen op het web en bestandsoverdrachten.

Toon me hoe dat gaat

Traffic Analyzer (Verkeeranalyse)

De eenvoudige manier om internet knelpunten te herkennen

Traffic Analyzer geeft een direct overzicht van wat er op uw netwerk gebeurt, op een dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse tijdschaal. Het laat meteen zien hoeveel bandbreedte elke gebruiker, apparaat of toepassing heeft gebruikt, wat knelpunten in de internetverbinding helpt terug te dringen. Het is ook zeer geschikt voor ouders die een oogje willen houden op het internetgebruik van hun kinderen, of voor kleine bedrijven die de internetactiviteit van hun werknemers willen controleren.

AiProtection

Uw geavanceerde beveiligings-gateway

AiProtection bevat state-of-the-art, drieledige beveiliging van Trend Micro™ en geeft u enterprise-niveau beveiliging in het huis - zodat met deze functie uitgeruste ASUS-routers de veiligste thuisrouters zijn die te koop zijn! Het controleert voortdurend de gezondheid en veiligheid van het netwerk, voor volledige gemoedsrust.

Router beveiligingsscan

Controleert 14 kritieke beveiligingsconfiguraties, ontdekt risico's die uw router beïnvloeden en adviseert mogelijkheden om de bescherming te verbeteren.

Zonder AiProtection

Veel eenvoudige problemen kunnen de beveiliging in gevaar brengen, zoals een zwak routerwachtwoord, onversleutelde wifi of gedeblokkeerde toegang op afstand. Onjuiste instellingen kunnen hackers de gelegenheid geven om routerinstellingen te wijzigen en de firewall te omzeilen om zo apparaten te bedienen, gevoelige persoonlijke gegevens te stelen of zelfs op afstand gebruik te maken van een IP-camera.

Interferentie van buitenaf

Andere routers

Uw apparaat

Met AiProtection

Zodra alle elementaire beveiligingsinstellingen zijn gecontroleerd en ingeschakeld, zullen de router en alle op het thuisnetwerk aangesloten apparaten veilig zijn en beschermd tegen interferentie van buitenaf. U kunt er gerust op zijn dat hackers op afstand worden gehouden en dat uw gegevens en privacy goed zijn beschermd.

Interferentie van buitenaf

Routers met AiProtection

Uw apparaat

Blokkeert kwaadaardige sites

Beperkt de toegang tot bekende kwaadaardige websites in de Trend Micro™-database, zodat uw bescherming altijd up-to-date is.

Zonder AiProtection

Malware kan ongewild worden geïnstalleerd, enkel door het bezoeken van een kwaadaardige website. Deze malware zou vervolgens gevoelige persoonlijke informatie kunnen stelen en zelfs andere apparaten besmetten.

Kwaadaardige site

Andere routers

Uw apparaat

Met AiProtection

Bekende kwaadaardige websites worden automatisch geblokkeerd wanneer wordt geprobeerd deze te bezoeken, zodat alle apparaten en persoonlijke gevoelige informatie wordt beschermd tegen nieuwsgierige ogen.

Kwaadaardige site

Routers met AiProtection

Uw apparaat

Bescherming van beveiligingslekken

De Deep Packet Inspection (DPI) engine biedt volledige bescherming tegen veel voorkomende internet-gebaseerde aanvallen en exploits.

Zonder AiProtection

Beveiligingslekken zijn meestal te vinden in internet-gebaseerde apparaten, zoals IP-camera's, spelconsoles en andere slimme apparaten in de woning. Cybercriminelen maken misbruik van deze beveiligingslekken om gevoelige persoonlijke informatie te stelen.

Ongeautoriseerde datapakketten

Andere routers

Uw apparaat

Met AiProtection

De DPI engine van AiProtection kan pakketten tijdens een aanval identificeren en blokkeren voordat ze kwetsbare apparaten bereiken en beschermt zo uw gehele netwerk.

Ongeautoriseerde datapakketten

Routers met AiProtection

Uw apparaat

Detectie en blokkering geïnfecteerd apparaat

Voorkomt dat geïnfecteerde apparaten persoonlijke informatie en/of hun infectiestatus versturen naar externe partijen.

Zonder AiProtection

Een met malware geïnfecteerd apparaat kan zonder dat u het weet gevoelige persoonlijke informatie rechtstreeks naar een kwaadaardige server sturen. Het kan ook andere apparaten besmetten, geïnfecteerde e-mails naar uw contacten versturen, of worden gebruikt om webaanvallen op afstand uit te voeren - wat stuk voor stuk uw internet thuis volledig tot stilstand kan brengen.

Kwaadaardige server

Andere routers

Uw apparaat

Gevoelige persoonlijke informatie

Met AiProtection

Als een geïnfecteerd apparaat verbinding probeert te maken met de router, zal AiProtection dit detecteren en onmiddellijk alle communicatie tussen het apparaat en de kwaadaardige server op afstand blokkeren. Het stuurt u bovendien direct een waarschuwing, zodat u stappen kunt ondernemen om het geïnfecteerde apparaat te herstellen.

Kwaadaardige server

Routers met AiProtection

Uw apparaat

Detectie en blokkering geïnfecteerd apparaat

Detectie en blokkering geïnfecteerd apparaat

  • AiProtection
  • Router beveiligingsscan
  • Blokkeert kwaadaardige sites
  • Bescherming van kwetsbare punten
  • Detecteert en blokkeert geïnfecteerde apparaten

Parental Control (Ouderlijk toezicht)

Controle op en beperking van internetactiviteit voor elke gebruiker

Geavanceerd ouderlijk toezicht helpt te voorkomen dat gebruikers ongepaste websites bezoeken. Dit voorkomt bijvoorbeeld dat jonge kinderen inhoud voor volwassenen kunnen bekijken. U kunt ook de tijdstippen beperken dat elk apparaat of gastaccount toegang heeft tot het internet, door geplande tijdslimieten toe te passen.

Web en app filters:

Gebruik trefwoord- en URL-filters om de toegang tot ongewenste websites en apps te blokkeren.

Toon me hoe dat gaat

Tijdsplanning:

Plan tijdslimieten in voor specifieke gastaccounts en apparaten.

Toon me hoe dat gaat

Gastnetwerk

Veilige privé wifi voor bezoekers

Deel de internetverbinding veilig met gasten, zonder persoonlijke wachtwoorden of netwerk resources te hoeven delen. ASUS Guest Network ondersteunt tot drie afzonderlijke gastnetwerken, elk met zijn eigen gebruikslimiet en wachtwoord. Gasten krijgen geen toegang tot het primaire netwerk of andere aangesloten apparaten.

VPN Server en Client

Ondersteuning voor totale beveiliging en privacy

De Virtual Private Network (VPN) server en VPN-client bieden op afstand toegang tot het eigen netwerk en laat gebruikers in totale privacy en veiligheid surfen op het internet, zonder dat betaalde VPN-diensten of een eigen VPN-server nodig zijn.

AiCloud

Uw wereld on-demand

ASUS AiCloud biedt onderweg toegang tot al uw data, inclusief mogelijkheden om te streamen, delen, synchroniseren en een back-up te maken.

Meer over AiCloud

Multifunctionele USB-poorten

Uw huis en klein kantoor deel-centrum

Sluit opslagapparaten, printers of een 3G/4G dongle aan op de ASUS router en deel ze via wifi gemakkelijk met andere netwerkgebruikers.

3G/4G delen

Bestanden delen

Printer delen

Mac back-up

Apple® Time Machine® ondersteuning

Handige back-up voor Mac-apparaten

USB-opslag op ASUS-routers kan worden gebruikt als een Time Machine® drive voor het maken van een back-up van Apple Mac desktops of laptops.

Uitgebreide Media Server

Stream media naar compatibele apparaten

De Uitgebreide Media Server laat gebruikers multimediabestanden van via USB met de router verbonden opslagapparaten afspelen op een breed scala aan compatibele apparaten, zoals pc's, tablets, PS4™, Xbox® en smart tv's.

Download Master

24/7 bestanden downloaden zonder pc

Met Download Master en via USB verbonden opslagapparaten is het niet langer nodig om de pc ingeschakeld te houden tijdens het wachten tot bestanden zijn gedownload. Plan gewoon downloads in, sluit de pc af en laat Download Master het werk voor u doen. Het scheelt op uw energierekening en verlengt de levensduur van de pc, en u kunt de status van downloads bovendien op afstand beheren en controleren.

IPTV-ondersteuning

Eenvoudige wijs-en-klik configuratie

Internet Protocol TV (IPTV) heeft speciale netwerkconfiguraties nodig om te werken. De ASUSWRT IPTV-functie heeft verschillende vooraf geconfigureerde ISP-profielen die u snel een IPTV-service laten opzetten zonder dat speciale expertise of extra hardware nodig is.

Dubbele WAN-ondersteuning

Dankzij dubbele WAN-ondersteuning kunt u twee afzonderlijke internetverbindingen configureren op dezelfde router. Load balancing en failover-modi zorgen voor extra betrouwbaarheid en redundantie om ononderbroken internettoegang te waarborgen. Sterker nog, u kunt de status en configuratie van WAN-verbindingen direct controleren via de ASUSWRT Network Map.

Eenvoudige installatie in 30 seconden en 3 stappen

Gebruik uw smartphone, tablet of pc om de ASUS-router moeiteloos in te stellen in minder dan 30 seconden en in slechts 3 eenvoudige stappen. Sluit eenvoudig de kabels aan op de router, open een webbrowser en volg de installatiewizard om u binnen een mum van tijd online te krijgen.

Flexibele en gemakkelijke schakelaar voor access point/repeater/media bridge modi

Kies router, access point, repeater of media bridge modi direct via de gebruiksvriendelijke interface. Geen vertragingen en geen gedoe - ongeacht uw situatie, maak een keuze en u bent meteen verbonden!