ROG maakt gebruik van een strategische mix van hardware en functies om de ideale koeling te bereiken voor elke combinatie van componenten en behuizing, gecombineerd met slimme software die uw ervaring voor werk en ontspanning optimaliseert.

Snel langs de concurrentie

ROG Boost tilt graphics naar een hoger niveau door GPU's tot hun maximale kloksnelheden en wattages te pushen, en daar voorbij. Snellere frequenties betekenen meer frames per seconde en meer vloeiende en meeslepende gameplay.

Wattage 115W Minimum specificatie ROG Boost
Frequentie 1540MHZ Minimum specificatie ROG Boost

Maximaliseer GPU-prestaties

Moderne GPU's kunnen, afhankelijk van de configuratie, werken op een reeks van verschillende kloksnelheden en wattages. Met onze suite van Intelligent Cooling-technieken kunnen we GPU's naar de top van die reeks brengen en in sommige gevallen naar in de fabriek overklokt gebied. Het verhogen van de frequentie en het vermogen via ROG Boost geeft gamers hogere frame rates en een voorsprong op de concurrentie.

Sluiten

Lift uw Active Aerodynamic System

Het koelen van ultradunne laptops is bijzonder uitdagend, en daarom bracht de originele ROG Zephyrus een revolutie teweeg met AAS. Wanneer u de klep opent, gaat de behuizing omhoog om een verborgen ventilatieopening te onthullen die de luchtstroom verhoogt.

Inademen en uitademen

Koele lucht wordt via de opening aangezogen en via de uitlaten in de randen van de behuizing weggepompt. Lichte verhogingen in de uitlaten helpen de warme lucht omhoog te leiden, waardoor deze wordt gescheiden van de koelere inlaatluchtlaag eronder. AAS helpt de temperatuur van de lucht die de ventilatoren binnenstroomt met ongeveer 10°C te verlagen in vergelijking met typische laptops.

Bewezen duurzaamheid

Gemaakt van een robuuste en lichte magnesiumlegering, voldoet AAS aan de strenge ROG-betrouwbaarheidsnormen. Scharniertesten zorgen ervoor dat het minstens 20.000 keer geopend en gesloten kan worden zonder te scheuren of te vervormen. AAS heeft zich ook in de praktijk bewezen; bij 17.500 geactiveerde Zephyrus M GM501GM laptops is het uitvalpercentage met slechts 0,0001% vrijwel niet-bestaand. Het ontwerp is duurzaam genoeg voor zwaar dagelijks gebruik.

Sluiten

Sta rechtop om dieper te ademen

Typische ‘clamshell’ laptops dwingen ventilatoren om lucht aan te zuigen via een smalle ruimte onder de behuizing. Het innovatieve ontwerp van het ROG Mothership laat ventilatoren vrij inademen vanaf de achterkant, om de koeling te verbeteren.

Revolutionaire vormfactor

Meer dan drie jaar geleden vroegen ROG-technici zich af hoeveel de koeling van laptops kon worden verbeterd door belangrijke onderdelen achter het scherm te plaatsen. Ze verbouwden een van onze bestaande desktopvervangers en registreerden aanzienlijk lagere temperaturen, dus creëerden we Project Mothership om het concept verder te verkennen. In de uiteindelijke machine verlaagt het rechtop staan de temperatuur met tot wel 14°C in vergelijking met platliggen.

De lat op nieuwe hoogte leggen

Het unieke staande ontwerp is zo veel beter voor de koeling dat we het ROG Mothership veel dunner konden maken dan typische desktopvervangers. Het past in de fabriek overklokte processors in een behuizing van slechts 29,9 mm, wat opmerkelijk draagbaar is voor een krachtpatser van dit kaliber. Het afneembare toetsenbord past bij de positionele vrijheid van desktop pc's en zorgt op meerdere manieren voor een revolutie qua vormfactor.

Sluiten

Vloeibaar metaal houdt CPU's koeler

Bepaalde modellen verlagen de CPU-temperaturen via een exotische vloeibare metaalverbinding van Thermal Grizzly. Speciale apparatuur automatiseert het applicatieproces met mechanische precisie, geschikt voor massaproductie.

Impactvolle resultaten

In het ROG Mothership verlaagt de zeer efficiënte vloeibare metaalverbinding de CPU-temperaturen met tot wel 13°C in vergelijking met standaard thermische pasta. Het blok bovenop de processor is voorzien van een speciale interne omheining die lekkage voorkomt, waardoor gedurende de gebruikstijd betrouwbare en consistente prestaties worden gewaarborgd.

Productie opschroeven

Het werken met vloeibaar metaal is moeilijk en vereist de grootste voorzichtigheid; het aanbrengen ervan is een nauwgezet proces dat gewoonlijk met de hand gebeurt. Omdat dit niet haalbaar is bij massaproductie, hebben we maatwerkapparatuur in gebruik genomen die het aanbrengen met mechanische precisie automatiseert. Deze machine was de eerste in zijn soort in de industrie.

Sluiten

Zelfreinigende koeling houdt de prestaties op peil

Het stofvrij houden van de belangrijkste koelingcomponenten is van cruciaal belang om de stabiliteit van het systeem op lange termijn te behouden. Anti-stoftunnels voeren vuil af uit de behuizing, waardoor stofopbouw wordt voorkomen en de prestaties op peil blijven.

Verdediging tegen stof

Actieve koeling trekt steevast minuscule stof- en vuildeeltjes het systeem in, waar ze na verloop van tijd vast komen te zitten en zich ophopen op belangrijke onderdelen. Deze opbouw kan de prestaties en stabiliteit op lange termijn in gevaar brengen; koellichamen voeren minder warmte af, ventilatieopeningen raken verstopt en ventilatoren genereren minder luchtstroom. Onze zelfreinigende koeling maakt gebruik van de centrifugaalkracht die door de ventilatoren wordt opgewekt om de deeltjes langs de wanden van de behuizing te duwen en in speciale stofwerende tunnels die het uit de behuizing leiden, waardoor het systeem in topconditie blijft.

Sluiten

Warmte afvoeren

Gesinterde heatpipes zijn zorgvuldig geplaatst om de warmte weg te leiden van de CPU, GPU en de voeding leverende VRM. Meerdere koellichamen met ultradunne ribben vergroten het oppervlaktegebied, om de warmteafvoer te maximaliseren.

Super-sizen van oppervlaktegebied

De warmte wordt doorgeleid naar dunne 0,1mm ribben die de koellichamen vormen. Met de helft van de dikte van gewone ribben kunnen we meer ribben per koellichaam plaatsen, om de beperkte ruimte optimaal te benutten. Extra ribben betekenen meer oppervlaktegebied voor warmteafvoer. Hun ultradunne profiel verlaagt de luchtweerstand ondanks de hogere dichtheid, waardoor ventilatoren de warmte effectiever uit het systeem kunnen afvoeren.

Oplossingen op maat

ROG thermo-technici stemmen de koeling zorgvuldig af op elk apparaat. De warmteverdelers zijn speciaal voor elke machine vormgegeven en geplaatst om de warmte van meerdere componenten optimaal te kunnen opvangen. Het aangesloten heatpipe-netwerk varieert per model, waarbij machines uit de hogere categorie zijn uitgerust met extra buizen om effectieve koeling van de processors en het stroomcircuit te garanderen.

Sluiten

Meer bladen verhogen de luchtstroom

Hogere dichtheden zorgen ervoor dat n-Blade ventilatoren meer lucht aanzuigen bij elke omwenteling. De bladen moeten ongelooflijk dun zijn, dus ze zijn gemaakt van een speciaal liquid-crystal polymeer dat sterk genoeg is om hoge toerentallen te weerstaan.

31 VENTILATORBLADEN Oud ontwerp (2017) 83 VENTILATORBLADEN Nieuwe n-Blade (2019)

LCP maakt het mogelijk

Om ventilatoren optimaal te laten presteren, hebben ze veel bladen nodig met veel ruimte ertussen om lucht te verzamelen. Ze moeten bovendien sterk genoeg zijn om met hoge snelheid te draaien in hete omgevingen. Onze n-Blade ventilatoren zijn gemaakt van een ongelooflijk veerkrachtige thermoplast die 33% dunner kan worden gegoten dan conventionele ontwerpen, zonder dat het ten koste gaat van de sterkte. De nieuwste versie heeft 83 bladen die 20% meer luchtstroom mogelijk maken dan conventionele ontwerpen bij hetzelfde geluidsniveau - of een gelijkwaardige luchtstroom met 5dB minder geluid.

Sluiten

CoolZone houdt toetsenborden comfortabel

Laptoptoetsenborden kunnen tijdens marathon gaming-sessies oncomfortabel heet worden. Ventilatie bij de WASD-toetsen zorgt ervoor dat de ventilator eronder luchtstroom kan genereren door het toetsenbord heen, waardoor gamers koel blijven bij het invoeren van cruciale commando's.

Positionering is de sleutel

Toetsenbord-voorwaarts ontwerpen zoals bij de Zephyrus S GX701 gaan een stapje verder door het dek weg te schuiven van componenten die de meeste warmte genereren. Deze beweging houdt handen uit de buurt van warmere gebieden en laat meer ruimte vrij voor extra ventilatie boven de ventilatoren.

Het ROG Mothership gaat met dit concept tot het uiterste, met een afneembaar toetsenbord dat volledig loskomt van het systeem. Plaats het toetsenbord waar je maar wilt en geniet van koele oppervlaktetemperaturen, zelfs na uren intensief gamen.

Het ROG Mothership gaat met dit concept tot het uiterste, met een afneembaar toetsenbord dat volledig loskomt van het systeem. Plaats het toetsenbord waar je maar wilt en geniet van koele oppervlaktetemperaturen, zelfs na uren intensief gamen.

Sluiten

Vind een evenwicht tussen snelheid en geluid

De koelvereisten variëren afhankelijk van de taak. Turbo, Performance en Silent bedrijfsmodi optimaliseren de prestaties en de akoestiek voor verschillende scenario's, voor meer vermogen of stiller gebruik op afroep.

Silent-modus

De Silent (stille) modus werkt nog stiller bij lichtere belasting zoals productiviteit, het afspelen van media en minder veeleisende games. Of je nu op een laptop in een koffietentje werkt of thuis video's bekijkt, de stille modus houdt zich op de achtergrond, voor meer discretie en minder afleiding.

Performance-modus

De Performance (prestatie) modus past de kloksnelheden en koeling aan om het geluidsniveau te verlagen zonder hiervoor te veel frames per seconde op te geven. Als de beste stand voor gaming komt het bijna overeen met de FPS- of Turbo-modus, maar werkt het merkbaar stiller, zodat vijanden duidelijk zijn te horen naast muziek, streams of voicechats.

Turbo-modus

De Turbo-modus maakt gebruik van de hoogste frequenties en ventilatorsnelheden om maximale CPU- en GPU-prestaties te behouden. Deze stand is het beste voor tijdgevoelige taken en serieus werk, met name voor intensieve contentcreatie, zoals videobewerking en 3D-rendering.

Sluiten

Scenarioprofielen verbeteren de ervaring

Automatisch schakelen tussen Scenarioprofielen brengt gebruikers in de juiste modus voor het moment. Definieer de gewenste bedrijfsmodus en andere systeeminstellingen voor individuele toepassingen en games.

Naadloos schakelen

Scenarioprofielen laten gebruikers het gedrag van de pc personaliseren voor verschillende taken. Armoury Crate schakelt automatisch over naar andere bedrijfsmodi en systeeminstellingen om de ervaring voor de actieve toepassing te optimaliseren. Ook kan er handmatig worden geschakeld tussen bedrijfsmodi met on-demand schakelen via sneltoetsen.

Sluiten

Intelligent Cooling voor het hele aanbod