ASUS TUF Gaming A15 (2024)

achtergrond van tag 01.

GLOEDNIEUW ONTWERP

De twee kleurenopties hebben elk een andere plek voor het logo, waarbij de Jaeger Gray-editie een groot laservervaardigd ontwerp heeft en de Mecha Gray-editie pronkt met een reliëflogo op de klep. De vierwegindicatoren zijn zelfs zichtbaar als de clamshell gesloten is en het touchpad heeft een mecha-geïnspireerd TUF-logo in de hoek.

Weergave van de klep van de TUF Gaming A15, met het reliëflogo benadrukt. Vergelijkbare weergave van de TUF Gaming A15, met het TUF Gaming-logo benadrukt.
Extreme close-up van het TUF Gaming-logo.

Stealth ontwerp

De bovenklep heeft een scherp en verfijnd ontwerp, waarbij de Jaeger Gray-editie een groot laservervaardigd ontwerp heeft en de Mecha Gray-editie pronkt met een reliëflogo. Beide opties tonen vol trots het mecha-geïnspireerde ontwerp van TUF Gaming in drie dimensies.

Bovenaanzicht van de TUF Gaming A15, met toetsen verlicht met gele RGB.

Duidelijke bediening

Het toetsenbordgedeelte is ook opnieuw ontworpen, met een flinke knipoog naar de esthetiek van mecha anime. Een waarschuwingsboodschap uit het TUF Gaming-universum plaatst je in de pilotenstoel en een groot touchpad geeft je alle vrijheid om je gaming-machine te besturen.

Extreme close-up van de vierwegindicatoren.

STATUSVERSLAG

Dankzij de in het toetsenbord ingebouwde vierwegindicatoren kan in één oogopslag belangrijke systeeminformatie worden gecontroleerd.

Extreme close-up van de trackpad.

TITANISCHE TOUCHPAD

Als een van de primaire manieren om je machine te bedienen, zet de TUF Gaming A15 de traditie van grote touchpads voort. Je kunt moeiteloos surfen op het web en navigeren tussen documenten, terwijl je toch genoeg ruimte hebt om je handen te laten rusten tijdens het typen.

Pijl van ontwerp paginering
Pijl van ontwerp paginering
achtergrond van bedieningsgedeelte achtergrond van bedieningsgedeelte

DE WERELD BINNEN HANDBEREIK

Extreme close-up van het toetsenbord, met de toetsen rood verlicht.
4 sneltoetsen
1-zone RGB
Mini-LED RGB
verlicht toetsenbord
1,7mm toetsindrukafstand

Bewapen jezelf met een desktopstijl toetsenbord, geoptimaliseerd voor gaming. De uniforme Mini LED RGB-verlichting laat je op briljante wijze je eigen unieke stijl uiten, terwijl gemarkeerde WASD-accenten je een visuele snelkoppeling geven naar de belangrijkste bewegingscommando's, waarbij bepaalde modellen een nieuwe, 'smoked' uiterlijk bieden. Overstroke-technologie activeert hoger in elke toetsaanslag, voor snellere respons en moeiteloze controle. In echte TUF-vorm is elke toets duurzaam genoeg om meer dan 20 miljoen toetsindrukken te weerstaan, voor uitstekende betrouwbaarheid en precisie op lange termijn.

OP ALLES VOORBEREID

Duik meteen in de actie met de TUF Gaming A15. Windows 11 wordt out of the box uitgevoerd met tot een AMD Ryzen™ 9 8945H en tot 32GB razendsnel 5600MHz DDR5 RAM, zodat je met gemak kunt streamen en multitasken. Benut de volledige gaming-prestaties van tot een NVIDIA® GeForce RTX™ 4070 Laptop GPU met een eigen MUX Switch. Als je gamesbibliotheek vol raakt, maakt een leeg M.2 NVMe SSD-slot het upgraden van de opslagcapaciteit een fluitje van een cent.

*Standaardconfiguratie is 1 x PCIe Gen 4x4 SSD

Windows 11 Pro besturingssysteem
Tot AMD Ryzen™9 8945H processor
Tot een NVIDIA® GeForce RTX™ 4070 Laptop GPU
AMD Ryzen™ AI Tot 39 TOPS
Tot 2TB SSD PCIe® Gen 4x4
Tot DDR5-5600MHz RAM
Artistieke weergave van een AMD CPU.

VERSTERK JE BELEVING

Tot 60% meer NPU-vermogen
Tot 36% snellere video-codering
Tot 33% snellere audio-codering
Tot 16% snellere bestandscompressie

Neem de leiding met tot een AMD Ryzen™ 9 8945H processor. De CPU wordt ondersteund door uitgebreide koeling en levert uitstekende gaming- en multitaskingprestaties. Deze CPU is gebouwd op de nieuwe Zen 4 architectuur met behulp van het geavanceerde 4nm proces en heeft meer dan genoeg power voor de games en applicaties van nu.

*Gebaseerd op interne AMD-analyse van AMD Ryzen 8040-serie processors met een AI engine TOPS-specificatie van 16 TOPS versus vorige generatie Ryzen 7040-serie processors met een AI engine TOPS-specificatie van 10 TOPS. HWK-17

*Getest per september 2023 door AMD Performance Labs met gebruik van de volgende benchmarks: LAME, 7Zip, Handbrake. Configuratie voor AMD Ryzen 9 8945HS-processor: geïntegreerde Radeon 780M graphics, 16GB RAM 7500MHz, Samsung 980 Pro 1TB NVMe, Windows 11 Pro. Configuratie voor AMD Ryzen 9 7940HS-processor: geïntegreerde Radeon 780M graphics, 16GB RAM 7500MHz, Samsung 980 Pro 1TB NVMe, Windows 11 Pro. Beide met VBS ingeschakeld. Pc-fabrikanten kunnen verschillende configuraties hebben die verschillende resultaten opleveren. Resultaten kunnen variëren. HWK-08

A15 tegen een zwarte achtergrond, met het startscherm van Windows 11 op het paneel.

Hulp is altijd bij de hand

Copilot in Windows 11 vult uw mogelijkheden en creativiteit aan via intelligente assistentie en relevante antwoorden.

*Scherm gesimuleerd, onderhevig aan wijzigingen. De beschikbaarheid van functies en de uitroltijd kunnen variëren.

Krijg tijdbesparende assistentie

E-mails samenvatten met Copilot in Windows 11

Krijg de antwoorden die je nodig hebt

Krijg persoonlijke begeleiding met Copilot in Windows 11

Bepaal de gewenste instellingen

Met Copilot in Windows 11

*Copilot in Windows (in preview) wordt geleidelijk uitgerold binnen de nieuwste update voor Windows 11 in geselecteerde wereldwijde markten. De timing van de beschikbaarheid verschilt per apparaat en markt. Meer info.

2D wireframe van twee PCIe Gen 4 NVMe SSD's, tegen een zwarte achtergrond.

UITBREIDBARE OPSLAG

Games en apps laden sneller dan ooit op de lichtvoetige NVM Express® (NVMe®) SSD. Snellere laadtijden voor al je programma's betekent dat je minder hoeft te wachten en langer kunt gamen. Neem je must-play titels onderweg mee met de tot 2TB PCIe® drive, of voeg een tweede drive toe via het vrije M.2 SSD-slot, voor een multi-terabyte verzameling.

2D wireframe van een enkele stick DDR5-4800MHz RAM tegen een zwarte achtergrond.

MEER MULTITASKING

Tot 32GB dual-channel DDR5-5600MHz geheugen zorgt ervoor dat alles, van multitasking tot multimedia rendering, snel en soepel verloopt. Het krachtig presterende RAM laat je naadloos schakelen tussen gaming, streaming en web browsen. Blijf gefocust en actief zonder vertraging in het zicht.

Pijl van prestaties paginering
Pijl van prestaties paginering

MEESLEPENDE GRAPHICS

Tot een NVIDIA® GeForce RTX™ 4070 Laptop GPU
TGP tot 140W

Aangedreven door NVIDIA DLSS 3, ultra-efficiënte Ada Lovelace-architectuur en Max-Q technologieën. Voorzien van de NVIDIA® GeForce RTX™ 4070 Laptop GPU met een maximale TGP van 140W, die betrouwbaar hoge frame rates levert in tal van moderne games, zelfs op 1440p.

GeForce RTX 40-serie laptops

Sneller dan snel voor gamers en creators

 • Rendering van een personage in harnas, met meerdere frames erachter die dezelfde figuur tonen.

  AI-aangedreven prestaties en
  levensechte graphics*

  Maak een kwantumsprong in prestaties in games en creatieve apps met AI-aangedreven DLSS 3 en maak levensechte virtuele werelden mogelijk met volledige ray tracing.

 • Snapshot van populaire gametitels met hun cover art.

  Versnel je ideeën

  NVIDIA Studio tilt uw creatieve projecten naar een hoger niveau. Ontgrendel RTX- en AI-versnelling in de beste creatieve apps, NVIDIA Studio-stuurprogramma's voor maximale stabiliteit en een pakket met exclusieve tools om je creativiteit te versnellen.

 • Artistieke weergave van een GPU en CPU die communiceren.

  Geoptimaliseerde power en
  prestaties

  NVIDIA Max-Q is een geavanceerd pakket van AI-aangedreven technologieën die het systeem optimaliseren voor piekefficiëntie. Dit maakt razendsnelle laptops mogelijk die dun en stil zijn, met een verbazingwekkende accuduur.

*Cyberpunk 2077 beeld vastgelegd op een desktop met nieuwe Ray Tracing: Overdrive Mode AAN, alleen getoond ter illustratie. De werkelijke prestaties verschillen per systeem.
Verder met AI, sneller met RTX
Krijg next-level AI-prestaties op GeForce RTX.
Ontdek het voordeel van RTX AI. GeForce RTX™ GPU's zijn gebouwd voor het AI-tijdperk en bevatten gespecialiseerde AI Tensor Cores die baanbrekende prestaties en revolutionaire mogelijkheden leveren. Maak gebruik van exclusieve AI-functies en verander de manier waarop je werkt en speelt. Van verbeterde creativiteit en ultra-efficiënte productiviteit tot razendsnel gamen, de ultieme AI power op Windows pc's zit in RTX - nu en in de toekomst.

NVIDIA® Advanced Optimus

NVIDIA®
Advanced Optimus
Gemiddeld 5-10% betere prestaties

Met NVIDIA® Advanced Optimus kan de laptop automatisch frames van de afzonderlijke GPU rechtstreeks naar het scherm leiden met behulp van een MUX Switch, waarbij de geïntegreerde graphics worden overgeslagen. Deze route verbetert de prestaties met 5-10% ten opzichte van machines zonder een MUX Switch, zodat je gegarandeerd de allerbeste gaming-ervaring krijgt - en dat allemaal zonder ook maar één knop te hoeven aanraken. Deze automatische omschakeling spaart ook de accuduur van je machine, omdat hij dynamisch kan overschakelen tussen de krachtige afzonderlijke GPU en de geïntegreerde GPU met minder vermogen. Wat je ook doet, je machine schakelt naar de meest optimale modus zonder dat je een vinger hoeft uit te steken.

Vereenvoudigd artistiek diagram van een CPU, GPU en MUX Switch die het weer te geven signaal naar het laptopscherm leiden.

 

Verbeter je pc-ervaring met AMD Ryzen™ AI
en Windows Studio Effects

ASUS TUF Gaming-laptops ondersteunen AMD's gloednieuwe Ryzen AI™.* Deze speciale hardwarematige, in het silicium ingebouwde AI-versnellers, maken in combinatie met een software suite CPU- en GPU-bronnen vrij om voor optimale prestaties te zorgen in gloednieuwe ervaringen. Van detectie van handgebaren tot oogcontactcorrectie en superresolutie-upscaling, voelen je videogesprekken levensechter en naadlozer aan dan ooit.
*AMD Ryzen™ AI is alleen beschikbaar op bepaalde AMD Ryzen™ 8040-serie en 7040-serie processors: AMD Ryzen™ 9 8945H, AMD Ryzen™ 7 8845HS, AMD Ryzen™ 9 7940HS, AMD Ryzen™ 7 7840HS, AMD Ryzen™ 5 7640HS, AMD Ryzen™ 7 7840U, AMD Ryzen™ 5 7640U.
Automatische framing
Automatisch pannen en zoomen van de video om op jou te focussen terwijl je beweegt.
Oogcontactcorrectie
Een effect om te compenseren voor ogen die van het midden van de camera wegkijken.
Geavanceerde achtergrondeffecten
Nieuwe, hoge kwaliteit achtergrondvervaging, mogelijk gemaakt door AI.

 

AMD XDNA - AI Engine

AMD XDNA is een ruimtelijke dataflow NPU-architectuur die bestaat uit een getegelde array van AI Engine-processors. Elke AI Engine-tegel bevat een vector processor, een scalaire processor en lokale data- en programmageheugens. In tegenstelling tot traditionele architecturen waarbij gegevens herhaaldelijk uit caches moeten worden opgehaald (wat energie verbruikt), maakt AI Engine gebruik van on-chip geheugens en een aangepaste dataflow om efficiënte, energiezuinige rekenkracht voor AI en signaalverwerking mogelijk te maken.
Softwarematig programmeerbaar
De AMD NPU is programmeerbaar en compileert in enkele minuten. Het maakt ook gebruik van een bibliotheekgebaseerd ontwerp om de workflow voor ML framework-ontwikkelaars te vereenvoudigen.
Deterministisch
De AMD NPU bevat speciale instructie- en datageheugens, evenals speciale connectiviteit gekoppeld aan DMA-engines voor geplande dataverplaatsing met behulp van connectiviteit tussen AI Engine-tegels.
Efficiënt
De AMD NPU levert een grotere rekendichtheid vergeleken met traditionele architecturen en bevordert uitzonderlijke energiezuinigheid.
Schaalbaar
De AMD NPU is ontworpen als 2D-arrays die bestaan uit meerdere AI Engine-tegels, waardoor schaalbaarheid van tientallen tot honderden AI Engine-tegels in één apparaat mogelijk is en kan worden voldaan aan de rekenbehoeften van een groot aantal toepassingen.
achtergrond van thermische gedeelte.

BLAAS
DE CONCURRENTIE OMVER

High-core-count CPU's produceren meer warmte bij volledige belasting. De TUF Gaming A15 is uitgerust om zijn krachtige CPU aan te kunnen met een paar 84-bladige Arc Flow Fans™. Ons nieuwe ontwerp met variabele dikte heeft als dubbel voordeel dat de druk toeneemt terwijl de turbulentie afneemt, waardoor de koelprestaties verbeteren zonder extra geluid. In combinatie met maximaal vier uitlaatopeningen en vijf speciale heatpipes blijft de 2024 TUF Gaming A15 koel in zelfs de meest veeleisende games.

Onder 40 dB Prestatiemodus
Tot 4 uitlaatopeningen
Tot 5 heatpipes
0 dB omgevingskoeling
Onder 48 dB in turbomodus
Tot 4 uitlaatopeningen
Tot 5 heatpipes
0 dB omgevingskoeling

Arc
Flow Fans™

Arc Flow Fans™

De slanke behuizing laat weinig ruimte over voor koeling, dus hebben we elk aspect van de Arc Flow Fans™ verbeterd. Elke heeft 84 bladen die van basis tot tip variëren in dikte, om de luchtstroom te maximaliseren.

Tot 13% meer luchtstroom
84 bladen

Ventileer de hitte

4 speciale uitlaatopeningen zorgen ervoor dat warme lucht de machine gemakkelijk kan verlaten.

Meer koper
is beter

Tot 5 koperen heatpipes helpen warmte efficiënt af te voeren van de CPU en GPU naar de Arc Flow Fans™.

Pijl van thermische functies paginering
Pijl van thermische functies paginering
achtergrond van schermgedeelte.

MIS GEEN MOMENT

2.5K
2560x2600
165Hz
3ms
DCI-P3
100%
pictogram NVIDIA® G-SYNC
TUF Gaming A15, met de game Watch Dogs Legion op het scherm.
G-SYNC Aan

Houd de pro's bij dankzij een 2.5K 165Hz scherm. G-SYNC synchroniseert de verversingssnelheid van het scherm met de output van de GPU om lag te verminderen, haperingen te minimaliseren en visuele tearing te elimineren, voor ultravloeiende en levensechte gameplay. Het 2.5K paneel bestrijkt 100% van de DCI-P3 kleurruimte, zodat de kleuren precies zo worden weergegeven als de maker het heeft bedoeld. Verpakt in een indrukwekkend frame met een scherm/behuizing ratio van 80% worden video's en games nog meeslepender zonder dat het ten koste gaat van de draagbaarheid.VEILIGE HAVEN IN EEN STORM

Kensington®-slot

USB 3.2 Gen1 Type-A

Voeding

RJ45

HDMI 2.1

USB4® poort

USB 3.2 Gen2 Type-C® met Power Delivery

USB 3.2 Gen1 Type-A

Audio combi-aansluiting

Wat je opstelling ook is, de TUF Gaming A15 houdt je verbonden. Een speciale HDMI 2.1 poort wordt aangevuld met dubbele USB Type-C met DisplayPort ondersteuning, naast de power en veelzijdigheid van USB 4. Snelle en betrouwbare Wi-Fi 6 (802.11ax) zorgt ervoor dat je overal waar compatibele verbindingen beschikbaar zijn online en productief kunt zijn, of je kunt rechtstreeks verbinding maken via de on-board Gigabit Ethernet.

achtergrond van draagbaarheidgedeelte.

TAKE CHARGE

TAKE CHARGE

Een 90Wh accu in combinatie met een energiezuinige AMD Ryzen™ 9 8945H processor biedt ruim voldoende uithoudingsvermogen om urenlang te browsen op het web en video's af te spelen, waarbij de snellaadtechnologie de machine in slechts 30 minuten weer tot 50% oplaadt.

*Accuduur kan variëren afhankelijk van de systeemconfiguratie.

Tot 90Wh accu
50% in 30 min. snellaadtechnologie

HOOR ALLES

Dolby Atmos
Hi-Res Audio certificering
Two-way AI Noise Cancellation-technologie

Twee door Dolby Atmos-aangedreven luidsprekers zorgen voor een natuurgetrouw geluidsbeeld. Hi-Res Audio levert muziek zoals de artiest het bedoeld heeft via een hoofdtelefoon. Two-way AI Noise Cancelation houdt inkomende en uitgaande communicatie vrij van achtergrondgeluiden, zodat je je kunt concentreren op de actie.

TUF Gaming A15, met een artistieke weergave van de EQ-balans op de achtergrond.
achtergrond van duurzaamheidsgedeelte.

ROBUUSTHEID OP MILITAIR NIVEAU

TUF Gaming A15, met een rotsblok dat op de hoek van de behuizing wordt gebroken, waarbij de machine de klap heeft opgevangen.
 • pictogram van iets dat naar beneden valt.
 • pictogram van iets dat hevig wordt geschud
 • pictogram van warm weer
 • pictogram van koud weer
 • pictogram van vochtige atmosfeer

Om de naam TUF Gaming te verdienen, moeten deze laptops met succes een strenge reeks MIL-STD-810H* testen doorstaan. Testapparaten worden blootgesteld aan vallen, trillingen, vochtigheid en extreme temperaturen om de betrouwbaarheid te garanderen. De A15 is zelfs onder de zwaarste omstandigheden betrouwbaar en is meer dan geschikt om incidentele klappen en stoten van het dagelijks leven te weerstaan.

HET ULTIEME
COMMANDOCENTRUM

Xbox Game Pass Ultimate

Promotionele rendering van Xbox Game Pass-titels, met onder andere Halo en Microsoft Flight Simulator.

Speel meer dan 100 games van hoge kwaliteit met vrienden op pc, console, telefoon of tablet voor één lage maandelijkse prijs.* Omdat er constant games worden toegevoegd, is er altijd iets nieuws te spelen.

* Voorwaarden en uitzonderingen zijn van toepassing. De gamescatalogus varieert per tijd, regio en toestel. Zie xbox.com/gamepass en https://www.ea.com/eaplay/terms voor details. Xbox Cloud Gaming: Streaminglimieten zijn van toepassing. Compatibele controller (afzonderlijk verkocht), ondersteund apparaat en Xbox Game Pass-app vereist; zie systeemvereisten. De systeemeisen verschillen per game; de prestaties nemen toe bij krachtigere systemen.
* Het EA-logo en Battlefield zijn handelsmerken van Electronic Arts Inc. © FIFA is een copyright en/of handelsmerk van FIFA. All rights reserved. Gefabriceerd onder licentie door Electronic Arts Inc. STAR WARS © & TM 2019 Lucasfilm Ltd. All rights reserved.

Weergave van het hoofdscherm van Armoury Crate, met diagnostische informatie op het scherm.

Armoury Crate-software verenigt systeem- en verlichtingsregelaars in één gebruiksvriendelijk hulpprogramma. Dankzij de uitgebreide aanpassingsopties kun je esthetische effecten personaliseren, gameprofielen afstellen en de audio-instellingen aanpassen aan je eigen voorkeuren. Met Scenarioprofielen kun je voorkeuren definiëren en aanpassen die automatisch de prestaties en andere opties wijzigen wanneer je je favoriete apps en games start. Met Armoury Crate neem je volledige controle over je ervaring.

achtergrond van bundelsgedeelte. Een woestijn in het donker.

BUNDELEN MAAR

De TUF Gaming A15 wordt gebundeld met bijpassende accessoires die allemaal zijn gebouwd met het oog op duurzaamheid. De TUF Gaming M3 Gen II muis past perfect bij de A15 laptop. Deze duurzame, ergonomische muis beschikt over zes programmeerbare knoppen, een wrijvingsarme basis en zelfs over aanpasbare lichteffecten.

Afbeelding van een waarschuwingssticker en QR-code.
AR-FILTER

Exclusieve Unboxing-ervaring

De TUF Gaming A15 heeft ook een unieke AR-ervaring gebundeld met de doos. Na het scannen van een QR-code met je smartphone wordt het AR-filter geactiveerd om een mini TUF-mecha te onthullen, rechtstreeks uit de apocalyptische woestenij. De mecha is bestuurbaar door de gebruiker, dus neem plaats in de stoel van de piloot.

*Alle meegebundelde randapparaten kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Informeer bij lokale leveranciers naar het exacte aanbod.

comparison icon
Compare (0)