PRIME B550M-K ARGB

AMD B550 (Ryzen™ AM4) mATX-moederbord met twee M.2-slots, PCIe 4.0, Realtek 1Gb Ethernet, DisplayPort/HDMI™, SATA 6 Gbps, USB 3.2 Gen 1 poorten aan achterkant, USB 3.2 Gen 1 Type-C® aan voorkant en Aura Sync
 • AMD AM4 Socket: klaar voor AMD Ryzen™ 5000-serie / 5000 G-serie / 4000 G-serie / 3000-serie desktopprocessors
 • Ultrasnelle connectiviteit: PCIe 4.0, twee M.2-slots, Realtek 1Gb Ethernet, USB 3.2 Gen 1 poorten aan achterkant en USB 3.2 Gen 1 Type-C aan voorkant®
 • Uitgebreide koeling: PCH-koellichaam, hybride ventilatorheaders en Fan Xpert 2+
 • Aura Sync RGB-verlichting: on-board adresseerbare Gen 2-headers voor RGB LED-strips, moeiteloos te synchroniseren met Aura Sync-geschikte hardware
PRIME B550M-K ARGB
kv_background_light kv_background_light kv_background_dark Moederborden uit de Prime-serie bieden gebruikers en pc-zelfbouwers een reeks opties voor het tunen van de prestaties via intuïtieve software en firmwarefuncties.

PRIME B550M-K ARGB

B550M-K ARGBDe ASUS Prime-serie is vakkundig ontworpen om het volledige potentieel van het 5000-serie / 5000 G-serie / 4000 G-serie / 3000-serie AMD Ryzen-platform te ontsluiten. Met een robuust voedingsontwerp, uitgebreide koeloplossingen en intelligente tuningopties bieden Prime B550-serie moederborden dagelijkse gebruikers en pc-zelfbouwers een scala aan opties voor het tunen van de prestaties via intuïtieve software- en firmwarefuncties.


icon-AMD
Alle specs van het Prime-serie moederbord Alle specs van het Prime-serie moederbord
 • 2 x USB 2.0
 • PS/2
 • DP
 • HDMI™
 • 4 x USB 3.2 Gen 1
 • Realtek 1Gb Ethernet
 • 3 x Audio-aansluiting
 • PCIe 4.0/3.0 x16
  • ASUS SafeSlot Core
 • Audio-functies
  • Audio-afscherming
  • Hoogwaardige audiocondensatoren
  • Speciale audio PCB-lagen
 • 2 x DDR4
 • 3 x adresseerbare Gen 2-headers
 • AMD AM4 Socket
 • 2 x USB 3.2 Gen 1 Type-A aan voorkant
 • 1 x USB 3.2 Gen 1 Type-C® aan voorkant
 • 64Gb/s M.2
  PCIe 4.0 x4 & SATA modi
 • AMD B550-chipset
 • 32Gb/s M.2
  PCIe 3.0 x4 & SATA modi
 • 4 x SATA 6Gb/s
 • 4 x USB 2.0 aan voorkant

FLEXIBILITEITUitgebreide bedieningselementen vormen de basis van de ASUS PRIME-serie. Het PRIME B550 moederbord bevat flexibele tools om elk aspect van uw systeem te tunen, zodat u de prestaties zodanig kunt tweaken dat ze perfect passen bij de manier waarop u werkt, om de productiviteit te maximaliseren.
background_decoration background_decoration

Intelligent Control


background_decoration background_decoration
EPU Gebruikersinterface FAN Xpert 2+ voor koelingregelaars Digi+ VRM-functie pictogram

CPU prestatieverbetering

AMD Precision Boost Overdrive (PBO) drijft het stroom- en voltagebudget van de CPU op om de prestaties opportunistisch te kunnen verhogen. Door de PBO-parameters agressief af te stellen, kan AMD‘s algoritme de robuuste vermogensoplossing van het moederbord benutten om de prestaties nog verder op te voeren.

Allround energie-efficiëntie

Met de Energy Processing Unit (EPU) profiteert u van systeembrede energiebesparingen. De EPU optimaliseert automatisch het energieverbruik en maximaliseert besparingen via de Away-modus.

Flexibele koelingregelaars

De ASUS Fan Xpert 2+ software biedt uitgebreide controle over ventilatoren. Een Auto-Tuning modus configureert alle parameters op intelligente wijze met één klik. Ook is er een Extreme Quiet (extreem stille) modus, die de snelheden van de behuizingsventilatoren tot onder het standaard minimum verlaagt, zodat uw systeem fluisterstil blijft bij het uitvoeren van lichte taken. Ventilatoren kunnen ook via het UEFI BIOS worden aangestuurd.

Nauwkeurige digitale stroomregeling

De Digi+ Voltage Regulator Module (VRM) zorgt voor real-time controle over het spanningsverval, door automatisch te schakelen tussen frequentie- en vermogensefficiëntie-instellingen. Het stelt u ook in staat om de CPU te fine-tunen voor ultieme stabiliteit en prestaties.

UEFI BIOSHet gerenommeerde ASUS UEFI BIOS biedt alles wat nodig is voor het configureren, tweaken en afstellen van het systeem. Het biedt op intelligente wijze vereenvoudigde opties voor beginnende pc-zelfbouwers, naast uitgebreide functies voor doorgewinterde veteranen.
background_decoration

Geavanceerde tuning voor serieuze tweakersEen intuïtieve, via het UEFI aangeboden Advanced-modus geeft volledige controle. Een ingebouwde zoekfunctie maakt het gemakkelijk om opties te vinden, en diverse geavanceerde functies maken het mogelijk om op intelligente wijze genuanceerde aanpassingen aan te brengen, zodat u de prestaties precies zo kunt afstellen als u dat wilt.

Zoekfunctie


Vind snel en eenvoudig de gezochte optie of instelling.

ASUS User Profile (Gebruikersprofiel)


Verstuur configuratie-instellingen tussen verschillende BIOS-versies of deel ze met vrienden.

Snelle en gemakkelijke configuratieDe EZ-modus geeft vitale instellingen en statistieken weer en biedt ook geleide wizards, slepen-en-neerzetten-functionaliteit en één-klik toepassing van belangrijke instellingen - dit alles om u te helpen uw installatie in een mum van tijd aan de praat te krijgen.

Intuïtieve grafische ventilatorregeling


Stel individuele ventilatoren simpel af door een curve te verslepen met de muis.

Aura aan/uit-modus (Stealth)


Zet de Aura RGB-verlichting of elke on-board LED moeiteloos aan of uit, voor een meer ingetogen esthetiek.

KOELING


De Prime B550-serie is ontworpen met een reeks hybride ventilatorheaders om ervoor te zorgen dat uw installatie koel en stabiel blijft onder intense werklasten.

Koeler ontwerpDe PRIME B550-serie is voorzien van uitgebreide koelingregelaars, configureerbaar via de Fan Xpert 2+ software of het UEFI BIOS.
Prime-moederbord Prime-moederbord met meerdere temperatuurbronnen afbeelding Prime-moederbord met AIO Pomp Prime-moederbord met slimme bescherming afbeelding Prime-moederbord met 4-pins PWM/DC ventilator afbeelding

Meerdere temperatuurbronnenElke header kan dynamisch verwijzen naar drie thermische sensoren. Met Fan Xpert 2+ kunt u de temperatuur van ondersteunde ASUS-videokaarten in kaart brengen om de koeling te optimaliseren voor GPU- en CPU-intensieve taken.

Slimme beschermingEen speciale geïntegreerde schakeling beschermt elke ventilatorheader tegen oververhitting en overstroom.

4-pins PWM/DC-ventilatorElke on-board header ondersteunt automatische detectie van PWM- of DC-ventilatoren.

PRESTATIESHet PRIME B550-moederbord biedt alle basiselementen om de dagelijkse productiviteit een boost te geven, zodat uw systeem klaar is voor actie met stabiele voeding, intuïtieve koeling en flexibele opties voor gegevensoverdracht.
background_decoration background_decoration

OpslagTwee M.2-slots (tot 64Gbps)De PRIME B550M-K ARGB biedt in totaal twee M.2-slots. De eerste ondersteunt gegevensoverdrachtssnelheden tot 64Gbps* via PCIe 4.0, wat snellere opstart- en app-laadtijden mogelijk maakt met besturingssysteem- of applicatieschijven.


* Daadwerkelijke transmissiesnelheden zullen lager zijn dan de theoretische maximumsnelheid.
* Alleen AMD Ryzen™ 5000-serie / 3000-serie desktopprocessors ondersteunen PCIe 4.0-modus.

ondersteunt PCIe 4.0 M.2.

Connectiviteit

ondersteunt PCIe 4.0-slot.
Het PRIME B550M-K ARGB moederbord is uitgerust met USB 3.2 Gen 2 Type-C®
met USB-poort aan de voorkant.
Het PRIME B550M-K ARGB moederbord beschikt over een Thunderbolt™ USB4-header.
Het PRIME B550M-K ARGB moederbord is voorzien van on-board WIFI 6.

PCIe 4.0-slot

De PRIME B550M-K ARGB biedt PCIe 4.0-slot connectiviteit voor de GPU's. De grote bandbreedte en supersnelle transmissiesnelheden stellen u in staat om functierijke builds te maken die moeiteloos hoge belastingen aankunnen.

* Alleen AMD Ryzen™ 5000-serie / 3000-serie desktopprocessors ondersteunen PCIe 4.0-modus.

USB Type-C® aan voorkant

Een volledige reeks USB-poorten ondersteunt high-end installaties volgepakt met randapparatuur, waaronder een frontpaneel USB 3.2 Gen 1 Type-C® connector die gegevensoverdrachtssnelheden tot 5Gbps biedt.

WiFi 6

De WiFi 6 module is compatibel met de 802.11ax-standaard en pusht de theoretische piekbandbreedte naar een ongelooflijke 1,2Gbps. Misschien nog wel belangrijker voor power users, is het bovendien geoptimaliseerd voor efficiëntere werking op drukbezette netwerken met veel concurrerend verkeer. Combineer het moederbord met ASUS WiFi 6-routers om het netwerkpotentieel van WiFi 6 volledig te ervaren.

Meer info

Het PRIME B550M-K ARGB moederbord is voorzien van WIFI 6

* Werkelijke snelheid varieert en hangt af van netwerkomstandigheden.

background_decoration

MAATWERKDe PRIME B550-serie voegt genuanceerde details toe die elke ervaring verbeteren, van exclusieve codecs die zorgen voor zuivere audiokwaliteit tot intuïtieve RGB-verlichtingsregelaars waarmee u uw systeem kunt aanpassen om een unieke persoonlijke uitstraling te creëren.

Uitmuntende audio

500M

Deep-learning database

Audio

Input/output

High

Fidelity

Minimaal

Prestatie-impact

Hoor het verschil

Achtergrondgeluid

Overige menselijke stem

Menselijke spraak

Realtek codec en unieke ontwerpfuncties voor ongerepte, krachtige audio

logo s1220a
De unieke S1220A audio codec, ontworpen in nauwe samenwerking met Realtek, biedt ongerepte audiokwaliteit via een ongekende signaal-ruisverhouding (SRV) van 120 dB voor de stereo line-out en een SRV van 113 dB voor de line-in. Een impedance-sensing circuit past ook de versterking aan voor een optimaal hoofdtelefoonvolume.
DTS:X logo
DTS:X® Ultra voegt een ruimtelijke audiofunctie toe om hoofdtelefoons en luidsprekers een boost te geven voor verbeterde gaming, VR en extended-reality ervaringen. DTS:X Ultra ondersteunt geluid op basis van kanalen, scènes en objecten om een diepere sonische onderdompeling in ingeschakelde content mogelijk te maken. Het biedt ook post-processing verbeteringen en tuning op apparaatniveau voor DTS® codecs.

Gecombineerde on-board functies leveren audio van hoger niveau


Slim ontwerp en hoogwaardige hardware creëren een geluidskwaliteit anders dan alles wat u ooit hebt meegemaakt.

Audio-afscherming


Audio-afscherming zorgt voor nauwkeurige analoge/digitale scheiding en sterk verminderde multilaterale interferentie.

Speciale audio PCB-lagen


Afzonderlijke lagen voor linker- en rechtertracks zorgen ervoor dat beide kanalen consistente, gelijke kwaliteit leveren.

Hoogwaardige audiocondensatoren


Bieden warm, natuurlijk en meeslepend geluid met uitzonderlijke helderheid en natuurgetrouwheid.

Personalisatie

background_decoration background_decoration

Aura Sync


Outshine the Competition

Een goed afgestemd systeem voor echte liefhebbers verdient een bijpassende esthetiek. ASUS Aura biedt volledige RGB-verlichtingsregeling met een verscheidenheid aan functionele voorinstellingen voor zowel de ingebouwde RGB LED's als voor strips en apparaten die worden aangesloten op de on-board RGB-headers - en alles kan worden gesynchroniseerd met een almaar groeiend portfolio van Aura-geschikte hardware.

Meer info
statisch pictogram

Statisch

ademend pictogram

Ademend

strobing pictogram

Strobe

regenboog pictogram

Regenboog

cyclus pictogram

Kleurencyclus

sterren pictogram

Sterrenhemel

Muziekeffect pictogram

Muziekeffect

Slim pictogram

Slim

Aura Sync.
adresseerbare Gen 2 headers.

Adresseerbare Gen 2-headers


Drie adresseerbare Gen 2-headers zijn nu in staat om het aantal LED's op tweede-generatie adresseerbare RGB-apparaten te detecteren, zodat de software automatisch verlichtingseffecten kan aanpassen aan specifieke apparaten. De nieuwe headers bieden ook achterwaartse compatibiliteit met bestaande Aura RGB-uitrusting.

RGB decoration line

Armoury Crate


Binnen een enkele intuïtieve interface biedt Armoury Crate gemakkelijk aangepaste Aura Sync RGB-instellingen voor elk compatibel apparaat in uw arsenaal, plus bedieningselementen voor een steeds groter wordende familie van ASUS-producten, inclusief toetsenbord- en muisvoorkeuren. Armoury Crate integreert ook productregistratie en een nieuwsfeed, zodat u nooit updates mist die van belang zijn voor de ASUS-community.
NU DOWNLOADEN

DHZ-vriendelijk

background_decoration

Q-LED Core


Het Q-LED Core-display produceert lichtpatronen via power LED tijdens de Power-On Elf-Test (POST), die gebruikers kunnen helpen bij het oplossen van mogelijke problemen.
Geen CPU gedetecteerd
Dit moederbord beschikt over Q-LED Core. Dit moederbord beschikt over Q-LED Core.
Snel knipperend

4 Hz (0,25s)

Geen VGA gedetecteerd
q_led q_led2
Langzaam knipperend

1/2Hz (2s)

Geen opstartapparaat gedetecteerd
q_led q_led2
Zeer traag knipperend

1/8Hz (8s)

Installatie voltooid
q_led q_led2
Continu verlicht
Dit moederbord is voorzien van BIOS FlashBack™.

PCIe® Slot Q-Release


Een fysieke knop op het koellichaam van de chipset ontgrendelt de beveiliging van het eerste PCIe-slot met één druk op de knop. Dit vereenvoudigt het proces van het loskoppelen van een PCIe-kaart van het moederbord sterk wanneer het tijd is om te upgraden naar een nieuwe GPU of ander compatibel apparaat.

BIOS FlashBack™


BIOS Flashback™ is de eenvoudigste en veiligste (UEFI) BIOS updatemethode. Zet het (UEFI) BIOS-bestand gewoon op een FAT32-geformatteerde USB-stick, steek deze in de USB BIOS Flashback™-poort en druk op de knop. Updates kunnen zelfs worden uitgevoerd zonder dat er geheugen of een CPU is geïnstalleerd.

Q-Latch


De innovatieve Q-Latch maakt het eenvoudig om een M.2 SSD te installeren of te verwijderen zonder dat er specifiek gereedschap nodig is. Het ontwerp maakt gebruik van een eenvoudig vergrendelmechanisme om de drive vast te zetten en maakt handig een eind aan traditionele schroeven.

SafeSlot Core+


PCIe 4.0 is 2x sneller dan PCIe 3.0, dus hebben we ons SMT-fabricageproces aangepast voor de snellere SafeSlot Core+, om de hoogste datasnelheden te waarborgen. SafeSlot Core+ is een versterkt metalen omhulsel dat aan een PCIe-slot wordt toegevoegd om een kaart stevig op zijn plaats te houden.

FlexKey


De behuizing-resetknop - opnieuw ingezet

FlexKey is een frontpaneel-header waarmee u de resetknop op het frontpaneel van de behuizing kunt aanpassen zodat deze snelle toegang biedt tot Aura-verlichtingsregelaars, DirectKey of een systeemreset.
 • SafeSlot Core afbeelding
 • SafeSlot Core afbeelding

SafeSlot Core


SafeSlot Core is het ASUS-exclusieve PCIe-slot. Met een versterkt ontwerp dat aan het moederbord is verankerd via een speciale haak, biedt SafeSlot Core 1,6x sterkere retentie en 1,3x grotere schuifweerstand dan standaard uitbreidingsslots.
Overspanningbescherming pictogram
Overspanningbescherming

Circuitbeschermend voedingsontwerp van wereldklasse
Een exclusief circuitontwerp met ingebouwde spanningsregelaars om het moederbord te beschermen tegen schade veroorzaakt door onverwacht hoge spanningsniveaus door instabiele of inferieure voedingen.
RVS I/O-achterpaneel pictogram
RVS I/O achterzijde

3x zo hoge corrosiebestendigheid voor grotere duurzaamheid.
Corrosiebestendige RVS I/O-panelen aan de achterzijde, gebonden met chroomoxide, hebben een levensduur die drie keer zo lang is als bij gewone panelen.
Meer info

1000+
compatibele apparaten en componenten


De PRIME B550-serie biedt superieure compatibiliteit met duizenden componenten en onze geheugenondersteuningslijst identificeert geheugencompatibiliteit, waardoor u meer keuzemogelijkheden krijgt voor zorgeloze pc-zelfbouwervaringen.

8000+
validatie-uren


Elk ASUS-moederbord wordt onderworpen aan ruim 8000 uur aan strenge tests, waaronder inbrand-, milieu-, compatibiliteits-, software- en veiligheidstesten om de duurzaamheid ervan te bevestigen. De betrouwbaarheid van ASUS overtreft de industrienormen, om te waarborgen dat elk onderdeel is ontworpen om feilloos te functioneren in elke omgeving.
Temperatuur- en vochtigheidstesten
Temperatuur- en vochtigheidstesten
Waarborgt dat componenten bestand zijn tegen extreme omstandigheden.
Thermische meettesten
Thermische meettesten
Waarborgt dat het systeem koel en stabiel blijft onder de zwaarste belasting.
Plaatsingstesten
Plaatsingstesten
Elke poort en connector ondergaat herhaalde installatiecycli.
Verouderingstesten
Verouderingstesten
Verouderingstest tot 48 uur waarborgt betrouwbaarheid.
Stroomverbruiktesten
Stroomverbruiktesten
Gecontroleerd op energie-efficiëntie van wereldklasse.
Temperatuur en gelijkstroommarge testen
Temperatuur en gelijkstroommarge testen
Waarborgt dat het moederbord kan omgaan met spanningsfluctuaties veroorzaakt door wisselende temperaturen.
Thermische schok testen
Thermische schok testen
Waarborgt het vermogen om temperatuurveranderingen te overleven tijdens het transport.
Stoottesten indien niet in gebruik
Stoottesten indien niet in gebruik
Gebouwd om schokken te weerstaan tijdens het transport.
Inbrandtesten
Inbrandtesten
Elke component wordt gecontroleerd om probleemloze werking te waarborgen.
Installatietesten
Installatietesten
Connectorplaatsing wordt extra gecontroleerd om moeiteloze installatie te waarborgen.
Valtesten
Valtesten
Valtesten van verschillende hoogtes waarborgen duurzaamheid.
Zout- en sproeitesten
Zout- en sproeitesten
Getest voor I/O betrouwbaarheid, langere levensduur en roestbestendigheid.
B550_AMD_banner
ASUS Enhanced Memory Profile gebruikersinterface instelling

Exclusieve AEMP


ASUS Enhanced Memory Profile (AEMP) is een exclusieve firmwarefunctie voor PMIC-beperkte geheugenmodules. AEMP detecteert automatisch de geheugenchips in de kit en presenteert vervolgens geoptimaliseerde frequentie-, timing- en spanningsprofielen die moeiteloos zijn toe te passen om de prestaties te ontketenen.
comparison icon
Compare (0)