PRIME B660M-K D4

Intel® B660 (LGA 1700) mATX-moederbord met PCIe® 4.0, twee M.2-slots, DDR4, HDMI®, D-Sub, Realtek 1Gb Ethernet, USB 3.2 Gen 1 aan voorzijde, ASUS Lighting Control
 • Intel® LGA 1700-socket: Klaar voor 12e gen. Intel® processors
 • Verbeterde voedingsoplossing: 8-pins ProCool-connector, lichtmetalen spoelen en duurzame condensatoren voor stabiele vermogensafgifte
 • Uitgebreide koeling: VRM-koellichaam, PCH-koellichaam, hybride ventilatorheaders en Fan Xpert
 • Ultrasnelle connectiviteit: PCIe® 4.0, twee M.2-slots en USB 3.2 Gen 1 aan voorzijde
PRIME B660M-K D4ASUS Prime-serie moederborden zijn deskundig ontworpen om het volledige potentieel van 12e generatie Intel® processors te ontsluiten. Met een robuust voedingsontwerp, uitgebreide koeloplossingen en intelligente tuningopties biedt de Prime B660M-K D4 gebruikers en pc-zelfbouwers een scala aan opties voor het tunen van de prestaties via intuïtieve software- en firmwarefuncties.


 • 2 x USB 2.0 poorten (type-A)

 • 1 x HDMI® poort

 • 1 x D-Sub poort

 • 4 x USB 3.2 Gen 1 poorten (Type-A)

 • Realtek 1Gb Ethernet

 • 3 x Audio-aansluiting

 • Uitbreidingsslots
  ・1 x PCIe 4.0/3.0 x16-slot
  ・2 x PCIe 3.0 x1-slots

 • 1 x RGB-koellichaam

 • Intel® Socket LGA1700 voor 12e
  gen. Intel® CoreTM, Pentium®
  Gold en Celeron® processors

 • 2 x DIMM
  DDR4 5333 (OC)

 • 1 x USB 3.2 Gen 1 header

 • 2 x M.2-slots
  ・M.2_1-slot (Key M) 2280 (PCIe 4.0 x4-modus)
  ・M.2_2-slot (Key M) 2280 (PCIe 4.0 x4-modus)

 • 4 x SATA 6Gb/s-poorten

 • 2 x USB 2.0 headers

FLEXIBILITEITUitgebreide regelaars staan aan de basis van de ASUS Prime-serie. Het Prime B660-moederbord bevat flexibele tools om elk aspect van uw systeem te tunen, zodat u de prestaties zodanig kunt tweaken dat ze perfect passen bij de manier waarop u werkt, om de productiviteit te maximaliseren.

Intelligente besturing • EPU
 • Fan Xpert
 • Digi+ VRM Control

Allround energie-efficiëntie

De Energy Processing Unit (EPU) optimaliseert automatisch het stroomverbruik en maximaliseert energiebesparingen met de Away-modus — een slimme instelling die een extreem energiebesparend scenario creëert door ongebruikte I/O-controllers uit te schakelen.

Flexibele lucht- en vloeistofkoeling regelaars

De ASUS Fan Xpert-software biedt uitgebreide controle over ventilatoren. Ook is er een Extreme Quiet (extreem stille) modus, die de ventilatorsnelheden tot onder het standaard minimum verlaagt, zodat uw systeem fluisterstil blijft bij het uitvoeren van lichte taken. Ventilatoren kunnen ook via het UEFI BIOS worden aangestuurd.

Nauwkeurige digitale stroomregeling

De Digi+ Voltage Regulator Module (VRM) zorgt voor real-time controle over het spanningsverval, door automatisch te schakelen tussen frequentie- en vermogensefficiëntie-instellingen. Het stelt u ook in staat om de CPU te fine-tunen voor ultieme stabiliteit en prestaties.

UEFI BIOSHet gerenommeerde ASUS UEFI BIOS biedt alles wat nodig is voor het configureren, tweaken en afstellen van het systeem. Het biedt op intelligente wijze vereenvoudigde opties voor beginnende pc-zelfbouwers, naast uitgebreide functies voor doorgewinterde veteranen.
 • Advanced-modus
 • EZ-modus

Geavanceerde tuning voor serieuze tweakersEen intuïtieve, via het UEFI aangeboden Advanced-modus geeft volledige controle. Een ingebouwde zoekfunctie maakt het gemakkelijk om opties te vinden, en diverse geavanceerde functies maken het mogelijk om op intelligente wijze genuanceerde aanpassingen aan te brengen, zodat u de prestaties precies zo kunt afstellen als u wilt.

Zoekfunctie


Vind snel en eenvoudig de gezochte optie of instelling.

ASUS User Profile (Gebruikersprofiel)


Verstuur configuratie-instellingen tussen verschillende BIOS-versies of deel ze met vrienden.

Snelle en gemakkelijke configuratieDe EZ-modus geeft vitale instellingen en statistieken weer en biedt ook geleide wizards, slepen-en-neerzetten-functionaliteit en één-klik toepassing van belangrijke instellingen - dit alles om u te helpen uw installatie in een mum van tijd aan de praat te krijgen.

Intuïtieve grafische ventilatorregeling


Stel individuele ventilatoren simpel af door een curve te verslepen met de muis.

EZ XMP


verbeter DRAM-prestaties met één klik.
TERUG NAAR FLEXIBILITEIT

KOELING


De Prime B660-serie is ontworpen met meerdere on-board koellichamen en een reeks van hybride ventilatorheaders om ervoor te zorgen dat uw installatie koel en stabiel blijft onder intense werkbelasting.

Koellichamen • VRM-KOELLICHAAM

VRM-koellichaam en thermische padHet VRM-koellichaam en de thermische pad verbeteren de warmteoverdracht van de MOSFET's en spoelen, voor betere koelprestaties.

Koeler ontwerpDe Prime B660-serie is voorzien van uitgebreide koelingregelaars, configureerbaar via de Fan Xpert-software of via het UEFI BIOS.

Meerdere temperatuurbronnenElke header kan dynamisch verwijzen naar drie thermische sensoren. Met Fan Xpert kunt u de temperatuur van ondersteunde ASUS-videokaarten in kaart brengen om de koeling te optimaliseren voor GPU- en CPU-intensieve taken.

4-pins PWM/DC-ventilatorDe behuizingsventilatorheader ondersteunt automatische detectie van PWM- of DC-ventilatoren.
TERUG NAAR KOELING

PRESTATIESDe Prime B660-serie is gebouwd om overweg te kunnen met de extra cores en grotere bandbreedte van 12e generatie Intel® processors. ASUS B660-moederborden bieden alles wat essentieel is om de dagelijkse productiviteit te verhogen, zodat uw systeem klaar is voor actie, met stabiel vermogen, intuïtieve koeling en flexibele overdrachtsopties.

VoedingsontwerpStabiel vermogen is essentieel om alles uit de prestaties van 12e generatie Intel Core-processors te halen. De Prime B660M-K D4 is afgestemd op de eisen van deze high-core-count CPU's.
 • ProCool-connectoren
 • Robuust voedingsontwerp


ProCool-connectoren

Bedrijfseigen connectoren verbeteren de verbinding van het moederbord met de PSU met 8-pins connectoren die rechtstreeks 12V-voeding aan de processors doorgeven. Elke aansluiting heeft massieve pinnen die meer stroom aankunnen dan holle-pin connectoren.

6 +1+1 vermogensfasen

Een VRM met 6+1+1 vermogensfasen levert het vermogen en de efficiëntie die de nieuwste Intel-processors vereisen.

Geheugen

 • DDR4

DDR4 5333 (OC)


Verbeteringen in het ontwerp van de trace-routing bieden de nieuwste Intel-processors verbeterde toegang tot de geheugenbandbreedte. ASUS-technologie brengt de signaalpaden van het geheugen over de verschillende PCB-lagen zorgvuldig in kaart om de padafstand te verkleinen, en voegt afschermingszones toe die overspraak aanzienlijk verminderen.

OpslagTwee M.2-slots (tot 64Gbps)De Prime B660M-K D4 biedt in totaal twee M.2-slots die gegevensoverdrachtssnelheden tot 64Gbps ondersteunen via PCIe® 4.0, wat snellere opstart- en app-laadtijden mogelijk maakt met OS- of applicatieschijven.


* Daadwerkelijke transmissiesnelheden zullen lager zijn dan de theoretische maximumsnelheid.

Connectiviteit

 • PCIe® 4.0-slot
 • 1 Gb Ethernet

PCIe® 4.0-slot

De Prime B660M-K D4 is specifiek ontworpen voor 12e generatie Intel® CoreTM CPU's en biedt PCIe® 4.0 connectiviteit. De grote bandbreedte en supersnelle transmissiesnelheden stellen u in staat om functierijke builds te maken die moeiteloos hoge belastingen aankunnen.

Realtek 1 Gb Ethernet


Realtek 1 Gb Ethernet vermindert de CPU overhead en biedt uitzonderlijk hoge TCP- en UDP-doorvoer, voor snellere, meer vloeiende gegevensoverdracht.
Lagere CPU-werklast
Hoge TCP- & UDP-doorvoer
TERUG NAAR PRESTATIES

MAATWERKDe Prime B660-serie voegt genuanceerde details toe die elke ervaring verbeteren, van exclusieve codecs die voor zuivere audiokwaliteit zorgen tot intuïtieve RGB-verlichtingsregelaars waarmee u uw systeem kunt aanpassen om een unieke persoonlijke uitstraling te creëren.

Audio

Gecombineerde on-board functies leveren audio van hoger niveau


Slim ontwerp en hoogwaardige hardware creëren een geluidskwaliteit anders dan alles wat u ooit hebt meegemaakt.

Audio-afscherming


Hiermee worden analoge/digitale signaaldomeinen gescheiden, waardoor de multilaterale interferentie aanzienlijk wordt verminderd.

Afzonderlijke lagen voor linker- en rechtertracks


Zorgt voor minimale crosstalk tussen audiopaden.

Hoogwaardige audiocondensatoren


Hoogwaardige onderdelen zorgen voor een meeslepende geluidssignatuur met buitengewone getrouwheid.

Personalisatie

 • Verlichtingscontrole
 • Armoury CrateLighting Control
Verlicht uw build


Met 5050 RGB-strips aangesloten op de RGB-header, kunt u uw eigen prachtige meerkleurige verlichtingsdisplays maken met statische, knipperende, vervagende en strobing effecten.

* De RGB-strip header ondersteunt 5050 RGB LED-strips met een maximaal nominaal vermogen van 3A (12V). Voor maximale helderheid mag de striplengte de 3m niet overschrijden.
** RGB LED-strips worden apart verkocht.

Armoury Crate


Armoury Crate is een nieuw softwarehulpprogramma dat is ontworpen om gecentraliseerde controle te geven over ondersteunde producten. Vanuit één intuïtieve interface. De software biedt ook controle over de instellingen voor een almaar toenemend aantal ASUS-producten, inclusief toetsenbord- en muisvoorkeuren. Armoury Crate biedt zelfs speciale productregistratie en nieuws om u contact te helpen houden met de ASUS-gemeenschap.
NU DOWNLOADEN
 • Stuurprogramma & handleiding downloaden

 • Accountbeheer

DHZ-vriendelijk

 • Q-LED Core
 • SafeSlot Core

Q-LED Core


Het Q-LED Core-display produceert lichtpatronen via power LED tijdens de Power-On Self-Test (POST) die gebruikers kunnen helpen bij het oplossen van mogelijke problemen.
Geen DRAM gedetecteerd
Snel knipperend

4 Hz (0,25s)

Geen VGA gedetecteerd
Langzaam knipperend

1/2Hz (2s)

Geen opstartapparaat gedetecteerd
Zeer traag knipperend

1/8Hz (8s)

Installatie voltooid
Continu verlicht

SafeSlot Core


SafeSlot Core is het ASUS-exclusieve PCIe®-slot. Met een versterkt ontwerp dat aan het moederbord is verankerd via een speciale haak, biedt SafeSlot Core 1,6x sterkere retentie en 1,3x grotere schuifweerstand dan standaard uitbreidingsslots.
LANGuard

Opgevoerde doorvoer, 2,5x hogere piektolerantie
ASUS LANGuard is een netwerkbeschermingsfunctie op hardwareniveau. Het maakt gebruik van signaalkoppelingstechnologie en hoogwaardige anti-EMI opbouwcondensatoren, om de doorvoer te verbeteren en een meer betrouwbare verbinding te waarborgen.
Overspanningsbescherming

Circuitbeschermend voedingsontwerp van wereldklasse
Een exclusief circuitontwerp met ingebouwde spanningsregelaars om het moederbord te beschermen tegen schade veroorzaakt door onverwacht hoge spanningsniveaus door instabiele of inferieure voedingen.
DRAM overstroombeveiliging

Preventie van schade door kortsluiting
On-board zelfherstellende zekeringen voorkomen overstroom en kortsluitingschade. Dit strekt zich uit tot verder dan de I/O-poorten, naar het DRAM, om de levensduur van zowel het systeem als erop aangesloten apparaten te waarborgen.
RVS I/O achterzijde

3x zo hoge corrosiebestendigheid voor grotere duurzaamheid.
Corrosiebestendige RVS I/O-panelen aan de achterzijde, gebonden met chroomoxide, hebben een levensduur die drie keer zo lang is als bij gewone panelen.
Meer info

1000+
compatibele apparaten en componenten


De Prime B660-serie biedt superieure compatibiliteit met duizenden componenten en onze geheugenondersteuningslijst identificeert geheugencompatibiliteit, waardoor u meer keuzemogelijkheden krijgt voor zorgeloze pc-zelfbouwervaringen.

8000+
validatie-uren


Elk ASUS-moederbord wordt onderworpen aan ruim 8000 uur aan strenge tests, waaronder inbrand-, milieu-, compatibiliteits-, software- en veiligheidstests om de duurzaamheid ervan te bevestigen. De betrouwbaarheid van ASUS overtreft de industrienormen, om te waarborgen dat elk onderdeel is ontworpen om feilloos te functioneren in elke omgeving.
Temperatuur- en vochtigheidstesten
Waarborgt dat componenten bestand zijn tegen extreme omstandigheden.
Thermische meettesten
Waarborgt dat het systeem koel en stabiel blijft onder de zwaarste belasting.
Plaatsingstesten
Elke poort en connector ondergaat herhaalde installatiecycli.
Verouderingstesten
Verouderingstest tot 48 uur waarborgt betrouwbaarheid.
Stroomverbruiktesten
Gecontroleerd op energie-efficiëntie van wereldklasse.
Temperatuur en gelijkstroommarge testen
Waarborgt dat het moederbord kan omgaan met spanningsfluctuaties veroorzaakt door wisselende temperaturen.
Thermische schok testen
Waarborgt het vermogen om temperatuurveranderingen te overleven tijdens het transport.
Schoktesten indien niet in gebruik
Gebouwd om schokken te weerstaan tijdens het transport.
Inbrandtesten
Elke component wordt gecontroleerd om probleemloze werking te waarborgen.
Installatietesten
Connectorplaatsing wordt extra gecontroleerd om moeiteloze installatie te waarborgen.
Valtesten
Valtesten van verschillende hoogtes waarborgen duurzaamheid.
Zout- en sproeitesten
Getest voor I/O betrouwbaarheid, langere levensduur en roestbestendigheid.
TERUG NAAR MAATWERK

comparison icon
Compare (0)