TUF GAMING
TUF GAMING
TUF GAMING

TUF GAMING
X670E-PLUS

De ASUS TUF GAMING X670E-PLUS neemt alle essentiële elementen van de nieuwste AMD Ryzen 7000-serie processors en combineert ze met game-ready functies en bewezen duurzaamheid. Ontworpen met componenten van militaire kwaliteit, een verbeterde voedingsoplossing en een uitgebreid koelsysteem, overtreft dit moederbord de verwachtingen, met uiterst solide, stabiele prestaties voor marathon-gaming. TUF GAMING moederborden ondergaan ook strenge duurtesten om ervoor te zorgen dat ze omstandigheden aankunnen waar andere moederborden het mogelijk laten afweten. Esthetisch gezien is dit model voorzien van robuuste off-black en geometrische ontwerpelementen om de betrouwbaarheid en stabiliteit te weerspiegelen die kenmerkend is voor de TUF GAMING-serie.

De ASUS TUF GAMING X670E-PLUS neemt alle essentiële elementen van de nieuwste AMD-processors en combineert ze met game-ready functies en bewezen duurzaamheid. Ontworpen met componenten van militaire kwaliteit, een verbeterde voedingsoplossing en een uitgebreid koelsysteem, overtreft dit moederbord de verwachtingen, met uiterst solide, stabiele prestaties voor marathon-gaming.

logo van AMD Ryzen logo van AMD X670E
TUF Gaming-moederbord foto
 • Vermogensfasen

  14(70A)+2(70A)+2 vermogensfasen met vergrote VRM-koellichamen

  Meer info
 • PCIe

  PCIe® 5.0 voor videokaarten en M.2-opslag

  Meer info
 • Ondersteuning geheugenmodule

  Ondersteuning DDR5-geheugenmodule

  Meer info
 • Connectiviteit

  USB 3.2 Gen 2x2 Type-C® en een frontpaneel USB 3.2 Gen 2 Type-C® header

  Meer info
 • Ethernet

  2.5 Gb Ethernet

  Meer info
 • Core Flex en Dynamic OC Switcher

  AI Overclocking, Core Flex en Dynamic OC Switcher

  Meer info
 • AI Cooling II

  AI Cooling II

  Meer info
 • Two-Way AI Noise Cancelation

  Two-Way AI Noise Cancelation

  Meer info

SPECS OVERZICHT

SPEC - Prestaties

1

AMD Socket AM5 voor AMD Ryzen™ 7000-serie desktop processors

2

Uitbreidingsslots
» 1 x PCIe 5.0 x16 SafeSlot Core+
» 1 x PCIe 4.0 x16 Slot (max. @x4)
» 1 x PCIe 4.0 x4

3

14(70A)+2(70A)+2 vermogensfasen

4

4 x DIMM
» DDR5
» Dual-channel
» OptiMem II

5

4 x M.2-slots
» 1 x M.2 2280 PCIe 5.0 x4-modus
» 2 x M.2 2280 PCIe 4.0 x4-modus
» 1 x M.2 22110 PCIe 3.0 x4 & SATA-modi

SPEC - Koeling

1

VRM-koellichamen

2

Twee M.2-koellichamen voor drie M.2-slots

3

CPU / CPU OPT ventilatorheaders & AIO pomp-header

4

4x Behuizingsventilator-header

5

Chipset-koellichaam

6

Waterpomp+ header

SPEC - Gaming

1

Realtek® S1220A codec
Exclusieve DTS Audio Processing
» TUF Gaming audio cover
» Audio-afscherming
» Speciale audio PCB-lagen
» Hoogwaardige audiocondensatoren
» Uniek de-pop circuit

2

3 x 3-pins adresseerbare Gen 2 RGB-headers
1 x 4-pins Aura RGB-header

3

Aura Edge-verlichting

SPEC - Connectiviteit

1

HDMI® Poort
DisplayPort

2

2 x USB 3.2 Gen 2-poorten

3

1 x USB 3.2 Gen 2 poort Type-C®
1 x USB 3.2 Gen 1 poort

4

Realtek 2.5Gb Ethernet
1 x USB 3.2 Gen 2 poort
1 x USB 3.2 Gen 2x2 poort Type-C®

5

4 x USB 3.2 Gen 1-poorten

6

BIOS FlashBack™ Knop
5 x Audio-aansluitingen

7

1 x Front USB 3.2 Gen 2 Type-C® poort

8

1 x Front USB 3.2 Gen 1 header

9

1 x Thunderbolt™ (USB4®) header

10

3 x front USB 2.0 headers

INTELLIGENTE BESTURING

Uitgebreide regelaars staan aan de basis van de ASUS TUF GAMING-serie. Het TUF GAMING X670E-moederbord bevat flexibele hulpmiddelen om elk aspect van je systeem af te stemmen, zodat prestatie-tweaks perfect aansluiten bij de manier waarop je werkt, om de productiviteit te maximaliseren.

Overkloktechnologieën

Of je nu benchmarks wilt verpletteren of je systeem wilt finetunen voor dagelijks gebruik, TUF GAMING biedt unieke tools waarmee je de fijne kneepjes van de nieuwste Ryzen-architectuur kunt benutten.

AI OVERCLOCKING

Tunen gaat nu sneller en slimmer dan ooit tevoren. ASUS AI Overclocking profileert de CPU en koeling om de optimale configuratie voor elk systeem te voorspellen en het systeem tot het uiterste te drijven. De voorspelde waarden kunnen automatisch worden ingeschakeld of worden gebruikt als uitgangspunt voor verder experimenteren.

Wat is er nieuw aan AI Overclocking

AI OVERCLOCKING

DYNAMIC OC SWITCHER

Dynamic OC Switcher maximaliseert de CPU-prestaties door je in staat te stellen stroom- en temperatuurdrempels in te stellen om automatisch te schakelen tussen handmatig overklokken voor zware multithreaded werklasten en Precision Boost Overdrive voor single-threaded taken.

Dynamic OC Switcher
DYNAMIC
OC SWITCHER
Temp. Stroom
HANDMATIG OVERKLOKKEN
Voorbeeld: > 35A, < 80°
Multi-Threaded
Prestaties
AMD PBO
Voorbeeld: ≤ 35A, ≥ 80°
Single-Threaded
Prestaties

Voorbeeld:

Als een gebruiker drempelwaarden voor stroom en temperatuur instelt zoals weergegeven, wordt handmatig overklokken ingeschakeld zodra de CPU-stroom 35A overschrijdt, totdat de temperatuur 80° C bereikt. Op alle andere momenten zal PBO worden gebruikt.

CORE FLEX

Core Flex stelt je in staat om grenzen nog meer te doorbreken dan ooit tevoren door je het vermogen en de thermische waarden op creatieve nieuwe manieren te laten regelen. In zijn eenvoudigste vorm kun je breekpunten instellen om de CPU-core frequentie geleidelijk te verlagen naarmate de temperatuur of stroom toeneemt. Het systeem is echter extreem aanpasbaar en ondersteunt meerdere door de gebruiker gecontroleerde functies die voedings-, stroom- en temperatuurlimieten onafhankelijk kunnen manipuleren, zodat je de CPU-prestaties naar je hand kunt zetten.

Core Flex
Core Flex
Temp. Stroom Spanning
MAX. PRESTATIES
VEILIG & STABIEL
MEDIUM

VOORBEELDEN:

AI Cooling II

Breng met één klik de thermische en akoestische waarden van elke build in evenwicht. Een eigen ASUS-algoritme vermindert onnodig geluid tijdens het uitvoeren van een snelle stresstest, en houdt vervolgens de CPU-temperaturen in de gaten om de ventilatoren dynamisch aan te passen aan optimale snelheden.

AI Cooling II

UEFI BIOS

Het gerenommeerde ASUS UEFI BIOS biedt alles wat nodig is voor het configureren, tweaken en afstellen van het systeem. Het biedt op intelligente wijze vereenvoudigde opties voor beginnende pc-zelfbouwers, en uitgebreide functies voor doorgewinterde veteranen.

Geavanceerde tuning voor serieuze tweakers

Een intuïtieve, via het UEFI aangeboden Advanced-modus geeft volledige controle. Een ingebouwde zoekfunctie maakt het gemakkelijk om opties te vinden, en diverse geavanceerde functies maken het mogelijk om op intelligente wijze genuanceerde aanpassingen aan te brengen, zodat je de prestaties precies zo kunt afstellen als jij dat wilt.

Geavanceerde tuning voor serieuze tweakers

Zoekfunctie

Vind snel en eenvoudig de gezochte optie of instelling.

ASUS User Profile (Gebruikersprofiel)

Zet configuratie-instellingen over tussen verschillende BIOS-versies , of deel ze met vrienden.

FlexKey

Remap de resetknop op de behuizing om de Aura-verlichting aan of uit te zetten, de DirectKey te activeren om direct naar het UEFI BIOS te gaan, of het systeem te resetten.

pause

Snelle en gemakkelijke configuratie

De EZ-modus geeft vitale instellingen en statistieken weer en biedt geleide wizards, slepen-en-neerzetten functionaliteit en één-klik toepassing van belangrijke instellingen - dit alles om je te helpen je installatie in een mum van tijd aan de praat te krijgen.

Snelle en gemakkelijke configuratie

Intuïtieve grafische ventilatorregeling

Stel individuele ventilatoren simpel af door een curve te verslepen met de muis.

Aura aan/uit-modus (Stealth)

Zet de Aura RGB-verlichting of elke on-board LED moeiteloos aan of uit, voor een meer ingetogen esthetiek.

pause

Armoury Crate

De ASUS-exclusieve Armoury Crate centraliseert eenvoudige bediening van ondersteunde gaming-producten. Een enkele intuïtieve interface laat je de RGB-verlichting aanpassen voor alle compatibele apparaten en ze aan Aura Sync koppelen voor uniforme verlichting. Het biedt ook informatie en controle voor een select en groeiend hardware-ecosysteem, met instellingen voor invoerapparaten, Fan Xpert 4 en Two-Way AI Noise Cancelation. Armoury Crate biedt zelfs productregistratie, en een nieuwssectie om in contact te blijven met de gaming-gemeenschap.

Download Armoury Crate hier
01.
TUF GAMING

Uiterst solide prestaties

Met verbeterde vermogensafgifte en uitgebreide koelopties om AMD's nieuwste CPU's aan te drijven, plus ondersteuning voor sneller geheugen en opslag, is de TUF GAMING X670E-PLUS de perfecte basis voor je volgende high-core-count AMD-vechtmachine.

14(70A)+2(70A)+2 vermogensfasen

14(70A)+2(70A)+2 vermogensfasen zijn elk goed voor 70 ampère en combineren high-side en low-side MOSFETS en drivers in één pakket om vermogen, efficiëntie en stabiele prestaties te leveren voor alle compatibele AMD-processors.

Vermogensfasen

Achtlaags PCB-ontwerp

Het meerlaags ontwerp van de printplaat voert de warmte rond de spanningsregelaars snel af om de algehele systeemstabiliteit te verbeteren en de CPU meer speling te bieden voor overklokken.

Het ontwerp van de meerlaagse printplaat
8 lagen

8+8-pins ProCool voedingsconnectoren

Vergeleken met traditionele voedingsingangen zijn ASUS ProCool-connectoren gebouwd volgens strikte specificaties, om te zorgen voor volledig contact met de PSU-voedingskabels. De resulterende lagere impedantie helpt hotspots en connectorfouten te voorkomen.

Verbeterde EAT 8+8-pins
Max.
960W
Min.
538W
Verbeterde EATX 8+4-pins
Max.
720W
Min.
403W
33
TOT
%
VERBETERINGEN
*De theoretische waarde dient alleen ter referentie.

TUF-componenten

TUF-spoelen

TUF-spoelen

Gecertificeerde TUF-spoelen van militaire kwaliteit leveren uiterst solide vermogen aan de CPU en verbeteren zo de systeemstabiliteit.

TUF-condensatoren

TUF-condensatoren

De TUF 5K zwarte metallic condensatoren bieden 52% bredere temperatuurtolerantie en een 2,5x langere levensduur dan standaard moederbordcondensatoren.

52 %
Temperatuur
2,5x
Gebruiksduur

DIGI+ VRM

De geïntegreerde Digi+ Voltage Regulator Module (VRM) is een van de beste in de industrie, geoptimaliseerd voor ultrasoepele en ultraschone vermogensafgifte aan de CPU op elk moment.

DIGI+ VRM

DRAM overklokprestaties

DDR5 OC 6400

Uitgebreide opties voor geheugen-tuning zijn de hoeksteen van TUF GAMING-moederborden. Met de TUF GAMING X670E-PLUS kun je al het potentieel uit je DDR5-modules halen, of ze nu uit een extreem snelle kit komen of uit een instapniveau set die anders geblokkeerd zou zijn.

Voor instapmodules zonder EXPO™-geheugenondersteuning staan wij voor je klaar. Meer info over ASUS Enhanced Memory Profile (AEMP).

DDR5-DOMINANTIE

Voor degenen die voorbij de standaard DDR5-snelheden willen razen, is de TUF GAMING X670E-PLUS klaar voor liefhebber-kits dankzij de uitgebreide ondersteuning voor AMD Extended Profiles for Overclocking (EXPO™). Doorgewinterde veteranen kunnen de prestaties verder tweaken via de uitgebreide reeks instellingen in het UEFI.

DRAM overklokprestaties

PCIe 5.0 ondersteuning

De TUF GAMING X670E-PLUS beschikt ook over één PCIe 5.0 M.2-slot om te profiteren van de snelste gegevensoverdrachten tot 128Gbps*, en alle M.2-slots ondersteunen NVMe- en SATA RAID-configuraties om te profiteren van de nieuwste beschikbare snelheden.

Bandbreedte (Gbps)
PCIe 5.0x4
128
PCIe 4.0x4
64
PCIe 3.0x4
32
*Daadwerkelijke transmissiesnelheid zal lager zijn dan de theoretische maximumsnelheid.
M.2-opslag

Cooler By Design

De TUF GAMING X670E-PLUS is bewapend met een 3x zo grote VRM, PCH en drie M.2-slots met koellichamen die de perfecte balans bieden tussen massa en oppervlak voor warmteafvoer.

Tot 3x groter VRM-koellichaam

Het uitgebreide oppervlak van dit koellichaam dekt de VRM’s en spoelen af om de warmteafvoer te verbeteren.

Vergroot PCH-koellichaam

Een groter oppervlak voor de chipset-cooler maximaliseert de prestaties en warmteafvoer.

Geoptimaliseerd ontwerp M.2-koellichaam

Drie van de vier M.2-slots hebben eigen koellichamen, met één 40% vergroot M.2-koellichaam voor PCIe 5.0-ondersteuning bij optimale bedrijfstemperaturen om consistente prestaties en betrouwbaarheid te garanderen.

 • 01
 • 02
 • 03
Productfoto
01
01
02
03
03

Uitgebreide ventilatorregelaars

TUF GAMING X670E-moederborden zijn voorzien van uitgebreide ventilatorregelaars die kunnen worden geconfigureerd via het Fan Xpert 4 hulpprogramma in Armoury Crate of het bekroonde ASUS UEFI BIOS.

 • Meerdere temperatuurbronnen
 • Dubbele pomp-headers
 • Slimme ventilatorbescherming
 • 4-pins PWM/DC-ventilator

Elke header kan worden ingesteld voor het bewaken van en reageren op drie door de gebruiker te configureren thermische sensoren voor werklastgebaseerde koeling, en alle instellingen zijn gemakkelijk te beheren via Fan Xpert 4 of het UEFI.

Een speciale header levert meer dan 3 ampère* voor krachtige PWM- of DC-waterpompen, met een tweede speciale header voor AIO's.

*AIO Pomp-header ondersteunt 1 amp, en Water Pump+ header ondersteunt 3 amp.

Een speciaal geïntegreerd circuit beschermt elke ventilatorheader tegen overmatige warmte en elektrische stromen.

Alle on-board behuizingsventilator-headers ondersteunen automatische detectie van PWM- of DC-ventilatoren.

Productfoto
Meerdere temperatuurbronnen
AIO Cooling-set
Slimme ventilatorbescherming
4-pins PWM/DC-ventilator

Connectiviteit

De TUF-GAMING X670E-PLUS bereikt nieuwe hoogten wat betreft het prestatiepotentieel met de nieuwste versie van PCI Express, terwijl een arsenaal aan USB-poorten drie Type-C® aansluitingen omvat, en Thunderbolt™ (USB4®) de compatibiliteit en bandbreedte nog verder uitbreidt.

02.
TUF GAMING

Eenvoudige pc-zelfbouw

De TUF GAMING-lijn biedt eenvoudige installatie voor alle bouwers. Het TUF GAMING Alliance-ecosysteem zorgt voor compatibiliteit, terwijl Armoury Crate beschikt over Fan Xpert 4, hardware info, Two-Way AI Noise Cancelation, RGB-opties en randapparatuurinstellingen. Dit platform heeft intuïtieve tools om droominstallaties te bouwen en te optimaliseren.

Bouw met vertrouwen

De TUF GAMING Alliance is een samenwerking tussen ASUS en vertrouwde pc-componentmerken om compatibiliteit te waarborgen met een breed scala aan onderdelen, zoals pc-behuizingen, voedingen, CPU-coolers, geheugenkits en meer. Omdat er regelmatig meer partnerschappen en componenten worden toegevoegd, zal de TUF GAMING Alliance steeds blijven groeien en sterker worden.

Meer info over het TUF Gaming-ecosysteem
TUF GAMING Alliance

SafeSlot Core+ & SafeDIMM

PCIe 5.0 is 2x sneller dan PCIe 4.0, dus hebben we ons SMT-fabricageproces aangepast voor de snellere SafeSlot Core+, om de hoogste datasnelheden te waarborgen. SafeSlot Core+ is een versterkt metalen omhulsel dat aan een PCIe-slot wordt toegevoegd om een kaart stevig op zijn plaats te houden. Ondertussen ondersteunen en beschermen sterke ASUS SafeDIMM-omhulsels geheugenmodules op geselecteerde ASUS-moederborden, zodat je modules kunt plaatsen met snelheid, nauwkeurigheid en vertrouwen.

SafeSlot Core+ & SafeDIMM

ESD Guards

ESD Guards verlengen de levensduur van componenten en voorkomen schade door elektrostatische ontlading, door bescherming te bieden voor maximaal +/- 10 kV luchtontlading en +/- 6 kV contactontlading - wat de industrienormen van respectievelijk +/- 6kV en +/- 4kV aanzienlijk overtreft. Opbouw TVS-diodes in een dual in-line pakket helpen de pc te beschermen tegen spanningspieken.

ESD Guards

USB-C connectoren

Aanvullende op circuit geplaatste ESD Transient Voltage Suppression

TUF LANGuard

TUF LANGuard is een innovatie van militaire kwaliteit die geavanceerde signaalkoppelingstechnologie en hoogwaardige oppervlakgemonteerde condensatoren integreert om de doorvoer te verbeteren - en zo het moederbord te beschermen tegen blikseminslag en statische elektriciteit.

2,5x HOGERE PIEKSPANNINGTOLERANTIE
Lijn naar aarde
15KV
6KV
0
10
20
TUF LANGuard
Traditionele LAN-poort
*ESD-resultaat afhankelijk van individuele LANGuard

RVS I/O-achterpaneel

TUF GAMING-moederborden hebben een corrosiebestendig RVS I/O-achterpaneel, gebonden met chroomoxide, voor een driemaal langere levensduur dan traditionele panelen. Dankzij deze beschermende functie doorstonden TUF GAMING-moederborden 72 uur durende zoutneveltesten, waar andere merken slechts 24 uur doorstaan.

RVS I/O-achterpaneel
3x
Langere levensduur
72 uur
Zoutneveltesten

M.2 Q-Latch

De innovatieve Q-Latch maakt het eenvoudig om een M.2 SSD te installeren of te verwijderen zonder dat er specifiek gereedschap nodig is. Het ontwerp maakt gebruik van een eenvoudig vergrendelingsmechanisme om de M.2 SSD vast te zetten, zodat er geen schroeven meer nodig zijn.

M.2 Q-Latch

Verwijderbare borgende schroeven

Gespecialiseerde schroeven voor het M.2-slot verminderen het risico dat je ergens in de kast een schroef laat vallen of verliest tijdens het verwijderen van het M.2-koellichaam.

Verwijderbare borgende schroeven

Q-LED

De on-board Q-LED probleemoplossingslampjes geven pc-bouwers een snelle indicator om te bevestigen dat belangrijke componenten - CPU, RAM, videokaart, opslagapparatuur - normaal functioneren tijdens het opstarten.

Q-LED
03.
TUF GAMING

Meeslepende gaming

TUF GAMING X670E-moederborden bieden een krachtig presterend gaming-pakket boordevol functies. Met ultrasnelle netwerkmogelijkheden voor meer vloeiende online gameplay, zuivere audio met positionele signalen voor FPS-gaming, en on-board RGB-verlichting die synchroniseert met aangesloten uitrusting om je gaming-sfeer te personaliseren.

2.5 Gb Ethernet

2.5 Gb on-board Ethernet tilt je LAN-verbinding naar het volgende niveau, met een bandbreedteverbetering van tot wel 2,5x. Door je bestaande LAN-kabel te gebruiken kun je profiteren van deze netwerkupgrade om soepeler en zonder vertraging te gamen, hoge-resolutie video's onmiddellijk te streamen en te genieten van snellere bestandsoverdracht.

2.5 Gb Ethernet

Two-Way AI Noise Cancelation

Dit krachtige, ASUS-exclusieve hulpprogramma maakt gebruik van een enorme deep-learning database om achtergrondgeluiden van de microfoon* en binnenkomende audio te verminderen terwijl spraak behouden blijft. Afleidend toetsenbordgerammel, muisklikken en andere omgevingsgeluiden worden verminderd, zodat je tijdens het gamen of in gesprekken kristalhelder kunt horen en gehoord worden.

*Een audiosplitter (3,5 mm audioaansluiting Y-kabel) is noodzakelijk bij gebruik van een 3,5 mm headset.

500M

Deep-learning database

AUDIO

Input/output

HOOG

Getrouwheid

Minimaal

Prestatie-impact

AI
Hoor het verschil
AI
UIT
AAN

Realtek 7.1 Surround Sound

S1220A codec

De TUF GAMING X670E-serie maakt gebruik van een unieke audio codec, ontworpen in nauwe samenwerking met Realtek - de Realtek S1220A. Deze beschikt over een ongekende 120dB signaal/ruisverhouding (SRV) voor de stereo line-out en een 113dB SRV voor de line-in, voor het leveren van zuivere audiokwaliteit. Daarnaast past een nieuw impedance-sensing circuit automatisch de gain aan om het optimale volumebereik voor je hoofdtelefoon te waarborgen.

Realtek 7.1 Surround Sound

DTS Audio Processing

DTS® Audio Processing verbetert de audio-ervaring van gaming-headsets en -luidsprekers door vervorming te verminderen en diepere bassen te bieden, zodat games, films en muziek beter klinken. Je kunt er ook de geluidsinstellingen mee aanpassen.

verlichting

Outshine The Competition

Een goed afgestemd systeem verdient een bijpassende esthetiek. De TUF GAMING X670E-serie is voorzien van edge-verlichting om het robuuste uiterlijk te versterken, en ASUS Aura biedt volledige RGB-bediening met voorinstellingen voor ingebouwde LED's en strips van derden. Alles kan gesynchroniseerd met een almaar groeiend portfolio van Aura- compatibele hardware.

Meer info over ASUS Aura Sync.
Outshine The Competition

Adresseerbare Gen 2 RGB-header

Drie adresseerbare Gen 2 RGB-headers ondersteunen tot 500 LED's op Gen 2 RGB-apparaten, zodat Aura Sync automatisch lichteffecten op maat kan maken voor je hele systeem. De nieuwe headers bieden ook volledig achterwaartse compatibiliteit met bestaande Aura Sync-uitrusting.

Adresseerbare Gen 2 RGB-header
04.
TUF GAMING
Ryzen 7000-serie

DIT VERANDERT ALLES

Via dit nieuwe platform,
kun je de toekomst zien

Bouw je volgende installatie met een AMD Ryzen™ 7000-serie processor en ASUS TUF GAMING-moederborden om geavanceerde prestaties te ervaren. Met maximaal 16 "Zen 4"-cores en 32 threads, tot 5.7GHz opgevoerde kloksnelheden en 80MB cache geeft de AMD Ryzen™ 7000-serie je een voorsprong in games.1
Je krijgt bovendien toegang tot nieuwe functies voor gamers met AMD Socket AM5, van de snelheid van DDR5-geheugen tot de verhoogde bandbreedte van PCIe® 5.0. AMD Ryzen™ 7000-serie processors en AMD Socket AM5-moederborden zijn ontgrendeld voor overklokken om je ervaring te personaliseren. Krijg nog meer prestaties wanneer je het DDR5-geheugen overklokt met AMD EXPO™-technologie.2

1. De maximale boost voor AMD Ryzen-processors is de maximale frequentie die kan worden bereikt door één core op de processor die een bursty single-threaded werklast uitvoert. De maximale boost zal variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder, maar niet beperkt tot: thermische pasta; systeemkoeling; moederbordontwerp en BIOS; de nieuwste AMD-chipset driver; en de laatste updates voor het besturingssysteem. GD-150

2. Overklokken en/of ondervolting van AMD-processors en geheugen, inclusief maar niet beperkt tot het wijzigen van klokfrequenties / multipliers of geheugentiming / voltage, om buiten de gepubliceerde specificaties van AMD te werken, maakt de toepasselijke AMD-productgarantie ongeldig, zelfs wanneer dit is uitgevoerd via AMD-hardware en/of -software. Hierdoor kan ook de garantie van de fabrikant van het systeem of van de winkel komen te vervallen. Gebruikers aanvaarden alle risico's en aansprakelijkheden die kunnen voortvloeien uit het overklokken en/of ondervolting van AMD-processors, met inbegrip van, maar niet beperkt tot, storingen van of schade aan hardware, verminderde systeemprestaties en/of gegevensverlies, corruptie of kwetsbaarheid. GD-106

AMD Precision Boost Overdrive
AMD Precision Boost Overdrive (PBO) drijft het stroom- en voltagebudget van de CPU op om de prestaties opportunistisch te kunnen verhogen. Door de PBO-parameters agressief af te stellen, kan AMD's algoritme de robuuste vermogensoplossing van het moederbord benutten om de prestaties nog verder op te voeren.
AI Overclocking
Wat is er nieuw aan AI Overclocking?
Dit is de eerste keer dat AI Overclocking wordt toegepast op een AMD-architectuur. De set parameters is aanzienlijk gewijzigd, maar spanning en kloksnelheid zijn nog steeds de primaire doelstellingen voor aanpassing.
De voorspellende instellingen in het hulpprogramma zijn ontworpen om samen te werken met Precision Boost Overdrive (PBO), maar ze gaan nog een stap verder door de waarden voor EDC, TDC en PPT te verbeteren en de curve-optimalisator af te stellen.
Tot slot zorgt AI Overclocking, door de Dynamic OC Switcher in te schakelen, ervoor dat de CPU de ideale instellingen gebruikt bij single- of multi-threaded werklasten.
GEBRUIKERSINTERFACE BIOS
VOORBEELD: EDC
Door de Electrical Design Current (EDC) samen met de totale stroom te beheren, kan deze CPU extra prestaties leveren voor korte, veeleisende bursts.
Bij licht-threaded belasting, minder dan 35 A, wordt de Level 1 EDC op een lage waarde gezet, in dit geval 60.
Als er meer cores nodig zijn, wordt de EDC ingesteld op 120, wat volgens deze gebruiker een goede prestatieverhouding oplevert.
Zodra de CPU de 70 A passeert, bevindt hij zich op multi-threaded gebied, waar een hoge EDC van 250 optimale prestaties bleek op te leveren.
GEBRUIKERSINTERFACE BIOS
VOORBEELD: PPT
Om de CPU te laten afkoelen als de temperatuur te hoog oploopt, beperkt deze gebruiker de Package Power Target (PPT) wanneer de thermische waarden toenemen. Meer specifiek wordt de kortetermijnwaarde ("Snel") gebruikt.
Tot de CPU 70° bereikt, kan deze op volle kracht draaien, dus is 350W ingesteld om voldoende overhead te geven.
Op dat moment vermindert de vermogenslimiet tot 220W, zodat de CPU de warmte kan laten afnemen.
Als deze nog steeds onder langdurige belasting staat en steeds warmer wordt, wordt een strengere 165W PPT ingesteld op 85°.
Voor instapmodules zonder EXPO-geheugenondersteuning staan wij voor je klaar.

ASUS Enhanced Memory Profile (AEMP) is een exclusieve firmwarefunctie voor PMIC-beperkte geheugenmodules. AEMP detecteert automatisch de geheugenchips in de kit en presenteert vervolgens geoptimaliseerde frequentie-, timing- en spanningsprofielen die moeiteloos zijn toe te passen om de prestaties te ontketenen.

USB 3.2 Gen 2x2 Type-C®

Uitgebreide USB-ondersteuning verzekert je van verbindingen met een breed scala aan externe apparaten. Dit TUF GAMING-moederbord is uitgerust met een USB 3.2 Gen 2x2 Type-C poort op het I/O-achterpaneel die gegevensoverdrachten tot 20Gbps levert.

PCIe 5.0

De nieuwste AMD-processors brengen PCIe 5.0-ondersteuning naar de markt. PCIe 5.0 biedt een twee keer zo hoge gegevensoverdrachtssnelheid als PCIe 4.0, wat het robuust genoeg maakt om nieuwe gegevensintensieve taken aan te kunnen. PCIe 5.0 brengt ook andere voordelen met zich mee, zoals elektrische wijzigingen om de signaalintegriteit te verbeteren, achterwaarts compatibele CEM-connectoren voor insteekkaarten, en achterwaartse compatibiliteit met eerdere versies van de PCIe-bus.

Geaggregeerde bandbreedte (Gbps)
PCIe 3.0 x16
128
PCIe 4.0 x16
256
PCIe 5.0 x16
512

Front USB 3.2 Gen 2 Type-C®

Een volledige reeks USB-poorten ondersteunt high-end installaties volgepakt met randapparatuur, waaronder een frontpaneel USB 3.2 Gen 2 Type-C® connector die gegevensoverdrachtssnelheden tot 10Gbps biedt.

USB4® ondersteuning

De TUF GAMING X670E-serie is voorzien van USB4® ondersteuning via een Thunderbolt (USB4) header. Met een ASUS-uitbreidingskaart* kunnen TUF GAMING-moederborden bi-directionele snelheden tot 40Gbps op een enkele kabel mogelijk maken, en tegelijkertijd stroom leveren om apparaten snel op te laden. Bovendien heeft deze kaart een doorlusfunctie voor aansluiting van meerdere schermen en ondersteunt het tot twee beeldschermen met 4K resolutie.

* ASUS-uitbreidingskaart wordt afzonderlijk verkocht.

20Gbps
Gen 2x2
40
Gbps
Thunderbolt™ (USB4®)
comparison icon
Compare (0)