TUF Gaming Z590-PLUS WIFI

Intel® Z590 (LGA 1200) ATX gaming-moederbord met 16 DrMOS-vermogensfasen, PCIe® 4.0, drie M.2-slots, Intel® WiFi 6 en 2.5 Gb Ethernet, HDMI®, DisplayPort™, USB 3.2 Gen 2x2 Type-C®, SATA 6Gbps, frontpaneel USB 3.2 Gen 1 Type C®, Thunderbolt™ 4 ondersteuning en Aura Sync RGB-verlichting
 • Intel® LGA 1200-socket: klaar voor 11e en 10e generatie Intel® Core™ processors
 • Verbeterde voedingsoplossing: 14+2 Dr.MOS-vermogensfasen, 6-laags PCB, ProCool-sockets, TUF-componenten op militair niveau en Digi+ VRM voor maximale duurzaamheid
 • Uitgebreide koeling: vergroot VRM-koellichaam, PCH ventilatorloos koellichaam, M.2-koellichaam, hybride ventilatorheaders en Fan Xpert 4 hulpprogramma
 • Volgende generatie connectiviteit: PCIe® 4.0, USB 3.2 Gen 2x2 Type-C®, frontpaneelheader voor USB 3.2 Gen 1 Type-C® en Thunderbolt™ 4 ondersteuning
 • Gemaakt voor online gaming: Intel® WiFi 6, Intel® 2.5 Gb Ethernet, TUF LANGuard en TurboLAN-technologie
 • Two-way AI Noise Cancelation: vermindert achtergrondgeluiden van de microfoon en audio-output voor kristalheldere communicatie in games of videoconferenties
 • Realtek S1200A codec: ongerepte audiokwaliteit met ongekende 108dB signaal/ruisverhouding voor stereo line-out en 103dB SRV voor line-in
TUF Gaming Z590-PLUS WIFI

Duurzaam. Stabiel. Betrouwbaar.

De ASUS TUF Gaming Z590-PLUS WIFI neemt alle essentiële elementen van de nieuwste Intel®-processors en combineert ze met game-ready functies en bewezen duurzaamheid. Ontworpen met componenten van militair niveau, een verbeterde voedingsoplossing en een uitgebreid koelsysteem, levert dit moederbord uiterst solide, stabiele prestaties voor marathon-gaming. Esthetisch gezien is de TUF GAMING Z590-PLUS WIFI voorzien van het nieuwe TUF Gaming-logo en bevat het eenvoudige geometrische ontwerpelementen om de betrouwbaarheid en stabiliteit te weerspiegelen die de TUF Gaming-serie kenmerkt.

chipset-Z490-10thgen
TUF Z390 Plus Gaming TUF Z390 Plus Gaming
TUF H370 Plus Gaming TUF H370 Plus Gaming
 • 2 x USB 2.0

 • HDMI

 • DisplayPort

 • 2 x USB 3.2 Gen1

 • 1 x USB 3.2 Gen 2x2 Type-C®

 • 2 x USB 3.2 Gen 2

 • Intel® I225-V 2.5G Ethernet

 • Intel® Wi-Fi 6

 • 8-Kanaals audio

 • 1 x PCIe 4.0/3.0 x16 (CPU)
  1 x PCIe 3.0 x16 (PCH, op x4-modus)
  - ASUS SafeSlot

 • Realtek® S1200A
  Exclusieve DTS Custom voor
  GAMING-headsets
  - TUF Gaming audio cover
  - Audio-afscherming
  - Speciale audio PCB-lagen
  - Hoogwaardige Japanse audiocondensatoren

 • ProCool-connectoren

 • 2 x Adresseerbare Gen 2 RGB-headers
  2 x RGB strip-headers

 • DrMOS

 • AURA Sync

 • DDR4 5133 (overklokt) MHz
  ASUS OptiMem II

 • Intel® Socket LGA1200 voor 11e Gen. Intel® Core™
  processors & 10e Gen. Intel® Core™, Pentium® Gold
  en Celeron® processors

 • 1 x Front USB 3.2 Gen 1-header

 • 1 x Front USB 3.2 Gen 1 Type-C® poort

 • 1 x M.2 22110 PCIe 4.0 x4-modus
  1 x M.2 22110 PCIe 3.0 x4- & SATA-modi
  1 x M.2 2280 PCIe 3.0 x4- & SATA-modi

 • Intel® Z590-chipset

 • 6 x SATA 3.0-poorten

 • 2 x USB 2.0 headers

 • 1 x Thunderbolt-header

Uiterst solide prestaties

Met bijgewerkte vermogensafgifte en uitgebreide koelopties om de nieuwste 11e en 10e gen. Intel® Core™ processors aan te sturen, plus ondersteuning voor sneller geheugen en opslag, zijn TUF GAMING Z590-moederborden de perfecte basis voor je volgende high-core-count vechtmachine.

Voedingsontwerp

DrMOS

De on-board VRM van TUF GAMING Z590-serie moederborden maakt gebruik van 14+2 DrMOS vermogensfasen die high-side en low-side MOSFET's en drivers in één combineren en zo het vermogen en de efficiëntie leveren waar 11e Gen. Intel Core-processors om vragen.

6-laags PCB-ontwerp

Meerdere PCB-lagen voeren de warmte weg van kritische componenten, waardoor er meer speling ontstaat om CPU's tot boven de standaardsnelheden op te voeren.

ProCool-connectoren

Verbeterde EATX 4-pins en 8-pins connectoren

・ Extreme duurzaamheid
・ Voorkom hotspots en connectorfouten

Vergeleken met traditionele voedingsingangen zijn ProCool-connectoren gebouwd volgens strikte specificaties, om te zorgen voor vlak contact met de PSU-stroomkabels. De resulterende lagere impedantie helpt hotspots en connectorfouten te voorkomen.

TUF-componenten

TUF-spoelen

Gecertificeerde TUF-spoelen op militair niveau leveren oersolide vermogen aan de CPU en helpen zo de systeemstabiliteit te verbeteren.

TUF-condensatoren

Bedrijfseigen condensatoren zorgen voor tot 20% hogere temperatuurtolerantie en een 5x langere levensduur.

DIGI+ VRM

De DIGI+ VRM Voltage Regulator Module (VRM) is een van de beste binnen de industrie, en waarborgt altijd uiterst soepele en ultraschone vermogensafgifte naar de CPU!

Koeler ontwerp

1. 1,6x groter VRM-koellichaam

Het uitgebreide oppervlak van het grote, high-mass koellichaam dekt de VRM en spoel af om de warmteafvoer te verbeteren. Het totale oppervlak van het VRM-koellichaam is 1,6x zo groot als dat van de vorige generatie.

Thermische pad

Hoge kwaliteit thermische pads helpen warmte van de inductor en fase-array af te voeren naar het koellichaam.

2. Drie M.2-slots met koellichamen

Elk M.2-slot heeft een eigen koellichaam om de M.2 SSD's op optimale bedrijfstemperatuur te houden, om voor consistente prestaties en betrouwbaarheid te zorgen.

TUF H370 Plus Gaming

Uitgebreide ventilatorregelaars

TUF GAMING Z590-serie moederborden zijn voorzien van uitgebreide ventilatorregelaars die kunnen worden geconfigureerd via het Fan Xpert 4-hulpprogramma of via het bekroonde ASUS UEFI BIOS.

 • Meerdere temperatuurbronnen
 • AiO waterkoelingset
 • 4-pins PWM/DC-ventilator
 • Slimme bescherming
 • Elke header kan worden ingesteld voor het bewaken van en reageren op drie door de gebruiker te configureren thermische sensoren voor werklastgebaseerde koeling, en alle instellingen zijn gemakkelijk te beheren via Fan Xpert 4 of het UEFI. ​

 • Een geïntegreerde AiO-systeem maakt volledige controle mogelijk over PWM- of DC-waterpompen, wat het perfect maakt voor aangepaste en autonome koelopstellingen.

 • Alle on-board behuizingventilator-headers ondersteunen automatische detectie van PWM- of DC-ventilatoren.

 • Een speciale geïntegreerde schakeling beschermt elke ventilatoraansluiting tegen zowel overtemperatuur als overstroom.

PCIe 4.0 M.2 (tot 64Gbps)

TUF GAMING Z590-serie moederborden zijn voorzien van PCIe 4.0 M.2 en NVMe SSD RAID ondersteuning, voor een ongelooflijke prestatieverbetering. Maak een RAID-configuratie met maximaal PCIe 4.0 opslag om te profiteren van de hoogste gegevensoverdrachtssnelheden op 11e Gen. Intel Core-processors.

*Daadwerkelijke transmissiesnelheid zal lager zijn dan de theoretische maximumsnelheid.
**De M.2_1 ondersteunt PCIe 4.0 en de M.2_2 en M.2_3 ondersteunen PCIe 3.0.

DRAM overklokprestaties

DDR4 OC 5133MHz+

Revisies aan de trace routing van het moederbord bieden de nieuwste Intel-processors onbeperkte toegang tot geheugenbandbreedte. ASUS OptiMem II-technologie brengt de signaalpaden van het geheugen over de verschillende PCB-lagen zorgvuldig in kaart om vias te verminderen, en voegt afschermingszones toe die crosstalk aanzienlijk verminderen.

Verbetering geheugensnelheid

USB 3.2 Gen 2x2 Type-C

Uitgebreide USB-ondersteuning zorgt voor verbindingen met een breed scala aan randapparatuur. De TUF GAMING Z590-PLUS WIFI is voorzien van USB 3.2 Gen 2x2 Type-C® die verhoogde bandbreedte en transmissiesnelheden tot 20Gbps levert.

Thunderbolt 4 ondersteuning

De TUF GAMING Z590-serie is voorzien van Thunderbolt™ 4 ondersteuning via een on-board header. Met de nieuwste Intel-gecertificeerde ASUS ThunderboltEX 4 uitbreidingskaart kan de TUF GAMING Z590-PLUS WIFI bi-directionele snelheden tot 40Gbps mogelijk maken via een enkele kabel. Bovendien heeft deze kaart een doorlusfunctie voor aansluiting van meerdere schermen en ondersteunt het beeldschermen tot 8K resolutie. Het kan ook tot 100 watt stroom leveren om apparaten snel op te laden.

40Gbps op Thunderbolt 4

Consistente, supersnelle prestaties

Eenvoudige pc-zelfbouw

TUF GAMING-moederborden zijn ontworpen voor eenvoudige installatie en configuratie zoals jij dat wilt, zelfs voor beginnende zelfbouwers. Het TUF GAMING Alliance-ecosysteem maakt het selecteren van compatibele onderdelen eenvoudig, terwijl de Armoury Crate-software via een enkel dashboard volledige controle biedt over de systeeminstellingen. TUF GAMING-moederborden geven je alles wat je nodig hebt om de gaming-installatie van je dromen te bouwen, zonder complexiteit toe te voegen.

Bouw met vertrouwen

De TUF GAMING Alliance is een samenwerking tussen ASUS en vertrouwde pc-componentmerken om compatibiliteit te waarborgen met een breed scala aan onderdelen, zoals pc-behuizingen, voedingen, CPU-coolers, geheugenkits en meer. Omdat er regelmatig meer partnerschappen en componenten worden toegevoegd, zal de TUF Gaming Alliance steeds sterker worden. Meer info

TUF PROTECTION

SafeSlot

SafeSlot is het opnieuw door ASUS uitgevonden PCIe-slot, ontworpen om superieure retentie en schuifspanningsweerstand te bieden. Vervaardigd via een nieuw invoegmal-proces, integreert SafeSlot verstevigend metaal om een inherent sterker slot te maken, dat vervolgens stevig wordt verankerd aan de PCB door middel van extra soldeerpunten.

safeslot

ESD Guards

ESD Guards verlengen de levensduur van componenten en voorkomen schade door elektrostatische ontlading, door bescherming te bieden voor maximaal +/- 10 kV luchtontlading en +/- 6 kV contactontlading - wat de industrienormen van respectievelijk +/- 6kV en +/- 4kV aanzienlijk overtreft.

ESD Guard

Toetsenbord- en muisaansluitingen

Aanvullende op circuit geplaatste ESD Transient Voltage Suppression.

USB-aansluitingen:

TVS-diode voor oppervlaktemontage en dual in-line pakket.

TUF LANGuard

TUF LANGuard is een innovatie op militair niveau die geavanceerde signaalkoppelingstechnologie en hoogwaardige oppervlakgemonteerde condensatoren integreert om de doorvoer te verbeteren - en zo het moederbord te beschermen tegen blikseminslag en statische elektriciteit.

DRAM

DRAM overspanningbescherming

On-board zelfherstellende zekeringen voorkomen overstroom en kortsluitingschade. Dit strekt zich uit tot verder dan de I/O-poorten, naar het DRAM, om de levensduur van zowel het systeem als erop aangesloten apparaten te waarborgen.

I/O ACHTERZIJDE

RVS I/O-achterpaneel

TUF GAMING-moederborden hebben een corrosiebestendig RVS I/O-achterpaneel, gebonden met chroomoxide, voor een 3x langere levensduur dan traditionele panelen. Dankzij deze beschermende functie doorstonden TUF GAMING-moederborden 72 uur durende zoutneveltesten, waar andere merken slechts 24 uur doorstaan.

M.2 Q-Latch

De innovatieve Q-Latch maakt het eenvoudig om een M.2 SSD te installeren of te verwijderen zonder dat er specifiek gereedschap nodig is. Het ontwerp maakt gebruik van een eenvoudig vergrendelmechanisme om de M.2 SSD vast te zetten en maakt handig een eind aan traditionele schroeven.

Armoury Crate

Armoury Crate is een nieuw softwarehulpprogramma dat is ontworpen om gecentraliseerde controle te geven over ondersteunde gaming-producten. Vanuit één intuïtieve interface laat Armoury Crate gebruikers eenvoudig de RGB-verlichting en effecten aanpassen voor elk compatibel apparaat in hun arsenaal en deze synchroniseren met Aura Sync, voor unieke systeemverlichtingseffecten. De software biedt ook controle over de instellingen voor een select en groeiend aantal ROG-producten, inclusief toetsenbord- en muisvoorkeuren, laptop overklokmogelijkheden en ventilatorsnelheden, waardoor het makkelijker is om de look and feel van het systeem te tunen. Armoury Crate beschikt zelfs over speciale productregistratie- en nieuwsgebieden om je contact te helpen houden met de gaming-gemeenschap.

 • Two-Way AI Noise Cancelation

 • Aura Sync

 • Stuurprogramma & handleiding downloaden

 • Accountbeheer

Meeslepende gaming

TUF GAMING Z590-serie moederborden bieden een compleet, krachtig presterend gaming-pakket met een lange lijst van functies om je beleving te verbeteren, waaronder ultrasnelle netwerkmogelijkheden voor meer vloeiende online gameplay, zuivere audio met positionele signalen voor FPS-gaming, en on-board RGB-verlichting die synchroniseert met aangesloten accessoires om een gepersonaliseerde gaming-sfeer te helpen creëren.

Intel® WiFi 6

De Intel® WiFi 6-module is compatibel met de 802.11ax-standaard en pusht de theoretische piekbandbreedte naar een ongelooflijke 2.4Gbps. Misschien nog wel belangrijker voor power users, is het bovendien geoptimaliseerd voor efficiëntere werking op drukbezette netwerken met veel concurrerend verkeer. Koppel het moederbord met ASUS WiFi 6-routers om het netwerkpotentieel van WiFi 6 volledig te ervaren. Meer info

* Werkelijke snelheid varieert en hangt af van netwerkomstandigheden.

Intel® 2.5Gb Ethernet

On-board Intel 2.5 Gb Ethernet geeft je bedrade verbinding een boost, met snelheden die tot 2,5x sneller zijn dan standaard Ethernetverbindingen, voor vlotte bestandsoverdrachten, gaming zonder lag en high-res video streaming.

Meer info

Turbo LAN

Turbo LAN is netwerkoptimalisatiesoftware voor aanpasbare pakketprioritering. Met cFosSpeed ​​traffic-shaping-technologie stelt het je in staat om toepassingsprioriteit te configureren via een intuïtieve interface, en het vermindert netwerk lag.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • Real-time snelheidsbewaking

 • Groepeer een eigen lijst met favorieten

 • Stel de hoogste prioriteit in met één klik

 • Stel de prioriteit in om je applicatie te versnellen

MyASUS

MyASUS biedt een verscheidenheid aan ondersteuningsfuncties om je te helpen contact op te nemen met de klantenservice, problemen op te lossen en productprestaties te optimaliseren. Je kunt MyASUS ook gebruiken om de WiFi SmartConnect-functie in te schakelen om automatisch verbinding te maken met de draadloze router met het beste signaal. Meer info

EN

JP

SC

TC

Two-Way AI Noise Cancelation

Dit hulpprogramma maakt gebruik van een enorme deep-learning database om achtergrondgeluiden van de microfoon en inkomende audio te verminderen terwijl tegelijk spraak behouden blijft. Dit verwijdert afleidend toetsenbordgerammel, muisklikken en andere omgevingsgeluiden, zodat je tijdens het gamen of in gesprekken kristalhelder kunt horen en gehoord worden.


*Een audiosplitter (3,5 mm audioaansluiting Y-kabel) is noodzakelijk bij gebruik van een 3,5 mm headset.

500M

Deep-learning
database

Audio

Input/output

Hoog

Getrouwheid

Minimaal

Prestatie-impact

COD: MW - FPS (2560 x 1440)

*Testconfiguratie: CPU: 11e Gen, Intel Core-processor ; Moederbord: ROG MAXIMUS XIII HERO; Videokaart: NVIDIA RTX 3070; DRAM: G.SKILL F4-3200C16Q-32GVK; Voeding: SUPER FLOWER 550W; HDD: ADATA SX910 SSD 128G; Koeling: Enermax T.B.APOLLISH; Game: CALL OF DUTY: MODERN WARFARE ; Spraakcommunicatie-app: Discord (in-app noise canceling-effecten uitgeschakeld); Achtergrondgeluid: typen op toetsenbord, muisklikken, pratende mensen en muziek afspelen
*Daadwerkelijke prestaties variëren per configuratie

Hoor het verschil

AI UIT
AI AAN

Achtergrondgeluid

Overige menselijke stem

Menselijke spraak

Gaming-audio

Realtek S1200A

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • TUF Gaming audio cover

  Effectieve afscherming behoudt de integriteit van audiosignalen om de beste kwaliteit te waarborgen.

 • High-definition audio

  Hoogwaardige audiocondensatoren van Japanse makelij bieden warm, natuurlijk en meeslepend geluid.

 • Realtek S1200A codec

  ASUS-exclusieve codec levert een expansief geluidsbeeld en dynamisch geluid.

 • Audio-afscherming

  Hiermee worden analoge/digitale signaaldomeinen gescheiden, waardoor de multilaterale interferentie aanzienlijk wordt verminderd.

Zuiver geluid

De unieke audio codec, ontworpen in nauwe samenwerking met Realtek voor de TUF Gaming Z590-serie moederborden, biedt een ongekende 108dB signaal/ruisverhouding voor de stereo line-out en een 103dB SRV voor de line-in, wat zorgt voor onberispelijke audiokwaliteit.

DTS® Custom voor gaming-headsets

Perfectioneer je gevechtstechniek via exclusieve DTS® Custom on-board audio. Door gebruik te maken van geavanceerde emulatietechnieken om positionele signalen te creëren via stereo hoofdtelefoons tilt DTS Custom on-board audio naar een hoger plan. Met drie presets ― Aerial, Soundscape en Tactical ― voor verschillende genres heb je een duidelijk voordeel in elke game.

Aerial-modus

Ervaar audio alsof je boven de gamewereld zweeft, waarbij het geluid van voren komt — perfect voor MOBA, RTA, strategie en sporttitels!

Soundscape-modus

De ideale audio-omhulling voor MMO, RPG, actie en horror games — je oren plaatsen je midden in de actie!

Tactical-modus

Ssst... — is dat een vijand daar om de hoek? DTS Custom benadrukt details tijdens het rondsluipen in games, zodat elke voetstap wordt gedetecteerd en gelokaliseerd!

Outshine the Competition

Een goed afgestemd systeem verdient een bijpassende esthetiek. ASUS Aura biedt een volledige RGB-verlichtingsregeling met een verscheidenheid aan functionele voorinstellingen voor zowel de ingebouwde RGB LED's als de strips die worden aangesloten op de on-board RGB-headers. En alles kan worden gesynchroniseerd met een almaar groeiend portfolio van Aura-geschikte hardware.

Meer info over ASUS Aura Sync.
 • Statisch Statisch
 • Ademend Ademend
 • Strobe Strobe
 • Regenboog Regenboog
 • Kleurencyclus Kleurencyclus
 • Sterrennacht Sterrennacht
 • Muziekeffect Muziekeffect
 • CPU-temperatuur Slim

Adresseerbare Gen 2 RGB-header

RGB-header

Adresseerbare Gen 2 RGB-header

De adresseerbare Gen 2 RGB-header is nu in staat om het aantal LED's op tweede-generatie adresseerbare RGB-apparaten te detecteren, zodat de software automatisch verlichtingseffecten kan aanpassen aan specifieke apparaten. De nieuwe header biedt ook achterwaartse compatibiliteit met bestaande Aura RGB-uitrusting.

comparison icon
Compare (0)