Z270-WS

Intel LGA1151 ATX-moederbord met DDR4 3866MHz (overklokt), dubbele M.2 en dubbele U.2, Intel® Optane™ geheugen-gereed, USB 3.1 Type-A™ en Type-C™ aansluitingen achterpaneel.
 • Ultieme grafische power met 4-weg NVIDIA® SLI™ en AMD® CrossFireX™
 • Volgende-generatie overdrachtssnelheden met 32Gbps dubbele M.2 en U.2, 10Gbps USB 3.1 Type-A en Type-C aansluitingen
 • 5-Way Optimization met Auto-Tuning en Fan Xpert 4 past automatisch overklokprofielen aan op uw unieke build, voor maximale prestaties en dynamische systeemkoeling
 • Realtek® S1220A audio codec levert kristalhelder geluid en krachtige uitvoer
 • SafeSlot-technologie maakt gebruik van een invoegmal-proces voor integratie met verstevigende metalen frames, voor een sterker, stevig verankerd PCIe-slot, gebouwd voor zwaargewicht GPU's
 • Serverniveau ontwerp met ingebouwde dubbele Intel Gigabit LAN
Z270-WS
Productfoto met functiebeschrijving
1 Display Port
2 HDMI
3 BIOS Flashback™
4 USB 3.1 Type-A poort
5 USB 3.1 Type-C poort
6 Dubbele Intel® LAN
7 8-kan. audio met DTS-ondersteuning
8 PCI-E Gen 3x16 (x16/8-link)
9 PCI-E Gen 3x4 (x4-link)
10 Crystal Sound 3
11 PCI-E Gen 3x16 (x0/8-link)
12 Q-Code
13 DIGI + Power Control
14 7e & 6e generatie Intel®
CoreTM i7/ i5/ i3/ Pentium®/
Celeron® processors
15 DDR4 3866 (overklokt) Ondersteuning
16 32Gb/s U.2-connector
17 Dubbele 32Gb/s M.2-connector
(Intel® OptaneTM geheugen-gereed
18 Intel® Z270-chipset
19 6 x SATA3 6Gb/s-poorten
20 32Gb/s U.2-connector
21 Q-connector
22 USB 3.1-aansluiting
Werkstation-exclusief
Tot 4-weg multi-graphics power
Het Intel Z270-chipset werkstation-moederbord beschikt over on-demand NVIDIA® GeForce® SLI™, NVIDIA Quadro® SLI™ en AMD® CrossFireX™ technologie, plus robuuste probleemoplossingsfuncties.

Vier PCIe 3.0 x16-slots maken extreme graphics mogelijk

De ASUS Z270-WS biedt plaats aan maximaal vier videokaarten van dubbele breedte en ondersteunt maximaal 4-weg NVIDIA® GeForce® SLI™, AMD® CrossFireX™, en 2-weg NVIDIA Quadro® SLI™. Dit maakt de Z270-WS een uitstekende keus voor ontwerpers of andere professionals die afhankelijk zijn van krachtige graphics en prestaties voor taken zoals ontwerpen en modelleren, verwerkingsintensieve simulaties en 3D-rendering toepassingen — of zelfs voor gamers die op zoek zijn naar gaming op meerdere schermen tegelijk en live streaming.

SLI-prestaties

Power binnen handbereik
Met één klik overklokken en koelen
Prestaties, efficiëntie, digitale stroomtoevoer, ventilatorregeling, netwerken en audio-tuning - alles op maat met slechts één klik.

ASUS 5-Way Optimization maakt de pc slim. Het optimaliseert op dynamische wijze essentiële aspecten van het systeem op basis van real-time gebruik - voor superieure CPU-prestaties plus dagelijkse energiebesparing, uiterst stabiele digitale voeding, koele en stille ventilatoren en nu zelfs netwerken en audio-instellingen worden afgestemd op de gebruikte applicaties. Kortom, 5-Way Optimization waarborgt dat de pc perfect is voor gaming, entertainment en productiviteit!

 • Games en veeleisende applicaties draaien snel en soepel, met hoge prestaties, geprioriteerde bandbreedte en levendig geluid.
 • Ventilatoren blijven fluisterstil tijdens het dagelijkse computergebruik en waarborgen extreme koelingefficiency tijdens het gamen.
 • Haperingen wordt geëlimineerd met als resultaat soepel lopende apps, zelfs onder zware belasting.
 • Energiebesparend ontwerp bespaart geld.
Overklokte CPU
 • CPU-prestatieverbetering
 • Energie-efficiënt ontwerp
 • Geavanceerde ventilatorregeling
 • Nauwkeurige digitale stroomregeling
 • Speel sneller, scoor hoger
CPU-prestatieverbetering

TurboV Processing Unit

Benut de volledige prestaties van de pc via het ASUS AI Suite 3 hulpprogramma! De TurboV Processing Unit (TPU) biedt nauwkeurige voltageregeling en geavanceerd toezicht voor de CPU en videokaarten. Dit geeft veel vrijheid om de CPU-frequenties en ratio's aan te passen, voor optimale prestaties die het potentieel van de videokaart volop benutten.

Energie-efficiënt ontwerp

Energy Processing Unit

Dankzij de Energy Processing Unit profiteren gebruikers van energiebesparing voor het hele systeem. De EPU optimaliseert automatisch het stroomverbruik en maximaliseert besparingen via de Away-modus (Afwezigheidsmodus). Dit creëert een extreem energiebesparend scenario door ongebruikte I/O-controllers uit te schakelen en de voeding naar de videokaarten te verminderen tijdens afwezigheid van de gebruiker, zodat de pc minuscule hoeveelheden energie verbruikt.

Flexibele koelregelaars voor lucht en vloeistof

Fan Xpert 4

De ASUS Z270-WS beschikt over de meest uitgebreide ventilatorregelingen ooit, configureerbaar via Fan Xpert 4 en het UEFI BIOS.
 • Alles-in-één waterkoeling set

  PWM of DC waterpompen kunnen volledig worden geregeld, om zo de perfecte oplossing te creëren voor aangepaste of zelfstandige koelopstellingen.
 • 4-pins PWM/DC-ventilator

  Elke on-board aansluiting ondersteunt automatische detectie van PWM- of DC-ventilatoren.
 • Hoog-ampère ventilator ondersteuning

  Een speciale ventilatoraansluiting levert maximaal 3A, voor hoge-snelheid, hoog-vermogen ventilatoren.
 • Slimme bescherming

  Een speciale geïntegreerde schakeling beschermt elke ventilatoraansluiting tegen oververhitting en overstroom.
VOLGENDE
 • Uitgebreide ventilatorregelaars

  Volledige controle over ventilatorsnelheden, hysterese en ventilator stop-modi op elke aansluiting, via Fan Expert 4 of het UEFI BIOS.
 • Auto Tuning-modus

  Alle ventilatorparameters kunnen met een enkele klik worden gescand.
 • Extreme Quiet (extreem stille) modus

  alle ventilatorsnelheden worden automatisch aangepast tot onder het standaard minimum, voor extra stille werking en energiebesparing tijdens lichte belasting.
TERUG
Nauwkeurige digitale stroomregeling

Digi+ Power Control

Stroomregeling is een essentieel aspect van het moederbordontwerp. Slimme detectie van het CPU-stroomverbruik via ASUS DIGI+ Power Control is een innovatieve, marktleidende technologie die volledig voldoet aan Intel IMVP8-specificaties. Het vergroot het overklokpotentieel, verbetert de systeemstabiliteit en verhoogt de energie-efficiëntie via superieure flexibiliteit.
App-specifieke optimalisatie voor professionals en gamers

Turbo App

Hardcore gamer of zakelijke professional, iedereen merkt elke dag het voordeel van de ASUS-exclusieve Turbo App. Het intuïtieve tuningpaneel is voorzien van een reeks hardwarematige functies; overklok de CPU, tune ventilatoren, geef prioriteit aan netwerkdata en optimaliseer de audio-instellingen - alles met geautomatiseerd gemak!
ASUS Pro Clock-technologie
Een eigen base-clock (BCLK) generator, ontworpen voor 7e generatie Intel®-processors, maakt overklokken van base-clock frequenties mogelijk naar 425MHz* - of hoger! Deze maatoplossing werkt nauw samen met de ASUS TurboV Processing Unit, om de overklokcontrole over voltage en basisklok te verbeteren - wat leidt tot een spannende nieuwe manier om de prestaties tot extreme hoogten te tillen.
Voordelen van PRO Clock
 • Kortere opstarttijd
 • Lagere jitter onder extreme omstandigheden
 • Verhoogde stabiliteit bij hoger overklokken

* Base-clock overklokbereik varieert afhankelijk van de CPU-mogelijkheden, koeling, moederbordondersteuning en tuning-opties. Onder bepaalde omstandigheden zijn waarden tot 650MHz mogelijk.
DDR4 overklokken - hoe hoger, hoe beter
Derde generatie ASUS T-Topology maakt geheugenfrequenties mogelijk die hoger liggen dan ooit — naar 3866MHz en verder. Verfijnde fabricage zorgt voor uiterst constante kwaliteit en minimale overspraak tussen aangepaste trace paden, zodat gebruikers kunnen profiteren van de sensatie van het overklokken van DDR4 met tijdaangepaste signalering voor superieure stabiliteit en compatibiliteit.
Tot 3-weg native M.2/U2./NVMe PCIe RAID-ondersteuning voor zeer hoge opslagsnelheden
Niet tevreden met de lees/schrijfsnelheden van een enkel opslagapparaat? Kies dan voor snelheid en creëer een RAID 0-array met maximaal 3 PCIe-opslagstations, voor razendsnelle gegevensoverdrachten!

M.2+M.2

M.2+PCIe

PCIe
+
U.2 via Hyper Kit*

*Apart aanschaffen
Verbinding maken met ongeëvenaarde snelheden
Dubbele Intel Gigabit LAN
Laat een traag netwerk de workflow niet verstoren! Met dubbele Intel Gigabit Ethernet-aansluitingen zorgt de Z270-WS ervoor dat data snel en efficiënt blijven bewegen. Met beide LAN-poorten teamed* profiteren gebruikers van hogere bandbreedte, voor meer snelheid, geautomatiseerde load balancing voor soepelere gegevensstromen, en instant failover voor als er iets mis gaat - zodat toegang tot bestanden altijd snel, efficiënt en ononderbroken gaat.

* Teaming ondersteund door Windows 7 of 8.1 en enkel met dubbel Intel Ethernet.

Klaar voor Intel Optane-geheugen
Intel® Optane™ is een revolutionaire, niet-vluchtige geheugentechnologie, ondersteund door de Z270-WS. Intel ® Optane™ geheugenmodules versnellen aangesloten opslag om opstart- en laadtijden te verminderen, zodat alles sneller en meer responsief aanvoelt.
Supersnelle overdrachten, tot 32Gbps met on-board M.2 en U.2
De Z270-WS is gemaakt om plaats te bieden aan zowel M.2 en 2,5” NVM Express® SSD’s, via on-board M.2- en U.2-connectoren. Deze technologie maakt gebruik van de maximale PCI Express 3.0 x4-bandbreedte van 32Gbps, voor tot 5,3x hogere overdrachtssnelheden dan traditionele opslagapparaten.
10Gbps USB 3.1 on-board
Dankzij achterwaarts compatibele USB 3.1 Type-A en omkeerbare USB 3.1 Type-C poorten ervaren gebruikers ultieme verbindingsflexibiliteit en razendsnelle gegevensoverdrachten tot 10Gbps - tweemaal zo snel als USB 3.0.
ThunderboltEX 3 voor zinderende snelheden en USB-C connectiviteit
De Z270-WS ondersteunt de ThunderboltEX 3-kaart, voor adembenemende bi-directionele Thunderbolt™ 3 overdrachtssnelheden tot 40Gbps, 4X USB-snelheden, 2X videobandbreedte; en voor omkeerbare USB 3.1 Type-C compatibiliteit evenals hoog-vermogen 36W opladen!
>>Meer info
* Kan apart worden aangeschaft.
Door de media geprezen UEFI BIOS
De soepelste, handigste muisbediende grafische BIOS is verbeterd om hem nog aantrekkelijker te maken. Pc-beginner of doorgewinterde overklokker, de EZ- en Advanced-modi helpen de weg te vinden, snel en gemakkelijk.
EZ Flash 3
Flash het nieuwste BIOS via het internet - vanuit het BIOS!
S.M.A.R.T.
Controleer de 'Self-Monitoring, Analysis and Reporting Technology’ (S.M.A.R.T.) logboeken van opslagapparaten om de betrouwbaarheid te meten en potentiële storingen te identificeren.
EZ Tuning Wizard
Selecteer hardware en pas gebruiksscenario's toe om de systeemprestaties af te stellen of de RAID-configuratie te stroomlijnen, voor het sneller ophalen en back-uppen van gegevens!
My Favorites (Mijn Favorieten)
Vind snel tuning-opties en voeg favoriete tools toe aan de lijst.
EZ-modus
 • Intuïtieve grafische ventilatorregeling Stel individuele ventilatoren simpelweg zorgvuldig af door met de muis te slepen in een grafiek.
 • EZ XMP Verbeter DRAM-prestaties met één klik.
 • SATA informatie Toon SATA-poortdetails voor eenvoudigere apparaatidentificatie.
 • Snelle klokaanpassing Gebruik muisbediening om snel de tijd- en datuminstellingen te wijzigen.
Advanced-modus
 • GPU POST Bekijk aanbevelingen voor multi-VGA configuraties en gedetailleerde informatie over geselecteerde ASUS-videokaarten.
 • Secure Erase (Veilig wissen) Herstel SSD's naar de fabrieksinstellingen.
 • Last modified (Laatst aangepast) log Bijhouden van laatste wijziging en opslaan van favoriete profielen op een USB-station.
 • SATA port renaming (SATA-poort hernoemen) Hernoem SATA-poorten voor eenvoudige identificatie.
Beste audioprestaties
Exclusieve audiofuncties
Realtek codec en unieke ontwerpkenmerken voor ongerepte, krachtige audio
De ASUS Z270-WS heeft een unieke audio codec, ontworpen in nauwe samenwerking met Realtek®. De Realtek® S1220A heeft een ongekende 120dB signaal/ruisverhouding (SRV) voor de stereo line-out en een 113dB SRV voor de line-in, voor het leveren van ongerepte geluidskwaliteit.
Onberispelijke, meeslepende audio
Crystal Sound 3
1
Schone stroom
Pre-regelaar voeding

Vermindert power-input ruis om consistente prestaties te garanderen.

2
Geluidsisolatie
Audio-afscherming

Waarborgt nauwkeurige analoge/digitale scheiding en sterk verminderde multilaterale interferentie.

3
Afzonderlijke laag voor linker- en rechtertracks

Zorgt ervoor dat beide kanalen consistente, gelijke kwaliteit leveren.

4
Audioplezier
De-pop circuit

Vermindert poppend geluid naar alle audio-uitgangen bij opstarten.

5
Audioversterker

Produceert hoogste kwaliteit geluid voor hoofdtelefoon en luidsprekers.

6
EMI-bescherming

Voorkomt elektrische ruis, om audiokwaliteit te behouden.

7
Hoogwaardige audiocondensators van Japanse makelij

Bieden warm, natuurlijk en meeslepend geluid met uitzonderlijke helderheid en natuurgetrouwheid.

Meeslepende hoofdtelefoonaudio
 DTS Headphone:X
Biedt 3D surround sound-technologie voor ongelooflijk rijke audio via alle soorten hoofdtelefoons.
Intel Ethernet
Meer doorvoer, minder CPU-gebruik
De Z270-WS is voorzien van het allernieuwste Intel® Ethernet, voor snellere, meer vloeiende gaming. Intels LAN biedt twee grote voordelen: het vermindert de CPU overhead en biedt uitzonderlijk hoge TCP- en UDP-doorvoer. Dit vermindert de belasting op de processor aanzienlijk, zodat er meer vermogen overblijft voor gaming!
Turbo LAN
Netwerkoptimalisatiesoftware voor aanpasbare pakket prioritering
Turbo LAN met cFossSpeed traffic-shaping technologie voegt nog meer ondersteuning toe om lag te verminderen, plus een intuïtieve gebruikersinterface. Verminder lag zonder deskundige kennis - met tot wel 1,45x! Tweakers kunnen de Advanced-modus gebruiken voor hardcore afstellingen.
1 Real-time snelheidsbewaking
2 Groepeer een eigen lijst met favorieten
3 Prioriteit instellen om toepassingen te versnellen
Breid het toetsenbord uit tot in het oneindige!
Zin in een gratis toetsenbordupgrade? Sluit het bestaande toetsenbord gewoon aan op de speciale USB-aansluiting, om de exclusieve on-board microprocessor te activeren. Benut het gebruiksvriendelijke hulpprogramma om macro's toe te wijzen aan functietoetsen F1-F10, om elke toepassing met één druk op de knop te starten, de pc op te starten of het BIOS te flashen - zelfs vanuit S5-modus!
Functietoetsen
Wijs dagelijkse taken toe aan functietoetsen, waardoor het gemakkelijker wordt om kleine taken te voltooien zoals het veilig verwijderen van een USB-station of het schakelen tussen de achterluidsprekers en de headset.
Macrotoetsen
Programmeer en bewaar maximaal 15 opeenvolgende toetsaanslagen.
Shortcut (Sneltoets)
Wijs sneltoetsen toe om toepassingen te starten of een map te openen.
Betrouwbare stabiliteit en compatibiliteit
ASUS SafeSlot
Bescherm uw videokaart-investering
SafeSlot is het opnieuw door ASUS uitgevonden PCIe-slot, ontworpen om superieure retentie en schuifspanningweerstand te bieden. Vervaardigd in een enkele stap, met behulp van een nieuw invoegmal-proces, wordt de sleuf voorzien van verstevigend metaal voor een inherent sterker ontwerp. Het SafeSlot wordt vervolgens stevig verankerd aan het moederbord door middel van extra soldeerpunten.
Eenvoudiger DHZ’en, elke dag
Zelfbouw is geweldig!
Van assemblage en systeeminstellingen en -bewaking tot firmware en hardware updates — ASUS streeft ernaar de beste gebruikerservaring te bieden. Daarom zullen we altijd nieuwe en spannende DHZ-mogelijkheden blijven ontwikkelen om pc-zelfbouw gemakkelijk, leuk en probleemloos te maken!
MEER
CPU-installatietoolkit
Drie-staps eenvoud en veiligheid
Een enkel foutje tijdens de montage kan de processor of socket beschadigen - maar niet met de ASUS CPU-installatietoolkit. Plaats de CPU gewoon in de speciale tool, plaatst deze direct in de CPU-socket, sluit de vergrendelingsposities - en dat is alles!
MEER
PC Cleaner
Werk sneller, start vlotter en soepeler
De computer wordt traag? PC Cleaner ruimt ongebruikte en ongewenste bestanden en programma's op die ruimte innemen op opslagstations. Het versnelt ook met één klik het opstarten van de pc!
MEER
Q-DIMM
Gemakkelijk geheugen verwijderen
Zelfs bij gebruik van een kleinere behuizing hoeft slechts de enkelzijdige clip omlaag te worden gedrukt om de RAM-modules in of uit te duwen of te trekken - geheugen verwijderen was nog nooit zo simpel!
MEER
Q-Slot
Moeiteloos verwijderen van PCI Express-componenten
De Q-Slot clip heeft een grote vleugel — voor het gemakkelijk plaatsen of verwijderen van videokaarten. Druk licht op de vleugel en de videokaart komt naar buiten. Het installeren of verwijderen van zelfs de grootste videokaarten is een fluitje van een cent!
MEER
Q-Connector
Gemakkelijke, snelle en nauwkeurige aansluitingen
Geen zorgen meer over waar elke draad van het frontpaneel thuishoort: Steek de draden gewoon in de eendelige plug van de Q-Connector en dat is alles.
MEER
Q-Shield
Gemakkelijk en veilig voor de vingers
In tegenstelling tot andere I/O-afschermingen, met hun scherpe randen, is de exclusieve Q-Shield zacht en buigzaam - en vermindert zo de kans op snijwondjes.
MEER
Q-LED
Gemakkelijke pc-diagnostiek
Q-LED geeft problemen aan met CPU, geheugen, videokaart of opstartapparaat, voor het snel diagnosticeren en oplossen van eventuele problemen.
MEER
Q-Code
Gedetailleerde pc-statusweergave en diagnostiek
Q-Code herkent direct de POST-status en toont deze, wat nauwkeurige probleemoplossing mogelijk maakt. Controleer simpelweg de code in de handleiding om een probleem te identificeren en op te lossen.
Intel CPU en chipset kenmerken
Intel Z270-chipset
De Intel Z270 is een single-chipset ontwerp met ondersteuning voor 7e-generatie en 6e-generatie Intel LGA1151 Core™ i7/Core i5/Core i3/Pentium®/Celeron® processors. Het biedt verbeterde prestaties door gebruik te maken van seriële point-to-point verbindingen, wat voor grotere bandbreedte en stabiliteit zorgt. Daarnaast biedt de Z270 een maximum van 10 USB 3.0-poorten, zes SATA 6Gbps-poorten, 32Gbps M.2 en PCIe 3.0 lane-speed ondersteuning, voor het sneller ophalen van gegevens. De Intel Z270 ondersteunt ook geïntegreerde graphics, zodat gebruikers profiteren van het allernieuwste in grafische prestaties.
Klaar voor 7e generatie en 6de generatie Intel LGA1151 Core i7/Core i5/Core i3/Pentium/Celeron processors
Het ASUS Z270-WS moederbord ondersteunt 7e generatie en 6e generatie Intel Core™ i7/Core i5/Core i3/Pentium®/Celeron® processors in de LGA1151-uitvoering. Geïntegreerde graphics, geheugen en PCIe-controllers ondersteunen on-board grafische output met speciale chipsets, twee-kanaals (4-DIMM's) DDR4-geheugen en 16 PCI Express 3.0/2.0 lanes - dit alles gecombineerd waarborgt geweldige prestaties.

Overzicht inhoud

 • Ultieme grafische power
 • Power binnen handbereik
 • Ultieme overdrachtssnelheid
 • Audioverbetering
 • Aansluitingen die verder gaan
 • Eenvoudige pc-zelfbouw
comparison icon
Compare (0)