[Moederbord / grafische kaart] Hoe de spelprestaties (FPS) te verbeteren

[Moederbord / grafische kaart] Hoe de spelprestaties (FPS) te verbeteren

Beschrijving:
Lage FPS (frames per seconde) tijdens het gamen kan de game-ervaring negatief beïnvloeden, wat kan leiden tot vertraging en haperingen. Dit artikel biedt verschillende eenvoudige manieren om de FPS van games op bestaande hardware te verbeteren, waardoor de game-ervaring wordt verbeterd en verbeterd.

Inhoudsopgave:
1. Update de stuurprogramma's van de grafische kaart
2. Optimaliseer met ASUS GPU Tweak III grafische kaartsoftware
2.1. Gebruik de overklokmodus van ASUS GPU Tweak III
3. Pas de BIOS-instellingen aan via het moederbord
3.1. Schakel de BIOS AI-overklokoptie in
4. Optimaliseer via Windows 10/11-instellingen
4.1. Schakel de spelmodus in Windows 11 in
4.2. Schakel de spelmodus in Windows 10 in
4.3. Schakel automatisch opstarten van achtergrondapps uit in Windows 11
4.4. Schakel automatisch opstarten van achtergrondapps uit in Windows 10
5. Spelinstellingen verfijnen
5.1. Gebruik NVIDIA DLSS (Deep Learning Super Sampling) (vereist game-ondersteuning / grafische kaartondersteuning / driverondersteuning)
5.2. Gebruik AMD FSR (FidelityFX Super Resolution)
5.3. Lagere grafische instellingen in het spel
5.4. Gebruik de juiste schermresolutie
6.Vragen en antwoorden

1. Update de stuurprogramma's van de grafische kaart
NVIDIA en AMD brengen regelmatig driverupdates uit. Deze nieuwe stuurprogrammaversies optimaliseren vaak de prestaties voor populaire games op de markt.
Voor gedetailleerde instructies over het updaten van stuurprogramma's voor grafische kaarten, raadpleegt u de FAQ: ASUS grafische kaartstuurprogramma's bijwerken
U kunt de nieuwste software, handleidingen, stuurprogramma's en firmware verkrijgen via het ASUS Download Center.
*Hoe u uw productmodel kunt vinden: https://www.asus.com/support/article/565
Instructies:
1.1. Bezoek het ASUS Downloadcentrum en download het nieuwste NVIDIA-stuurprogramma voor uw grafische kaart.
(1) Voer het modelnummer in -> (2) Klik op het overeenkomstige model.
(Voorbeeld: ROG-STRIX-RTX3080-O10G-WHITE-model)

(3) Klik op 'Stuurprogramma's en hulpprogramma's.

1.2. Nadat de downloadpagina voor het stuurprogramma verschijnt, (3) klikt u op "Drivers & Utility" -> (4) Selecteer uw besturingssysteem.

1.3. Blader naar beneden op de pagina om de beeldschermstuurprogramma's te vinden, controleer de versie-informatie en datum en klik vervolgens op 'Downloaden'.

1.4. Nadat het downloaden is voltooid, klikt u op het uitvoerbare bestand en volgt u de aanwijzingen om de installatie te voltooien.

2.Optimize with ASUS GPU Tweak III Graphics Card Software

2. Optimaliseer met ASUS GPU Tweak III grafische kaartsoftware
ASUS GPU Tweak III is software voor het aanpassen van systeemparameters voor NVIDIA- en AMD desktop grafische kaarten, inclusief overklokken, spanningsaanpassing, ventilatorregeling en meer. U kunt hardwareprestatieparameters optimaliseren met behulp van ASUS GPU Tweak III. Voor gedetailleerde instructies over het installeren en gebruiken van ASUS GPU Tweak III, raadpleegt u de FAQ: ASUS GPU Tweak III Inleiding
Instructies:
2.1. Gebruik de overklokmodus van ASUS GPU Tweak III.
2.1.1. Klik op het GPU Tweak III-pictogram op het bureaublad om toegang te krijgen tot de hoofdinterface.

2.1.2. Klik in het hoofdinterfacevenster op "Overklokmodus" om deze in te schakelen. Het systeem gebruikt automatisch de overklokmodus op basis van de belasting van de grafische kaart.

3. Pas de BIOS-instellingen aan via het moederbord

3-1. Schakel de BIOS Ai-overklokoptie in (vereist ASUS-moederbordondersteuning, raadpleeg de officiële website voor modelspecifieke specificaties) Voor gedetailleerde Ai-overklokinformatie raadpleegt u de FAQ: Ai-overklokintroductie

Instructies:
3.1.1. Nadat het ASUS-moederbord is opgestart en het ASUS-LOGO wordt weergegeven, drukt u op de DEL-toets op het toetsenbord.

3.1.2. Selecteer op het BIOS-scherm "AI Overclocking" en druk op de pijl-rechts (bijvoorbeeld: PRIME Z490-A).

3.1.3. Kies "AI Optimized" voor AI Overclocking om de functie in te schakelen.

3.1.4. Druk op "F10" op het toetsenbord om op te slaan en opnieuw op te starten.

4. Optimaliseer via Windows 10/11-instellingen
4-1. Schakel de spelmodus in Windows 11 in
4.1.1. Klik op het (1) Windows-pictogram in de taakbalk en selecteer (2) Instellingen.

4.1.2. Klik in de linkerzijbalk op (3) Gamen en selecteer in het rechterdeelvenster (4) Spelmodus.

4.1.3. Klik op "Inschakelen" om de spelmodus in te schakelen.

4-2. Schakel de spelmodus in Windows 10 in
4.2.1. Klik op het (1) Windows-pictogram in de linkerbenedenhoek en wanneer het Start-menu verschijnt, klikt u op het (2) Instellingen-pictogram.

4.2.2. Klik op de pagina Windows-instellingen op (3) Gaming.

4.2.3. Klik in het linkermenu op (4) Spelmodus en klik op de pagina Spelmodus op (5) Spelmodus inschakelen.

4-3. Schakel automatisch opstarten van achtergrondapps uit in Windows 11
4.3.1. Klik op het (1) Windows-pictogram in de taakbalk en selecteer (2) Instellingen.

4.3.2. Klik in de linkerzijbalk op (3) Apps en klik in het rechterdeelvenster op (4) Opstarten.

4.3.3. Klik (5) op apps die de systeemprestaties beïnvloeden maar niet vaak worden gebruikt om het uitschakelen aan te bevelen.

4-4. Schakel automatisch opstarten van achtergrondapps uit in Windows 10
4-4-1. Klik op het (1) Windows-pictogram in de linkerbenedenhoek en wanneer het Start-menu verschijnt, klikt u op het (2) Instellingen-pictogram.

4-4-2. Klik op (3) Apps.

4-4-3. Klik op (5) op apps die de systeemprestaties beïnvloeden maar niet vaak worden gebruikt om het uitschakelen aan te bevelen.

5. Game instellingen verfijnen

5-1. Gebruik NVIDIA DLSS-technologie (Deep Learning Super Sampling) (vereist game-ondersteuning, ondersteuning voor grafische kaarten en ondersteuning voor stuurprogramma's)
Voor gedetailleerde NVIDIA DLSS-informatie raadpleegt u de FAQ: NVIDIA DLSS Introductie
Nadat u een game hebt gestart, kunt u de NVIDIA DLSS-instellingenoptie meestal vinden in de grafische instellingen van de game. Hier is bijvoorbeeld "Red Dead Redemption" met DLSS-instellingen:
Er zijn doorgaans opties zoals UIT, PRESTATIES, BALANCED en KWALITEIT om uit te kiezen. Wij raden u aan de BALANCED-modus te gebruiken.
Opmerking: Verschillende games kunnen verschillende instellingsopties bieden.

5-2. Gebruik AMD FSR-technologie (FidelityFX Super Resolution) (vereist game-ondersteuning, ondersteuning voor grafische kaarten en ondersteuning voor stuurprogramma's)
Nadat je een game hebt gestart, kun je de AMD FSR-instellingenoptie meestal vinden in de grafische instellingen van de game. Hier is bijvoorbeeld "Baldur's Gate 3" met FSR-instellingen:
Er zijn doorgaans opties zoals UIT, PRESTATIES, BALANCED en KWALITEIT om uit te kiezen. Wij raden u aan de BALANCED-modus te gebruiken.
Opmerking: Verschillende games kunnen verschillende instellingsopties bieden.

5-3. Lagere grafische instellingen in het spel
Verlaag enkele grafische instellingen in de game, zoals details, schaduwen, ray tracing en andere speciale effecten. Het verminderen van deze instellingen kan de werklast op de grafische kaart verminderen en de spelprestaties verbeteren.

5-4. Gebruik een geschikte schermresolutie
Gameresoluties zoals 8K (7680x4320), 4K (3840x2160) en Full HD (1920x1080) variëren in kwaliteit. Hogere resoluties bieden betere beelden, maar vragen meer van de grafische kaart. Als een game niet goed presteert, overweeg dan om de resolutie te verlagen om de game-ervaring te verbeteren.

6. Veel gestelde vragen & Antwoorden

Vraag 1: Vraag 1: Mijn spel ondersteunt DLSS/FSR, maar ik zie geen DLSS/FSR-opties in de spelinstellingen. Wat moet ik doen?
Antwoord 1:

1. Zorg ervoor dat uw AMD/NVIDIA-stuurprogramma's up-to-date zijn.

2. Controleer of uw grafische kaartmodel DLSS/FSR ondersteunt door de officiële NVIDIA- en AMD-websites te raadplegen.
DLSS: Deep Learning Super Sampling (DLSS)-technologie | NVIDIA
FSR: AMD FidelityFX™ Superresolutie | AMD

3. Zorg ervoor dat het spel is bijgewerkt naar de nieuwste versie.

Q1:Q1: My game supports DLSS/FSR, but I don't see DLSS/FSR options in the game settings. What should I do?
A1:

1. Ensure your AMD/NVIDIA drivers are up-to-date.

2. Confirm if your graphics card model supports DLSS/FSR by referring to the official NVIDIA and AMD websites.
DLSS:Deep Learning Super Sampling (DLSS) Technology | NVIDIA
FSR:AMD FidelityFX™ Super Resolution | AMD

3. Zorg ervoor dat het spel is bijgewerkt naar de nieuwste versie.

Vraag 2: Ik heb de aanbevolen optimalisaties toegepast, maar ik ben nog steeds niet tevreden over de spelprestaties. Zijn er andere manieren om het te verbeteren?
A2:

1. Update de game: Games maken niet volledig gebruik van de hardwareprestaties mogelijk wanneer ze voor het eerst worden uitgebracht. Overweeg feedback te geven aan de game-ontwikkelaar of bij te werken naar de nieuwste gameversie. Game-ontwikkelaars brengen vaak updates uit om de prestaties te optimaliseren op basis van gebruikersfeedback.

2. Reinig hardwarekoelingsapparaten: Oververhitting van hardware kan leiden tot slechte prestaties en mogelijk de levensduur van componenten beschadigen of verkorten. Het verwijderen van stof van hardware kan de efficiëntie verbeteren.
Voor meer informatie over het reinigen van een grafische kaart raadpleegt u de FAQ: Hoe maak ik een grafische kaart schoon?

3. Controleer of de hardware voldoet aan de spelvereisten: als de hardwareconfiguratie van uw computer niet voldoet aan de spelvereisten, kan dit leiden tot trage prestaties of grafische problemen. Controleer de systeemvereisten van het spel en zorg ervoor dat uw hardware hieraan voldoet.