[Draadloze router] Ik kan niet inloggen op de web-GUI/app van mijn ASUS-router met mijn gebruikersnaam en wachtwoord

Als u de volgende drie omstandigheden tegenkomt, reset dan de router naar de standaardinstellingen en stel het wachtwoord opnieuw in. Zodra u de gebruikersnaam/het wachtwoord van de  Web GUI/App hebt gewijzigd, weten we niet wat het wachtwoord is.

A. Wanneer u niet kunt inloggen op de Web GUI/App van de router met uw gebruikersnaam en wachtwoord.

B. Wanneer u de gebruikersnaam en het wachtwoord van de Web GUI/App van de router vergeet of niet weet.

C. Wanneer je erachter komt dat je de verkeerde gebruikersnaam of wachtwoord hebt ingevoerd, zoals in de volgende afbeelding:

U kunt de volgende stappen proberen om de gebruikersnaam en het wachtwoord opnieuw in te stellen en vervolgens proberen in te loggen op de router.

Stap 1. Reset de router naar de fabrieksinstellingen:

Let op: alle instellingen (inclusief internetinstellingen) in uw router worden verwijderd. Wij raden u aan uw ISP te vragen naar de gerelateerde informatie over het verbinden met internet en vervolgens de volgende stappen uit te voeren.

Zoek de RESET-knop op uw router zoals op de onderstaande afbeelding. Voor de volgende afbeelding nemen we [RT-AC66U B1] als voorbeeld.

(Verschillende modellen kunnen kleine verschillen. Als u vragen hebt, raadpleeg dan de gebruikershandleiding)

Houd vervolgens de RESET-knop 5-10 seconden ingedrukt totdat het aan/uit-ledlampje begint te knipperen.

Geen van de ledlampjes mag op dit moment branden. Dit is normaal omdat de router opnieuw opstart.

Wacht tot de ledlampjes weer gaan branden zoals in de onderstaande afbeelding, en dit betekent dat de reset is voltooid.

Als u de RESET-knop niet kunt gebruiken om de router te resetten naar de fabrieksinstellingen, raden we u aan om Hard Factory Reset te proberen. Voor meer informatie kunt u terecht op ASUS router Hard Factory Reset

Stap 2. U kunt uw ASUS-router instellen via de web-GUI of de ASUS Router-app.

a. Gebruik de ASUS Router-app om uw router in te stellen. Raadpleeg de FAQ [Draadloze router] Hoe stel ik een ASUS Wi-Fi-router in via de ASUS Router-app? (QIS, Quick Internet Setup)

b. Gebruik de web-GUI om de router in te stellen.

(1). Verbind uw computer met de router via een bekabelde of wifi-verbinding en voer uw router LAN IP of router URL http://www.asusrouter.com in op de WEB GUI.

Opmerking: Raadpleeg Hoe de routerinstellingenpagina (web-GUI) te openen voor meer informatie.

(2). Als u de router succesvol hebt gereset, ziet u de volgende afbeelding. Volg de Quick Internet Setup (QIS) om de router in te stellen.

(3). Volg de informatie die uw internetprovider (ISP) heeft verstrekt om de internetinstellingen te doen en stel ook uw draadloze netwerknaam (SSID) en het wachtwoord in.

(4). Stel de gebruikersnaam en het wachtwoord van de WEB GUI van uw router in. Volg vervolgens de stappen om andere instellingen te voltooien.

Over het instellen van uw router via QIS, zie: [Draadloze router] Hoe gebruikt u QIS (Quick Internet Setup) om de router in te stellen? (Web GUI)

Veelgestelde vragen

1. Waarom kan ik niet inloggen op de router met de gebruikersnaam en het wachtwoord die mijn internetprovider (ISP) mij heeft gegeven?

• De gebruikersnaam en wachtwoord betekenen hier de gebruikersnaam en het wachtwoord voor het inloggen op de router, niet degene die uw ISP u heeft gegeven om de internetverbinding in te stellen.

2. Waarom kan ik niet inloggen op de router via de draadloze netwerknaam (SSID) en het draadloze netwerkwachtwoord?

• De gebruikersnaam en het wachtwoord betekenen hier de gebruikersnaam en het wachtwoord voor het inloggen op de router, niet degene die uw apparaten moeten typen om verbinding te maken met het draadloze netwerk van uw router.

3. Waarom kan ik niet inloggen op de router met de standaardgebruikersnaam en het wachtwoord [admin]?

• Uit veiligheidsoverwegingen kunt u, als u de gebruikersnaam of het wachtwoord eerder hebt gewijzigd, de standaardgebruikersnaam [admin] niet gebruiken om in te loggen op de router.

4. Is er een andere manier om in te loggen op de router behalve door mijn router te resetten als ik mijn gebruikersnaam en wachtwoord ben vergeten?

• Voor de beveiliging: als u de gebruikersnaam of het wachtwoord van uw router bent vergeten, is de enige manier om opnieuw in te loggen door de router te resetten naar de standaardinstellingen.

5. Is er een lengtebeperking voor het wachtwoord van de router?

• Momenteel kan het wachtwoord worden ingesteld op 5~16 tekens. De hoofdletters en kleine letters in het Engels, cijfers en speciale tekens zijn allemaal beschikbaar. En de [ " ] kon niet worden ingesteld als voorvoegselletter.

Let op: Houd er rekening mee dat de hoofdletters in het Engels in wachtwoorden verschillen.

Hoe krijg ik de (Utility / Firmware)?

U kunt de nieuwste drivers, software, firmware en gebruikershandleidingen downloaden in het ASUS Download Center.

Als u meer informatie nodig hebt over het ASUS Download Center, raadpleeg dan dit link.