[Draadloos] Probleemoplossing - Ik kan niet inloggen op de ASUS Router WEB GUI via de gebruikersnaam en het wachtwoord

Als u de volgende drie omstandigheden tegenkomt, reset dan de router naar de standaardinstelling en stel vervolgens het wachtwoord opnieuw in. Nadat u de gebruikersnaam / het wachtwoord van de WEB GUI heeft gewijzigd, weten wij niet wat het wachtwoord is.

A. Als u zich niet kunt aanmelden bij WEB GUI met uw gebruikersnaam en wachtwoord.

B. Wanneer u de gebruikersnaam en het wachtwoord van de WEB GUI bent vergeten of niet weet.

C. Als u erachter komt dat u de verkeerde gebruikersnaam of wachtwoord heeft ingevoerd, zoals op de volgende afbeelding:

U kunt de volgende stappen proberen om de gebruikersnaam en het wachtwoord opnieuw in te stellen en vervolgens proberen in te loggen op de WEB GUI.

 

1. Reset de router naar de fabrieksinstellingen:

Let op: Alle instellingen (inclusief internetinstellingen) in uw router worden verwijderd. We raden u aan uw internetprovider om de gerelateerde informatie over verbinding met internet te vragen en vervolgens de volgende stappen uit te voeren.

Zoek de RESET-knop op uw router zoals op de onderstaande afbeelding:

Wat betreft de volgende afbeelding nemen we [RT-AC66U B1] als voorbeeld.

  (Verschillende modellen kunnen kleine verschillen hebben. Als u vragen heeft, alstublieft raadpleeg de handleiding)

Houd vervolgens de RESET-knop 5-10 seconden ingedrukt totdat uw aan / uit-LED-lampje begint te knipperen.

Geen van de LED-lampjes mag op dit moment branden. Dit is normaal omdat de router opnieuw opstart.

Wacht tot de LED-lampjes weer gaan branden zoals in de onderstaande afbeelding, en dit betekent dat de reset is voltooid.

Als u de RESET-knop niet kunt gebruiken om de router te resetten naar de fabrieksinstellingen, raden we u aan om Harde Fabrieksreset te proberen. Voor meer details willen wij u verwijzen naar ASUS-router Harde Fabrieksreset

 

2. Verbind uw computer met de router via een bekabelde of WiFi-verbinding en voer uw router LAN IP of router-URL https://www.asusrouter.com in de WEB GUI in.

    Opmerking: Raadpleeg De pagina met routerinstellingen openen (web-GUI) voor meer informatie.

 

3. Als u de router succesvol heeft gereset, ziet u de volgende afbeelding. Volg de Quick Internet Setup (QIS) om de router in te stellen.

4. Volg de informatie die uw internetprovider (ISP) heeft verstrekt om de internetinstellingen in te voeren, en stel ook uw draadloze netwerknaam (SSID) en het wachtwoord in.

Raadpleeg voor informatie over het instellen van uw router via QIS:  Draadloze router] Hoe gebruik ik de QIS (Quick Internet Setup) om de router in te stellen? (Web-GUI)

 

 

5. Stel de gebruikersnaam en het wachtwoord van de WEB GUI van uw router in. En volg daarna de stappen om andere instellingen te voltooien.

 

FAQ

1. Waarom kan ik niet inloggen op de WEB GUI van de router met de gebruikersnaam en het wachtwoord die mijn internetprovider (ISP) mij heeft gegeven?

De gebruikersnaam en het wachtwoord hier betekent de gebruikersnaam en het wachtwoord voor het loggen van de WEB GUI, niet degene die uw ISP u heeft gegeven om de internetverbinding op te zetten.


2. Waarom kan ik niet inloggen op de WEB GUI van de router via de draadloze netwerknaam (SSID) en het draadloze netwerkwachtwoord?

De gebruikersnaam en het wachtwoord hier betekent de gebruikersnaam en het wachtwoord voor het loggen van de WEB GUI, niet degene die uw apparaten moeten typen om verbinding te maken met het draadloze netwerk van uw router.

3. Waarom kan ik niet inloggen op de WEB GUI van de router met de standaard gebruikersnaam en wachtwoord [admin]?

Om veiligheidsredenen, als u de gebruikersnaam of het wachtwoord eerder heeft gewijzigd, kunt u de standaardinstellingen [admin] niet gebruiken om in te loggen in de WEB GUI.


4. Is er een andere manier om in te loggen op de WEB GUI behalve het resetten van mijn router als ik mijn gebruikersnaam en wachtwoord ben vergeten?

Om veiligheidsredenen, als u de gebruikersnaam of het wachtwoord van de WEB GUI van uw router vergeet, is de enige manier om opnieuw in te loggen, het resetten van de router naar de standaardinstelling.


5. Is er een beperking in de lengte van het wachtwoord van de WEB GUI?

Momenteel kan het wachtwoord worden ingesteld tussen 5 en 16 tekens. De hoofdletters en kleine letters in het Engels, cijfers en speciale tekens zijn allemaal beschikbaar. En de "kon niet worden ingesteld als de voorvoegselletter.
            Opmerking: houd er rekening mee dat het hoofdlettergebruik in het Engels in het wachtwoord verschillen heeft.

 

Hoe kan ik (Utility / Firmware) krijgen?

U kunt de nieuwste stuurprogramma's, software, firmware en gebruikershandleidingen downloaden in het ASUS Download Center.

Als u meer informatie nodig heeft raadpleeg dan deze link.