[Draadloze router] Dual WAN Failover begrijpen

Verwante onderwerpen

[Wireless Router] Dual WAN introductie en configuratie - Failover en Load Balance 

[Wireless Router] Dual WAN Load Balancing begrijpen

 

Dual WAN failover is een netwerkredundantieoplossing die overschakelt naar een secundaire WAN-verbinding om een ononderbroken internetverbinding te garanderen wanneer de primaire verbinding uitvalt. Deze technologie is vooral belangrijk voor organisaties en gebruikers die afhankelijk zijn van internet voor kritieke taken zoals gegevensoverdracht, communicatie en transacties.

 

Voordelen van dubbele WAN-failover:

Verhoogde netwerkbetrouwbaarheid: Dual WAN failover zorgt ervoor dat u verbonden blijft met internet, zelfs als uw primaire internetverbinding uitvalt. Deze functie is vooral belangrijk voor gebruikers die een continue internetverbinding nodig hebben om te kunnen werken.

Automatische failover: Dual WAN-failover zorgt voor automatische failover naar de secundaire WAN-verbinding wanneer de primaire verbinding uitvalt. Deze functie zorgt ervoor dat uw netwerk online blijft met minimale onderbreking.

Aanpasbaar failover-beleid: Dual WAN-failover stelt u in staat het failover-beleid aan te passen aan uw behoeften. U kunt het detectie-interval en de triggerconditie aanpassen voor een betere ervaring.

 

Beperkingen van dubbele WAN-failover:

Kosten: Als een speciaal netwerk is voorbereid voor dubbele WAN-redundantie, zal dit de kosten verhogen. Als het een tijdelijke vereiste is, kan een iPhone/Android-telefoon worden aangesloten op de USB van de ASUS-router om als back-upnetwerk te dienen. Draadloze router] Hoe stel ik een WAN-back-up in met persoonlijke hotspot/USB-tethering?

Beperkte bandbreedte: dubbele WAN-redundantie biedt geen manier om de bandbreedte van beide verbindingen te combineren. De maximale bandbreedte is beperkt tot de primaire of secundaire verbinding, afhankelijk van welke actief is.

 

Voor de vereiste van een ononderbroken internetverbinding is dubbele WAN-redundantie een kritieke oplossing. Wanneer de primaire netwerkverbinding uitvalt, schakelt deze automatisch over naar de functie van de secundaire netwerkverbinding om een ononderbroken netwerkservice te garanderen. Voordat u deze oplossing implementeert, moet u rekening houden met de kosten en complexiteit van de implementatie ervan. Als uw router een USB heeft, kunt u eerst uw telefoon aansluiten om te testen.