A megfelelő megoldás a WiFi-problémákra, az otthonod típusától függetlenül

A WiFi-vételt akadályozhatják a beton vagy téglafödémek és -falak, de emellett a rádiójeleket kibocsátó többi elektromos berendezés is. Az AiMesh WiFi ezeket a problémákat egy olyan hálózat létrehozásával oldja meg, amelyben minden router állandóan kommunikál egymással a simán működő, megbízható, teljes otthont lefedő, sokféle remek hálózati funkciót nyújtó WiFi-elérés érdekében. Az ASUS az AiMesh-termékek teljes választékát kínálja, hogy mindenki könnyedén megtalálhassa a saját lakókörnyezetéhez legjobban illeszkedő eszközt.

Az otthonodhoz tervezve

Nézzük, hogyan használják mások az AiMesh rendszert a lakásukban.

Többszintes városi ház

Hagyományos kétszintes családi ház

Nagy alapterületű, földszintes családi ház

Taichung, Tajvan

Öt szint, két hálószoba

Ötszintes városi ház

300 nm.
(teljes összterület)

Az AiMesh-sel minden szinten, minden zugban erős WiFi-vételem lett. Az intuitív okostelefonos alkalmazással a beállítás egyszerű volt, és kellemes a mindennapos használat is.

AiMesh megoldás:

2 x RT-AC68U További részletek

Chen lakása

New Taipei City, Tajvan

Egy szint, két hálószoba

Téglafalas lakás

80 nm

Nagyon jó, hogy – dacára a több routernek – a teljes WiFi-hálózatnak egy neve van, és hogy az eszközeim akadálytalanul kapcsolnak át egyik routerről a másikra, amikor a lakásban mozgok. Az összes eszközöm az 5 GHz-es csatornára kapcsolódik és a szolgáltatóm nyújtotta maximális (200 Mbps letöltési/20 Mbps feltöltési) sebességgel működik. AiMesh rendszeremmel a lakásom minden pontján 190 Mbps sebességgel, simán élvezhetem a videolejátszást.

AiMesh megoldás:

1 x RT-AC5300 További részletek
1 x GT-AC5300 További részletek

Tsai lakása

Sanghaj, Kína

Két szint, öt hálószoba

Nagy kétemeletes ház

690 m2

Az AiMesh általában is nagyszerű hálózati élményt nyújt és túlteljesíti az elvárásaimat. Simán válthatok a routerek között és az egész házban remek a WiFi-lefedettség. Minden hálózati problémámat megoldja a napi használat során.

AiMesh megoldás:

3 x GT-AC5300 További részletek

Chang háza

Redland, Ausztrália

Egy szint, öt hálószoba

Földszintes ház

Kb. 460 nm.

Egyértelműen azt gondolom, hatalmas javulást okozott. Végre lett net a lányom szobájában. Most már Netflixet is nézhetünk ott, pedig előtte egypálcikás jelerősség sem volt. Most már leülhetünk a társalgóban úgy, hogy mindhármunknál más-más eszköz van, és netflixezhetünk, facebookozhatunk vagy interaktív játékokkal játszhatunk. És minden tökéletesen, gond nélkül működik.

AiMesh megoldás:

1 x RT-AC88U További részletek
1 x RT-AC68U További részletek

Louisa’s Home

Néhány tipp a stabil WiFi-rendszer létrehozásához

Az egyes AiMesh routerek pozíciója közvetlenül befolyásolja a WiFi-teljesítményt a lakásban, ezért igen fontos a hely gondos megválasztása. Szerencsére ez könnyen megy. Íme néhány hasznos javaslat:

 • Az elsődleges router és a csomópontok túl messze vannak egymástól
 • Akadályok (falak, bútorok) blokkolják a routerek közötti kapcsolatot
 • Egyenlően szórd szét a routereket a szinten, hogy a lakás minden pontja le legyen fedve. A routerek közötti optimális távolság 10–15 méter.
 • Ha lehet, akkor az AiMesh routerek lássák egymást (ne legyen köztük akadály), mert így biztosítható köztük a lehető legjobb kapcsolat, és ekkor tudnak jobb kapcsolatot nyújtani az eszközeidnek.
 • A fő router alig tud WiFi kapcsolatot nyújtani a legfelső csomópontnak, mivel a földszinti és az első emeleti router között túl nagy a távolság.
 • Ellenőrizd, hogy minden elosztó képes továbbadni az előző csomópont WiFi-jelét a következőnek, mert ekkor lesz sima vétel a lakás legtávolabbi sarkában is.
 • A többemeletes lakásokban a lépcső ideális hely a WiFi-jel másik szintre továbbításához.
 • Ne kerüljenek az AiMesh csomópontok interferenciaforrások (pl. mikrók, nagy fémobjektumok és más vezeték nélküli jelforrások) szomszédságába.

MIT KELL TENNI EGY AiMesh RENDSZER BEÁLLÍTÁSÁHOZ?

Frissítsd a firmware-t

Telepítsd a legfrissebb firmware-t az összes routeren, és állítsd be a hálózatot kiterjesztő AiMesh csomópontokat a gyári alapértelmezett beállításokra

Állítsd be az elsődleges routert

Kapcsolódj rá a legmagasabb specifikációjú routerrel az internetszolgáltatóra (legyen ez az elsődleges router), és hozd létre a WiFi-hálózatot

Keresd meg az AiMesh csomópontodat

Kapcsold be az AiMesh routereket, kattints az ASUSWRT vagy az ASUS Router alkalmazás „Search” (keresés) menüpontjára, és találd meg őket

Vedd fel az AiMesh csomópontot az AiMesh rendszerbe

Válassz ki egy routert, majd az „Apply” (alkalmazás) gombra kattintva add hozzá az AiMesh WiFi-rendszerhez

Ha csomagként forgalmazott AiMesh WiFi-rendszered van, akkor még egyszerűbb a beállítás.
Nézd meg a beállításról szóló videót itt.

Megjegyzések:

 1. A tényleges adatátviteli teljesítmény és a WiFi-lefedettség a hálózati és a környezeti tényezőktől (pl. a hálózati forgalom mértéke, az épület anyaga és felépítése, a hálózat terheltsége) függően változik, ami alacsonyabb adatátviteli sebességet és kisebb lefedettséget eredményezhet.
 2. Az akadálytalan barangolás (roaming) a mobileszközökök specifikációján múlhat.
 3. Az AiMesh technológiát támogató DSL és LTE Wi-Fi modemes routerek csak elsődleges routerként tudnak működni, AiMesh csomópontként nem.
 4. A routermodellek teljes neve a router hátulján található matricáról olvasható le.