AiMesh technológia

Erős, stabil WiFi teljes funkcionalitással,
falakon át és emeletek között

Az ASUS AiMesh a legjobb otthoni WiFi-megoldás, amellyel stabil, folyamatos és biztonságos vezeték nélküli kapcsolatot élvezhetsz az otthonod minden pontján. Hatásos funkcióival, kivételesen könnyű használhatóságával és azzal, hogy nem kell kompromisszumot kötni a WiFi tartomány és a maximális sebesség között, végre úgy használhatod a WiFi-t, ahogy azt kell.

Innovációs elismerés – Hardware.info

„Ha a legmagasabb teljesítményt akarod, akkor azt tanácsoljuk, rendelj két RT-AC86U-t, és használd őket AiMesh firmware-rel” – HARDWARE.INFO

TOVÁBBI OLVASNIVALÓ

Hét éve az olvasók választása!

„Az ASUS évek óta a PCMag olvasók kedvenc routermárkája. Vásárlói elégedettségben egyetlen más cég sem tudja megközelíteni.” – PC Magazine

TOVÁBBI OLVASNIVALÓ

Rugalmas és méretezhető vezeték nélküli hálózat

Az AiMesh egy innovatív funkció, amellyel több kompatibilis ASUS router köthető össze egy, a teljes lakást lefedő WiFi-hálózat megteremtése érdekében. Rugalmas és bővíthető megoldás eltérő ASUS routermodellek együttes használatával. Ha eljön a hálózat kiterjesztésének ideje, nem kell kidobni a régi hardvert! Akár nagyobb lefedettséget, akár új funkciókat szeretnél, csak egészítsd ki az AiMesh hálózatot egy kompatibilis routerrel.

A több erősebb: Extrém WiFi sebesség

Minden router hozza a saját fantasztikus sebességét, együtt egy mesh-rendszerben pedig verhetetlenek. Saját tesztjeinknél a legfrissebb ASUS RT-AC86U router használatával nagyobb távolságoknál is 463 Mbps sebességet mértünk, még ott is, ahol a készen árult többcsomópontos rendszer routerének már a hatótávolságon kívül voltunk. Ez azt jelenti, hogy az AiMesh használatával a hálózat még az olyan nagy kihívást jelentő feladatokkal is megbirkózik, mint a 4K UHD lejátszás – akár a ház vagy a kert legeldugottabb sarkában is.

Intelligens technológia a maximális megbízhatóság érdekében

Az AiMesh sokféle technológiát ötvöz a teljesítmény és a megbízhatóság garantálása érdekében, hogy mindig kapcsolatban maradhass a számodra legfontosabb emberekkel és ügyekkel – anélkül, hogy a WiFi-vel törődnöd kellene.

A legjobb WiFi-jel automatikus kiválasztása

Az AiMesh egyetlen hálózatnéven is elérhetővé teheti a kapcsolatot az egész házban, hogy az ide-oda járkáláskor ne kelljen keresgélni. Az AiMesh figyeli az eszköz jelerősségét, és zökkenőmentesen átáll egy másik forrásra, ha szükséges. A te dolgod csak annyi, hogy élvezd a kényelmet! Ha a külön frekvenciasávoknak más-más nevet szeretnél adni, azt is megteheted — az AiMesh úgy készült, hogy alkalmazkodjon hozzád.

Mindig működő, önjavító kapcsolat

Ha az AiMesh hálózat bármelyik részében zavar támadna, az önjavító funkció azonnal lecseréli az elromlott routert egy másikra a megmaradt routerkapcsolatok segítségével. Ezzel a kapcsolat folyamatos marad, észre sem veszed az egészet.

2.4GHz

5GHz

5GHz

Intelligens sávválasztás

Az összes AiMesh routert egy sziklaszilárd gerinchálózat köti össze; ennek révén az AiMesh intelligens módon választhat a vezetékes kapcsolat*, vagy az optimális frekvenciasáv – 5 vagy 2,4 GHz – között. A háromsávos routereknél a két 5 GHz-es sáv egyike a routerek közötti kommunikáció számára van fenntartva.

Hálózati védelem minden
csatlakozó eszköz számára

A csatlakoztatott eszközökre rábízod a hitelkártya-számodat, az online banki jelszavadat és más személyes adataidat is, pedig nem mindegyik eszköz támogatja a vírusvédelmet – pont ezért van szükséged az ASUS AiProtection-re. Ezt az eszközt beépítettük az AiMesh routerekbe, így a teljes AiMesh hálózatban megvédik a személyes adataidat, azok az összes eszközön garantáltan biztonságban lesznek. Az AiProtection automatikusan frissíti magát, és ami a legjobb, ezt mindenféle előfizetési díj nélkül teszi az AiMesh routerek teljes élettartama alatt.

Állandóan naprakész védelem a támadások ellen

A szokásos tűzfalaknál egy lépéssel túlmenő üzleti kategóriás behatolásvédelmi rendszer (IPS) mélységében vizsgálja át a bejövő és kimenő internetes adatokat minden szokásos támadás kivédése érdekében. A Trend Micro felhőben elhelyezett adatközpontjának köszönhetően az AiProtection minden új javítás elérhetővé válásakor frissíti magát, naprakész védelmet garantálva.

A rosszindulatú webhelyek elérésének blokkolása

A kibertámadások sokszor hétköznapi hirdetéseknek vagy letöltési hivatkozásoknak álcázzák magukat, ezért akaratlanul is átkattinthatunk rosszindulatú webhelyekre vagy letölthetünk az otthoni hálózatot veszélyeztető fájlokat. Az AiProtection a Trend Micro felhőadatbázisát használva azonosítja és kizárja az ismert rosszindulatú webhelyeket, ezzel még azelőtt megelőzi a fertőzéseket, hogy a felhasználó rájuk kattinthatna.

Fertőzött gépek felismerése és elszigetelése

Ha az AiMesh hálózathoz egy már megfertőződött gépet csatlakoztatnak, a védelem megakadályozza, hogy létrejöjjön a kapcsolat a rosszindulatú szerverrel, és ezzel még ilyen esetben is megelőzi, hogy a gépről személyes adatok szivárogjanak ki. A rosszindulatú szerverek listáját a rendszer szinkronizálja a Trend Micro felhőadatbázisával, és ezzel biztosítja, hogy az AiProtection mindig a legfrissebb információk birtokában védje a hálózatodat.

Erős és központosított

Az AiMesh használatakor az olyan remek funkciók, mint az AiProtection, az adaptív szolgáltatásosztályozás vagy a szülői felügyelet a teljes hálózaton működnek, és senki nem kerülheti meg őket azzal, hogy pusztán egy másik routerre csatlakozik. Ráadásul az összes beállítás egyszerűen, központosított módon kezelhető az ASUS Router mobilalkalmazásból vagy az ASUSWRT-ből. Mindössze arra kell figyelni, hogy mindig a legkiterjedtebb specifikációjú routereddel kapcsolódj az internetszolgáltatóhoz.

Fejlett szülői felügyeleti funkciók a teljes hálózaton

Az AiMesh rendszerrel – függetlenül attól, hol vannak a házban – kontrollálhatod, hogy hogyan töltik a gyerekek az online töltött idejüket, mivel a szülői felügyeleti beállítások a teljes AiMesh hálózatra érvényesek. Az eszközök csoportosíthatók is és az internetes tevékenység személyenként figyelhető, illetve megszabható a képernyő előtt töltött idő és blokkolhatók bizonyos webhely-típusok és alkalmazások – mindehhez elég az okostelefonod és az ASUS Router mobilalkalmazás.

Internetes tevékenységi
kezelőfelület
Gyermekbiztonsági
beállítások
Ütemezés,
Zárolási idő
Tartalomszűrés

Minden családtag internetes aktivitása nyomon követhető egy letisztult grafikus kezelőfelületen, ahol jól látszanak a csúcsidők és hogy milyen fajta tartalmat néznek. Összefoghatod a gyerekek eszközeit és ezeket egy közös nézetben figyelheted. Ütemezheted, hogy mikor ne használhassák a netet és tartalomszűrést is beállíthatsz - mindössze pár mozdulattal.

Egy profil vagy eszköz beállításakor jelöld ki a megfelelő négyzeteket, és a beállítás automatikusan kiszűri a nem megfelelő tartalmakat az adott személyhez tartozó összes eszközön.

Adj lehetőséget arra, hogy a család együtt töltsön egy kis időt, illetve segíts a gyerekeknek felelős viselkedést tanulni azzal, hogy bizonyos időszakokban elérhetetlenné teszed az internetet egyes eszközökről.

Blokkold egyes mobilalkalmazások és webhelyek elérését, és érvényesítsd ezeket a beállításokat egyes családtagok összes eszközeire. A továbbfejlesztett szűrés a Trend Micro mélységi csomagelemző (Deep Packet Inspection, DPI) alrendszerét is felhasználja azért, hogy ne csak a webhely URL-címét figyelje, hanem magukat az internetes adatcsomagokat is. Ez azt jelenti, hogy nem csak a webböngészőben, de a mobileszközök alkalmazásain is kiszűri a nem megfelelő tartalmakat.*

Alacsony késleltetésű játék a ház minden pontján

Az otthoni hálózaton minden csatlakoztatott eszköz ugyanazon a sávszélességen osztozik, ezért ha sokan, sok eszközzel csatlakoznak, gyakran érzékelünk lassulást játék vagy online videonézés közben. Az AiMesh routerek olyan remek funkciókkal is rendelkeznek, mint a Game Boost (adaptív szolgáltatásosztályozás) vagy a wtfast játékgyorsítás. Ezekkel elsőbbséget lehet adni a játékok forgalmának a teljes hálózaton, hogy mindig a lehető legsimábban játszhass, függetlenül attól, hogy a lakás mely pontján teszed ezt.

ELŐNYÖK
  AiMesh Wi-Fi rendszer Szokásos mesh-rendszer Hagyományos nagyteljesítményű router
Egyszerű telepítés  
Akadálytalan barangolás (roaming)  
Szélesebb lefedettség  
Nagyszerű teljesítmény   **
Gazdag funkcionalitás  
A beállítás és kezelés PC-ről vagy mobilalkalmazásból is végezhető  
HÁTRÁNYOK
Gyenge, egy csomópontos lefedettség  
Átlagos teljesítmény  
Korlátozott funkciók Nincsenek hátrányok  
Bonyolult beállítás  
Kapcsolódási késleltetés a router és a jelismétlő között  
** Egy router és egy mesh-csomópont összehasonlításakor

Megjegyzések:

*Az összehasonlító eredményekhez kétirányú sebességtesztet végeztünk egy kontrollált ASUS laborban, egy RT-AC86U routert, egy háromsávos, három csomópontos és egy kétsávos három csomópontos routert használva.

  1. A tényleges adatátviteli teljesítmény és a WiFi-lefedettség a hálózati és a környezeti tényezőktől (pl. a hálózati forgalom mértéke, az épület anyaga és felépítése, a hálózat terheltsége) függően változik, ami alacsonyabb adatátviteli sebességet és kisebb lefedettséget eredményezhet.
  2. Az akadálytalan barangolás (roaming) a mobileszközökök specifikációján múlhat.
  3. Az AiMesh technológiát támogató DSL és LTE Wi-Fi modemes routerek csak elsődleges routerként tudnak működni, AiMesh csomópontként nem.
  4. A routermodellek teljes neve a router hátulján található matricáról olvasható le.
  5. A vezetékes felhordó hálózat előnyeinek kihasználásához Ethernet Backhaul kompatibilis router szükséges.