[Draadloze router] Hoe kan ik de ASUS draadloze router instellen voor toegang tot de WebGUI/Router-app vanaf WAN?

Met deze functie kunt u de draadloze router via internet configureren.

Als u [Webtoegang vanaf WAN]/[Remote Connection] instelt in de ASUS-router, kunt u op afstand toegang krijgen tot de routerinstellingenpagina vanaf internet. Als u bijvoorbeeld in een bedrijf werkt, kunt u via uw apparaat (bijvoorbeeld mobiele telefoon, computer, enz.) verbinding maken met internet en toegang krijgen tot de pagina met routerinstellingen (WEB GUI) in uw huis.

Opmerking: Om deze functie op uw ASUS-router te gebruiken, heeft uw router een openbaar IP-adres (WAN IP) nodig van de internetservice van uw ISP. Hierdoor kunnen apparaten op internet uw ASUS-router lokaliseren via een openbaar IP-adres (WAN IP). Als u niet zeker weet wat uw openbare IP-type is, controleer dan uw internetprovider (ISP).

Invoering

Hoe stel ik "Remote Connection" in? (Router-app)

1. Installeer eerst de ASUS-router-app op uw smartphone. Zorg ervoor dat de versie van uw ASUS Router-app up-to-date is.

Voor informatie over het installeren van de ASUS-routerapp raadpleegt u

Hoe kan ik de ASUS Wi-Fi-router instellen via de ASUS Router-app? (QIS, snelle internetconfiguratie)

Hoe u meerdere ASUS-routers kunt beheren via de ASUS-router-app

2. Maak verbinding met de Wi-Fi-netwerknaam (SSID) van uw router

3. Open de ASUS Router-app.

4. Tik op [Instellingen] > [Systeeminstellingen] >   schakel [Externe verbinding] in

5. Maak verbinding met een ander Wi-Fi- of 4G/5G mobiel netwerk, ga naar [Home] en bevestig dat de verbinding succesvol is

Nu kunt u de ASUS-router-app gebruiken om de instellingen van uw ASUS Wireless Router te configureren.

Hoe stel ik "Webtoegang vanaf WAN" in? (WebGUI)

Stap 1.  Verbind uw computer met de router via een bekabelde of WiFi-verbinding en voer uw router LAN IP of router-URL https://www.asusrouter.com in de WEB GUI in.

Opmerking: Raadpleeg De pagina met routerinstellingen openen (web-GUI) voor meer informatie.

Stap 2.  Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw router in om in te loggen.

Opmerking: Als u de gebruikersnaam en/of het wachtwoord bent vergeten, herstel dan de router naar de fabrieksinstellingen en standaardinstellingen.
                    Raadpleeg [Draadloze router] Hoe kan ik de router resetten naar de fabrieksinstellingen?  voor het herstellen van de router naar de standaardstatus.

Stap 3.  Ga naar [  Beheer  ] >[  Systeem  ] > [  Remote Access Config  ]

Stap 4.

(1) Selecteer  "Ja" bij [Webtoegang inschakelen via WAN].  Alleen HTTPS wordt ondersteund bij toegang tot de WebGUI.

(2) Gebruik de standaardinstelling  "8443" van [HTTPS-poort van webtoegang vanaf WAN].   Om de poort op te geven die wordt gebruikt om de ASUS draadloze router vanaf internet te configureren (1024:65535)

(3) Nadat u de configuratie hebt voltooid, klikt u op  [Toepassen]  om op te slaan.

Hoe krijg ik toegang tot een web-GUI vanaf internet (WAN)?

De standaardpoort is 8443 en u kunt  https://[WAN IP]:8443  of  https://[DDNS-naam]:8443 gebruiken  om de webgebruikersinterface van de draadloze router te starten. Raadpleeg  de introductie en installatie van [Draadloze router] DDNS  voor meer informatie.

Stap 1. Controleer Netwerkoverzicht > Internetstatus: DDNS-naam

Stap 2. Navigeer naar de web-GUI https//wltest2020.asuscomm.com:8443. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in op de inlogpagina en klik vervolgens op [ Aanmelden ].

Stap 3.  Nu kunt u de web-GUI gebruiken om de instellingen van uw ASUS draadloze router te configureren.

FAQ

1. Wordt de web-GUI-toegang van de ASUS Router ondersteund via WAN via IPv6?

Nee, dat is niet zo. Momenteel wordt alleen IPv4 ondersteund.

2. Kan de router het privé-IP gebruiken om de externe verbindingsfunctie in te stellen?

Houd er rekening mee dat als de router een privé WAN IP-adres gebruikt (bijvoorbeeld aangesloten achter een andere router/switch/modem met ingebouwde router/Wi-Fi-functie), de router mogelijk onder een meerlaags NAT-netwerk kan worden geplaatst. Deze functie zal in een dergelijke omgeving niet goed functioneren.

Privé IPv4-netwerkbereiken:

Klasse A: 10.0.0.0 – 10.255.255.255

Klasse B: 172.16.0.0 – 172.31.255.255

Klasse C: 192.168.0.0 – 192.168.255.255

CGNAT IP-netwerkbereiken:

Het toegewezen adresblok is 100.64.0.0/10, dwz IP-adressen van 100.64.0.0 tot 100.127.255.255.

Hoe kan ik het (Hulpprogramma / Firmware) verkrijgen?

U kunt de nieuwste stuurprogramma's, software, firmware en gebruikershandleidingen downloaden in het ASUS Download Center .

Als u meer informatie nodig heeft over het ASUS Download Center , raadpleeg dan deze link .