[Wireless Router] Hoe de instellingenpagina van de router (Web GUI) (ASUSWRT) openen?

OPMERKING: Wanneer u zich voor de eerste keer aanmeldt bij de web-GUI, wordt u automatisch doorverwezen naar de Quick Internet Setup (QIS)-pagina.

U kunt uw draadloze router zowel bedraad als draadloos instellen.

Dit artikel beschrijft hoe u verbinding kunt maken met de ASUS-router met behulp van een browser (Web GUI).

A1: Het apparaat is draadloos verbonden met de router, zie hier
      A2: Het apparaat is bekabeld verbonden met de router, zie hier.

Als u de router wilt instellen via de ASUS Router-app, raadpleegt u: Hoe stelt u de ASUS Wi-Fi-router in via de ASUS Router-app? (QIS, snelle internetconfiguratie)

A1: Het apparaat is draadloos verbonden met de router.

1. Zet de router aan.

2. Maak verbinding met de standaard netwerknaam (SSID) van de router: ASUS_XX. Standaard netwerknaam (SSID) weergegeven op het productlabel aan de achterkant van de router.

Opmerking: de locatie van labels voor verschillende modellen kan variëren.

Voorbeeld 1: 2.4G wifi-naam (SSID): ASUS, 5G wifi-naam (SSID): ASUS_5G. U vindt deze op het label aan de achterkant van uw router.

Voorbeeld 2: WiFi-naam (SSID): ASUS_XX, XX verwijst naar de laatste twee cijfers van het 2,4GHz MAC-adres. U vindt deze op het label aan de achterkant van uw router.

Voorbeeld 3: WiFi-naam (SSID): ASUS_XX_XT9, XX verwijst naar de laatste twee cijfers van het MAC-adres. XT9 is modelnaam. U vindt deze op het label aan de achterkant van uw router.

A2: Het apparaat is bekabeld verbonden met de router.

Zet de router aan.Verbind uw computer met de router via een bekabelde verbinding.

Verbind uw computer met de router via een bekabelde verbinding.

Volg de onderstaande stappen om in te loggen op de web-GUI:

1. Voordat u zich aanmeldt bij de web-GUI van de router, moet u ervoor zorgen dat de router is ingeschakeld en dat het LED-lampje brandt en stabiel is. Sluit ook uw computer aan op de router (bekabeld of draadloos).

2. Voer het LAN IP-adres van de router in de browser in. Bijv.: http://192.168.50.1

Opmerking: ASUS Wireless Router gebruikt een webgebaseerde gebruikersinterface waarmee u de router kunt configureren via elke webbrowser, zoals Internet Explorer, Firefox, Apple Safari, Google Chrome.

Als u het IP-adres van de router bent vergeten, raadpleeg dan de Asus Device Discovery Utility om het IP-adres te vinden op basis van uw besturingssysteem.

Een andere manier om in te loggen op uw Asus-router is door http://www.asusrouter.com in te voeren in de WEB GUI.

3. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw router in op de aanmeldingspagina.

Als u zich voor de eerste keer aanmeldt bij uw Asus-router of als u uw ASUS-router hebt teruggezet naar de fabrieksinstellingen, moet u eerst het aanmeldingsaccount
en wachtwoord van de router instellen.

Opmerking: Sommige modellen of firmwareversies hebben de standaard account, standaard gebruikersnaam en wachtwoord: [admin].

Opmerking:

• De gebruikersnaam en het wachtwoord die worden gebruikt om in te loggen op de instellingenpagina van de router zijn NIET de draadloze naam (SSID) en het wachtwoord dat wordt gebruikt om draadloos (WiFi) verbinding te maken met de router.

• Als u de gebruikersnaam en/of het wachtwoord bent vergeten, herstelt u de router naar de fabrieksinstellingen.

Houd de hardware-resetknop van de router minstens 5 seconden ingedrukt totdat het power-LED-lampje begint te knipperen.

U kunt de Hardware Reset-knop van de router vinden zoals hieronder weergegeven. De volgende foto neemt [RT-AC68U] als voorbeeld.

(Verschillende modellen kunnen enigszins verschillen, als u vragen heeft, raadpleeg dan de gebruikershandleiding

Raadpleeg: Hoe reset ik de router naar de fabrieksinstellingen? voor het herstellen van de router naar de standaardstatus.

4. Nu kunt u de web-GUI gebruiken om de instellingen van uw ASUS draadloze router te configureren.

※ OPMERKING: Sommige functies kunnen variëren als gevolg van verschillende modellen en verschillende firmwareversies.

Hoe krijg ik de (Utility / Firmware)?

U kunt de nieuwste stuurprogramma's, software, firmware en gebruikershandleidingen downloaden in het ASUS Download Center.

Raadpleeg deze link voor meer informatie over het ASUS Download Center.