[Draadloze router] Hoe ga ik naar de instellingenpagina voor de Acces point (AP)-modus (WebGUI)?

Wanneer u de Access Point-modus inschakelt op uw ASUS-router, worden de routeringsmogelijkheden effectief uitgeschakeld, waardoor deze wordt getransformeerd in een apparaat dat de draadloze dekking van uw bestaande netwerk uitbreidt. Dit betekent dat het IP-adres van het toegangspunt wordt toegewezen door de bovenliggende router. Als u uw ASUS-router in Access Point-modus wilt instellen, houd er dan rekening mee dat u de algemene domein-URL (bijvoorbeeld asusrouter.com/expertwifi.net) niet kunt gebruiken om toegang te krijgen tot de instellingenpagina. In plaats daarvan hebt u twee methoden om toegang te krijgen tot uw ASUS-router in Access Point-modus:

Methode 1: Het exacte IP-adres van uw ASUS-router vinden (AP-modus)

• Zorg ervoor dat uw ASUS-router in AP-modus is verbonden met de bovenliggende router.
  • Verbind uw apparaat met de SSID (Wi-Fi-netwerk) van uw ASUS-router.
  • Log in op de webinterface van de bovenliggende router.
  • Navigeer naar het gedeelte met de klantenlijst.
  • Zoek het IP-adres dat is toegewezen aan uw ASUS-router in AP-modus.
  • Voer dit IP-adres in de adresbalk van uw webbrowser in om toegang te krijgen tot uw ASUS-router.

Voorbeeld:

Als uw hoofdrouter een ASUS-router gebruikt, raadpleeg dan de volgende FAQ:

Hoe de instellingenpagina van de router (Web GUI) (ASUSWRT) openen?

Hoe controleer ik de informatie van apparaten die zijn aangesloten op de ASUS-router?

Methode 2: De LAN-instellingen van uw ASUS-router configureren in AP-modus

• Verbind uw apparaat met de SSID van uw ASUS-router in AP-modus.
  • Open een webbrowser en voer in de adresbalk de volgende URL in: http://modelnaam-XXXX.local (Vervang XXXX door de laatste vier tekens van het MAC-adres van uw ASUS-router).

Bijvoorbeeld: Het ASUS-routermodel is ZenWiFi XT9 met MAC-adres 01:12:23:34:45:B0, voer URL in: http://zenwifi_xt9-45b0.local
    U kunt het MAC-adres en het modelnaamlabel vinden aan de onderkant van de ASUS Wireless Router.

• Als u het gemakkelijker wilt maken voor toekomstige aanmeldingen, kunt u de hostnaam van de ASUS-router wijzigen. Vervolgens kunt u de volgende URL gebruiken om uw ASUS-router te vinden en erop aan te melden: http://nieuwe-naam.local.”

Opmerking: Wanneer de router is ingesteld op [AP Mode] of [Wireless Router Mode], wordt het wijzigen van de hostnaam in het LAN ondersteund, en de volgende afbeelding toont het scherm [Wireless Router Mode].

ASUS Wireless Router: Ga naar [LAN] > [LAN IP] > u kunt de hostnaam wijzigen > Klik op de knop [Toepassen] om de instellingen te voltooien.

ASUS ExpertWiFi Router: Ga naar [Instellingen] > [LAN] > [LAN IP] > u kunt de hostnaam wijzigen > Klik op de knop [Toepassen] om de instellingen te voltooien.

FAQ

1. Als de ASUS-router in Access Point (AP)-modus niet is verbonden met de bovenliggende router, kan ik dan naar de ASUS-routerinstellingenpagina (WebGUI) gaan?

Als de ASUS-router in Access Point (AP)-modus staat en niet is gekoppeld aan de bovenliggende router, kunnen noch de router, noch aangesloten apparaten een IP-adres ontvangen van de bovenliggende router. Als gevolg hiervan heeft u geen toegang tot de instellingenpagina van de ASUS-router (WebGUI).

Herstel de router naar de fabrieksinstellingen en standaardinstellingen. Hoe zet ik de ASUS Wireless Router terug naar de standaardwaarden?

Hoe kan ik het (Hulpprogramma / Firmware) verkrijgen?

U kunt de nieuwste stuurprogramma's, software, firmware en gebruikershandleidingen downloaden in het ASUS Download Center.

Als u meer informatie nodig heeft over het ASUS Download Center, raadpleeg dan deze link.