[Draadloos] Hoe update je de firmware van je router naar de nieuwste versie? (ASUSWRT)

Werk uw firmware regelmatig bij om de nieuwste updates voor uw router te ontvangen.

Het wordt aanbevolen om de ASUS-router-app te gebruiken om de firmware bij te werken. Raadpleeg de veelgestelde vragen [Draadloze router] De firmware van uw router bijwerken naar de nieuwste versie via de ASUS Router-app

U kunt ofwel Bijwerken via WebGUI ofwel Handmatig bijwerken

Methode 1: Update op WebGUI (Als de router aangeeft geen verbinding te kunnen maken met de ASUS-server, pas dan methode 2 toe)

Methode 2: Handmatig bijwerken(Als u de firmware van uw router een tijdje niet hebt bijgewerkt, voer dan een handmatige firmware-update uit via Web GUI )

Opmerking: wanneer de nieuwe firmwareversie belangrijke verbeteringen bevat en bugs oplost om ervoor te zorgen dat de router stabiel werkt, wordt deze versie de vereiste firmwareversie voor dit model, waarnaar de router automatisch zal upgraden.

Om u meer gedetailleerde instructies te geven, kunt u ook op de ASUS YouTube-videolink hieronder klikken voor meer informatie over Hoe u de firmware van uw router bijwerkt naar de nieuwste versie

https://www.youtube.com/watch?v=An9PRUCQmng

Methode 1: update op WebGUI

1. Verbind uw computer met de router via een bekabelde of Wi-Fi-verbinding en voer uw router LAN IP of router-URL http://www.asusrouter.com in de WEB GUI in.

Raadpleeg Hoe u de instellingenpagina van de router opent (web-GUI) voor meer informatie.

2. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in op de inlogpagina en klik vervolgens op [Aanmelden].

Opmerking: als u vergeten de gebruikersnaam en/of wachtwoord, herstel de router naar de standaard fabrieksstatus. Raadpleeg  Hoe reset ik de router naar de fabrieksinstellingen? strong> voor meer informatie.

3. U ziet een pop-upbericht in de rechterbovenhoek als een nieuwe firmwareversie beschikbaar is.

4. Klik op [Nu bijwerken] en u gaat naar Administratie-> Systeem pagina. Klik op [Firmware-upgrade].

5. Wacht een paar minuten totdat de upload is voltooid.

6. Nadat de upgrade is voltooid, logt u opnieuw in op de web-UI en gaat u naar [Beheer] > [Instelling herstellen/opslaan/uploaden] > [Fabrieksinstelling] > Klik op [Herstellen]

7. Dan verschijnt er een pop-upbericht waarin u wordt gevraagd of u uw router wilt resetten. Klik op  [OK] en het resetten zal beginnen.

Let op: Het wordt aanbevolen om de fabrieksinstellingen te herstellen door de resetknop aan de onderkant van de draadloze router 5 seconden ingedrukt te houden na het uitvoeren van een firmware-update.

Nadat de reset is voltooid, gaat u naar http://www.asusrouter.com of https://www.asusrouter.com en volgt u de QIS om uw router opnieuw in te stellen.

Raadpleeg de veelgestelde vragen:

[Draadloze router] Hoe de QIS (Quick Internet Setup) gebruiken om de router in te stellen? (web-GUI)

[Draadloze router] Hoe stel ik een ASUS Wi-Fi-router in via de ASUS Router-app? (QIS, snelle internetconfiguratie)

Methode 2: handmatig bijwerken

1.  Download de nieuwste versie van de firmware voor uw apparaat van de ASUS-website (we gebruiken de RT-AX88U-router als voorbeeld. U kunt de bijbehorende ondersteuningspagina van uw router vinden op de ASUS Networking-website : https://www.asus.com/Networking/Wireless-Routers-Products/)

2. Download het bestand en pak het uit.

3 Verbind uw computer met de router via een bekabelde of Wi-Fi-verbinding en voer uw router LAN IP of router-URL http://www.asusrouter.com in de WEB GUI in.

Opmerking: raadpleeg  [Draadloos Router] De GUI (ASUSWRT) van de router openen voor meer informatie.

4. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in op de inlogpagina en klik vervolgens op [Aanmelden].

Opmerking: als u vergeten de gebruikersnaam en/of wachtwoord, herstel de router naar de standaard fabrieksstatus. Raadpleeg  Hoe reset ik de router naar de fabrieksinstellingen? voor meer informatie.

5. Zoek Beheer in Geavanceerde instellingen -> Klik op Firmware-upgrade -> Klik op Uploaden.

6. Kies het firmwarebestand dat u wilt uploaden en klik op de knop [Openen] om de firmware te uploaden.

7. Wacht een paar minuten totdat de upload is voltooid.

Let op: Het wordt aanbevolen om de fabrieksinstellingen te herstellen door de resetknop aan de onderkant van de draadloze router 5 seconden ingedrukt te houden na het uitvoeren van een firmware-update.

Nadat de reset is voltooid, gaat u naar http://www.asusrouter.com of https://www.asusrouter.com en volgt u de QIS om uw router opnieuw in te stellen.

Raadpleeg de veelgestelde vragen:

[Draadloze router] Hoe de QIS (Quick Internet Setup) gebruiken om de router in te stellen? (web-GUI)

[Draadloze router] Hoe stel ik een ASUS Wi-Fi-router in via de ASUS Router-app? (QIS, snelle internetconfiguratie)

Veelgestelde vragen

1. Moet ik de router terugzetten naar de fabrieksinstellingen na het updaten van de firmware?

• Het wordt aanbevolen dat u de fabrieksinstellingen van de router herstelt na het bijwerken van de firmware.
        Nadat het herstel is voltooid, gaat u naar http://www.asusrouter.com of https://www.asusrouter.com en volgt u de QIS om uw router opnieuw in te stellen.

[Draadloze router] Hoe de QIS (Quick Internet Setup) gebruiken om de router in te stellen? (web-GUI)
[Draadloze router] Hoe stel ik een ASUS Wi-Fi-router in via de ASUS Router-app? (QIS, snelle internetconfiguratie)

2. Wat moet ik doen als ik de web-UI niet kan openen om mijn router te herstellen na het upgraden van de firmware?

• U kunt op de RESET-knop op uw router drukken.

(Verschillende modellen kunnen enigszins verschillen, als u vragen heeft,raadpleeg de gebruikershandleiding)

Houd vervolgens de resetknop 5-10 seconden ingedrukt totdat uw power-LED-lampje begint te knipperen.

Geen van de LED-lampjes mag op dit moment niet branden. Het is normaal dat de router opnieuw wordt opgestart.

Wacht tot de LED-lampjes weer aan gaan en probeer in te loggen op de WEB UI.

Raadpleeg voor meer details Hoe kan ik de router terugzetten naar de fabrieksinstellingen?

3. Wat als mijn firmware-upgrade mislukt?

• Probeer eerst uw router te herstellen en de firmware opnieuw te upgraden. Als het nog steeds niet werkt, kunt u het  Firmware Restoration Utility  gebruiken om u te helpen de firmware te uploaden in de reddingsmodus.

Voor meer details verwijzen we naar  [Draadloos] Hoe gebruik ik de reddingsmodus van een router ?

Hoe krijg ik het (hulpprogramma/firmware)?

U kunt de nieuwste stuurprogramma's, software, firmware en gebruikershandleidingen downloaden in het  ASUS Download Center .

Als je meer informatie nodig hebt over het ASUS Downloadcentrum, raadpleeg dan deze link.