[Notebook] Hoe benader ik het BIOS van mijn notebook?

In Windows-besturingssysteem

Als uw computer Windows 11 of Windows 10 is, raadpleeg dan de volgende stappen om de BIOS-configuratie in te voeren.

Opmerking: als uw computer het Windows-besturingssysteem niet kan openen, raadpleegt u Algemene situatie (vóór opstarten) om de BIOS-configuratie in te voeren.

Opmerking: als u een Transformer-boek gebruikt, sluit dan het dockingstation aan op het Transformer-boek en volg de onderstaande instructies.

Ga naar de bijbehorende instructie op basis van het huidige Windows-besturingssysteem op uw computer:

Windows 11-besturingssysteem

1. Typ en zoek [Geavanceerde opstartopties wijzigen] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open] .
  2. Klik in het bestand Geavanceerd opstarten op [Nu opnieuw opstarten].
  3. Windows zal uw computer opnieuw opstarten, zorg ervoor dat u uw werk opslaat en selecteer vervolgens [Nu opnieuw opstarten].
  4. Nadat uw computer opnieuw is opgestart, selecteert u [Problemen oplossen].
  5. Selecteer [Geavanceerde opties].
  6. Selecteer [UEFI Firmware-instellingen].
  7. Klik op [Opnieuw opstarten], uw computer gaat na het opnieuw opstarten naar de BIOS-configuratie.

Windows 10-besturingssysteem

1. Typ en zoek [Geavanceerde opstartopties wijzigen] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open] .
  2. Klik in het bestand Geavanceerd opstarten op [Nu opnieuw opstarten]. Windows zal uw computer opnieuw opstarten. Als u niet-opgeslagen werk heeft, zorg er dan voor dat u het opslaat voordat u verdergaat.
  3. Nadat uw computer opnieuw is opgestart, selecteert u [Problemen oplossen]
  4. Selecteer [Geavanceerde opties]
  5. Selecteer [UEFI Firmware-instellingen]
  6. Klik op [Opnieuw opstarten], uw computer gaat na het opnieuw opstarten naar de BIOS-configuratie.

Algemene situatie (vóór opstarten)

Terwijl de computer nog niet is ingeschakeld, houdt u de [F2]-knop van het toetsenbord en druk vervolgens op de [Aan/uit-knop] (Laat de F2-knop niet los totdat het BIOS-configuratiescherm wordt weergegeven.)

Opmerking: Voor bepaalde oudere modellen desktopcomputers kan het nodig zijn om de [Del]-toets ingedrukt te houden en vervolgens op de aan/uit-knop te drukken om op te starten om toegang te krijgen tot de BIOS-configuratie.