[Notebook] Problemen oplossen - Laptop geeft zwart scherm wanneer het BIOS-updateproces wordt onderbroken

Om u meer gedetailleerde instructies te geven, kunt u ook op de ASUS Youtube-videolink hieronder klikken om meer te weten te komen over de oplossing wanneer de laptop een zwart scherm heeft en het BIOS-updateproces wordt onderbroken

https://www.youtube.com/watch?v=18-lOq1XQiA

Scenario 1: Als u merkt dat de laptop opstart en opstart naar een zwart scherm (stroom-LED-indicator is ingeschakeld, maar er wordt niets weergegeven op het scherm) probeer nadat de BIOS-update is mislukt de onderstaande stappen om te zien of het probleem kan worden opgelost:

1. Verwijder eerst de AC-adapter en batterij (voor modellen met verwisselbare batterijen) en houd vervolgens de aan/uit-knop 40 seconden ingedrukt.
    Opmerking: verwijder de AC-adapter voor het ASUS-laptop TP420IA- en UX425IA-model niet. (Deze modellen moeten de AC-adapter aansluiten om het harde resetproces uit te voeren.)
  2. Sluit de netadapter en de batterij opnieuw aan en zet de computer vervolgens aan. Daarna zou uw computer automatisch moeten beginnen met het hervatten van de BIOS-update. Koppel de AC-adapter niet los en onderbreek het proces niet totdat de BIOS-update is voltooid, waarna uw computer opnieuw zal opstarten.
  3. Nadat de BIOS-update is voltooid, raden we u aan de BIOS-standaardinstellingen op dit apparaat te laden. Hier vindt u meer informatie over Hoe u de BIOS-instellingen kunt herstellen.

Scenario 2: Als u merkt dat de laptop opstart, wordt het volgende beeld weergegeven nadat het BIOS-updateproces is mislukt, raadpleeg de volgende stappen om de BIOS-update met succes te voltooien.

1. Raadpleeg deze veelgestelde vragen: Het BIOS bijwerken met EZ Flash. Om een andere pc te gebruiken en naar de ASUS-ondersteuningssite te gaan om het BIOS-bestand te downloaden dat overeenkomt met het computermodel met het bovenstaande symptoom. Plaats dit BIOS-bestand na het downloaden in de hoofdmap van de USB-flashdrive (het geformatteerde type USB-flashdrive moet FAT32 zijn).
    Opmerking: als het scherm een aanbevolen versie van het herstel-BIOS weergeeft, download dan deze versie. Als dit niet het geval is, download dan de nieuwste versie van BIOS.
  2. Schakel de computer uit met het bovenstaande symptoom en houd vervolgens de aan/uit-knop 15 seconden ingedrukt totdat het aan/uit-lampje uit is.
  3. Sluit de USB-stick met het BIOS-bestand aan op deze computer en zorg ervoor dat de AC-adapter is aangesloten.
  4. Zet uw computer aan, dan zal de BIOS-update automatisch hervatten.

Scenario 3: Als u merkt dat de laptop opstart, wordt de volgende afbeelding weergegeven na het BIOS-updateproces is mislukt, raadpleeg dan de volgende stappen om de BIOS-update te voltooien.

1. Gebruik een andere pc en ga naar de ASUS-ondersteuningssite om het BIOS-bestand te downloaden dat overeenkomt met het computermodel met het bovenstaande symptoom , en plaats dit BIOS-bestand vervolgens in de hoofdmap van de USB-flashdrive (het geformatteerde type USB-flashdrive moet FAT32 zijn). Deze stappen zijn vergelijkbaar met de voorbereiding voordat u de BIOS-update handmatig start via EZ Flash. Hier kunt u meer leren over Hoe u BIOS kunt updaten met EZ Flash.
    Opmerking: als het scherm een ​​aanbevolen versie van het herstel-BIOS weergeeft, download dan deze versie. Als dit niet het geval is, download dan de nieuwste versie van BIOS.
  2. Schakel de computer uit met het bovenstaande symptoom en houd vervolgens de aan/uit-knop 15 seconden ingedrukt totdat het aan/uit-lampje uit is.
  3. Sluit de USB-stick met het BIOS-bestand aan op deze computer en zorg ervoor dat de AC-adapter is aangesloten.
  4. Zet je computer aan, dan zal de BIOS-update automatisch hervat worden.

Als uw probleem niet wordt opgelost met bovenstaande oplossing en informatie, neem dan contact op met de ASUS-klantenservice voor meer informatie.