[LAN] Hoe kan ik een DHCP Server instellen?

Wat is DHCP?

DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol)is een protocol voor automatische configuratie dat wordt gebruikt op IP-netwerken.
De DHCP-server kan elke client een IP-adres toewijzen en informeert clients over het IP-adres van de DNS-server en het IP-adres van de standaardgateway.

Ga naar de pagina met routerinstellingen (Web GUI)

Stap 1. Verbind uw computer met de router via een bekabelde of WiFi-verbinding en voer uw router LAN IP of router in URL http://www.asusrouter.com naar de WEB GUI.

Raadpleeg Hoe toegang te krijgen tot de instellingenpagina van de router (Web GUI) (ASUSWRT)?  voor meer informatie.

Stap 2. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw router in om in te loggen.

Opmerking:Als u de gebruikersnaam en/of het wachtwoord bent vergeten, herstelt u de router naar de standaard fabrieksinstellingen en -status.

Raadpleeg [Draadloze router] Hoe reset ik de router naar de fabrieksinstellingen? voor het herstellen van de router naar de standaardstatus.

Stap 3. Ga naar LAN> "DHCP-server" tabblad.

Functiebeschrijving

(1) Schakel de DHCP-server in

Schakel de DHCP-serverfunctie in zodat de DHCP-server van de router automatisch IP-adressen kan toewijzen aan netwerkclients.

Als deze functie is uitgeschakeld, moet u het IP-adres voor uw LAN-apparaten handmatig toewijzen.

(2) U kunt uw router een naam geven voor clients die een IP-adres opvragen bij de DHCP-server. Het mag alleen alfanumerieke tekens en streepjes bevatten.

(3) U kunt het eerste en het laatste adres in de pool configureren om te worden toegewezen door de DHCP-server in LAN .

Als het LAN IP-adres van de router bijvoorbeeld 192.168.50.1 is, kunt u uw IP-pooladres configureren als 192.168.50.2 tot 192.168.50.254.(In totaal 253 IP's)

(4) Stel de leasetijd in dat de netwerkclient zijn huidige IP-adres mag gebruiken om verbinding te maken met de draadloze router.

Als de leasetijd is verstreken, moet de netwerkclient ofwel vernieuwen of een nieuw IP-adres krijgen van de DHCP-server van de draadloze router. Standaard is ingesteld op 86400 seconden.

(5) U kunt het IP-adres van de gateway in uw LAN configureren. Als u dit veld leeg laat, wordt het IP-adres van de router toegewezen.

(6) DNS-server: U kunt het IP-adres van DNS configureren om clients te voorzien die om een ​​IP-adres vragen van de DHCP-server. Als u dit veld leeg laat, wordt het DNS-verzoek verwerkt door de router.

WINS Server: De Windows Internet Naming Service beheert de interactie van elke pc met internet. Als u een WINS-server gebruikt, voer dan het IP-adres van de server in.

(7) Als u handmatig een IP voor apparaten wilt toewijzen. Schakel handmatige toewijzing in en dan kunt u de apparaatnaam in het MAC-adres zien. Kies het apparaat dat u wilt configureren.

(8) Na het kiezen ziet u het MAC-adres en het IP-adres van het apparaat adres, dat nu wordt gebruikt. U kunt dat IP-adres rechtstreeks instellen of het IP-adres handmatig aanpassen naar wat u maar wilt.

Klik vervolgens op de knop Toevoegen/Verwijderen.

(9) Als laatste, clik Toepassen om de instelling op te slaan

Hoe kom ik aan de (hulpprogramma / firmware)?

U kunt de nieuwste stuurprogramma's, software, firmware en gebruikershandleidingen downloaden in het ASUS Download Center.

Als u meer informatie nodig heeft over het ASUS Download Center, raadpleeg dan dit link.