[Windows 11/10] Back-up en herstel van uw bestanden (Bestandsgeschiedenis)

Gebruik「Bestandsgeschiedenis」om een back-up van uw bestanden te maken op een externe schijf zoals een USB-flashdriver of een draagbare harde schijf. U kunt ook een back-up maken op een netwerklocatie. Bestandsgeschiedenis maakt regelmatig back-ups van versies van uw bestanden in de mappen Documenten, Muziek, Afbeeldingen, Video's en Bureaublad en de OneDrive-bestanden die offline beschikbaar zijn op uw pc. Na verloop van tijd heb je een volledige geschiedenis van je bestanden. Als de originelen verloren, beschadigd of verwijderd zijn, kunt u ze herstellen. U kunt ook door verschillende versies van uw bestanden bladeren en deze herstellen. Als u bijvoorbeeld een oudere versie van een bestand wilt herstellen (zelfs als deze niet is verwijderd of verloren gegaan), kunt u door een tijdlijn bladeren, de gewenste versie selecteren en deze herstellen.

Opmerking: Bestandsgeschiedenis maakt standaard alleen een back-up van kopieën van bestanden in de mappen Documenten, Muziek, Afbeeldingen, Video's en Bureaublad en de OneDrive-bestanden die offline beschikbaar zijn op uw pc. Als u ergens anders bestanden of mappen hebt waarvan u een back-up wilt maken, moet u deze handmatig toevoegen. (U kunt niet handmatig een niet-standaardmap toevoegen om een back-up van te maken in Windows 11.)

Opmerking: Wanneer u de bestandsgeschiedenis gebruikt om bestanden te herstellen, worden de huidige bestanden vervangen door de back-up van het gekozen specifieke tijdstip, met dezelfde naam. Als u uw huidige bestanden tegelijkertijd wilt behouden, is het raadzaam om zelfstandig een back-up te maken voordat u doorgaat met het herstel.

Om u meer gedetailleerde instructies te geven, kunt u ook op de onderstaande ASUS YouTube-videolink klikken voor meer informatie over Hoe u een back-up maakt van uw bestanden en deze herstelt

https://www.youtube.com/watch?v=j_Y4Qwu5YMA

Ga naar de overeenkomstige instructie op basis van het huidige Windows-besturingssysteem op uw computer:

Windows 11-besturingssysteem

Inhoudsopgave:

Maak een back-up van uw bestanden met 「Bestandsgeschiedenis」

1. Typ en zoek [Bestandsgeschiedenis]in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open].
  2. Selecteer [Selecteer station].
  3. Selecteer een schijf die u wilt gebruiken om een ​​back-up van uw bestanden te maken en selecteer vervolgens [OK].
    Als u een back-up van uw bestanden op een extern apparaat wilt maken, zorg er dan voor dat dit is aangesloten.
  4. Na het kiezen van een schijf wordt de functie Bestandsgeschiedenis ingeschakeld.
    U kunt [Geavanceerde instellingen]selecteren om de cyclustijd en periode van back-upinstellingen in te stellen.

Kies de Bewaar kopieën van het bestand: hoe vaak u één keer een back-up van uw bestanden wilt maken, en de Bewaar opgeslagen versies: hoe lang u uw bestanden wilt bewaren en selecteer vervolgens [Wijzigingen opslaan].
  5. Als er standaard mappen zijn waarvan u geen back-up wilt maken, selecteert u [Mappen uitsluiten].

Klik op [Toevoegen]om mappen toe te voegen waarvan u geen kopieën wilt opslaan en selecteer vervolgens [Wijzigingen opslaan].
  6. Als u een map aan Bestandsgeschiedenis wilt toevoegen voor back-up, klik dan met de rechtermuisknop op de map⑫ en klik vervolgens op [Meer opties weergeven]

Zodra er meer opties verschijnen, selecteert u [Opnemen in bibliotheek]⑭ en klikt u vervolgens op [Nieuwe bibliotheek maken]

Wanneer de map aan de bibliotheek wordt toegevoegd, geeft dit aan dat deze map met succes is toegevoegd aan de lijst met Bestandsgeschiedenis.

Terug naar inhoudsopgave

Herstel uw bestanden met 「Bestandsgeschiedenis」

U kunt 'Bestandsgeschiedenis' gebruiken om een ​​bestand of hele bestanden te herstellen vanaf een geback-upte schijf, en u kunt een specifieke datum selecteren om het te herstellen als u een back-up van uw bestanden had gemaakt met verschillende versies op datum. Als u een externe schijf gebruikte om een ​​back-up van uw bestanden te maken, zorg er dan voor dat de schijf is aangesloten op de computer.

1. Typ en zoek [Bestandsgeschiedenis]in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open].
  2. Selecteer [Persoonlijke bestanden herstellen].
  3. U kunt een bestand/map, meerdere bestanden/mappen of alle mappen selecteren op de back-upschijf om deze te herstellen. Nadat de selectie is voltooid, klikt u op de [Herstellen] iconen dan begint Windows met het herstellen van uw bestanden.
    Klik op de pijl naar links en pijl naar rechts pictogram om op datum door verschillende versies van uw bestanden en mappen te bladeren.

Terug naar inhoudsopgave

Windows 10-besturingssysteem

Inhoudsopgave:

Maak een back-up van uw bestanden met 「Bestandsgeschiedenis」

1. Typ en zoek [Back-upinstellingen]in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open].
  2. Selecteer [Een schijf toevoegen] en selecteer vervolgens een schijf die u wilt gebruiken om een ​​back-up van uw bestanden.
    Als u een back-up van uw bestanden op een extern apparaat wilt maken, zorg er dan voor dat dit is aangesloten.
  3. Na het kiezen van een schijf wordt de optie Automatisch een back-up van mijn bestanden maken ingeschakeld, en selecteer vervolgens [Meer opties]om de cyclustijd en map met back-upinstellingen in te stellen.
  4. Kies de cyclustijd: hoe vaak u één keer een back-up van uw bestanden wilt maken en de periode: hoe lang u uw bestanden wilt bewaren.
  5. Hieronder ziet u van welke mappen een back-up wordt gemaakt, en u kunt ook [Een map toevoegen] selecteren om de mappen toe te voegen waarvan u een back-up wilt maken
  6. Nadat de installatie is voltooid, selecteert u [Nu een back-up maken].
  7. Nadat de back-up is voltooid, wordt deze weergegeven zoals hieronder.
  8. Als u naar een ander back-upstation wilt overschakelen, moet u eerst stoppen met het gebruik van uw huidige back-upstation. Selecteer [Stop met gebruik van schijf], dan kun je een andere schijf kiezen om een ​​back-up van je bestand te maken.

Terug naar inhoudsopgave

Herstel uw bestanden met 「Bestandsgeschiedenis」

U kunt 'Bestandsgeschiedenis' gebruiken om een ​​bestand of hele bestanden te herstellen vanaf een geback-upte schijf, en u kunt een specifieke datum selecteren om het te herstellen als u een back-up van uw bestanden had gemaakt met verschillende versies op datum. Als u een externe schijf gebruikte om een ​​back-up van uw bestanden te maken, zorg er dan voor dat de schijf verbinding heeftnaar de computer gestuurd.

1. Typ en zoek [Back-upinstellingen] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open].
  2. Selecteer [Meer opties].
  3. Scrol omlaag op de pagina en selecteer [Bestanden herstellen vanaf een huidige back-up].
  4. U kunt een bestand/map, meerdere bestanden/mappen of alle mappen op de back-upschijf selecteren om deze te herstellen . Nadat de selectie is voltooid, klikt u op [Herstellen] iconen dan begint Windows met het herstellen van uw bestanden.
    Klik op de pijl naar links en pijl naar rechts pictogram om op datum door verschillende versies van uw bestanden en mappen te bladeren.