[Windows 11/10] Windows-activering, ophalen en wijzigen van productcode

De activering van Windows kan worden uitgevoerd met behulp van digitale licenties of een productsleutel van 25 tekens. De volgorde van de productsleutels is als volgt:

Productsleutel: XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX

Als uw computer wordt geleverd met een vooraf geïnstalleerd Windows-systeem, heeft ASUS de digitale licentie al ingebed in het moederbord. Wanneer uw computer is verbonden met internet, wordt Windows automatisch geactiveerd. Dit betekent dat de productcode in uw computer is ingebouwd en niet afzonderlijk aan gebruikers wordt verstrekt, wat onbevoegd gebruik of diefstal helpt voorkomen.

Als u een winkelversie van Windows hebt gekocht, moet u de productcode invoeren of inloggen met een Microsoft-account gekoppeld aan digitale licenties om Windows te activeren.

Bovendien hebt u de mogelijkheid om de versie van Windows 11/10 te wijzigen door een nieuwe productcode in te voeren, zoals een upgrade van de Home-editie naar de Professional-editie.

Ga naar de overeenkomstige instructie op basis van het huidige Windows-besturingssysteem op uw computer:

Windows 11-besturingssystemen

Inhoudsopgave:

Controleer de activeringsstatus van Windows

1. Typ en zoek [Activeringsinstellingen]in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open].
  2. Uw Windows-activeringsstatus wordt weergegeven naast Activering.

Terug naar inhoudsopgave

Windows-productcode wijzigen

1. Typ en zoek [Activeringsinstellingen]in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open].
  2. Vouw het bestand Upgrade uw versie van Windows uit en klik vervolgens op [Wijzigen] op de productsleutel wijzigen.
  3. Typ een productcode met een code van 25 tekens en selecteer vervolgens [Volgende] om te beginnen met het verifiëren en activeren van uw Windows.

Terug naar inhoudsopgave

Hoe om te gaan met “Windows is’t is niet geactiveerd”

Voor een in een ASUS-computer ingebouwd Windows-systeem is het venster geactiveerd. Er zijn enkele veelvoorkomende gevallen van "Windows is niet geactiveerd":

• Nadat het product is gerepareerd, is Windows niet geactiveerd
    Wanneer de hoofdcomponenten (CPU en moederbord) worden vervangen, leest Windows deze automatisch als "niet geactiveerd".
    Voor een regulier reparatieproces zouden technici klanten helpen om Windows te activeren.
    Als de computer die ter reparatie wordt verzonden echter geen harde schijf heeft, zou bovenstaande situatie zich voordoen. Neem contact op met het ASUS-servicecentrum.

• Vervanging van hoofdcomponenten
    Zoals eerder vermeld, als klanten de hoofdcomponenten zelf vervangen, is "Windows" niet geactiveerd" zou ook voorkomen.
    Standaard alle instellingen of neem contact op met het ASUS-servicecentrum.

• Systeemwijziging (inclusief upgrade en downgrade)
    Nadat een nieuwe versie van Windows is gelanceerd, is er een kortetermijnplan voor Windows Upgrade.
    Windows 10 upgradet bijvoorbeeld naar Windows 11. Als "Windows"niet is geactiveerd" is gebeurd, neem contact op met Microsoft voor verdere oplossing.

• Klanten kopen Windows (retaileditie)
    Als klanten de Windows (retail-editie) zelf hebben gekocht en deze in het ASUS-product hebben geïnstalleerd en wordt geleverd met "Windows is niet geactiveerd", neem dan neem contact op met lokale Microsoft voor meer informatie en oplossing.

Terug naar inhoudsopgave

Windows 10-besturingssystemen

Tabel met Inhoud:

Controleer de activeringsstatus van Windows

1. Typ en zoek [Activeringsinstellingen]in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open].
  2. U ziet de activeringsstatus van Windows in het Activeringsgedeelte.

Terug naar inhoudsopgave

Windows-productsleutel wijzigen

1. Typ en zoek [Activeringsinstellingen]in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open].
  2. Selecteer [Productcode wijzigen].
  3. Typ een productcode met een code van 25 tekens en selecteer vervolgens [Volgende] om te beginnen met het verifiëren en activeren van uw Windows.

Terug naar inhoudsopgave

Hoe om te gaan met “Windows is’t is niet geactiveerd”

Voor een in een ASUS-computer ingebouwd Windows-systeem is het venster geactiveerd. Er zijn enkele veelvoorkomende gevallen van "Windows is niet geactiveerd":

• Nadat het product is gerepareerd, is Windows niet geactiveerd
    Wanneer de hoofdcomponenten (CPU en moederbord) worden vervangen, leest Windows deze automatisch als "niet geactiveerd".
    Voor een regulier reparatieproces zouden technici klanten helpen om Windows te activeren.
    Als de computer die ter reparatie wordt verzonden echter geen harde schijf heeft, zou bovenstaande situatie zich voordoen. Neem contact op met het ASUS-servicecentrum.

• Vervanging van hoofdcomponenten
    Als punt 1, als klanten de hoofdcomponenten zelf vervangen, "is Windows niet geactiveerd" zou ook voorkomen.
    Standaard alle instellingen of neem contact op met het ASUS-servicecentrum.

• Systeemwijziging (inclusief upgrade en downgrade)
    Nadat een nieuwe versie van Windows is gelanceerd, is er een kortetermijnplan voor Windows Upgrade.
    Windows 8 wordt bijvoorbeeld geüpgraded naar Windows 10. Als "Windows"niet is geactiveerd" is gebeurd, neem contact op met Microsoft voor verdere oplossing.

• Klanten kopen Windows (retaileditie)
    Als klanten de Windows (retaileditie) zelf hebben gekocht en deze in het ASUS-product hebben geïnstalleerd en wordt geleverd met "Windows is niet geactiveerd", neem dan neem contact op met lokale Microsoft voor meer informatie en oplossing.